Kaynvalidesinin evine Gelin giden Arkadalar var m?

yani doğru sölüyorsun
ayrı ev dediği bir üst kat olucak canım pek bişe fark etmicek açıkcasııı.bilmiyorum kafam iyice karıştı.

yani doğru sölüyorsun
ayrı ev dediği bir üst kat olucak canım pek bişe fark etmicek açıkcasııı.bilmiyorum kafam iyice karıştı.

hiç yoktan iyidir diyeyim ama kesinlikle aynı evin içine girme valla yer bitirirsin kendini her iki tarafta kanatlı melek olsa olmuyor alışkanlıklar huylar yaşayış biçimleri çok farklı çünkü her yaptığınız onlara batar onların yaptığıda size..
alın ben bu sebepten boşanıyorum daha örnek mi arıyorsunuz etrafta hemde deli gibi sevdiğim eşimden.

birde yengesiyle anlaşamazsam ve en büyük sorunda benim kapanmamı istiyor ve ben istda o sakaryada ailemden de uzakta olucam yani.
Bu apanma işi ailesi istemezmiş büyük sorun ederler diyor .sanırım bundan dolayı sorun yaşıcağım kesin..sevmeyi biliyorsan sevilirsin dedi.
Yani rahat oturuamıcam uyuyamıcam
çok üzüldüm senin adına benimde ablam ayrıldı eşinden oda almanyadaydı aynı evde yaşıyorlardı anlaşamadılar ayrılırdılar ya bend eböle olursam diyorumm(hakkınızda hayırlısı ne ise o olsunnn yuva kurmak çok zor ama bitirmek bir anda oluyorr.((

ben sana başından diyim canım sizin işiniz yaş..
evlendiğinizde eğer mutlu olmk istiyorsan hep sen ezilirsin hep altta kalırsın yıpranırsın dayanamazsan bitirirsin..
hiçbir zaman şunu unutma
çok severek evlendiğinde bile ömür boyu sevmeye devam etmiyorsun hatta bir süre sonra sevgiden eser kalmıyor
alışkanlık oluyor
sırf şuanda çok seviyorum deyip gözünü karartıp bukadar fedakarlık yaparsan sonra ağlayacak sen olursun ve bi bakarsın yanında kimseyi göremezsin...
açıkçası istanbuldan sonra sakaryaya uyum sağlayamazsın
çalışmak istesen gezmek istesen aynı ortamları bulamazsın
zaten kapanmanı bile istemiş oysa kapanmak tamamen insanın kendi içinden gelerek yapması gereken birşey

demekki ailen senin kapalı olup olmadığına karışacak kadar hayatının içindeler oğullarının seçimlerine saygı duymuyorlar
sana hiç duymazlar ve orda mutlu olmazsın
eğri otur doğru düşün
pişman olduğunda eskiye dönemezsin,

bakın bir abla olarak evlenmeyi düşünürken şunları sorgulayın ilerde problem yaşamayın
siyasi düşünceler
kapalılık açıklık meselesi çocuğu yetiştirme
kahve kültürü birlikte oturma
iş durumu
sizi çalıştırır mı çalıştırmaz mı
ailenizden uzağa giderseniz ailenile ne sıklıkla görüşürsünüz
açık görüşlümü ( eve internet bile aldırmayan aileler var ) yapabilirmisiniz
bir kadından neler bekler ( ev işlerinin hepsini yapması mı kendine yetecek kadar bilmesi)

ve bunları sorgularkende gerçekleri yalanların içinden çekip ayırmanız gerekecek
tabiki hepsinde sizi memnun eden cevaplar verecekler ( yalanlar) ama siz bunların altındaki gerçeği keşfedeceksiniz

bakın sinayli vermiş
diyorki ailem kapalı olmayan gelin istemez
neden istemiyor
oğulları değilde ailesi mi evleiyor
çocuklarının seçimine neden müdahale ediyorlar
demekki eşinizin hayatına karışırlar
bu demektir ki sizin hayatınıza da karışırlar..

