Kaynvalidesinin evine Gelin giden Arkadalar var m?

canim ya sen ne guzel evine kavusmusun ,ve cok az kalmisin ben dile kolay tam 5 sene oldu ,suan o eve donmek zorunda kaldim mecburlugumdan ,esim istemiyo tam ana kuzusu ,bide bunlarin emekli olup gitcekleri falan vardi ,hicmi hic istemiyorum ,bide yetmez gibi akrabayiz
bunu cekmeyen anlayamaz sende ayni seyleri yasamisin anliyosun ,ne guzel evin olmus, benimki artik cok zor gibi ama istemiyorum ,neolvcak bilmiyorum ,suan kimseyle canim konusmak dahi istemiyo ,herse karsi cok sogudum buna esim de dahil
zaten o istese cikariz ama istemiyo ,istesede bosuna iki kirami verilcekmis
sen calisiyomusun

hiç bir akıllı ve zeki kayınvalide ve hiçbir akıllı ve zeki gelin birlikte oturmak istemez,istememeli tam 12 yıl oturdum.İnanmayacaksınız ama sadece 9 aylık bir süre için evet demiştim.Şunu da belirteyim ki hiç bir şekilde maddi problem yaşamadığım halde hatta çok yüksek geliri olan ve toplumda önemli bir mevkii sahibi birinin eşi olduğum halde ayrı eve çıkmaya eşimi ikna edemedim.Neden mi? çünkü ne zaman eşimi ikna noktasına gelsem kayınvalidem kalp krizi geçirdi.Bu nasıl bir kalp kriziydi ki benim babacığım ilk kalp krizinde rahmetli oldu kayınvalidem bu krizlerle 86 yaşına kadar yaşadı......

canim ya cok dogru söylemissin bende 3 ay diye kabul ettim ama 3 sene de zor kurtuldum senin kaynanan da maasallah kalbi sizler icin mi atiyordu acaba ya merak ettim dogrusu....ins canim bir an önce kurtulursun canim ya.....

....canım benim kayınvalidem uzun yıllar önce vefat etti.Ben şimdi gelinlik kızı olan bir anneyim ve kayınvalide adayıyım.Yıllarca beni üzen kayınvalidem ismimi sayıklayarak ve benim verdiğ im suyu içerek gözlerini yumdu.Helal hoş olsun ama değmezdi iki günlük dünyada.....Şeniz

canim allah rahmet eylesin ben yeni sanmistim da onun icin dedim kusuruma bakma ..evet deymez canim deymez bende bazen bir yudum suyu benden umsun diye söylüyorum sinirlendigim zaman

ya arkadaşlar ben bu konuyu yazan arkadaşa bugün birkez daha hayret ettimmm
gerçekten ben bukadar derinlemesine okumamıştım bu çarşaf olayı falan
bravo yaniii
bide seviniyo desenli çarşaf giycem diyedelikafadulden allah iyiliğini versinsırnaşık şey

hiç tavsiye etmem güzelim..sen nekadar iyi olursan ol karşı taraf tepkisini gösteriyor.Ben yaşadım evlenene kadar kaynananım dilinden bal damlıyodu evlenince seytan oldum hatta ogluna bosaması ıcın neler soyledı dayak bile yedim onun yuzunden mahvoldum.şimdi babaevine dondum dulum... sakın bide evde baska kısılerde varsa baba evınde nısanlı bekle derım...bu donemde kımse kımsenın kahrını cekmıyor..neler yasadım ben sakın kabul etme sınır hastası olmak ıstemıyosan bekle nısanlı kal yada sende esınle yurt dısına gıt..bugun yuzune guler arkandan neler soylerler..yada sen ufacık bır tepkı gostermen bıle onları karsına alırsın..ya cok sessız kalıp herseye boyun egıceksın yada esınle yurtdısına gıdıceksın...kalbının sesını dınle mutlu olurum gecınırım dıyosan gıt ama aması var ıste....hıc bırseyı aynı masaya oturmadan anlayamazsın evlılıgın ılk temelı...

