mecbur kaldıktan sonra
iyi şeyler düşünmek zorunda kalıo insan
cok güzel bi laf gercekten... sorarsan benim kaynanam bir melek, ama istedigine melek.. herkes kendi gözünde iyi canim ama kaynana-gelin cekismesi cok farkli bi gecimsizlik... tamam fena olan gelinler de yok degil, ama ezinlerin cogu gelinler oluyor... hele bir de ayni evde yasiyorlarsa... biz evi ayirdik buna ragmen son sürat devam ediyorlar.. Allahim isteyen her geline evini en kisa sürede nasip eder insallah... bilmiyorlar ki, gelini eve getirip zulüm ettiklerinde aslinda onu kendilerine benzetemediklerini... tam aksine ciftin arasindaki iliskiyi zedeliyorlar.. büyüyü bozuyorlar, ne nikahin kerameti kaliyor o zaman ne de cicim ayi... ben evliligimi hic yasayamadim.. iki senelik evliyiz ama cok eskimis hissediyorum.. bezginlik cok kötü bir sey.. insallah kimseler yasamaz benim yasadiklarimi...
Ay birde kayınvalidemin tanıdıkları çok şanslısın kayınvaliden çok iyi biri demiyorlar mı deli oluyorum. Yüzünden akıyor kadının sinsiliği yaa. Sanki önceden gelini olmuşlarda konuşuyorlar cak cak... Sen arkadaşısın tabiki sana iyi olacak. Dediğin gibi Allah'ım inşallah banada bir ev nasip edeer. ama kısa vadede edemeyeceği kesin bir 4 senem falan varbende evliliğimi yaşayamadım canım hatta öyleyim ki mesela bi hayalim oldu kendi evimizle ilgili " evlenince" diye başlıyorum söze :)))))
sanki bana beni anlatiyormus gibi yazmissin canim, kendimi okudum resmen... Allahim insallah bir sey yapar da kendi evinin sahibi olurcun, insallah 4sene degil hic beklemezsin... cok ama cok iyi anliyorum.. evlenmek... dogru diyorsun aslinda evinolunca ''ev''lenceksin... mesela nasil paran olunca ''para''laniyorsun, bu da aynisi.. insallah sen de kapini acip sessiz sakin evine icinden gelerek adim atarsin.. evim dersin.. insallah en kisa zamanda kurtulursun canim arkadasim..
bu kaynana arkadaslarindan nefret ediyorum, midemi bulandiriyorlar, iki yüzlü pis insanlartabiki onu övecekler, geri zekalilar is yaptiklarini saniyorlar.. yaa ayni laflari duydum tatlim hem de aynisi.. sükretmeliymisim cok iyiymis, beni de cok seviyormus.. yaa ondan tabi dügün takisi getirince mutvakta cebine sokuverdiniz ben görmeyim diye.. Allah biliyor.. ama sonra noldu baska bi arkadasi da getirdi bana verdi altini, hiiiic elimi sürmedim dedim haticegilin ki ne yaptiysan bunu da al aynisini yap diye... baslarina calinsin görgüsüzler takimi... esimin halasi olacak ... kadin bana diyorki; haline sükret, bu devirde düsün herkes yapmiyor bilmem ne alooooo bu devirde herkes dügün yapiyor yapmayana kiz yok esas.. sanki beni batakliktan kurtariyorlar da bir de sükretmemi söylüyorlar.. ben sükrederim halime her zaman Allahim biliyor.. ama sizin icin degil.. aaaahhh ah be güzelim anlatsak eminim sabah olur... ben dayak da yedim bu pislilerden, altinimi da caldilar parami da... ama onlar iyi halen ben uyumsuzum bunlara yaranamazsin.. ama ben en cok kime kiziyorum biliyor musun??? kocam olacak o adama.. o kadar olay yasadik neden elimden tutup da buna da yazik yeter demedi??? neden?? ben cocugumuzu kaybettim onlarin yüzünden.. onun icin bile hic bir sey söylemedi.. yavrum dogsaydi 5 aylik olacakti.. is kocalarimizda bitiyor. bicak kemige dayaninca niye alip beni cikmadi anasinin etegi altindan??? almanya da yasiyoruz.. ac kalmayiz acik da kalmayiz..ben tek göze raziydim..ama beni tükettikten sonra evimizi ayirdi, yine de bunlar unutulur ve tek sey konusulur; onlarin ne kadar iyi oldugu.. Allahim yardimcin olsun ne düsünüyorsa baslarina versin, ki senle ugrasamazsinlar....
