Kaynvalidesinin evine Gelin giden Arkadalar var m?

canım bak şimdi kayınvaliden kanatlı bir melek olsa sen başka bir melek olsan bile eğer şunlara katlanamazsan olmaz
eğer kaynananın eşyasının içine gelin gidersen el gibi olursun herşey benim siz bişey yapmadınız olucak
aynı eve eşyaları yenileyip girsen bu defa parasını verdiğiniz eşyalara yabancı olacan
burası anne evi diye herkes size gelip gidecek başbaşa kalma annesi hadi neyse de 3 kişi kalma hayaliniz bile suya düşecek
e tabi yılların tecrübesi herşeyi o bilecek
hep yaptığın kusurlu olacak
özeliniz olmayacak
temizliği sen yapacaksın beğenmeyecek kendi yaptığı gibi olmayacak
ama sen yinede hiçbirşey yapmıyor olucaksın
hasta olsan yatamazsın
salonda rahat rahat oturup uzanamazsın
bir arkaaşını çağırsan rahat sohbet edemezsin kafana göre gezmeye gidemezsin
sabah geç uyanıyım diyemezsin mazallah uyku tulumu derler sonra..
daha uzar gider
ben boşanıyorum tahammülüm kalmadı
aynı eve girdikten sonra yapamadım hadi ayrı eve çıkalım dersen eşin kabul etmez bu defada sen istedin şimdi ben anneme ne deyim diycek
ha birde babası falanda yaşıyorsa rahat rahat giyinip rahat dolaşamazsın
açık gyinsen bişey derler hemen

ha doğrudur gerçekten çok anlayışlı kyaınvalideler çok sabırlı gelinlerle gerçekten istisna mutlu olanlar var
ama %98 bu durumlardan şikayetin olacak

valla doğru.başta herşey güllük gülüstanlık olur sakın iyi niyetli olcam iyi geçincem diye taviz vermeyin tepenize çıkıverirler valla.benden söylemesi.herkesin kendi evi farklıdır.hem ne o öyle bütün aşiret üstüste.evlenmeyi bilen erkek bi zahmet evinide düzüversin....

tabi tabi kalabalık ailede yaşadık büyüdük ayrılamıyoruz aayakları bunlar .geçin ya bu masalları. adam bağıra bağıra kulağınızın dibinde diyo ki ben aslında ailemi en ön planda tutuyorum sen olsanda olur olmasanda ailemi hoş tut hizmetçilikte kusur eyleme kim hangi saatte olursa olsun özelimize dalsın sesini çıkarma ha bide senin ailen öyle zır pırt damlamasın başlarını bekleyemem her hafta çekemem ben öyle kaynana kayınpeder ayda bilemedin yılda bir gelebilirler...onun dışında beni seviyosun dimi ozaman ailemle yaşayalım...

kayıvalide ne kadar iyi olursa olsun dağ dağ üstüne olur ev ev üstüne olmaz. benim kayınvalidem melek gibi. ama ben de kendi rahatım olsun kendi düzenim olsun istiyorum. çok yoruluyorum bazen. eşime ilk zamanlar vakit bile ayıramıyordum ta ki kaynanam 3 ay köye gidene kadar. kayınlarım da yanımdaydı ama herşey benim elimdeydi. neyse bitanem askerden gelsin de hayırlısıyla bir ev alıp çıkıcaz. annesi yaşlı diye ayrı eve çıkamadık. her gelin bi iki sene kaynananın yanında oturmak zorunda kalıyor. ben 4. gelinim 5. gelse de biz de çıksak hayırlısıyla. kaynanayla oturmak dışardan toz pembe görünebilir ama öyle değil. offff bugün temizlik günü... hastayım biraz ama mecbur kalkıp yapıcam işte...

