Kaynvalidesinin evine Gelin giden Arkadalar var m?

kayınvaliden ayrı oturuyorum onlar memlekette ben istanbuldayım eşim evin tek oğlu ve ailesine çok düşkün eşimin işi dolayısı ile istanbuldayız ama eğerki birgün tayini çıkarsa onlarla aynı apartmanda oturcam tek dileğim tayinin çıkmaması :) neyse yazın biz bir aylığına gidiyoruz kışında onlar 1 2 aylığına bana geliyolar bi sorun omadı ama ben sorun yapmamaya çalıştığım için ne derse evet dedeğim için birlikte oturmadığımız için .yazın senelik izin kullanıyoruz sonuçta tatil ve dinlenmek gerekir evde herkez geç vakte kadar uyur bizde eşimle uyuyoruz bi gün erken kalksa bana laf sokar geç kalkıyoruz diye illa dicek bişey bulur benim kayınvalidem çok karışır yapısı o kızınada aynısı yapıyo siyah giyersin niye beyaz giymedin der uyursun uyudun illa ter bi konu bulur birde benim kayınvalidem kendi kayınvalidesinden çok çekmiş onla birlikte hala ve gerçekten çok kötü bi kadın hala gelinine gelinlik yaptıyo mesela benimki bana karıştırmaz tersler kayınvalidesini korur ona karşı beni bazende üzülüyorum iyilik yaptığını sanıyo yeni evliyken sabah kalkar kalkmaz bizi kapıda sesizce yakalar yıkanacakmısınız diye sorardı çok sinir olurdum utanırdım varsa bile öle bi durum insan çaktırmaz yani neyse küçük bi kasaba orası düğün dernek gezdirir ancak el öptürür artık gına gelirdi düğünlerden hala öle çocuk ister müdahale eder bana gelince elimden geldğince akşamları hizmet ederim onlara sağolsunlar ben yorgun geliyorum diye yemek yapar masayı kurar bizi bekler benim evimde o kadar değilde onun evinde rahat edemiyorum bi çeşit oluyo sanki kayınvalidem ...ama uç noktada sorunlarımız yok çok şükür ama asla aynı evde oturmak isteemzdim yalnız ev gibisi yok eşinin dizine yatım tv izle istediğin gibi giyin canın istemezse mutfağı karışık bırakıp tv izle pc başına geç ama düşün bunları kayınvalidenle yaptığını ben yeni evlenecek genç ler etavsiyem asla kabul etmeyin .... eşler annelerinin yanında bi çeşit oluyorlar hoş ben kayınpederden dertliyim
öle bi başlık yok mu ya :))))

selam kızlar bu forumu buldum ve direk okumaya başladım ama herkes gördüğüm kadarıyla memnun değil bende 6 ay sora evlenicem kısmet olursa ve aynı evde oturucaz aynı ev derken ev 4 katlı kapılar ayrı (apartman tarzı değil ama) biz en üst katta oturucaz onlar alt katta herkesin evi yatacağı yer ayrı olacak ama yinede altlı üstlü bende bunu böle kabul ettim çünkü kayın valide çok iyi herkesin evi ayrı olucak falan demiş.şimdi napsam ki ben?? kararsızım sahada nişanlanmadım hafta sonu aileler tanışacak..

ya bence bu durum tamamen karşındakilere ve sana bağlı. benim kayınvaldem melek gibi Allah razı olsun ben de uyumluyumdur ama yine de aynı evde kalamazdım gibi geliyor. gerçi senin durumun daha farklı. hergün görüşürsün tabi ama baştan saygıyı mesafeyi korursan devamı da öyle gelir. iyiliğine kapılıp yine fazla yüz göz olma derim. bazen çok sevdiğin insanlarla aşırı yüz göz olmaktan dolayı aran açılıyor ki bahsettiğimiz bizim 2. ailemiz. ondan sen akıllı davran sevgini, saygını, mesafini baştan belirle yolunu ona göre çiz cnm.