Amin canım. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.
Seninkilerde ayrı bir cinsmiş canım. Ne kadar cahilce sana verilen birşeyi cebine atmak... Resmen hırsızlık... Eşinin halasıda ayrı gereksiz insan sanki dünyadaki son erkeği kaptın :). Dayakta mı yedin? Eşin ne yaptı susup oturdu mu? Bana biri el kaldırsa Allah korusun eşim katil olur. Birde bir bebeğe mal olmuşlar pes yani iyi dayanmışsın canım. Ben bu kadar haksızlığa gelemezdim.. Benim kayınvalidem ve kayınpederimle ufak tefek tartışmalarımız var. O yüzden eşim karışamıyor. Ciddi birşey olsa el atacağına eminim. İnşallah Allah bundan sonra yüzünü güldürür canım. İnşallah o masum bebeğin acısı çıkar onlardan.
ne bana verilmesi tatlim, ben mi vardim sanki kaynanam onlara altin takarken..gayet de onun hakki dügün icin gelen altinlar... ona göre böyle.. aman basina calinsin taktigi 6 teneke bilezik birini de geri caldi kaynim.. biriktirdigim 3 kurus parayla...
ya vallahi yaptiklari insani kocasindan bile sogutuyor ama iste... geberir o halasi da insallah en kisa zamanda.. onun bana yapmadigi kalmadi.. kaynanamdan önce kaynanalik yapti adam yerine de konmayinca iyice kudurdu.. zaten en son dayak olayindan sonra evimizi mecburiyetten ayirdik.. kayinbabam da daha yüzsüzlük yapip utanmadan dedi otur bizimle oglum gitme bir yere arabanin borcu bitsin önce.. yalniz borcun bitmesine daha 3 sene varsanki sarayda yasiyoruz, 3 odali ev kazik kadar kayin.. ben dedim ya evimiz olsun ya da benden sana hayir yok artik.. almanyadayim canim hic kimsem yok da ondan bu kadar eziyet gördüm... nasil dayandim bilmiyorum simdi diyorum neden söyle böyle yapmadim diye ama insan bunlari yasarken saglikli düsünemiyor.. Allah kimseye tasiyabilecegi kadar dert vermesin..
bebegim.. olan ona oldu...
insallah öyle olaylarla karsilasmazsin da kocanin da tepkisi ne olur hic ögrenmezsin tatlim... ben de aynisini diyorsum ama maalesefsimdi kocam da eskisi gibi degil gözümde..
Canım çok üzüldüm ya. İnşallah Allah sana sağlıklı bir bebek verir canım. ve inşallah bir daha o insanların yüzünü görmezsin...
istediği kadar iyi olsun canım insanın annesiyle bile anlaşmazlıkları çıkabiliyor. Kk da biri yazmıştı çok hoşuma gitmişti ikimizde kanatlı melek olsak kanatlarımız birbirine çarpışır diye
evet cok hakılıısn ben yazmıştım..
birde şu söz benım çok hışuma gitti.
herşeyi anlatıyor.
kaynanayla beraber oturan bırı olarak..
dışardan baktım yeşil türbe içine girdim estağfurullah tövbe...
allah yardımcımız olsun ne diyebilirimki herkesin derdi var tabi içini dökmeye görsün çoğaldıkça çoğalıyor yaşananları az çok tahmin ediyorum başka hayatlar başka hikayeler okudukça halime şükrediyorum. dayanılacak gibi bir durum değil ama taşınsak kayınpederim var olan bütün borcu bize hiybe edecek bu durumda geçim sıkıntısı yaşayacağız zaten eşiminde bu şekilde olması işine geliyor en kötü ihtimal 3 sene içinde ayrılırız borç falan bitiyor çünkü ama bu geçeçek süre gözümde büyüyor bizim herşeyimiz problem evli olduğun için bilirsin en basitinden bir duş almak bile sıkıntı utanıyorum insanın en rahat ettiği yer tuvalet değilmidir :)) ben onu bile gönül rahatlığıyla icra edemiyorum kayınpederim duş alsa 3 saat sürüyor abartısız 3 saat tuvalete girse yarımsaatten önce çıkmıyoor e haliyle tuvalet banyo ortak olunca ister istemez sıkıntı şimdide evebeyn banyosu diye tutturmuşlar yatak odasına yapacaklarmış onu da ben istemiyorum öyle olunca hiç gitmeyecekler allah yardımcım olsun şimdi tek isteğim atanmak o zaman maddiyat olunca herşey farklı olacak
bebeğin için üzüldüm allah sabır versin umarım yeni bir bebekle tüm sıkıntılarından kurtulursun en azından artık ayrısın bunun tadını çıkar
Canım 3 sene nasıl dayanacaksın, peki eşin nasıl seni anlıyor mu? O ailesine biraz müdahale edemez mi karışmayın falan diye.
