Kaynvalidemden nefret ediyorum

Yorumlara bakılırsa geleceğin kayınvalide adayı olarak hala şansım var iyi bir gelinden yana:ecrin_bebek:

Aslına bakarsanız bende sinir olurum öyle herşeyi gelinden bekleyen kayınvalidelere. Ama tabi siz bayramdan bahsediyorsunuz, önemli bir gün, arkadaşlarında dediği gibi yapıverin nolacak. Altıüstü bir çay veyahut tatlı değilmi. Ha her daim böyle davranıyorsa kayınvalideniz o zaman hain planlar içn size itinayla yardımcı olabilirim.sositososito

bence burda niyet önemli
yap demekle bir yerlerin eksilmez
ama söyleme tarzı,davranışları önemli bence
bende gocunmam ama şu lafa sinir olurum
bulaşık yıkıyorum,isteyerek sonuçta oturupta yaşlı yaşlı kadınlardan hizmet bekleyemem
arkadan biri canım sende çok yoruluyorsun diyor
Allah razı olsun düşünmesi yeter değil mi ama
diğeride yapsın canım küçük gelin olmak kolaymı
yada hadi gelinler şurayı kaldırın.(kızları değil dikkat çekerim)
ben sofrayı zaten kaldırıcam ama biri arkadan hadi dirim sofrayı kaldır,mutfağa git yardım et gelin derse sinir olurum
ben kimsenin demesiyle kimsenin zoruyla iş yapmıyorum
dediğim gibi söyleyiş tarzı önemli
eskiler alışmış
gelin yapar lafına

kayınvalidenizin gelenine gidenine hizmet etmeye mecbur değilsiniz...
ancak iki kadın varsa ortamda biri oturur gelenlerle sohbet ederken diğeri ikram yapar...
iki kişinin misafiri yalnız bırakması çok doğru değil bana göre...
elbette onunda size yardım etmesi, en azından kontrolün onda olduğunu hissettirmesi gerekir...
konuşarak çözersiniz diye düşünüyorum... büyütülecek bir durum değil..

demekki sen kaynana görmemişsin bu sebepten dolayı kaynanadan nefret edilmez bütün kaynanalar gelinlerinden iş beklerler.gelin tiribine,girme relax olopuyorumnanaktan

Aynen katılıyorum.....................

Baskasinin kayinvalidesine bakarak kendininkinden nefret etmen cok mantiksiz be güzelim....onlar gelinleri ile ele ele verip is yapar ki bencede dogru olan budur, seninki oturur bir kenara hadi kizim der....simdi burda hayiflanmak sinirlenmek cok yersiz....seninki böyle degil demek ki ne yapican....???

Lakin bir bayram seyran günü bunu yapiyorsan hicte bu denli büyütmemen gerek.....düsünsene her allahin günü evini komple bastan asaga gelinine temizleten kayinvalideler bile var....benneyaptımki

Bayram senede 1 gün....ama sen senenin diger günleride kayinvalidenle gecinmek zorundasin...bu yüzden ve normalde kayinvalidenle iyi anlasiyorsan kendini sinir etme bence...

Ahanda bayramda geldi gecit bile...

kayınvalidemle pek anlaşamam zaten çünkü eşimi çok kıskanıyor,sevmediğimden de batıyor bunlar bana.fazla samimi olunacak bir kadın diil :umursamaz: beni belki eski konularımdan hatırlarsnız boşanmanın eşiğine kadar gelmiştik üstelik henüz 3 aylık evliyken.Şimdi çok şükür eşimle bir sorunumuz kalmadı.yine korkuyorum eski günlere dönücez diye.ne zaman biraz fazla görüşmeye başlasak (eşimin ailesiyle)sorunlar başlıyor

anladığım kadarıyla seni iş yapman hizmet etmen üzmemiş sadece bunun yaptırılış tarzı ve
misafirlerin yanındaki takınılan tutum üzmüş...
tabi ki herkes bekler bi tatlı dille denilen şey başkadır bir de başka tür denilen..ya da gün sonunda sağol
kızım denmesi bile gününü yorgunluğunu alabilir...kırgınlıkları telafi eder...

Tamam olayi cözdün zaten....minimum görüsürsün olur biter....

Sorun olarak bayramda gelen misafirlere ikramda bulunmayi hizmet etmeyi görüyorsan bence abartiyorsun güzelim...hic kizma alinma....:1hug:

Dedigim gibi Bayram senede bir gün....diger günler yine ayni mesafeni korursun

bunu her zaman yaşamıyorsan bence dert etme..çok görüşünce aranızda sorunlar oluyorsa daha dikkatli olursun seyrek görüşürsün ve de resmiyeti bırakmazsın..

gülsüm sultan a katılıyorum...