Son düzenleme:

haklısınız kızlar en zoruda eşinle ilgilenememek olur sanırım özel hayat sıfır olur heralde...kaynana kayınpederin gönlünü hoş tutcam die eşle ilgilenememek daha kötü galiba....banyo yapamazsın wc ye bile utanarak girer insan yaa....

canım neden boşanıyosun yaa çok üzüldüm beraber oturmaktan gelen sorunlar yüzünden mi..neler oldu ki bukadar

Evet beraber oturmak yüzünden gelen sorunlardan ayrılıyoruz..
eşim annesi ve benim aramda çok kaldı annesi beni istemedi ve oğlunu benden birsürü dalga dubarayla ayırdı..
birde ağlama ve hastalanma numaraları ile..
kimse yokken turp gibiydi oğulları eve gelince hastayım ölüyorum tansiyonum kalbim yedi bitirdi bizi hastaneye götürdüler bişeyi yok doktor hastalık hastası dedi.. ama ben görüyordum kimse yokken elişi örüyor iş yapıyor..
birileri gelince bacakları uzatııp tansiyon aleti elinde hasta.. görende gündüz ben bişey yapıyorum sandı..
evi temizleyen paklayan benim
temizlik yapmıyo dedi durdu
kendisi yapıyomuş..
ondan uzak kalmak için gece geç yatıp gündüz geç kalktım uykucu dedi uyuduğum toplam 6 saat olsa bile

uyandığım saat 9 olsa bile..

odasına girdi çıkmadı mahsus salondayken biz oğlu bakmaya girince ağlıyormuş meğerse niye böyle oldu gelinimiz beni sevmedi diye..
yalnız benim yüzüme sevmediğini söyleyen hatta haykıran oydu..
birkere tartıştık kendisiyle 2 bucuk yılda sadece 1 kere ve kızdım en sonunda işte buyüzden kaynana diyorlar kaynana dedim anne olamıyosunuz dedim.. ogün hastalandı zaten hastalanmazsa şaşardım hergün hasta ya..
ozaman eşim senin yüzünden annemden olamam a döndü..
daha bin türlü entrika..
farklı mezheptenim diye yemeğimi yemedi mutfaktan çıkmadı kendisi yaptı dağıtıp mutfağı ( çok pis dağıtır) arkasını toplamam için resmen emir verdi sen mutfağı topla!!
banyoda kapımdamı duruyor ne abdestsizmişim onu bile görmeden karar verdi allah yukarda günahı onun boynuna.. titizlik hastalığı vardı ( ama hikayeden) oturduğun yere silmeden oturmaz elinden ekmek almaz bişeyler bişeyler işte..
insan rica eder yemek yaptım yoruldum sende oraları toplarmısın der nerde...
evde eşyalar resmen köşe kapmaca oynadı..
ben baharatlıkları sağa koyduysam o inatla sola koydu hergün değişti yerleri
ben sağa o sola..,
valla en sonunda kocamıda benden soğuttu
eşim benim yaptığım her yemeği severdi ben yapardım kaynanam mutfakta moralimi bozmak için o sevmiyorda işte mecburen yiyor..
eşimde sevmediği birşeyi ağzına sürecek insan değil açıkça beğenmedim der yemez.. kıskandı.. tabağına ben 2 kepçe yemek koyduysam kedimi o dolur doldur dedi.. ben azkoyduysam o çok koydurdu eşim içeri götürünce tabakları filmiyim ben niye çok koydun dedii.
yani bizi birbirimize düşürmek için elinden geleni yaptı..
ben hangi filmi izlediysem başka bişey izledi sen içerde izle dedi.. odama tıkılıp kaldım sonrada pc başından kalkmıyor odasından çıkmıyor dedi..
yahu ortaklaşa 1 gün senin sevdiğin bigün benim sevdiğim demedi..
hergün kaynım eve geldi anası evde diye..
sabah 9 da onun zil çalışıyla uyandum midemdeki reflüm azdı sinir hastası oldum
torununa haftada 2 gün bizde baktı son zamanlarda diğer oğlunun evinde bakmaya başlamıştı ondada ne dediyse eşimi doldurmuştur evimde torunuma bakamıyorum bile diye..
çalışmadığım dönem sen niye çalışmıyorsun bile dedi..
eşim üzülmesin diye hiçbirşey söylememeye çalıştım ama patladım
meğer ben incelik yapıp eşime söylemezken o hep dolduruyormuş..
ne konuşsak eşime söylüyormuş..
en sonunda konuşmama kararı aldım eşimde biliyordu
antalyaya kızına gider ayak yine kavga çıkardı boşancaksanız boşanın ben böyle surat çekemem dedi..
gitti 15 günlüğüne gelmedii
meğer oğlunu tehdit etmiş o gitmeden ben gelmem diye yeni yeni anladım..
şimdi bıraktım oğlunu anasına gidiyorum.