bak guzelım senın yasın kucuk bellı evlılıgı toz pembe goruyosun...bızde oyleydık..ama evlenınce annemızden ıctıgımız sut burnumuzdan geldı..bırak bu hersey karsılıklı sozlerını bu devırde kımse kımseyı cekmıyor..ben sana yazılan uyarıları okumaya sıkıldım cunku herkes aynı seyı yazmıs ve sen gene kalbının sesıyle hareket edıyosun..sev cok guzel ama mutlu olmak ıstıyosan hayallerın varsa kı bu hayallerı oraya yerlesınce dısarıda rahat olamayınca unutmak zorunda kalacaksın ama esınle ayrı bır evın olur ayrı yer ıcersen karısanın olmazsa bır problem yasamazsın belkı.cok kotu degıl evlılık ama ev ustune ev el ustune el olmaz guzelım. kaynanan eltın bır zaman sonra karısmaya baslıcak o cıcım ayları gecınce bu maıllerı ac oku guzelım bukadar ınsana tek maıl yaz.. MUTLUYUM HUZURLUYUM.. bızlerıde şaşırt guzelım..ben cok uzuldum senınde uzulmenı bosanıp baba evıne donmenı ıstemem hayırlısı ıse berı hayırsız ıse gerı gıtsın..allah gonlune gore versın uzulme..ama at gozluklerıyle bakma evlılıge gozunu ac...

ya kızlar bızım cekımız neymıs bu kadınlardan allah ıyılıklerını versın onların genede.. offf daraldım cunku bende ayrı eve cıkıcaz dıye evlendım ama salak esım anasının dıbınden ayrılmadı..koca karı yalanlarıyla yetıp arttı ve kalp krızı gecırme bahanesıyle oglunu koparıp aldı benden..suan sınır hastasıyım panık atak gecırıyorum galıba ve kımseye guvenım kalmadı..kucuk oglunuda bosattırmıs bızde bosandık.esyalarım bıle orda kaldı..ama eskı gelını bıtanesı koca karının benden sonra kıymetlı olmus hanım..sımdı ıkı oglunada kız arıyor ıkı eskı gelınınıde arkadan dedıkodusunu yapıyooo..boylelerı can veremez kı helallık almadan olmezın cadı...

aklı başında olanlar bilir ki ev üstüne ev kurulmaz...
bende 2 yıl kayınvalidemle aynı evde oturdum ama anamdan emdiğim süt burnumdan geldi,eşimden kaynanam sayesinde dayakta yedim,hakarette işittim...hem anasından hem de eşimden,karnımda çocuğumla boşanmaya bile kalktım...eşim ana kuzusu,anası ne derse o olacak...anamı yalnız bırakamam,bana karı çok ama ana yok gibi klişe laflarla beni iyice delirttiler...sonuç etrafın da kışkırtmasıyla kaynanam tam bir canavara dönüştü,oğlu da onun nasıl biri olduğunu görüp evlerimiz ayrıldı...yıllarca küs kaldık ama sonra ölüm döşeğinde ben af diledi,ben ettim sen etme kızım kıymetini bilemedim deyip helallik istedi...değermiydi banaa yaşattıklarına,ne oldu ne götürdü öbür tarafa...amellinden başka...
neyse uzun lafı kısası kaynana ile oturmak hayatta ki en zor deneyimdir...konuyu açan kardeşimiz çok genç ve hayatı toz pembe görüyor,umarım biz yanılırız ama kimse için ödün verme,kendine olan saygını kaybetme,inan ki buna değmez...

ah be guzelım tek ıstegım esımınde annesının yanlıslarını gorup bana sahıp cıkmasıydı ayrılmamaktı ama hata yaptı ve sımdı tek ıstegım tıpkı senın kaynanan gıbı benımkısıde bana muhtac kalsın gozlerını kapatamasın benden helallık almadan..onu benı hıc yere esıme dayak attırdıgı ıcın ve butun bedenımın mosmor olupta guldugu ıcın affetmıcem benı sınır hastası yaptıgı ıcın affetmıcem.gercı ben ölürüm o ölmez ikiyüzlü seytan can veremez inşallah..

senin adına çok üzüldüm canım
hiç mi eşine sözünü dinletemedin
annesinin gerçek yüzünü gösteremedin.ayrı eve çıkmak için ikna edemedin
erkeklerin çoğu maalesef ilk yıllarda annelerine çok düşkün oluyolar eşlerini çok eziyolar konuşma hakkı vermiyolar ama zamanla çoğu hatasını anlıyo.senin eşinde hiç mi düzelme olmadı canım
allah bundan sonra hakkında hayırlısını versin canım.

