nasıl davranırsan oda sana öyle davranır diyo annem bana bakalım ne göstercek 1 ay sonra ayrı eve çıkma şansım vardı ama ben kendim yok çıkmayalım yalnz bırakmayalım anneni dedim gerçi aynı apartmanda oturuyo abileri ama olsun sonuçta evde yalnz kalıcaktı bnde başka yerde bütün gün tek başıma ne yapıcam dedim yanımda biri olur sıkılmam dedim kabul ettim (sessizlerden kork demişsiniz valla korkutuyosunuz beni )
sana bi örnek vereyim mi canım benim..benim eşimin annesi babası da çokkk sessizdi..hani o senin sessiz dediklerinden :))) bende evlenmeden önce eşimin annesi babası köyde yaşıyor,köy insanı sessiz olur sessizde görünüyolar vb dedim..iyi dedim kendi kendime ilişkilerimiz iyi olur mahsun insanlar çünkü dedim..bekarken arardım kadınla en az 45 dk konuşurdum..nasılsın iyi misin vb ve gerçekten öyle içten konuşurdum ki içimden öyle geliyordu..bide ben insan severim..
şimdi ne mi oldu..nefret ediyorum hepsinden..seslerini bile duymak istemiyorum..hiç aramıyorum sormuyorum..bu yaptığım hiç hoş değil biliyorum ama inan insanı bu noktaya getiriyorlar..
sana 1 örnek vereyim mesela..eşimin annesi hasta oldu evlendiğimiz ilk aylarda..hasta dediğimde poposunun yanı ağrıyormuş :))) dr a gştmiş dr ona bişeyin yok teyze evine git demiş ilaç bile vermemiş..o sırada bende kötü günler geçiriyordum..kadını hasta olduğunu duyduğum ilk gün aramadım ertesi günlerde aradım diye kadın bana ilk tlf ettiğimde ne dese beğenirsin.."hele şükür kızım" dedi..yanii nihayet arayabildin demek istedi :))) kaldı ki benim bi sürü rahatsızlığım var..eşim hastalıklarımı onlara anlatmaz bile..en basitinden göz sinirimi zedeleyen hipofiz bezi tümörüm var..daha bi sürü bi sürü hastalıklarım var..
erkekler nolursa olsun hep annelerini tutarlar..bunu unutma..insan eti ağırdır derler..yarın öbür gün kaynanan sna bi laf eder,kaldıramazsın..çünkü annen sana o lafı etmemiştir,o sana eder,düşünmez..bikaç gün sonra sana çay getir,yemek getir vb demeye başlar,sana ağır gelir..ben iyi düşün derim..senden annen yemek istemez,çay istemez elin kadını sana emreder..hastamısın canın mı sıkık hiççç düşünmez..bunları evli arkadaşlar hepimiz yaşadık yaşıyoruz da..sen bekarsın..erkek annelerinin geneli gelini köle görürler..bunu unutma..çok istisnai durumları da var tabii..ama nolursa olsun aynı eve çıkma..ne cinsel hayatın yolunda gider,ne normal hayatın..yarın öbür gün evine gelen gideni bile görürler..karışırlar..olan evliliğine olur..
benim ki istisna olur inşallah diycem .bakıcaz zaten yalnış bişeyini görürsem ayrı eve çıkarım o bzm için sorun olmaz ama yalnz bırakmak istemiyroum yalnz kalmakta istemiyorm şöyle insan gibi insansa ne güzel geçinip gideriz bn evdede paso surat gördüğüm için bazı seylere alışığım kendi annem babam yapıo başkasınınn annesi yaparsa koymaz yani aşırı olmadığı sürece çünkü zaten yaşlı insanlar bide sonuçta El Kızı oluyosn azda olsa bi lafları olur yani olmayanda var tabi ama nadir heralde aman bnmkide öle olsunnnnn
Dost acı söyler.. en basitinden bir kız öğrenci yurdunda bile ne cıngarlar çıkıyor, birbirini daha öncden tanımayan insanların ortak bi hayatı sorunsuzca paylaşabilmesi biraz ütopik bence... Kadınlar arasında güç savaşı ister istemez oluyor evliliklerde. hadi o da yok diyelim, alışkanlıklar farklı, beklentiler farklı. Mesela temizlik anlayışınız, para harcama anlayışınız, yeme içme gezme zevkleriniz bunlar genelde çatışacaktır. Yatma kalkma saatin bile valide sultana göre şekillenecektir. Temizlik, yemek, sofra kurma kaldırma gibi meselelerde belli belirsiz de olsa bi baskı kurulacaktır üstünde. Her işe atılıp gelinlik yapmaya çalışacaksın hiçbişey denmese bile. Atıyorum kendine güzel elbiseler aldın, elin kolun dolu döndünüz kocanla alışverişten fiskoslar hemen başlar. Kötü gelin, yiyici gelin damgası yemen an meselesi. Kocanla aranızdaki en basit tartışma bile göz önünde olacağınız için laf konusu olabilir. Kocanın tarafı tutulacaktır şüphesiz. Mahremiyetiniz de az olabilir. İstediğiniz saatte odanıza çekilemeyebilirsiniz, ses çıkarmak hiç olmaz zaten....