Punchshe arkadaşıma sonana kadar katılıyorum..İnanın kızlar 1 yıl içinde bir sürü hastalık çıktı bende.Sinir,stres mahvetti beni..Öyle kendini çok fazla ezdiren,olaylara göz yuman bir insanda değilim.tepkimi belli ederim kayınvalideme de (tabi ki saygı sınırları içinde).iyi niyetle yaklasırım yaşadığımız olaylara ve en önemlisi Allah rızası için onları sevmeye çalışırım.Ama gelgelelimm ne yaparsan yap olmuyor canım arkadasım olmuyor. Gelinim değil,kızımızsın laflarıda BOŞŞŞŞ Bizler örneğiz canım işte.Sende ona göre düşün taşın.Bir arkadasım da kayınvalidesiyle altlı üstlü oturuyor.Onun sorunları da çok farklı. Kısacası ne kadar uzak olursanız o kdr iyi tatlışımm

saolun kızlar yorumlarınız için

ama ben kararımı verdim bitirmek istediğimi söyledim hala ısrar ediyor

gerçekten ben sorunları görebiliyorum şimdi en basiti bile bak sana pardesü güzel yakışır deyip duruyorr fakat ben kapanmak istemediğimi dile getirdim..
Sonra söz,nişan,düğün olduğunda o kıyafetlerde en başında sorun yaşınıcak ve hepsi içimde ukte kalıcak yani..
Ben ailenle mi evlenicem ailen senin karararını önemsemiyor dediğimde hayır bende kapanmamı istiyorum demişti..

Ama olmucağını söylücem ve bir şekilde bitiricem..
Ben bu kadar fedakarlık yapıcam karşılığını veribilcek mi bana?
Ben öle hizmet edemem harıl harıl evi silim süprüm yapamam yani..
En önemlisi rahat edemcem pijamayla oturmıcam uzanamıcam,yatamıcammmm.

punchshe
bu topicde senle benim çektiğim kadar kimse çekmedi valla kaynanasından ne derdimiz varmış beee
bitmiyorr bitmiyorrrrr

punchshe
bu topicde senle benim çektiğim kadar kimse çekmedi valla kaynanasından ne derdimiz varmış beee
bitmiyorr bitmiyorrrrr

valla bende anlamadım ne bitmez çilem varmış ne çekilecek cezam varmış şu dünya üzerinde ne deyim rabbim ahirette yaşatmasın...

valla boşanıyoruz da eşimin dediği laf şu oldu
bi anneme katlanamadın oldu..
bende ona senin annen katlanılabilr cinsten mi sen katlanabiliyomusun dedim
yok dedi..

kendileri katlanamıyorlar
ama tabi bizi analar doğurmadı
kadınlar eczanede ilaç gibi satılıyor evde ki duruma doktor reçete yazıyor bu evlensin gelin bakar bundan sonrada eczaneden ilaç alır gibi eş alıp tek beklentiye saplanıyorlar
annemle iyi geçin
doğru bizim anamız babamız yok

ben babaların kızlarına neden bu kadar düşkün olduğunu şimdi anlıyorum...
şimdiden kıyamadığı biricik prensesine eller öyle bir kıyacak ki...

Aynı canım banada öyle dedi..
Bir anneme katlanamadın nolurdu biraz sussaydın sabretseydin..
Boşanmamızda umrunda değil gibi sanki..
Ya annemle ya da yol orda der gibi..
bu ne yaaa annelerini memnun etmessek yol veriyolar bu mu değerimiz..:97:

Son düzenleme:

hani şey gibi hissediyorum bu ürün defolu çıktı iade edelim
ya gelinlerin hepsi defolu yada gidişatta bir yanlış var
birde benim en çok sinir olduğum ve eğer ömrümde birdaha evlenmeye nasibim olursa asla izin vermeyeceğim (evlenmemde hani olurda evlenirsem)
kaynana yanında olunca hep çantasını toplayıp giden kadın oluyor
hani erkekler çeketini alır çıkardı evden

bu kadın erkek eşit politikasına erkekler çok çabuk uyum sağlamışlar gibi

ayy valla giden biz oluyoruzz..
çıktım gittim evden şimdide kim kovduda gittin evi o terk etti die dava açarım diyoo.
buyur burdan yakk..
Bende derim ki dedim (karşı dava)
Hakim ben ben çok rahattım vesselaM..
Bi rahattım bi rahattım hep böylee huzursuz olanlara özenirdim..
Ama nasıl özenme niye bukadar rahatım diye uyku uyyamaz ağlardım..
derken velhasıl bavulumu çocuğumu aldım çıktım anneme geldim..
Rahat bana batttıda biraz..
dicem"
dedim...
AYY YAPARLAR YAPARLAR YİNE HAKLIDIRLAR YİNE HAKLI BEN ARTIK PES ETTİM..
SİZ HAKLISINIZ EFENDİMM NE DERSENİZ SONU KADAR HAKLISINIZ BİR CAN BORCUM VAR ALLAH a (azizi Allah ezan okunuyor) onuda yolunuza veriyim DİCEM..
ÇARE YOK..