Bence borç harç çıkın bir eve, borç ödenir bir şekilde ama huzurunuz bozulursa bir daha eskisi gibi olamaz, insan eşinden bile soğuyor kendimden biliyorum.
Biraz benim yorumlarımı da okursan anlarsın. Sizinkilerin herşeye karışmalarının dışında pek bir sorun yok galiba, eğer dayanabilirim diyorsan kendin bilirsin.
Bir de kendi annen gibi olmasını bekleme, benim annem ben işten geldiğim zaman yavrum yorgunsun otur iş yapma derdi işten geldiğimde sofra hazır olurdu, yemeğimi yerdim sofrayı kaldırırsam zorla oturturdu, tam otururdum elinde bir bardak çay getirir bana verirdi.
Kaynanam ve iki tane görümcem vardı, özellikle sofrayı bana bırakırlardı, temizliği ben de yapayım diye haftasonuna getirirlerdi, hasta da olsam ölsem de kimse sen yapma demezdi.
Annenin yerini kimse tutamaz, hele kaynana asla.
sizin yaşamınız tabi paln program ona göredir muhakkak ama olmaz ben 6 gün bile eşimin babasına dayanmkıyorum herkes aynı değildir yapı huy meselesi hayırlısı olsun
Beklentin ne kadar yüksekse, hayalkırıklığın o kadar çok oluyor. Benim eski hallerim gibisin, eşimin abisi haftada 2 gün işe giderdi ben haftaiçi 5 gün, evde bizden başka çalışan da yoktu kayınvalidem kaynımın işe gideceği sabahları kalkar kahvaltı hazırlardı, diğer günler hazırlamazdı. Evde bir de iki tane bekar kız var. Ben çalışırken bile kalkıp hep hazırlarım kahvaltıyı, bazen de birgün önceden börek yaparım eşim işe götürür, geç kalmışsak sandviç ekmeğinin arasına peynir koyup hazırlarım. Daha kendi kızkardeşleri abilerine kahvaltı hazırlamamışlardır ama lafa gelince onlar bizim için çok şey yaptı ne yaptılar diyorum çamaşır yıkayıp ütülüyorlarmış. Çalışmayan bayanlardan özür diliyorum ama bir bayan ev hanımıysa yani işe gitmiyorsa zaten bunları yapmak görevi onlardan da para bekleyen yok. Ki bunları ben de yapıyorum.allah sabrını veriyor tabi ama eşyamız sadece yatak odası başka hiçbir şeyimiz yok eşyalarım olsa zaten eşim aldığı paradan yol parasını yemek parasını ayırıp kalanı babasına veriyor bir yerde kira öder gibi ama şimdi eşya alıcaz bide babasıevin mantolamasını yaptıracak diye borca harca soktu onlarıda biz ödemiş olucaz geçim sıkıntısı en büyük derdimiz olucak bunun üstüne şuan yok ama birde çocuk olursa şartlar zorlanacak mecburen katlanıcam ama atanırsam olay değişir . şuan ders çalışıyorum 3 hafta sonra sınavım var benim annemde sizin gibi çayımı getirirdi yerimden kaldırmazdıbeni bütün gün evdeydim ders çalışıyordum ama kayınvalidem öyle değil ben 6 da kalkıyorum eşimi uğurlayıp dersin başına oturuyorum ben odadan çıkmadan kayınvalidem kalkıpta bi kahvaltı hazırlamaz yaşlıda değil benim annem 68 yaşında kadıncağız kendi işini kendi yapar en çok üzüldüğüm nokta biz doğu kökenliyiz eşimde öyle sevgiden önce saygı gelir ben anneme bir kez olsun anneciğim demedim yeri geldi anneme çıkıştım ama kayınvalideme anneciğim dedim babacığım dedim kayınpederime işte beni en çok üzen konu bu değmezmişş şuan evlendiğime çok pişmanım eşim mükemmel biri çok anlayışlı ama babaya karşı gelemiyor hoş karşı çıksa bile kabul göreceğini sanmıyorum abisi alt katta oturuyor evi düzeni ayrı adam ona bile karışıyor oda böyle biri işte yapacak bişey yok
