Yerinde olsam bu evliliği tekrar düşünürdüm.Ya da ailesi orada işlerine devam edebilir ama nişanlın Türkiye'de bir iş bulabilir.Benim annem yarım saatlik mesafede ama çok özlüyorum.Evde çok zorlanıyorum.Sen bir de bir evde 3 aile olacaksın.Hem de Arabistan'da.Çarşaf falan.Ben böyle bir evlilik yapmazdım.Yanlış anlama sakın.İyiliğin için konuşuyorum.6 yıl diyorsun ama 6 yıldan sonra hadi biraz daha biraz daha derken dönemezsiniz çünkü sürekli gelen iyi bir gelirden vazgeçemez insanlar.Onlar oraya alışmıştır.Çarşaf giyip evden çıkamadığında ne yapacaksın.Evliliğinin en güzel günleri.İyi günün var kötü günün var.Herkes herşeyinizi duyacak.Yaşıtların burada gönlünce gezip eşiyle vakit geçirirken sen Arabistan'da bir evin içinde eltin ve kayınvalidenle çarşaflı mı oturacaksın?Eşin işteyken bütün gün ne yapacaksın?Eşim için ölürüm ama hiçkimse senden önemli değil.Dünya 3 günlük.Biraz ağır oldu ama kusura bakma.İyiliğin için konuşuyorum.Abla tavsiyesi, tekrar düşün gençliğini ziyan etme.
Gülüm, ALLAH yardimcin olsun! Kayinvalidenin ve kayinpederinin 6 yil sonra kesin dönüs yapacaklarina itibar göstermezsen iyi edersin...Yurtdisinda yasayan türkler genelde hep öyle derler, olay icraata gelince hep bir bahane uydurur kala kalirlar yerlerinde..! Izinden izine zor giderler memlekete..! Hep birlikte yasamak cok zor...herkes ne kadar anlayisli olsada...sorunlar oluyor..!
Diyorsun ki, esimden yasadigim ülkenin dilini ögrenmek istiyorum...Fakat diger taraftada kadinlar hep evde geciriyor cogu zamani diyorsun...Disari ciksalarda erkek olacakmis yanlarinda anladigim kadariyla...O ülkenin dilini ögrenip ne yapmayi düsünüyorsun sosyal bir yasamin olmadiktan sora?? Dersin ki, kendimi gelistirmek icin ögrenmek istiyorum...buna bisey demem..!
Ne kadar iyi olursan ol ama ayri ol...! Orda yasamaya cesaretin varsa gitmelisin..ilerde keske demektense denemelisin..!
Benden bu kadar..! a.s.
mrh arkadaşalar ben 1 yıldır nişanlıyım. seneye evleniyorum ben kayınvaldem ve eltimle beraber oturacağız. yurt dışında olduğu için kesin dönüşte herkesin evi ayrı döşenecek.6 yıl falan otururuz herhalde. böyle olan arkadaşlar var mı ne gibi sorun ve sıkıntı yaşarım diye düşünüyorum. zor olur mu acaba.?
sizinkide çok zormuş. kısmet işallah olman. ama kendi evin değil sonuçta sorun yaşarım küçükte olsa. bunu büyütmemeye çalışırım.belki hiç rahat edemeyecem arabistanda ama mecburum buna onu seviyorum.