aklını başına topla başından sınırını çiz açık sözlü ol ve eş adayına söyle..
başından biterse daha az üzülürsün ama böyle 2-3 yıl ona heba edip parçalanırsan daha çok üzülürsün ve gençliğinden kaybedersin

söyle şartlarını kabul ediyorsa
evlenirsiniz
kabul etmiyorsa acele etme ağırdan al kabul eder belki diye bekle etmiyorsa ayır yolunu
aynı evde dediğim gibi her iki taraf kanatlı melek bile olsa olmaz.

evet canım dediklerini yaşıyorum. kaynanam köye gittikten sonra eşime aşık oldum çünkü hep yanındaydım. birlikte vakit geçiriyorduk. ama kaynanamlar geldikten sonra da akşam eşimin yanına gidip oturuyordum. yine de o üç ay gibi olmadı hiç bişey. napalım hayırlısı. az kaldı zaten aşkım gelsin askerden de kaynıma da bir kız bulalım sonra çıkıcaz. belki böylesi daha hayırlı kimse bilemez.

be 2 senedir yaşıyorum inan ne kadar iyi görünsede öyle değil olmuyo yani sen ne kadar saygılı olsanda karşıdakinin davranışıda önemli benm çok mutsuzum b
iran önce ayrılmayı umut ediyorum kimsenin kafası kimseye uymuyor kmse melek değil.

ben altlı üstlü oturmama ragmen olmuyor yapamıyorum...zor bi durum...Allah tez zamanda bir ev nasip etsin size(

ay canım yaaa neler yaşamışsın inanki tırstım kaynananı allah nasıl biliyosa öle yapsın ne diyim sen evden ayrıldın galiba yoksa ciddi ciddi boşanma davası açıldımı....inşallah eşin senin yanında olur....ben tırstım artık bu işten kirada olsa ayrı olsun inşallah ne diyim hayırlısı....yok canım benimki öle ısrar etmiyor hiç hatta ayrı olucak diodu beraber olmayı heves eden bendim hani kiraya bile imkan olmazsa beraber olur dedim onunda aklına yatmaya başladı gibi kesin bişey yok ortada ama ben fazla heveslendirmicem bizimki beraber olursa sırf mecburiyetten şartlardan canım ,,olmadı beraber oluruz diyoruz öle yani hiç zorlama yok illede beraber olucaz işine gelirse falan asla demiyor allaha şükür inşallah da demez...ben ona ağırdan ağırdan kira olsun kendi evimiz olsun demeye başlayayım en iyisi...çünkü kendimi pek kaynana yanında düşünemiyorum kayınpederde var...görümcede var .allahım hayırlısı olsun inşallah

sakın sakın aynı evde oturmayı kabul etme, sakın!!! aklın varsa kk'daki eski konuları bi oku canım. bu yüzden insanlar yeni evliyken boşanmaya kalkıyor.

ayyy yeniden aşık edicek kadar etkili demekki kaynananın gidişi canım yaa mesela kaynananın yanında eşinle cilveleşemez bile insan yaa böle oluncada eşler arasında soğukluk oluyor sanırım..heleki afedrisn banyo olayları falan bunları nasıl hallediyosun yaa olcak iş değil kayınpederde varsa bide insan eşiyle birlikte olmaktan utanır banyoya gidilceği için uzaklaşır insan eşiyle yaa allah korusun

herkes herkesin her şeyini biliyor düşünsenize, kabus gibi ya

sakın sakın aynı evde oturmayı kabul etme, sakın!!! aklın varsa kk'daki eski konuları bi oku canım. bu yüzden insanlar yeni evliyken boşanmaya kalkıyor.

kabul etmicem canım kira olsun dicem insanın kendi evi gibisi olurmu yaa sürekli diken üstünde olur insan beraber olunca dimi...ama imkanlar el vermiyo canım eğer beklemeye kalkaram daha çok beklerim gerçi geç olsun güç olmasın da....eğer beraber olursak evliliğimiz çok yakın allahın izniyle ama olmazsa beraber çok beklemem gerekebilir ki ne zamandır bekliyorum