Beklentin ne kadar yüksekse, hayalkırıklığın o kadar çok oluyor. Benim eski hallerim gibisin, eşimin abisi haftada 2 gün işe giderdi ben haftaiçi 5 gün, evde bizden başka çalışan da yoktu kayınvalidem kaynımın işe gideceği sabahları kalkar kahvaltı hazırlardı, diğer günler hazırlamazdı. Evde bir de iki tane bekar kız var. Ben çalışırken bile kalkıp hep hazırlarım kahvaltıyı, bazen de birgün önceden börek yaparım eşim işe götürür, geç kalmışsak sandviç ekmeğinin arasına peynir koyup hazırlarım. Daha kendi kızkardeşleri abilerine kahvaltı hazırlamamışlardır ama lafa gelince onlar bizim için çok şey yaptı ne yaptılar diyorum çamaşır yıkayıp ütülüyorlarmış. Çalışmayan bayanlardan özür diliyorum ama bir bayan ev hanımıysa yani işe gitmiyorsa zaten bunları yapmak görevi onlardan da para bekleyen yok. Ki bunları ben de yapıyorum.
Bu arada eşin de çok iyi niyetli, harçlığını alıp parayı babasına veriyorsa zaten hiç ayrı eve taşınmanıza izin vermezler.
Ne bileyim bütün borçlar eşinin üzerinde mi? Ayrı eve çıkmak için çok bir şeye gerek yok, yatak odanız varmış iki kanepe bir halı bir odaya koyarsınız, bir buzdolabı, çamaşır makinası alırsınız, büyük ocağa gerek yok set üstü bir ocak, küçük bir fırın alırsınız o kadar. Borçlarınız bitince diğerlerini alırsınız zaten beyaz eşya çok ucuzladı 400 liraya çamaşır makinası var. Hepsi aynı işi yapıyor fazla programa gerek yok, bir iki sene sonra isterseniz değiştirirsiniz.
Benim de senin düşüncene saygım var ama biz o zamanlar evli değildik nişanlıydık ki öncesinde de öylelermiş zaten.düşüncene saygım sonsuz
ama eğer ben kardeşimi evlendirmişsem artık ona kahvaltı hazırlamak zorunda değilim
çünkü onun bir hanımı var
Beklentin ne kadar yüksekse, hayalkırıklığın o kadar çok oluyor. Benim eski hallerim gibisin, eşimin abisi haftada 2 gün işe giderdi ben haftaiçi 5 gün, evde bizden başka çalışan da yoktu kayınvalidem kaynımın işe gideceği sabahları kalkar kahvaltı hazırlardı, diğer günler hazırlamazdı. Evde bir de iki tane bekar kız var. Ben çalışırken bile kalkıp hep hazırlarım kahvaltıyı, bazen de birgün önceden börek yaparım eşim işe götürür, geç kalmışsak sandviç ekmeğinin arasına peynir koyup hazırlarım. Daha kendi kızkardeşleri abilerine kahvaltı hazırlamamışlardır ama lafa gelince onlar bizim için çok şey yaptı ne yaptılar diyorum çamaşır yıkayıp ütülüyorlarmış. Çalışmayan bayanlardan özür diliyorum ama bir bayan ev hanımıysa yani işe gitmiyorsa zaten bunları yapmak görevi onlardan da para bekleyen yok. Ki bunları ben de yapıyorum.
Bu arada eşin de çok iyi niyetli, harçlığını alıp parayı babasına veriyorsa zaten hiç ayrı eve taşınmanıza izin vermezler.
Ne bileyim bütün borçlar eşinin üzerinde mi? Ayrı eve çıkmak için çok bir şeye gerek yok, yatak odanız varmış iki kanepe bir halı bir odaya koyarsınız, bir buzdolabı, çamaşır makinası alırsınız, büyük ocağa gerek yok set üstü bir ocak, küçük bir fırın alırsınız o kadar. Borçlarınız bitince diğerlerini alırsınız zaten beyaz eşya çok ucuzladı 400 liraya çamaşır makinası var. Hepsi aynı işi yapıyor fazla programa gerek yok, bir iki sene sonra isterseniz değiştirirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?