Kaynvalidesinin evine Gelin giden Arkadalar var m?

Dost acı söyler.. en basitinden bir kız öğrenci yurdunda bile ne cıngarlar çıkıyor, birbirini daha öncden tanımayan insanların ortak bi hayatı sorunsuzca paylaşabilmesi biraz ütopik bence... Kadınlar arasında güç savaşı ister istemez oluyor evliliklerde. hadi o da yok diyelim, alışkanlıklar farklı, beklentiler farklı. Mesela temizlik anlayışınız, para harcama anlayışınız, yeme içme gezme zevkleriniz bunlar genelde çatışacaktır. Yatma kalkma saatin bile valide sultana göre şekillenecektir. Temizlik, yemek, sofra kurma kaldırma gibi meselelerde belli belirsiz de olsa bi baskı kurulacaktır üstünde. Her işe atılıp gelinlik yapmaya çalışacaksın hiçbişey denmese bile. Atıyorum kendine güzel elbiseler aldın, elin kolun dolu döndünüz kocanla alışverişten fiskoslar hemen başlar. Kötü gelin, yiyici gelin damgası yemen an meselesi. Kocanla aranızdaki en basit tartışma bile göz önünde olacağınız için laf konusu olabilir. Kocanın tarafı tutulacaktır şüphesiz. Mahremiyetiniz de az olabilir. İstediğiniz saatte odanıza çekilemeyebilirsiniz, ses çıkarmak hiç olmaz zaten....

Bunlar en kötü senaryo tabii. Kaynananın anlayışlı olması şart. Sonuçta sen yeni gelin sıfatında olacaksın. Hayatının en güzel yılları olmalı o ilk zamanlar. Bence bu konuyu pişman olmaman için tekrar gözden geçirip, eve çıkmak için tüm şartları zorladığınızdan emin olun. Sonra acı çeken sen olma.
Yine de umarım herşey hayırlı olur, güzel olur. İyi niyetle yaklaşırsan, iyi niyetle karşılık alırsın büyük ihtimalle.

Bende 3 yıllık evliyim kayınvaldem üst katımda oturuyor. Her akşam çaya mutlaka bekliyorlar bir gün çıkmasak 2. gün hayırdır falan diye soru yapmuruna tutuyolar. Ben ve eşim çalışıyoruz eşim hafta sonları tatil ama ben sadece pazar günü tatilim ve mesai saatlerimde uzun. Çok iyi insanlar bizim kötülşüğümüze bişey istemezler, yani içlerinde kötülük olmadığını bildiğim için bende 3 senedir onların gönlü olsun, kırılmasınlar diye her akşam çıkarım. Eşim çıkmak istemez bazen ben çıaklım beklerler derim. Ama gerçekten zor, bu zamana kadar en küçük bir saygısızlığımı, laf soktuklarında cevap veridğimi bilmem. Susarak tepki vermişimdir hep. Ben başka bi çözüm bulamadım, en azından ben terbiyemi bozup kendime yakışmayan şekilde davranmadım. Onlar bişey söylediğinde hayır diye atağa geçmiyorum ama yapmıyorumda. böyle sessiz bir anlaşma oldu bizde:)
ama olan bana oluyor.. İlerde bi problem olmasın die yemek, hesap herşeyimiz ayrı olsn dedim, iyi ki öle yapmışım ama eve gelip, yemek, ütü, temizlik, yukarda çay merasimi beni iyice bunalttı. Herş şeye karışıyorlar. Biz eşimle ne kdr olgubn olursak olalım onlar için bizim dışarı çıkmamızda, bazen dışardan yememizde, geç yatmamız geç kalkmamızda, eve gelen giden kısacası biz dillendirmesekte karışmadıkları bişey kalmıyor. Buda bende strese sebep oluyor. Daha dün gece laf soktu sustum ama içimde kaldı çıkmıcam 2 gün yanlarına.. Boykot ediyorum
ama eşimde öyle iyi ki, anne baba hakkını bildiği için '' beni aranızda bırakmayın' der.
bende evimin huzuru için susuyorum hep.Ben zaten kul için değil Allah için susuyorum kul bilse ne olur ki. Ama Allah sabırlar versn bu durumda olan herkese
uzun oldu ama içimi döktüğüm için bende rahatladım ..:)

evlenip misira geldim. esim evlenmeden once annemle yasarmisin demisti. ben de neden olmasin dedim. sakin yapmayin. sakin kaynannizla yasamayi bastan kabul etmeyin. sonradan, her gun sikinti cekicegini bastan rest cekin. bu kisacik hayatta degmez. turkiyeye esimle donuyoorum 1 seneden sonra. cunku artik kaynanaim yuzunu gormeye tahammulum yok.

