Kaynvalidesinin evine Gelin giden Arkadalar var m?

mrb canim bende fransadayim suan kayinvalidemlerle birlikte yasiyorum tam 4 sene oldu dile kolay ,cok fazla gecimsizligim olmadi ama devamli evde huzursuzluk oluyo , esinle bile rahat olamiyosun ,ben derimki ,imkanin varsa bence gitmeden ayri ev iste , yok alti sene sonra doncekler dersen ,cok beklersin ,cunku ben evlenmeden oncede bize dediler aman biz zaten kesin donus yapcaz diye ,hani 4 bsene oldu ne donen var ne giden ,kayinpeder emekli kayinvalideyi bekliyo oda emekli olcak ama ,turkiyeyi istemiyo ,veya gitseler bile 3 aya bir giris cikis yapmak zorundalar ,yine birlikteyiz ,kesin donus imkansiz yapamazlar , inan bir aydir turkiyeeeler valla okadar rahatimki ,esimle istedigim gibi oturamiyon kalkamiyo, ya tartisma bile yapamiyon ,onlar varken ,her dakikan ,dikkatle geciyo ,aman bisey derlermi ,soylerlemi ,oyuzdende esinlede aranda mesafa oluyo ,afedersin ama esinle oynasamiyosunda ,dizinde oturamiyosunda ,mutlaka gece yatakta yanliz oluyosun ,ya iste birsuru seler her dakkani birlikte nefes aliyosun ,yine afedersin tuvalete girsen ayni evde , yatsan kalksan ayni ,yesen icsen ayni ,gitsen gelsen ayni ,valla canim beni sorsan anlatma bitmez ,simdi 1 aylari var , az kaldi diye uzuluyorum ,yanlizlik gibisi yok ,yarin bebegin olcak istedigin egitimi veremiceksin ,sen yapma dicen onlar yapcak ,benim bebegim yok ama mutlaka ktiscaklar ,ortada olmayan bebegin ismine bile kariscaklar ama ben izin vermem ,anlicagin imkansiz ayri olmam dersen ,mecbur susmak ,saygi gostermek gecinmek zorundasin ,ama ayrilma imkanin varsa ,kesinlikle ayril ,simdi kimseyi kirmayim derken ,yasadikca ,kendin yipranip kiriliyosun ,ayri olsan ,sen orda onlar orda mutlu olsunlar ,canim baya yazdim ama ,tabi karar senin yasayacak sensin ,ben hala yasiyorum ama, yasicamda :' ama hicmi hic tavsiye etmema.s.

Gülüm, ALLAH yardimcin olsun! Kayinvalidenin ve kayinpederinin 6 yil sonra kesin dönüs yapacaklarina itibar göstermezsen iyi edersin...Yurtdisinda yasayan türkler genelde hep öyle derler, olay icraata gelince hep bir bahane uydurur kala kalirlar yerlerinde..! Izinden izine zor giderler memlekete..! Hep birlikte yasamak cok zor...herkes ne kadar anlayisli olsada...sorunlar oluyor..!

Diyorsun ki, esimden yasadigim ülkenin dilini ögrenmek istiyorum...Fakat diger taraftada kadinlar hep evde geciriyor cogu zamani diyorsun...Disari ciksalarda erkek olacakmis yanlarinda anladigim kadariyla...O ülkenin dilini ögrenip ne yapmayi düsünüyorsun sosyal bir yasamin olmadiktan sora?? Dersin ki, kendimi gelistirmek icin ögrenmek istiyorum...buna bisey demem..!

Ne kadar iyi olursan ol ama ayri ol...! Orda yasamaya cesaretin varsa gitmelisin..ilerde keske demektense denemelisin..!

Benden bu kadar..! a.s.

ama sen fransadasın ben arabistanda dağlar kadar fark var. orda yaşamak daha kolay en azından kadın hakların var ya arabistanda senağlama

her cümlene harfiyen katılıyorum kendine yazık etme

tşk ederim canım. haklısın ama gitmeliyim.a.s.