Son düzenleme:
allah yardimciniz olsun kizlar.yazdiklarinizin hepsini okudum cok üzüldüm.bende 5.5 senelik evliyim avusturyaya gelin geldim ama hep evim ayriydi,kayinvalidemler yakin oturuyodu.ama cok sükür ufak tefek tartismalariiz olmustur..benimde bi görümcem var benden 1 yas kücük biraz cektirdi bana ilk zamanlar sustum ama simdi ondan daha cok konusuyorum.evlendi 1 sene bile evli durmadi yolladilar hemen anasinin evine gecimsiz cünkü yada benim beddualarim tuttu.ama simdi keske iyi olsun yerinde kalsin diye dua etseydim diyorum.tekrar geldi basimiza bela resmen.ama hic takmiyorum...
kafaniza takmayin bisey allaha havale edin....

böyle yüreğim yırtılana kadar bağırıp sakın o eve gelin gitme demek istiyorum...
1 yıllık evliyim tükendim...tükettiler bizi, defalarca boşanmaların eşiğine geldik.olmuyor arkadaşım olmuyor işte...

tr_lellim puncshe kızlar ne zamndır gıremedm sımdı okudum yazdıklarınızı walla haklıyız da bunu goren bılen kım??ben havale ettım obur tarafta hesabım cok buyuk olacak..

ben de beraber oturuyorum hem de evlenip Fransaya geldim.

tabi hersey yasanabilir bu hayatta ki yasayan ablalar da var burda okudugumuz kadariyla.
Ben kaynanamdan Allaha sukur bisey gormedim ayni evdeyiz ole altli ustlu bile degiliz. Evli cocuklu gorumce de bizde kalior isi sebebiyle. velhasili suana kadar beni biktiracak bi kavga yahut olay olmadi. sanirim bu insandan insana degisebilior. Annem anlatiyor memlekette ne kadinlar gelinlerine neler yapmis duyunca inanamiorum.

tatlikis, kapanma meselesi ozgur iradene kalmis bisey diyemem. ama evlenme isini ailenle konus derim. Yani onlar daha genis gorur bence hele ki tanidiklariysa. Ailene guvenmelisin ve dikkatli karar vermelisin. Bir arkadasim senin gibi oturuyor ve sikayeti yok. ablam iki kaynanayla oturuyor ve sikayeti yok. hatta kayinvalidesigil koye gitmek istiyolar ablam istemio gitmelerini. dedigim gibi bu iki tarafinda iyi olmasiyla ilgili bisey. ama yine de garantisi yok. o yuzden ailenin goruslerini mutlaka al.

arkadaşlar banada kaynana yanında oturma yolu görünüyor galiba ama düşünmek için daha çok vaktim var....kira da olsa ayrı ev mi diyosunuz yoksa her kaynana yanında oturan kötü olucak die bişey yok mu diyosunuz

güzelim her kaynana kötü olacak diye bişey yok tabiki. ama kendi düzenin kendi evin olsun. daha mantıklı bence. benim bir arkadaşım kayınvalidesiyle oturuyo 4 yıllık evli bir de kızı var. çok memnunlar gelin kaynana birbirlerinden ama kız yinede söylüyo her şey kendi kafana göre olmuyo rahat edemiyosun her şeyi biliyolar falan vs diye. eğer yapabiliyosanız kirada olsa ayrı oturun. ev üstüne ev olmaz bence. ama yoksa imkan mecburen oturabilirsiniz tabi. belli olmaz sen belki rahat edersin sorun olmaz bişey. her şeyin hayırlısı olsun canım

evet canım daha mantıklı tabi de imkanlar dolayısıyla o şekilde olabilir bir kaç yıllık ..bilmiyorum henüz kesin bişey yok ama bazen öyle olabilir diye konuşuyoruz inşallah hayırlısı olur...benim genelde duyduğum eşlerin arasında sorunlar oluyomuş böle beraner oturunca nedense bu da korkutuyo beni bilmiyorum aklım karışık hayırlısını diliyorum rabbimden

Benim babaannem melek gibidir ama meraklıdır senelerdir bizdeydi ama annem ilk başlarda istemiş ama artık istemiyor babaannemi yani diyeceğim aynı evde olmaz olmaz daha kaç kişi söyleyecek bu kayınvaliden kötü olduğu için değildir ama olmaz işte

galiba öyle.........hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…