bunun hak edip etmemekle ilgisi yok ki..
kayınvaliden kanatlanmış melek olsa
sende şahı şehriyar olsan
bir arada olunca olmuyor
evlenmişssin keşke yolun başındayken ayrı eve çıksaydın
ama bi gün gelipte inşallah siz demiştiniz demezsin sen mutlu olursun
bu kadar kadın bu forumda diyosa ve çoğu bunu yaşamışsa emin ol birşeyler biliyorlardır..
:hulya:

yok gülüm o anlamda hak etmek değil ben bugüne kadar çok şey yaşadım sıkıntı çektim rabbim artık huzur verir diye dedim
henüz nişanlıyım düğüne 10 ay var tarih tam belli değil ama yaklaşık okadar şu saatden sonra ayrı ev demem zaten düğünden bi kaç ay sonra kendi evimizi alıcaz ozaman durum neyi gösterir bilemeyiz bizde ona göre hareket ederiz belki o yüzden çok takılmıyorum birlikte oturmaya bide ailesini iyi tanıyorum akrabayız biliyorum üzmezler beni ha %100 iyide olmazsak bile en azından geri alınmayacak laflar etmeyiz çünkü ne onların bana ne benim onalar ihtiyaçım var kayınvalidem 45 yaşında kayınbabam mayısda emekli olacak ne maddi nede hani işini yapacak birine ihtiyaçları var onlar dedi zaten biz kendi kendimize yeteriz siz evinizi alın birikim yapın ilerde rahat edin kayınvalidem sen ilerde hiç bir şeyi takma çocuğun olursa ben bakarım sen emekli olana kadar çalışırsın ki ben seni gelin olarak görmüyorum benim kızımsın der hep bende zaten onu çok severim kayınvalidem olamdan önce yengemdi şimdide benim bi annemde o çok uzattım yahu :1rolleyes:

iyi olduğu durumlarda olur çünkü herşey karşılıklı umarım kayınvaliden göründüğü gibi hep iyi olarak kalır o zaman ufak tefek sorun dışında bişeey olmaz inş sen yinede kalbini ferah tut gün olur ufacık şey bile gözüne barat gün olur dert bile etmezsin eşler arasında bile böledir insanoğlu her günü tutmaz özel hayatla ilgili sınırlar olur erkekler ayıp utanmadan pek anlamaz onlar hep istedileri gibi ister ama kadınlar daha çekingendir bir oturanlarda genelde banyo sorunu oluyor onun dışında Allah dert vermesin inş sevgi saygı bi süre idare edersin inş çok mutlu olursun

birde bu kaynanayla oturanların yanına gitiğimde sürekli kaynana konuşuyorsa gelinde susuyorsa veya susmaya zorlanıyorsa kendi yaşımda olanla muhatap

olmak istiyorum sonuçta oda aynı yollardan geçiyor benim gibi kaynana dırdırı

olunca acaip sinirleniyorum geçen eşime kızdım zaten bune ya dedim zavallı

gelin sus pus ,kaynana gelin olmuş gelinde kaynana olmuş

roller değişmiş kaynanada yeni evlenmiş gibi edalar

acaip komik vede sinir oldum

birdahakine kaynanayı azarlıyacağım !!!!!!!!!!!!!!!!!!

susasusa dert küpü olacaklar !!!

konuşun kızlar susmayın!!

mrb arkadaşlar.ben evleneli 2yıl 2ay oldu.aynı evde oturuyoz.2yıl kimilerine göre kısa kimilerine göre uzun bi zaman.benim için iğrenç ve hala devam ediyor.karşındaki melek olsa(azrail de melek) sen pamuk kadar yumuşak olsan(zamanla oda deforme oluyo) aynı evde olmuyo.kocanıza yakın bile olamıyorsunuz.benim kaynana her lafın içinde her ne kadar onu ilgilendirmese de siz eşinizle konuşuyo olsanız bile her şeye giriyo.sorsanız daha neler neler.2senede yoruldum bezdim inanın.

canim sendemi kaynanala yasiyosun bende oyleyim
be kuzum hep senden kotuyum diyorumya
benimki 5 seneyi gecti ,hala birlikteyim allahtan 2 aydir onlar izinleder yanliz kalabiliyoruz suan rahatim bu ay sonunda gelirlerde
sizin bi yere gitme durumlarida yok sanirim
zorki hemde ne zor hicmi hic istemiyorum ,esim anasina cok duskun o ayrilmak istemiyo, bu konu acilsa kavga cikiyo ,bu derdimide sorma gitsin
aslinda bu gibi seyleri cok yazmiyorum
seni gorunce yazim dedim
cunku insan yazdikca daha doluyo

acikcasi bende oturmak istemezdim..cunku ben kaldiramam ben rahat olmayi severim evde..ama buyuklerin yaninda giydiklerime kadar dikkat etmem gerekecek..kendimi biliyorum dayanamam ben.
amaa benimde ilerde boyle mecbur bir durumum olabilir..belli bir sureee..oylle bir durum olursaa gelismeleri yazarimmm

bende diyordum canım benim. belli bi süre diye o belli bi süre uzyıp gidiyo.bak sende emin değilsin ki ilerde böyle mecbur bi durumum olabilir diyorsun.tavsiyem yeni evleneceklere aynı evde ASLA.kocanızla iki yabancı gibi oluyorsun birbirini tanımaya zamanın olmuyor.evi paylaşıcaksın ama sadece kadın ve koca olmalı.yanlışsam düzeltin.