Son düzenleme:
canım öncelikle hayırlı olsun bende evlendiğimde k.valideyle oturdum ama sadece 10 ay durabildim.nekadar iyi olursanız olun birbirinize karşı mutlaka huzursuzluklar oluyor.zamanla yaptığımız hareketler bile batar olur.dışarıya karşı iyi olunur herkesde sizi oh güzel geçindiğinizi düşünürler ama ne yazıkki alakası bile yok.bikere rahat hareket edemiyorsunuz ağız tadıyla bir kavga bile edemiyorsunuz eşinizle gerçekten zor günler geçirmiştim.evimi ayırdımda oh be dünya varmış dedim yaa...yanlış anlama sakın tecrübelerime dayanarak bu şekilde konuşuyorum.umarım iyi olursunuz

ben pek sorun olmıcak diyemem ev üstüne ev olmaz derler bir süre göze kayınvaliden senin evinde biyeri bile değştirse senin gözüne illki batmaya çalışacaktır ama ne oursa olsun saygıyı korumaya bak sen

en güzeli ayri eve cikmak olmuyo cokta iyi olsaniz mutlaka birseyden patlak veriyo

canım benim 6 yıl gecirmek öyle kolaymı sanıyorsun en bastan herşey tozpembe görünüyor ama hiç öyle degil evliliğin ilk yılları bittikten sonra yasayacagın bişey kalmaz bence ben de 5 aylık evliyim para biriktirip ev almak için kayınvalidemlerle beraber kalmaya karar verdik bende diyordum ne olacak anlasınca saygı sevgi olunca diye ama olmuyor her sözleri batıyor çok pişmanım ben aynı evde kaldıgıma keske hiç kalmasaydım diyorum bence ayrı eve cık azıcık asım agrısız basım diye bosuna dememişler kayınvaliden ne kadar ii olursa olsun illahi rahatsız olursun pişman olmamak için iyi düsün canıma.s.

canım bence ev üstüne ve kurulmaz bide yeni evli olupta beraber yaşamak bana hiçte iç açıcı gelmiyor ama hayırlısıa.s.

ya ben çook merak ettim neden mecburum deyip duruyorsun bir insan birşeye neden mecbur olabilirki ya

canım saygı sevgi çok sürmez inan bana sonra bunalımlar başlar eminim buna yaşadım çünkü zor bişey bence hemen vazgeç bu fikirden 1 yıl sonra hak vereceksin göreceksin

ayy çok zor ya 6 yıl düşünsen,ze en güzel yılları gidecek ya kocanla başbaşa yemek yiyemicen rahat rahat gezemicen evde özeliniz kalmıcak ya ben olsam 6 yıl kesinlikle kabul etmem belki 1 sene olurda 6 sene hayırrrrrrrrrrrrr kabus gibi ya 3 kadın evde ev ev üstüne olmaz derler anlaşamazsınız sevgi saygıda oda biyeriye kadar kabusss kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu--tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-

Son düzenleme:
zorluklarını mutlaka yaşarsın cnm..yeni evli bi çift olarak insna rahat hareket etmek ister..
3/5 ay olsa neyse dicem ama 6 yılda çok uzunnn bi süre...allah yardımcın olsun..

