Kaynvalidesinin evine Gelin giden Arkadalar var m?

sana bi örnek vereyim mi canım benim..benim eşimin annesi babası da çokkk sessizdi..hani o senin sessiz dediklerinden :))) bende evlenmeden önce eşimin annesi babası köyde yaşıyor,köy insanı sessiz olur sessizde görünüyolar vb dedim..iyi dedim kendi kendime ilişkilerimiz iyi olur mahsun insanlar çünkü dedim..bekarken arardım kadınla en az 45 dk konuşurdum..nasılsın iyi misin vb ve gerçekten öyle içten konuşurdum ki içimden öyle geliyordu..bide ben insan severim..
şimdi ne mi oldu..nefret ediyorum hepsinden..seslerini bile duymak istemiyorum..hiç aramıyorum sormuyorum..bu yaptığım hiç hoş değil biliyorum ama inan insanı bu noktaya getiriyorlar..
sana 1 örnek vereyim mesela..eşimin annesi hasta oldu evlendiğimiz ilk aylarda..hasta dediğimde poposunun yanı ağrıyormuş :))) dr a gştmiş dr ona bişeyin yok teyze evine git demiş ilaç bile vermemiş..o sırada bende kötü günler geçiriyordum..kadını hasta olduğunu duyduğum ilk gün aramadım ertesi günlerde aradım diye kadın bana ilk tlf ettiğimde ne dese beğenirsin.."hele şükür kızım" dedi..yanii nihayet arayabildin demek istedi :))) kaldı ki benim bi sürü rahatsızlığım var..eşim hastalıklarımı onlara anlatmaz bile..en basitinden göz sinirimi zedeleyen hipofiz bezi tümörüm var..daha bi sürü bi sürü hastalıklarım var..
erkekler nolursa olsun hep annelerini tutarlar..bunu unutma..insan eti ağırdır derler..yarın öbür gün kaynanan sna bi laf eder,kaldıramazsın..çünkü annen sana o lafı etmemiştir,o sana eder,düşünmez..bikaç gün sonra sana çay getir,yemek getir vb demeye başlar,sana ağır gelir..ben iyi düşün derim..senden annen yemek istemez,çay istemez elin kadını sana emreder..hastamısın canın mı sıkık hiççç düşünmez..bunları evli arkadaşlar hepimiz yaşadık yaşıyoruz da..sen bekarsın..erkek annelerinin geneli gelini köle görürler..bunu unutma..çok istisnai durumları da var tabii..ama nolursa olsun aynı eve çıkma..ne cinsel hayatın yolunda gider,ne normal hayatın..yarın öbür gün evine gelen gideni bile görürler..karışırlar..olan evliliğine olur..

arkada sa aynen katiliyom. senden hep hizmet bekler.annene babana yapmadigin hizmeti ona yaparsin.saygida kusur etmessin.en ufacik seyin batar.cinsel hayatin hep gizli kapakli yasamak zorunda kalirsin. evlilikde en zoru da bu .esinle oturup dogru düzgün konusup muhabbettin bile olamaz.hep onun istedigi insanlar evine gelir.bir sey oldumu benim ki odasina cekilir di .yemek zamani özellikle .esim gider di odasini noldu vidi vidi .surati bes karis gelir .sofrada yemek mi yiyom zehirmi iciyom belli olmaz di.böyle günler cok yasadim .allahim simdi kurtuldum .rahat bir nefes aliyom.kendileri her sey söyler sen bir sey deyince saygisiz olursun .en iyisi mi uzak olsun .birbirinize saygili olun.benim ki de yalniz kocasin dan ayri.tek basina yasiyo.napayim ben de dönüp baktigim da üzülüyom,ama cocuklarim var eskisi kadar her seye tahammül edemiyom.cok cabuk sinirlerim bozuluyo.

ben aslında bazen heves ediyorum beraber olmayı ama bukadar insan aslaaa deyince illaki diyorum vardır bir bildikleri....