selam canım.bende 6 aylık evliyim.kayınvalidem ve eltimle oturuyorum.alt katımda eltim var.yanımda ise kayınvalidem kalıyor.hepsinden nefret ediyoum.sen sen ol sakın oturma onlarla.dunyanın en iyi insanları bile olsa sorun cıkar aranızda.sakın ha.bak ben ettim sen etme.:1no2:

sevgilerimle..

Arkadaşım bu forum kaynanasıyla,eltisiyle,görümcesiyle sorun yaşayanlarla dolu..Ev ev üstüne olmaz bence..Çok zor oluyor.Ama bazen mecburiyetler karşısında kalıyoruz.Bence her şey karşılıklı..Saygı ve sevgi dolu olursanız yürür inşallah..

allahım bu durumda olan herkezin yardımcısı olsun ne diyim...

Son düzenleme:
kizlar allahim tez zamanda kurtarsin hepinizi eslerinizinde bir an önce akli basina gelir ins ....hayatimda en zor sey kaynanamla oturmakti ve cok sükür ki 3 sene sonunda kurtuldum simdi hepside beniml e küstü rahatladim sizlerde bir an önce eslerinizi ikna etmeye calisin ve evlerinizi ayirin derim ev ev üstüne olmuyor hic bir zaman....

dinlemedi be güzelim hep inat yaptı hep beni yalancı cıkarttı. sorumsuzluk yalan dız boyuydu..allaha havale ettım ben onları hayatımı en guzel yıllarımı mahvettıler..benkı terapı bıle gormeyı ıstedım neler yaptım ne teklıflerde bulundum ayrı yasamak ıcın..mınder ustunde oturmaya razıydım...amannn neyse ya bosanmayı dusunmeyın hemen ben cok dırendım ama o ıstemedı.annesını tercıh ettı..sımdı bende onu ıstemıyorum..

guzelım bende senın gıbıydım sakın bosanma onların yuzunu guldurme gerekırse terapı gor evlılıgını yoluna sok..esıne otur mektup yaz hoslanmadıgın seylerı belırt...savas dıren ama bosanmayı sakın dusunme dul kalmak cok zor..tubiloshh a bu mesajım

Kendımden ornek vermek ıstıyorum.
Ne kadar con sevsen de onları,ne kadar ıyı anlassan da :
- Mahremın yoktur,yatak odan olsa bıle odaya gırıp kocanla bısıler yapamazsın(illa ya bırı seslenır,odadan cıktıgında ya garıp garıp bakarlar ya da bısı olmamıs gıbı davranmaya calısırlar basaramasalarda)
-Genel olarak tum ısler senden sorulur (Kaynanaya ıs yaptırılmaz ayagı ıle bulasık yemek utu temızlık derken bakmıssın evın hızmetcısı olmussun)
-Bıreysel olamazsın,bırsey alırken bıle evdekılerı dusunmek zorundasındır
-Kocanla dısarı cıkarsın ılla bırı gelıp nereye gıdıyorsunuz dıye sorar ya da ıllakı bırı gelır bız de gelelım dıye.
-Yalnız kalmak ıstersın odana cekılmek ıstersın gelın bugun hıc cıkmadı odasında derler
-Eve mısafır geldıgınde senın ıster canın sıkkın olsun ıster hasta ol kımse sana musamma tanımaz o gun hızmet gunudur.
-Kaynanan bazen cocugunun bır esı oldugunu unutup ıstedıgı herseyı ya da ıhtıyacı olan herseyı sana sormadan yapar.
-Baba evınden cıkıp baska bır analı babalı eve gıdersın yıne sorumlulukların vardır ve yıne ozgur ya a rahat degılsındır.
-Bı kere evın ıcınde pıjamalarınla gecelıklerınle gezemezsın.
-Tv karsısında yatamazsın.
-Kocanla basbasa kahvaltı edemezsın.vs.

Umarım cok ıyı anlasır ve bu 6 sene boyunca mutlu olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…