cookk guzel yazmissin niye ozurdiliyosun ki aci aci ama gercekler bunlar:teselli:ben eşinin ailesiyle beraber kalacakları zor günlerin beklediğini önce belirteyim.Bir kere siz tecrübesizsiniz diye size kimse anlayışlı yaklaşmaz bu bir.Kendinize ait özel zamanlarınız belki çok nadir olur.Çocuğunuzu istediğiniz gibi yetiştiremezsiniz.müdahale ederler.Siz bir yere giderken eltinize veya kayınvalidenize söylemek onlara da gidelim demek zorunda kalırsınız.Evinize bi arkadaşınız gelse onlarıda çağırmak zorundasınız en azından teklif etmek gerekir gücenirler.Diyelim ki siz eşinizle anlaşıyorsunuz bazı erkek anneleri kıskanır oğlunu önüne alıp sizden dert yanabilir.Eltiniz uyanık ve kötü biri çıkarsa sizi bi anda kötü gelin olarak lanse edebilir iftira edebilir.Siz bu karmaşalarla uğraşırken eşiniz bu durumdan sıkılıp kendine yeni bir arkadaş arayabilir.Eğer eşinizin ailesi cimri ise evinize ve kendinize aldığınız herşey sorun yaratabilir.Zamanla hayatınızı kendiniz değil başkalarının yönettiğini görebilirsiniz.Gurbete gidecekler için söz verilen sıklıkla ailenin yanına göndermemeye başlarlar.Halbuki nişanlılıkta sözler verilir ama ne yazıkkı tutulmaz.Sevgili kızlar ben on yıllık evliyim bu yazdıklarımın hepsini yaşadım hatta daha kötülerini de yaşadımiLütfen at gözlüğü takmayın.Nişanlıyken ben onu söyleyemem bunu isteyemem demeyin söyleyin paylaşın nişanlınızla bu bütün hayatınızı etkileyecek bir karar.Evlenmek gelinlik giymek çok kolay ya gerisi.Nişanlıyken o görmezden geldiğiniz konular sonra bir tokat gibi önünüze çıkar.Belki moralinizi bozdum belki hevesiniz kaçtı özür dilerim ama ben bu satırları içtenlikle yazıyorım.Eğer kafanızda acaba sorusunu yarattıysam ne mutlu bana.Allah herkesi iyi insanlarla görüştürsün...Mutluluklar...
ben eşinin ailesiyle beraber kalacakları zor günlerin beklediğini önce belirteyim.Bir kere siz tecrübesizsiniz diye size kimse anlayışlı yaklaşmaz bu bir.Kendinize ait özel zamanlarınız belki çok nadir olur.Çocuğunuzu istediğiniz gibi yetiştiremezsiniz.müdahale ederler.Siz bir yere giderken eltinize veya kayınvalidenize söylemek onlara da gidelim demek zorunda kalırsınız.Evinize bi arkadaşınız gelse onlarıda çağırmak zorundasınız en azından teklif etmek gerekir gücenirler.Diyelim ki siz eşinizle anlaşıyorsunuz bazı erkek anneleri kıskanır oğlunu önüne alıp sizden dert yanabilir.Eltiniz uyanık ve kötü biri çıkarsa sizi bi anda kötü gelin olarak lanse edebilir iftira edebilir.Siz bu karmaşalarla uğraşırken eşiniz bu durumdan sıkılıp kendine yeni bir arkadaş arayabilir.Eğer eşinizin ailesi cimri ise evinize ve kendinize aldığınız herşey sorun yaratabilir.Zamanla hayatınızı kendiniz değil başkalarının yönettiğini görebilirsiniz.Gurbete gidecekler için söz verilen sıklıkla ailenin yanına göndermemeye başlarlar.Halbuki nişanlılıkta sözler verilir ama ne yazıkkı tutulmaz.Sevgili kızlar ben on yıllık evliyim bu yazdıklarımın hepsini yaşadım hatta daha kötülerini de yaşadımiLütfen at gözlüğü takmayın.Nişanlıyken ben onu söyleyemem bunu isteyemem demeyin söyleyin paylaşın nişanlınızla bu bütün hayatınızı etkileyecek bir karar.Evlenmek gelinlik giymek çok kolay ya gerisi.Nişanlıyken o görmezden geldiğiniz konular sonra bir tokat gibi önünüze çıkar.Belki moralinizi bozdum belki hevesiniz kaçtı özür dilerim ama ben bu satırları içtenlikle yazıyorım.Eğer kafanızda acaba sorusunu yarattıysam ne mutlu bana.Allah herkesi iyi insanlarla görüştürsün...Mutluluklar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?