mrh arkadaşalar ben 1 yıldır nişanlıyım. seneye evleniyorum ben kayınvaldem ve eltimle beraber oturacağız. yurt dışında olduğu için kesin dönüşte herkesin evi ayrı döşenecek.6 yıl falan otururuz herhalde. böyle olan arkadaşlar var mı ne gibi sorun ve sıkıntı yaşarım diye düşünüyorum. zor olur mu acaba.?
Bende 3 yıllık evliyim kayınvaldem üst katımda oturuyor. Her akşam çaya mutlaka bekliyorlar bir gün çıkmasak 2. gün hayırdır falan diye soru yapmuruna tutuyolar. Ben ve eşim çalışıyoruz eşim hafta sonları tatil ama ben sadece pazar günü tatilim ve mesai saatlerimde uzun. Çok iyi insanlar bizim kötülşüğümüze bişey istemezler, yani içlerinde kötülük olmadığını bildiğim için bende 3 senedir onların gönlü olsun, kırılmasınlar diye her akşam çıkarım. Eşim çıkmak istemez bazen ben çıaklım beklerler derim. Ama gerçekten zor, bu zamana kadar en küçük bir saygısızlığımı, laf soktuklarında cevap veridğimi bilmem. Susarak tepki vermişimdir hep. Ben başka bi çözüm bulamadım, en azından ben terbiyemi bozup kendime yakışmayan şekilde davranmadım. Onlar bişey söylediğinde hayır diye atağa geçmiyorum ama yapmıyorumda. böyle sessiz bir anlaşma oldu bizde:)
ama olan bana oluyor.. İlerde bi problem olmasın die yemek, hesap herşeyimiz ayrı olsn dedim, iyi ki öle yapmışım ama eve gelip, yemek, ütü, temizlik, yukarda çay merasimi beni iyice bunalttı. Herş şeye karışıyorlar. Biz eşimle ne kdr olgubn olursak olalım onlar için bizim dışarı çıkmamızda, bazen dışardan yememizde, geç yatmamız geç kalkmamızda, eve gelen giden kısacası biz dillendirmesekte karışmadıkları bişey kalmıyor. Buda bende strese sebep oluyor. Daha dün gece laf soktu sustum ama içimde kaldı çıkmıcam 2 gün yanlarına.. Boykot ediyorum
ama eşimde öyle iyi ki, anne baba hakkını bildiği için '' beni aranızda bırakmayın' der.
bende evimin huzuru için susuyorum hep.Ben zaten kul için değil Allah için susuyorum kul bilse ne olur ki. Ama Allah sabırlar versn bu durumda olan herkese
uzun oldu ama içimi döktüğüm için bende rahatladım ..:)
ben 13 gün önce sözlümden ayrıldım daha doğrusu ailesinin dolduruşuyla beni bıraktı ...
biz 4 sene flört 6 ay da aile araında isteme yüzük takmayla sözlendik.
babasının 3 katlı evi vardı bir dairesinde bizimde yaşamamızı istedi , benimde babam istemedi çünkü aynı altlı üstlü yaşanmaz dedi.
sonra bu sözlümün babası bana düşman oldu en sonunda bu ev yüzünden beni bıraktı hayla inanamıyorum çok ah ettim beni 5 senemi yedi maddiyatçı insanlar.kayınvaldem olacak kadında konyalıydı dini bütün sanırdım bana kızım kızım dedi bir daha hiç aramadı meğer o da iki yüzlüymüş o da sözlümün beynini yıkamış ...
bende 1 ay sonra kayınvalidemle oturcam daha anne bile diyemedim ssiz diye sesleniyorum pek konuşmuyorum ama biyi bi kadın sessiz sakin arkadaşlar öylesinden kork diyo ama
güzel kızım gelecekte seninde kendininde birgün kayınvalide olabilecegini yani oglan annesi olacagını unutmazsan karşındaki insanın bir büyügün oldugunu unutmazsan gelecekte birgün oglan annesi oldugunda sana yapılmasını istemediğin bir hareketi kayınvalidene yapmazsan daha evlenmeden ayrılık gayrılık koymazsan saygını yitirmezsen herşey güzel olacaktır bunu unutma
güzel kızım gelecekte seninde kendininde birgün kayınvalide olabilecegini yani oglan annesi olacagını unutmazsan karşındaki insanın bir büyügün oldugunu unutmazsan gelecekte birgün oglan annesi oldugunda sana yapılmasını istemediğin bir hareketi kayınvalidene yapmazsan daha evlenmeden ayrılık gayrılık koymazsan saygını yitirmezsen herşey güzel olacaktır bunu unutma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?