ayy tırstım şimdi bekarken ne güzelmiş herşey evlenince yanında olunca değişiyor demekki niye acaba yaa ne güzel gelin kaynana anlaşsalar ne varki

benim ki istisna olur inşallah diycem .bakıcaz zaten yalnış bişeyini görürsem ayrı eve çıkarım o bzm için sorun olmaz ama yalnz bırakmak istemiyroum yalnz kalmakta istemiyorm şöyle insan gibi insansa ne güzel geçinip gideriz bn evdede paso surat gördüğüm için bazı seylere alışığım kendi annem babam yapıo başkasınınn annesi yaparsa koymaz yani aşırı olmadığı sürece çünkü zaten yaşlı insanlar bide sonuçta El Kızı oluyosn azda olsa bi lafları olur yani olmayanda var tabi ama nadir heralde aman bnmkide öle olsunnnnn

benimkinde vicdan yok...
ayrı şehirlerdeyiz onların yaşadığı şehre 20 saatte ancak gidiliyor
giderim yol yorgunluğu daha oturmadan kalk yemeğe yardım et der
elime mi yapışacak yaparım ama insan hiçmi düşünmez
bu yol yorgunu dinlenmesi gerekir diye
yazın çok feci adet sancısı çekiyorum
kıvranıyorum ayakta zor duruyorum
benim bu halime bi göz ucuyla baktı
"neyin var " dedi sancım var çok fena dedim
iyi hadi kalkta şu pilavı pişiriver baban acıktı dedi
bişey diyemedim
kalktım ayağa ama nasıl kötüyüm
ayakta durmak ölüm gibi resmen
gözünün önünde kıvranıyorumda
kızım sen git yat ben yaparım demiyor...
dua ettim allahıım dayanma gücü ver diye
bi taraftanda ağlıyorum acıdan...
onun bu gaddarlığını gördümde
değil aynı evde aynı şehirde
yaaşamak bile beni ürkütüyor....
bekar kızlar unutmayın
hiç bi kaynana kendi anneniz kadar size yakın ve içten olamaz.....
ne kadar iyi olursa olsun
ya oğlunun korkusuna sana iyi davranıyordur
ya da yalakalıkla göstermelik iyidir size karşı....

bakış açın buysa bişey diyemem..herkesin aile yapısı,yaşadıkları vb farklı çünkü..mesela ben ailemde (kendi ailemde yanii) hiç surat görmedim,kendi annemden babamdan hiçbi imalı laf görmedim,kendi annem bana kalk bana çay getir kalk yemeği yap demedi..ben böyle bi ailede yetişmiş bi insan olarak kalkıp da elin kadınını sırf yaşlı diye alttan alamam..heeee iyi niyetli insandır,yaşlıdır,bunama modundadır tamam derim..yazık yaşlılık derim..benim öz halam mesela yaşlandığında bunamıştı..bigün geldi bize,bana dedi ki ben sabaha kadar annemle babamla oturdum salonda,sohbet ettik vb dedi...halamın anne babası da 30 sene önce ölmüş..düşünün yanii kadının kafası gitmişti sürekli saçmalıyordu..yaşlılıkta oluyo bazen hoş görmek lazım,görüyoruz da..amaaaaaaaaaa kalkıp da kafası sağlam,vücudu benden sağlam insana,hele de çenesi pek bi sağlam insana ben alttan almam (kaynanadan bahsediyorum)..dediğim gibi bu nasıl bi aileden geliyosunuz buna bağlı,bide insanın tahammül sınırına bağlı..ben parlayan bi insanım..karşımdaki hak ederse babamın oğlu olsa haklıysam parlarım kaynana falan dinlemem ben..

ayrıca bişey daha söyliyim tecrübemden esinlenerek..kaynanalarla gelinlerin arası ne zaman açılıyor biliyo musunuz ? bekarken hiçbi sorun olmuyo..evlenince kaynananız sizi biricik oğluyla paylaşmaya başlayınca bi kıskançlık,bi kasılma,bi itişme başlıyo..çünkü siz onun biriciğinizi elinden alıyosunuz (onlar öyle düşünüyo)..onla yatıyosunuz,onun oğlu size sarılıyo..kadın bakıyo ki artık bana oğlum ilgi göstermiyo o bu diye düşünmeye başlıyo ve kendini size rakip görüyo..
bunu psikologlara da sorabilirsiniz..onlar da onaylar..kaynananın iyisi yok mu tabii ki var..ama gerçekten istisna...atıyorum 100 evlilik varsa 90 ında sorun kaynana gelin sorunu..boşanmaya kadar gidiyo vede bu..