çevremde gördüğüm tek olumlu örnek bi akrabamızda var.....bir tane kaynana 2 elti 3 torun 4 kayın beraber yaşıyolar kızlar ve allah bozmasın görüldüğü kadarıyla çok mutlular ben onları görerekten neden olmasın demiştim...ya bi görseniz çok güzel bi ortamları var hata durumlarıda pek iyi değil tek katlı bir evdeler ama şenşakrak geçio günleri nasıl oluyor anlamıyorum maşallah ..

mrb arkadaslar ben yenıyım bu sitede tum yazılanları okudum.herkeste aynı problem.kaynananın varlıgı. benım durumum bıraz karıısk lutfen bılgı verın bana. ben 8 aylık evlııym. 9 sene çıktık eşimle. ozamanlar bıle benım annem babam yaşlı onlarla oturmalıyız derdi hep.banada normal bıseymış gııb gelırdı tabı ozamanlar yaşım daha 17 falandı.babası 3,5 sene once vefat ettı. bi tek annesi var bırde kendı yanı gorumce elti kayın falan yok bende.oyle akrabaları eve gıden gelende yok. hayatı sadece annesi. anneysi arası fazla ii degıl. eşimden korkar annesi hep. Eşim onu hep uyarır. bi tek evi var kaynanmın maaşı yok eşinden bısey kalmamış. yanı bız bakıyoruz ona.herşeyı eşimle bız yaptık evı tamırledık eşyalar felan.eşim cok borçlandı.allaha sukur borclar azaldı.eşimin işi iyi bende calıısyorum. kaynanam yemeğimi yapıyor.hafta içi bulaşık yıkatmıyor bana. kahvaltım hep hazır olur sabahları. bı tek haftasonu temızlık yaparım.bazı konularda anlayışlıdır bız rahat edelım dıye işten gelır gelmez hemen odaısna cekılır tvsini izler.bızimle asla oturmaz.terlik giy üşütme yoruldun gel dinlen falan der hep AMMAA velakin bunlar bazen yetmiyor arkadaslar.eşimin durumu bıraz iyi olmuş olsaydı ben kıraya cıkalım derdım ama maalesef tek kaynana dıye kabul ettım.bıde maaşı olmadııg ııcn ayrı evde olsak bıle onada kıra oder gıbı bellı bı para her ay vermemız laızm.bu sefer bizim durumumuz sıkışıcak parasız kalcaz.buseferde parasızlıktan kavga edıcez eşimle.neyse dediğim gibi bunlar yetmiyor.bana yenı gelınken ettiği laflar aklımdan cıkmıyor.oncelerı sesımı cıkartmaıstım içime atmıştım ama sımdı herseye cvp verıyorum tabii sakince.eşime patlıyorum bazı şeylerede bıızim aramız bozuldu eşimle. varlığı batmaya basladı ıstemıyorum o kadını.evinı başına çalsın isterse ev saray olsun umrumda değil.ben sımdı ayrı ev ıstıyorum eşim çok iyi allatan hep benden yana oldu bugune kadar ama annesinede oyle laf ettırmez dengeyı cok ii kurar. bazen çok agır konustuugmda.eşim ev meselesine ok dedi ama sabret bıraz dedi. bu gusel evı bırakıpta bundan daha kotu bı eve gecemem ama dedi.evı bıraz ucuza alıcaz bız 2 odalı olacak ama kendımıızn olcak.10 mılyar içine masraf yapıp oturucaz inş.ama henuz kımsenın haberı yok.benım ailem bıraz destek olucak.bu arada annesının esyaları atıldı hep bız esyaları alıp ayrıldııgmızda o ne yapacak hıç bılmıyorum.bu arada coocugum yok. annesın yaşı 70 .ama kafası bedenı çenesi benden sağlam. kendını cok over mahallede kımse sevmez onu.mimlidir mahallede.çok pişmanım kşke evlenmeden once damadı degılde kaynanayı arastırsaydım.tek kayanna dıye akıl edemedım.herseyımız farklı.yemek yapısımız.bı salata bıle dograyışımız içine neler katılacagı.içtiklerımız herseyımız farklı .