Bunlar en kötü senaryo tabii. Kaynananın anlayışlı olması şart. Sonuçta sen yeni gelin sıfatında olacaksın. Hayatının en güzel yılları olmalı o ilk zamanlar. Bence bu konuyu pişman olmaman için tekrar gözden geçirip, eve çıkmak için tüm şartları zorladığınızdan emin olun. Sonra acı çeken sen olma.
Yine de umarım herşey hayırlı olur, güzel olur. İyi niyetle yaklaşırsan, iyi niyetle karşılık alırsın büyük ihtimalle.
karşılıklı sevgi saygı olduktan sonra bence korkma sonuçta anne kız da kavga ediyor bence sen bunlarla canını sıkma önünde mutlu bi hayat var
benim ki istisna olur inşallah diycem .bakıcaz zaten yalnış bişeyini görürsem ayrı eve çıkarım o bzm için sorun olmaz ama yalnz bırakmak istemiyroum yalnz kalmakta istemiyorm şöyle insan gibi insansa ne güzel geçinip gideriz bn evdede paso surat gördüğüm için bazı seylere alışığım kendi annem babam yapıo başkasınınn annesi yaparsa koymaz yani aşırı olmadığı sürece çünkü zaten yaşlı insanlar bide sonuçta El Kızı oluyosn azda olsa bi lafları olur yani olmayanda var tabi ama nadir heralde aman bnmkide öle olsunnnnn
ben kayınvalidemle ayrı dairlerde fakat aynı binadayım öyle iken bile cok hemde cok zor ufacık bi örnek şöyle bi arkadaşım gelsin oturup başbaşa dedikode yapayım diyemiyorum şıp kayınvalidemde damlıyo terlik ayakkabı görmesin kapımın önünde tecrübeli biri olarak yazıyorum
herkese selam,
esim misirli, annesinin 2 ay bizimle 2 ay kizkardesinde kalacagini soyledi. evinin kendi evi oldugunu, evde istedigim herseyi yapabilecegimi, annesinin aksam 8 de uyudugu nu...
misira geldim, annesi ve ben ve esim beraber yasamaya basladik...kabusdu..
1-ne zaman bir seye dokunsam , aa o kizimin diyip durdu
2- salondaki televizyon ona aitmis ve devamli kuran ve bir baska kanal izleyip durdu.sen bu televizyona dokunamazsin, odandaki televizyonu izle dedi
3-hayatim odam-mutfak oldu
4-n e zaman odama bir yiyecek gotrumek istesem bu ne dedi
5-uyuyor diyelim, ne zaman odamin kapisini acsm gece yarisi, oglunun isminui seslendi
6-aksam yemeklerinde devamli ogluyla konustu, bana soz hakki bile vermedi
7-en son da benden evin masraflari icin para isteyince
bende bitti is..onlarin kulturunde erkek evi gecindirmek zorunda
8-kizinin ziyaretine gidecegi zaman cunku ayni gun annem ve babam geliyorsu, brnim odam hep kizimin odasi olarak kalacak, bu evde devamli onun odasi olacak dedi ve bende koptu..kizi evli ve baska sehirde
lanet ediyorum o kadina... hicbir hakkimi helal etmiyorum....l
sakin ha kaynanaiz disardan ne kadar sakin sessiz mazlum gorunsede en basdan yasamayi kabul etmeyin
ve bunu kocaniza acik acik evlenmeden belirtin....
evlenmeyecekse sizinle evlenmesin..ama kaynanayla ayni evi asla kabul etmeyin...
herkese selam,
esim misirli, annesinin 2 ay bizimle 2 ay kizkardesinde kalacagini soyledi. evinin kendi evi oldugunu, evde istedigim herseyi yapabilecegimi, annesinin aksam 8 de uyudugu nu...
misira geldim, annesi ve ben ve esim beraber yasamaya basladik...kabusdu..
1-ne zaman bir seye dokunsam , aa o kizimin diyip durdu
2- salondaki televizyon ona aitmis ve devamli kuran ve bir baska kanal izleyip durdu.sen bu televizyona dokunamazsin, odandaki televizyonu izle dedi
3-hayatim odam-mutfak oldu
4-n e zaman odama bir yiyecek gotrumek istesem bu ne dedi
5-uyuyor diyelim, ne zaman odamin kapisini acsm gece yarisi, oglunun isminui seslendi
6-aksam yemeklerinde devamli ogluyla konustu, bana soz hakki bile vermedi
7-en son da benden evin masraflari icin para isteyince
bende bitti is..onlarin kulturunde erkek evi gecindirmek zorunda
8-kizinin ziyaretine gidecegi zaman cunku ayni gun annem ve babam geliyorsu, brnim odam hep kizimin odasi olarak kalacak, bu evde devamli onun odasi olacak dedi ve bende koptu..kizi evli ve baska sehirde
lanet ediyorum o kadina... hicbir hakkimi helal etmiyorum....l
sakin ha kaynanaiz disardan ne kadar sakin sessiz mazlum gorunsede en basdan yasamayi kabul etmeyin
ve bunu kocaniza acik acik evlenmeden belirtin....
evlenmeyecekse sizinle evlenmesin..ama kaynanayla ayni evi asla kabul etmeyin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?