akilli olun bastan guclu olun

Evliligimin ilk 3 senesi beraber oturduk kaynanam yetmiyomus gibi kaynanamin kaynanasi onlari aratmayan kayinbaba bermuda seytan ücgeniydi resmen.simdiki aklim olsa bos bi evde esyasiz otururum yinede beraber oturmam!yeni evlenecek olan arkadaslar sakin birlikte oturmayin ben hayatimin 3 senesini kayip olarak sayiyorumboshayallersmile

bende eltim ve kayınvalidemle aynı binada oturuyorum.(4 aydır)Ben çalıştığım için çok büyük sorunlar olmuyo ama evde olsam olurdu.Eltim çalışmıyo kayınvalidemde evde.Mesela eltim beni kıskanıyo çalıştığım için ve kocamla vakit geçirdiğim için.Ben ağırlığımı baştan koydum ama.Bişey olduğunda kayınvalidem bana danışır.ama onun söz hakkı yok gibi.gördüğüm kadarıyla öyle.Kendini savun laf söyletme ezdirme kendini.baştan tavrını koy.Ben pek sevmiyorum eltimi.kıskanç sinsilerle işim olmaz.sevdiremedi bana kendini nişanlılık dönemimizden beri...Ben saygıda kusur etmem kayınvalideme ama canciğerde değilim.Çok samimiyet taraftarı değilim.

bende 4 aylık evliyim.kayınvalidem ve eltim var binada en üstte ben varım.Bence her akşam gitme.Çalışıyosun işlerin oluyodur mutlaka.Bizimki her akşam in falan demiyo.Karışmaz ona ama misafir geldiğinde ona bi hoşgeldine inmemizi ister.Kocamda inmiyo normalde.Ben nadiren haftada bir akşam bi yarım saat inerim napıyon diye.Aslında inmemizi istiyo için için ama ben yüz vermiyorum:) ben eşimle birlikte oturmak istiyorum vede öyle yapıyorum.Tavrımı koydum baştan.eltimide sevmiyorum zaten beni kıskanıyo.zayıftı iyice kurudu.Valla ben cevap veriyorum bişey olursa.Patron olmaya çalışıyo ama ben varken olamaz.Herkes kendi eviyle ilgilensin.Benim ev işlerime karışamaz.eltimde ki alışkanlıklarını bende uygulayamıyo.onu yönetebilir ama ben izin vermicemi gösteriyorum ona.ikisinide sevmiyorum.Beni kızdırırsa dikenlerimi çıkarıcamı biliyo.

Bunlara az yüz versen varya eşimi yönetmeye başlar.Söz hakkın olmaz.Ben bunu koruyorum.Saygısızlık yapmıyorum ama karışmasına da izin vermiyorum.Sürekli uyanık olmak lazım.Ezdirmeye bi başlarsan ezerler.Ben çalıştığım için sorun pek yaşamadım 4 ay boyunca.Evde olsam yaşardım ama.Çalıştığım için aşağı inipte oturcak fırsatım olmuyo.Eşimle evimizde oturuyoruz.Oda inmiyo zaten.Herkes işine baksın.oo yazcak daha neler neler var ama.çok uzun olur yazmıyım

sözlün daha baştan seni savunup korumamış.sahiplenmemiş.Ayrılmanız daha hayırlı demekki.Sonradan daha büyük sorunlarınız olurdu.Ailesinin dediği olurdu ilerde hap.Bide ev babasının kendi söz hakkı yok.Burda oturursan otur işine gelmiyosa kiraya çık demişlerdir.oda tercihini evden yana yapmış anladığım kadarıyla.

bende 1 ay sonra kayınvalidemle oturcam daha anne bile diyemedim ssiz diye sesleniyorum pek konuşmuyorum ama biyi bi kadın sessiz sakin arkadaşlar öylesinden kork diyo ama

sessizlerden korkacan anacım
benimkide sessizdir
ama ne yalanı bitmez ne de inkarları
saman altından su yürütür....
imkanınız varsa ayrı oturun derim
ev ev üstüne olmuyorr maaaleseff

güzel kızım gelecekte seninde kendininde birgün kayınvalide olabilecegini yani oglan annesi olacagını unutmazsan karşındaki insanın bir büyügün oldugunu unutmazsan gelecekte birgün oglan annesi oldugunda sana yapılmasını istemediğin bir hareketi kayınvalidene yapmazsan daha evlenmeden ayrılık gayrılık koymazsan saygını yitirmezsen herşey güzel olacaktır bunu unutma