ben yaklaşı 8ay birlikte oturdum eşimin ataması çıktıda kurtuldum eve geleni kızı değil gelini değil resmen hizmetçi yerine koyuyodu yani beni:)o zamana kadar işlerini kim yaptı bilmem ama biz evlendik kadın herşeyden elini eteğini çekti içtiği suyun bardağını dahi yıkayıp kaldırmıyodu eşim bir defasında birazda kendin yap herşeyi nasıl yapsın dedi o zaman defolun gidin dedi cadı kaynanam

çok haklısın arkadaşım baştan sona kadar katılıyorummm :13:

karşılıklı sevgi saygı olduktan sonra bence korkma sonuçta anne kız da kavga ediyor bence sen bunlarla canını sıkma önünde mutlu bi hayat var

karşılıklı sevgi saygı olduktan sonra bence korkma sonuçta anne kız da kavga ediyor bence sen bunlarla canını sıkma önünde mutlu bi hayat var

anne kız kavga ediyo evet ama ikiside birbirinin canı olduğu için unutuyo hemen. Ama kaynana bambaska sunu surdan buraya koy dese bile unutulmuyo kolayca. İster istemez kinleniyo insan. Kaynanaların yaptıkları unutulmuyo. Hem ne demişler ev ev üstüne olmaz..

evine gelen misafirlerin sizin için değilde sırf anası orda diye sık sık gelmelerini kaldırabileceksen aynı apartmandaymışlar resmen senin evini yol etmelerine takılmayacaksan ben kalabalığıda hizmetide şamatayıda severim diyorsan sürekli bende yenilsin içilsin sorun olmaz diyorsan aynı eve gelin git
ben kaldıramadım
hafta yedi gün imkan olsa 8 gün bizde olacak herkes anasını görmeye
uzaktakiler burda bir ev varmı demeden anne ziyaretine 1 ay yatılı geliyor çoluk çocuk böyle şeyleri hesap yap
evlnince ayrılırım demişsin
evlenince ayrılmak evlenmeden öncesinden daha zor
birde boş yere bütün ailesi tarafından sanki cüzzamlı gibi suçlu muamelesi göreceksin kimse anlayış göstermeyecek
ha ne derim çok yakın ol
yalnız olduğunda çık git ona onu al yanına
arada sende kalsın derim
kesinlikle kaynananla kötü olmanı istemem ama arada mesafe olsun eviniz ayrı olsun
ama ilişkin yakın olsun
eviniz içiçe olupta ilişkin uzak olunca daha zor oluyor herşeye katlanması..

ben kayınvalidemle ayrı dairlerde fakat aynı binadayım öyle iken bile cok hemde cok zor ufacık bi örnek şöyle bi arkadaşım gelsin oturup başbaşa dedikode yapayım diyemiyorum şıp kayınvalidemde damlıyo terlik ayakkabı görmesin kapımın önünde tecrübeli biri olarak yazıyorum

offff offf her biri başka bir eziyet kardeşim yaw
doğrusu yoktur demiyorum iyi yoktur demiyorum belki aslında hepsi iyidir de biz cadaloz gelinler kötüyüzdür..
ama bildiğim bir şey varki
aynı kandan gelmediğimizdendir herhalde nekadar seversek sevelim ne kadar insan sevgisi olursa olsun içimizde her iki taraf içinde geçerli yabancıyız sonuçta herşey pamuk ipliğine bağlı
ve erkeklerin onlar benim ailem demesi delirtiyor sanki biz sokakta büyüdük sanki bizim ailemiz yokta bi ailenin ne demek olduğunu bilmiyoruz sanki biz ailesi değiliz arkadaş nedir bu ya
sanki dört bilinmeyenli 3. dereceden bir denklemle uğraşıyoruzda çözmek için profösör olmak gerekiyor..
ben iki yıldır çözemedim
ha burdan şu anlaşılmasın kötü olun demiyorum ama belli ve açık olna bir şey varki belirli bir esafe olması ve herkesin kendi işine bakıp iyi olması daha doğru gibi
herkes kendi evinin huzuruna bakıp huzuru bozan gelinse gelinden kaynanaysa kaynanadan az uzak durulmalı sohbet edilmeli ama sözleri ciddiye alınmamalı diye düşünüyorum
yanlış mı düşünüyorum acaba ??