haklisiniz..ama evimiz olana kadar o durum olabilir uzar mi bilmem..biz biraradayken misafirken bile cekindigimiz icin cok samimi olmuyoruz.bunu cok sorun etmiyorum.aylarca kalsam ozaman cok daha zor olurdu..bir sorun yasadiginda suratini asip oturamiyorsun,aglamak istiyorsun odadan cikamiyorsun,konusmuyorsun fazla bu da olmuyor..biz ailecek cok guzel vakit geciriyoruzama bazen cok geleni gideni oluyor bu zor oluyor..birde biz istersek eger evlerinden cikacaklar,esim istemez kalabalik ama evden de cikin denmez:1no2:bende bilmiyorum..

bizim de öyleydi.çekiniyorduk ve hala çekiniyoruz.an geliyor eşine bakıyorsun o an öyle bir an ki yüzündeki ufacık bir tebessüm için onu öpesin geliyor ama yapamıyorsun neden büyükler var.ilk zamanlar sorun olmuyor ama zaman ilerledikçe raylar yerli yerine oturmaya başlayınca başlıyor asıl.bilmiyorum hiçbir şeyden emin değilim.çok karamsar durumdayım.

canım evden çık denmez tabi de gerekirse kira verin ya da az bi peşinatınız varsa kredi çekin el birliğiyle ödeyin ama bence de kesinlikle aynı evde oturmayın biz ayrı evde yaşıyorken bile bu kadar sorun oluor bir de aynı evde olsak nolur Allah bilir

benim evim ayrı kayınvalidem ve kayınpeder köydeler başım çok rahat en azından ...

kışın tabi gelicekler ama kendi dairelerine ....kötüsü bir binadayız ve bu çok zor geliyor bana....ALLAH sizlere yardım etsin bir dairede yaşamak zor olur tabi......

şubatta 2 yıl olacak duygularıma tercüman olmuşsun :=)
halimizw gülelimmi ağlayalımmı bilemedim.
dediğin gibi evlendiğimden beri 1 kere anne demedim
annecim babacım
ama o imalar laf sokmalar herşeye müdahale etmelerin ardı arkasıkesilmiyor.
:çok üzgünüm:

bence cok buyuk hata yaparsin...ben ilk evlendigim ay esimin ailesinin evinde esimle beraber yasadim cunku esim yurt disinda calisiyordu ve ben de 6 ay sonra onun yanina gidebilecektim, inanin evliligimin ilk ayi berbat gecti, ki ilk aylarin cok guzel gecmesi beklenir...sakin o hatayi yapma basini taslara vurursun ama cok gec olur...bir yil bile neyse ama 6 yil ne demek yaaaaaa...sakin yapma!!! nisanlin boyle kabul ederse etsin, yok illa ailemle yasicaksin diyosa biraz yolu acik olsun...evli birinden yasanmis tebrubelerle sabittir bu yazdiklarim!!!

anne demek önemli değil.dedirtebilmek kendine yakın olmayı sağlamak önemli BENCE.bana ne dedi biliyor musun?ilgisiz duruyor muşum ona karşı,hoş sohbetim yok muş...vs. vs..bende aynen şöyle dedim ben senden görmediğim bişeyi sana gösteremem sen yapmıyorsan benden de bekleme.sonraki bir konuşmamızda da seni annenler hep sevmişler hep ilgi göstermişler el üstünde tutmuşlar onları yaptıkları yanlış.aynı şeyleri benden bekliyorsun ama ben yapamam kendi çocuklarıma yapmadım ki sana yapsam dedi.(annemleri suçlu buluyor; sanki kendi yaptığı doğruymuş gibi)hem yapmıyor yapmadığı gibi de kendi annemlere bahane buluyor onları suçluyor.aramızda duygusal hiçbir bağ yok.
şu günlerde sıkıntıda mesela; neden konuşmuyor benimle, neden paylaşmıyor.taş değilim ya.kendini dünyanın merkezi sanıyor.her şey onun etrafında dönsün her şey ondan sorulsun her şeyi o biliyor ondan öğrenilsin istiyor.bu da beni sıkıyor.
haliöizde gülecek bişey de yok ağlanacak da.ağlayarak kendimize yapıyoruz ben bunun farkına vardım.içine atma söylenmesi gereken yerde cvp ver susma.kendini savun.bunları yaparken de saygısızlığı ele al demiyorum asla.yanlış anlaşılmak istemem yani.
senin de benim de tek istediğimiz kocalarımızla huzurlu mutlu........ zaman geçirebilmek.teyzemin kocasıyla dertleşirim bazen; bana der ki öyle olmuyor böyle olmuyor o zaman alıcan eline sopayı klava: hadi bakalım bir de böyle deneyelim.(şaka tabi) :sm_cool::sm_cool::sm_cool:. kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
neyse çok uzattım.içindekileri dökmek istersen ben hep burdayım arkadaşın olarak:teselli:. yazışalım her zaman görüşmek dileğiyle hoşçakal.