ben eşinin ailesiyle beraber kalacakları zor günlerin beklediğini önce belirteyim.Bir kere siz tecrübesizsiniz diye size kimse anlayışlı yaklaşmaz bu bir.Kendinize ait özel zamanlarınız belki çok nadir olur.Çocuğunuzu istediğiniz gibi yetiştiremezsiniz.müdahale ederler.Siz bir yere giderken eltinize veya kayınvalidenize söylemek onlara da gidelim demek zorunda kalırsınız.Evinize bi arkadaşınız gelse onlarıda çağırmak zorundasınız en azından teklif etmek gerekir gücenirler.Diyelim ki siz eşinizle anlaşıyorsunuz bazı erkek anneleri kıskanır oğlunu önüne alıp sizden dert yanabilir.Eltiniz uyanık ve kötü biri çıkarsa sizi bi anda kötü gelin olarak lanse edebilir iftira edebilir.Siz bu karmaşalarla uğraşırken eşiniz bu durumdan sıkılıp kendine yeni bir arkadaş arayabilir.Eğer eşinizin ailesi cimri ise evinize ve kendinize aldığınız herşey sorun yaratabilir.Zamanla hayatınızı kendiniz değil başkalarının yönettiğini görebilirsiniz.Gurbete gidecekler için söz verilen sıklıkla ailenin yanına göndermemeye başlarlar.Halbuki nişanlılıkta sözler verilir ama ne yazıkkı tutulmaz.Sevgili kızlar ben on yıllık evliyim bu yazdıklarımın hepsini yaşadım hatta daha kötülerini de yaşadımiLütfen at gözlüğü takmayın.Nişanlıyken ben onu söyleyemem bunu isteyemem demeyin söyleyin paylaşın nişanlınızla bu bütün hayatınızı etkileyecek bir karar.Evlenmek gelinlik giymek çok kolay ya gerisi.Nişanlıyken o görmezden geldiğiniz konular sonra bir tokat gibi önünüze çıkar.Belki moralinizi bozdum belki hevesiniz kaçtı özür dilerim ama ben bu satırları içtenlikle yazıyorım.Eğer kafanızda acaba sorusunu yarattıysam ne mutlu bana.Allah herkesi iyi insanlarla görüştürsün...Mutluluklar...

öncelikle hayırlı olsun.umarım bir ömür boyu mutlu olursunuz.ama şu bir gerçekki hem kayınvaide hem elti çok zor işin.ve şunu söyleyim verilen vaadtlere sakın kanma herşey alana kadar.ama allah yardımcın olsun ve çok büyük sabır dayanma gücü versin.inşallah bu altı yıl 600 yıl gibi gelmez sana her iki taraf ne kadar iyi olsada işin zor be güzelim

cookk guzel yazmissin niye ozurdiliyosun ki aci aci ama gercekler bunlar:teselli:

arkadaşım öncelikle büyük sevginden dolayı tebrik ederim. inşallah hakkında hayırlısı olur.
herkesin dediği gibi aynı evde yaşamak değil de arabistan fikri beni de çok korkuttu.
ama zaten öyle bir düzene alışıksan senin için de problem olmaz. orda eminim çok anlayışlı olacaklar ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayacaklar. sadece kafana göe haraket edemeyeceksin bunu da sorun etmem diyosan sana mutluluklar dilerim.
bende evlenince kayınvalidemlerle oturacağım benzer bir konuyu bende açmıştım :) bana da çok zor geliyor ama sevgilimi çok seviyorum ve katlanacağım mecburen.
gittiğin yerde umarım tek problemin hasret olur. çok zor bir yola giriyorsun allah sabırlar versin.

arkadaşım yazdıklarına katılıyorum ben kaynanamla oturmadım ama benim teyzem eltisi ve görümcesiyle bir oturmuş ve anlaşamamışlar teyzemi hizmetci gibi kullanmışlar tabi teyzem büyükleriydi ama yemek pişecek teyzem bulaşık yıkanacak teyzem ama öbür eltiside odasından cıkmıyomuş görümceside roman okurmuş sonrada teyzemin tepesi atıncada kocasına söylemiş ayrı eve cıkalım diye eniştemde tamam deyip ayrılmışlar yani 3 kadın bi evde olmaz düşünsene akşam olunca kaynatası kaynı evde olacak ne istedigi gibi oturacak ne istedigi saatte yatacak kalkacak yok ya olmaz herkesin özel hayatı var bence şimdiden kabul etmesin:1no2::1no2::1no2::1no2::1no2::1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…