çok karısıyo bana hersey onun dedııg gıbı olsun ıstıyo.bi yağ bıdonu açarken bıle ayy ben oyle açmıyodum ama ayy ben oyle dogramıyorum ama deyıp benı sınır etmeye bayılır. lafalrı artık cok batıyor bana .kazık gıbı lafalrı var.nerde ne konuscagını bılmez.eve bı mısafır bıle cagıramıyorum. dangalak dangalak konusur rezıl oluıurm. hep iğneler herkesi.hesapta namaz kılar sohbet hocasıdır ama benım hiç inansım gelmıyo.kendını ovmeye bayılır.herkes onu cok severmış o çok ii bır kaynanaymış.daha 15 gunluk gelınken basladı.millet benı over ayyne ii gelinin var der oda kıskanır fesatlanırmış gıbı mıllette bana dıyo ayy ne ii kaynasın sen der.gelde sınır olma şimdi.oglum evlendıkten sonra cok degıstı.sana silmek zor gelıyo banane sana mana bulurlar bana bulmazlar cok uyuyosun sen. annen cok şey senın bılmemne daha neler neler yazsam sayfalara sıgmaz.istedııgmı alıırm olgum nasıl olsa calısıyo benım.cok dengesız. kendıme ait hıssettmıyorum o evı artık.kıracıymışım gıbı gelıyor.2 goz evım olsun ama nursuz yuzunu gormıyım ayrı olsun kapım ıstıyorum.dayanılcak gııb degıl dedııgm gıbı artı yanlarıda var ama krız gecırıdm gecen aksam eşimin yanında.bız odadan cıkarız hemen tuvalete gıtme bahanesıyle oda cıkar napıyyoz dıye.mutfaga gırerıım hemen gelır nbapıyom dıye.off off işte mesela benım evımde bulunmayan bı esyadan soz edederken sureklı herşeyde işte benım vardı ama atıldı felan der.hep iğneler.eşimle yatak odam bıle bozuldu onun yuuznden.kızlar cok uuzn oldu ama dolmuusm.daha neler demedıkı. duusnun artık.herseye o karar verıyor.nerden ne zaman ne alıncagına sankı para ondan cıkıyor.bende pek bısey demıyorum aramız bozulkmadan açıkalım kavgalı çıkmayalım dıye.kızlar napııym ben yaa sevmıyorum o kadını cok nursuz.dangalaklıkları benı bunalttı.ailem bıle bızde kalamıyo onun çenesi yuuznden.cok çenebaz cok bencil bide.. bıde şu var benım eşim evlatlık.ama bıızm bıldıgımıızi bılmıyo kaynanam.bıde cok tez canlı.dedııgi olana kadar adamın basını yer yaptırır gene.mahallenın delısi anlıcanız kızlar bıseler soyleyın napıyım ben.suan ev almak ııcn duruum var ama ayrı eve cıkarsam huuzurm oluıcak ama onada mıs gıbı ev kalıcak faturalarını pazarlıgını hep parasını ben vermek zorunda kalıcam ama huuzurm olucak.cocouk olmadan cıkmak ıstıryoruım ayrı eve.cunku çocuk olunca karısacak bılıyorum.bazılarınıza gore sanşlııym ben.haklımııym cokmu haksıızm..lutfen yorum yapın arklar.kafam cok karıısk.eşimi cok sevıyorum .Allah kaynanayla oturanlara sabır versin.ne kadar olsa yıne olmuyor… dul kaynanayla oturmakta bı baksa alem..

canım allah yardımcın olsun yaa ben bekarım ama beraber oturma ihtimalim var bunları okudkça korkuyorum yatak odana da karışıyor demek yuh ya

canım allah yardımcın olsun yaa ben bekarım ama beraber oturma ihtimalim var bunları okudkça korkuyorum yatak odana da karışıyor demek yuh ya

yok cnm yatak odama karıısyo demedım.onun yuuznden eşimde yatak odasındakı aram açıldı dedim.. yatak odama hayatta gırmez.. gıremez..

DIŞARDAN BAKTIM YEŞİL TÜRBE İÇİNE GIRIM ESTAGFURULLAH TÖVBE ...
bu laf herseyı anlatmaya yarar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…