canım öncelikle allah tamamın erdirsina.s.
ben 2 yıllık evliyim 2 yıldırda kayınvalidemle yaşıyorum. etraftakiler karışmazsa aramız çok iyi( tabi cadılıkları da yok değil) fisfisfis ama okadarcıkta olur. ana kızla döğüşüyor yeri gelince. sana gitmeden bir tavsiyede bulunayım kendini sakın ezdirme şöyle ki; haksızlık olduğu zaman sesini çıkartmayı, suçlu olduğun zaman da susmayı bil o zaman herkes senin huyuna alışıyor ona göre davranıyor.

valla canım konuyu biraz okudum çoğu bayan arkadaşlarda asla bir arada oturma demiş sanırım bide 6 yıl bir arada kalacakmışsın ...
işin açıkcası bende öyle yorum yapanlara çok çok katılıyorum..Benimde kaynanmlar köyde kaynanam bazen kışın gelir buraya çocukları gezer gider ama o bile bana zorluk ..hemde kaynanam çok kötü bi kaynana değil sadece çok fazla alıngan..yanında istediğim gibi kocamla konuşamam az biraz eşime kızsam şaka bile olsa kendi üzerine alınır.ben geç kalkarım o sabah ezanında burdada olsa köydede olsa ayakta malum bu sefer gelin çok uyuyor der diye işte varsa asla yatamam..bize geldiğinde bile elimden geldiğince erken kalkmaya çalışıyorumonunyatağını erkenden yapıyorum ama olmuyor o bile zahmet insana..aman elden ayaktan düşmesinlerde gerçi yine bakacak olan bizleriz.....
biz hemen hemen her sene köye gidiyorduk bu sene sırf o yüzden eşimi tek yolladım
beraber gittiğimizdede 15 gün kalıyorum yeni gelin var diye gelen giden eksik olmuyor canım çıkıyor..bu evin işide var sayarsak kaynanan yaparkende sen oturamıyorsun olmuyor..akşam nasıl yorgunluktan uyuduğumu bir ben biliyorum 15günde haşat oluyorum yani:sm_confused:..sorarsak gezmeye gidiyoruz köye..ne gezmesi evden çıkabilsem:umursamaz:...oda yetmezmiş gibi eşinde biraz ailesine düşkünse onların ağzına bakarak istediğini daha rahat yapar senin gitme dediğin yere millet bu ne biçim koca derdiye ailesi karı lafı dinliyor der diye inadına gider..kavga etsen duyarlar sorarlar arayada girebilirler eğer anlayışsız bir aileyse seni ezerler..odada baş başa kalsan o işi bile yapamazsın ses duyulur diye yapsan yıkanması var aynı evin içinde..istediğin gibi evde şortla falan gezemezsin kayınpeder var..çamaşırlarını rahat asamazsın peder evde aman görmesin kırk yerden saklarsın ipte..tülbentle falan..gerçi benimki yaşlı ama çevremden gördüklerimide katıyorum..gelen gidenin daha ilk aylarda bebek yap demeside cabası ...ben çıldırmıştım geçen sene...a.s ee bide kaynananın uyuz biri olsa yandın ki yandın en güzeli evin ayrı yolun ayrı olacak..o seninle fazla muhatap olmayacak sende onlarlaki arada cıvıklık olmasın...en iyi kaynana kayınpeder bile seni anlamaya yetmez canım...a.s ben bu yüzden hiç beraber oturmayı düşünmedim allahımda koymasın ...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…