Kayseri mantısı hatası :(((

Ben mantıda soğanın suyunu sıkmıyorum. Sıkınca sadece posası kalmaz mı zaten? Bir de soğanlar da çeşit çeşit, genelde de çok acı olmuyor. Kullandığınız soğan çok mu acıydı?

Acı olmaz. Her zaman küçücük küçücük kibrit başı kadar doğrarım soğanı direkt kıymanın içine. Suyunu sızdırmayı ilk defa duydum. Hatta ben karabiber, toz kırmızı biber ve kimyon da koyarım, incecik maydonoz da kıyarım. Aynı köfte gibi yani. Gerçi biz kayseri usulü yapmayız, onlar kıymaya hiçbir şey koymuyorlar diye biliyorum. Soğan hiç acı macı olmaz, tam tersi lezzet ötesi olur korkmayın

Hiç bisey olmaz bende bazen suyunu sıkmıyorum soğanın çok önemli değil. Salçalı sosunu güzel yap içine pul biber karabiber at sosun çok güzel olur. Bi de çok fazla pisirme mantiyi. Kaynadıktan sonra 3_4 dakika daha pişir sonra indir.

Robotta mı yoksa bıçakla mı kıydın?
Ona göre değişir.
Eğer robotta kıydıysan, sulanır kıymayı vıcık vıcık eder zaten. Acıması da bundan olur.
Bıçakla kıydıysan suyunu sıkmana gerek yok, biz sıkmayız.

Ben de yeni evli sayılırım ne bir mantı yaptım ne bir karnıyarık valla
Gayet standart zeytinyağlı yada düdüklü yemekleriyle idare ediyor, en fazla uyduruk ama lezzetli meze salata falan yapıyorum yani. Ne gerek var bu kadar kendini yormana.
Mantı gibi aşırı emek isteyen yemekleri de gider dışarıda gerçek mantı yapan satan yerlerde yersiniz.
Tek başına mantı mı yapılır? Bizim ailedeki 30 yıllık evliler bile mantıyı senede bir iki kere yapar onda da kalabalık toplaşılır biri hamuru açar biri keser biri içini koyar biri büker falan da anca öyle yapar.
Yorma kendini bu kadar yazık günah vallahi.

Ben mantıyı ellerimle açıcam da soğan suyu dert olacak
Sonraki bir hafta dışarda yemeğe falan götürmesi lazım mantı açmışım ya borumu bu

Amaaan ben hic suyunu cikarmakla ugrasmam gayette güzel olur. Zaten bir sürü sosu olacak hamuru var. Allaj askina emeginize yazik oturun mis gibi yiyin.
Annemin bir sözü vardir sokakta yedikleri yemek bundan daha mi iyi her zaman iyi seyler yemiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…