birgün kendininde oglan annesi yani kayınvalide olacagını unutma herkes ne yaparsa kendine yapar tarih tekerrürden ibarettir kızım.sen ne yaparsan yarın evladında aynısını yapar.ne görmek ne bulmak istiyorsan karşındakine öyle davran

affınıza sığınarak msj nıza cvp yazıyorum...çok şükür erkek annesiyim...karşımdakininbüyüğüm olduğunu asla unutmadım, bana yapılmasını istemediğim şeyleri yapmadım, saygımıda yitirmedim ağzımı açıpta hiçbirşeye cvp bile vermedim ama....hiçbişey güzel olmadı..nikahımdan 1 sa.sonra ortalığı birbirini kattı sevgili kayınvalidem.......

ben de aynen dediğiniz gib yaptım benim bir erkek kardeşim var ileride gelinimiz olursa anneme nasıl davranmasını isterim diye düşündüm hep ama malesef hanımefendinin tahakküm çabaları laf sokmaları bitmedi en son bizi boşanma noktasına getirdi eşim bile ben bu insanları nasıl tanıyamamışım dedi bana barıştık halen gidip geliyorum saygı da gösteriyorum güleryüz de ama içimden gelerek yapmıyorum ve önceden çok daha fazlasını yapacakken artık asgaride kalıyorum malesef keşke dediğiniz gibi olsaydı da ben kayınvalidemi başımın üstünde taşısaydım

bu topiğin başlığı için bile Allah göstermesin mümkün değil diyorum sadece :))
benden öte Allaha yakın olsunlar yaaa..çeneleri 49 vilayet öteden yetiyo...uzaktan kumandaları bile sağlam bide yakınımda ha bide aynı evde olsalar kan çıkar herhalde :))
bence bi ipte gelinle kaynana yürümez..ya gelin yürüycek ya kaynana..tarzımız farklı,bakış açımız farklı..paylaşamama,hazmedememe,eskileri kıyaslama,ekiden oğlum böyleydi,eskiden oğlum şöyleydi o bu,sürekli iğneleme vb çekilir mi yaaaa..
tabii çok iyi kaynanalarda vardır mutlaka bişey demem ama ben çekemem..Allah korusun..zaten biliyosunuz erkeğin ayrı ev açmaması boşanma nedeni..kolay mesele değil yanii bu..herkes katlanamaz,katlanana Allah sabır versin derim ben..

bende bu yorumu şimdi okudum..bende bişey eklemek istedim..bu zamanda kimse kendini karşındakinin yerine koymuyor..empati yapmıyor yanii..karşımızdaki kaynanalar kendilerini bizim yerimize koyup da kızı gibi davranmıyor,düşünmüyolar ki biz kendimizi kaynana yerine koyalım..erkek annesi olmak meselesine gelince ben oğlum olsa gelinim olsa ona karışmam..kız nasıl istiyosa öyle yapsın derim..fitne sokmam kalkıp da oğluma..sen bekarken biz böyleydik o bu diye kıyaslamam..fakat bu zamanda malesef orta yaşlı 50-60 yaş arası erkek annelerinde babalarında şu tavır var: oğlumuz kız aldı,kız bize bakıcak,edicek..kız bize saygıda kusur etmicek.eski hayatımız nasılsa öyle gidicek..kendi oğullarının hatalarını kusurlarını görmeyip herşeyi bütün olumsuzlukları geline yıkma çabası var..bu da şu zihniyetten kaynaklanıyor :CEHALET..çünkü onlar öyle yetişmiş..erkek hakim bi evde büyümüşler..onlarda babanın dediği,eşin dediği olmuş..ama artık zaman değişti..evlendikten sonra işler değişiyor..kadın yanii gelin köle değil..herkes özellikle erkek anneleri sorunlu evlilik varsa önce kendi oğullarına bakıcaklar..kimse sütten çıkmış ak kaşık değil..bi sorun varsa 2 kişinin sorunudur ve 2 kişiliktir..

nasıl davranırsan oda sana öyle davranır diyo annem bana bakalım ne göstercek 1 ay sonra ayrı eve çıkma şansım vardı ama ben kendim yok çıkmayalım yalnz bırakmayalım anneni dedim gerçi aynı apartmanda oturuyo abileri ama olsun sonuçta evde yalnz kalıcaktı bnde başka yerde bütün gün tek başıma ne yapıcam dedim yanımda biri olur sıkılmam dedim kabul ettim (sessizlerden kork demişsiniz valla korkutuyosunuz beni )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…