herkese selam,

esim misirli, annesinin 2 ay bizimle 2 ay kizkardesinde kalacagini soyledi. evinin kendi evi oldugunu, evde istedigim herseyi yapabilecegimi, annesinin aksam 8 de uyudugu nu...

misira geldim, annesi ve ben ve esim beraber yasamaya basladik...kabusdu..
1-ne zaman bir seye dokunsam , aa o kizimin diyip durdu
2- salondaki televizyon ona aitmis ve devamli kuran ve bir baska kanal izleyip durdu.sen bu televizyona dokunamazsin, odandaki televizyonu izle dedi
3-hayatim odam-mutfak oldu
4-n e zaman odama bir yiyecek gotrumek istesem bu ne dedi
5-uyuyor diyelim, ne zaman odamin kapisini acsm gece yarisi, oglunun isminui seslendi
6-aksam yemeklerinde devamli ogluyla konustu, bana soz hakki bile vermedi
7-en son da benden evin masraflari icin para isteyince

bende bitti is..onlarin kulturunde erkek evi gecindirmek zorunda

8-kizinin ziyaretine gidecegi zaman cunku ayni gun annem ve babam geliyorsu, brnim odam hep kizimin odasi olarak kalacak, bu evde devamli onun odasi olacak dedi ve bende koptu..kizi evli ve baska sehirde

lanet ediyorum o kadina... hicbir hakkimi helal etmiyorum....l
sakin ha kaynanaiz disardan ne kadar sakin sessiz mazlum gorunsede en basdan yasamayi kabul etmeyin
ve bunu kocaniza acik acik evlenmeden belirtin....

evlenmeyecekse sizinle evlenmesin..ama kaynanayla ayni evi asla kabul etmeyin...

en sonunda kizinin yanina gidecegi , bu oda hep kizimin olacak dedigi zaman, buyuk bir kavga yaptik, ve ona ne dusunduysem soyledim

senin pislik evinden kurtuluyorum sonunda dedim..ingilizce... ingilizce anliyor... ve susmadim

gitti,

kizin aradim ayni gun
ve gorumceme eger annei boyle bilseydim asla kardesinle evlenmezdim dedim...

ve 3 ay rahat ettim, simdi doktor ayagina geliyor ve ben insallah bir hafta sonra bir aksilik cikmazsa evime istanbula donuyorum...

insanlar utanmaz arkadslar..kaynanam bana yasam hakki vermedi... ve ailem in bu evliligi ne kadar istedigini biliyordu...ve bana bunlari yasatti..isterse bes vakit namaz kilsin, devamli kuran dinlesin, insanlik yalnizca bu degil...

helal olmasin hicbirsey...

simdi turkiyeye donuyorum ve kendi imkanlarimla duzenimiz kuracagim, ama o lanet kadinin suratini gormek istemiyorum

sizce ne yapabilirim bana fikir verin?

sinir hastasi olmak uzereyim, kadinin suratina tahammulum yok inanin

1-2 gun sonra tekrar bize gelecek...ne yapiyimda turkieyey benim yanima glemeyi dusunmesin bile

tecrubeli arkadaslar yardimzina ihtiyacaim var

Canım bu rahatsızlığını güzel bir dille eşinle konuşmalısın bence.. Kayınvalidenle oturmayı kabul etmiş olman onun seni ezmesine izin vereceğin anlamına gelmez. Sonuçta her ne kadar o eve sen sonradan katılmış olsan da evin hanımı sensin!

esim benimle annesi arasinda kaldi. ve yasli kadin, nice onu hos gormuyorsun dedi...yani esimle konuscak siniri astim artik..

bu yuzden turkiyeye donuyorum esimle... kadin olmadik seyler yapiyor ve ben tepki verince hatali en sonnunda ben oluyorum...

bu yuzden gercekten fikirlerinize ihtiyacim var

o kadinin turkiyed basima bela olmamasi icin ne yapabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…