Bayramda Ankaraya gittim ve gelen misafirlere tatlı ikram ettim kayınvalidemin evinde,bulaşıkları yıkadım,misafirlerle sohbet de ettim..Hiç yapmazdım önceden ama anne olunca annelere kıyılamıyormuş,onu anladım.
Hem kayınvalidem de çok duygulandıopuyorumnanaktan
Bence büyütme,ama sınırını da koru..

bayramdan bayrama olur canım öle şeyler yaa, kendi kendini dolduruşa getirerek sinirlenme :teselli:

diğer zamanlardada sık görüşmezsin mesafeli olursun, huzurunu kaçırdığına değmez a.s.

canım bence sen başka şeyden biraz üzülmüşsün yoksa bayramda büyüklere hizmet
küçüklerin vazifesidir biraz bende bayramın ilk günü kayınvaldemin bütün gelenlerine hizmet ettim
geleni gideni bitmeden kendi anneme gidemedim yeminle bak en sonunda gerçi eşime kızdım ama
sonrada pişman oldum ama misafirlerin yanında muhatap olmaması çirkin tabi benimki öle değil
maşallah azından duası düşmez hiç çok şükür.boşver insanlık sende kalsın o yapdığından utansın.

arkadaşım
madem başın ağrıyordu
otursaydın evinde
saygı maygı hikaye yani
mesele saygı konusu olsaydı zaten kayinvaldenin oturup senin misafirlerlern ilgilenmen en yakışanı bence
yılda bir bilemedin iki kere kayinvaldenin evinde yardım etmissin gelen gidene ikramlarda bulunmussun
burda yaptığına bak
dersinki bütün mahalle toplandı geldi
topu topu 10-15 kişiye tatli ve çay ikrami bulunmak nekadarda zoruna gitmiş öyle
bukadar hoşlanmiyorsan birdaha inme canım
en iyisi bu
bayramda misafire ikram edipde arkasından hep ben yaptım hep ben yoruldum demek hiç hoş değil ne anlamı kaldı

bence nefret etmek için yeterli bi sebep değil. Acaba aslında başka sorunlarınız var da o yüzden size karşı davranışları sizi geriyor olabilir mi? İster istemez önyargı oluyor malesef eşinin ya da nişanlının ailesine karşı... Bence biraz daha sevgiyle yaklaşır ve bazı şeyleri sorun etmezseniz siz de kendinizi üzmezsiniz

Allah icin yap canim

birak kaynanani ,insan olsalar agzindan duasini ,kizim lafini eksik etmezler

arife gunu hazirliklarindan tut bayram gunu hizmetine kadar herseyi dört dörtlük yaptim

bir seker alip gitmedik diye eltimle ikimiz bir ton laf yedik ,hemde insan icinde

simdi Allaha havale ettim ,beter olsunlar

Gelinler her isi yapmaya mecburmus gibi düsünen insanlardan nefret ediyorum

Böyle mubarek gunde hizmetimizi Allah görsün insallah :Saruboceq:

evlenırken hıc dusunmedınızmı esınızın ailesı ılede evlendıgnızı..
evlılık ıkı kısıı arasında kalmıyo kı..
ailelerınde tanısması bırlesmesı demekdır..
sız kendı anenıznde olsa ıdınız gelenlere hızmet etmıycekmıydınız?..
eger esınıze saygınız var ıse onu doguran dunyaya getıren kısıyede olmalıdır..
o kısı tasdan bıle olsa..
acıkca soylım eger abımın esı ılerde bayramda bızde hızmet eder ıken oflayıp puflasa ben mecburmuyum dıye soylense bende boşatırım onu..kımse evlenıp yuva kurmak ev gecındırmek kolay dememısdır eger evlenılıyosa senede ıkı bayramda azcok fedakarlık yapılmalıdır..

Ben de aynen böyle düşünüyorum.. Bunu kullanmak olarak düşünmem hiç.. Evli olmadığım halde, müstakbel kayınvalidemin ertesi gün bir ordu gibi gelecek olan misafirlerine sabah 4e kadar yemekler hazırlamıştık beraber.. Benim için büyük bir zevkti.. Üstelik evlendiğim zaman o da benim annem olacak.. Annem için neler yaptıysam bugüne kadar, kayınvalidem için de yapacağım.. Her şeyden önce yaşına hürmeten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…