• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayvınvalidemin terbiyesizliği

Kadin sizi sindirmeye çalışıyor.ya esinle konuşup onun düzelmesi için ikna edeceksin,ya kabul edip sende kadının emri altındaki kişilerden biri olacaksın ya da boşanacaksın.işin çok zor ama.pasif bir eşe sahipsin.adam bişey diyemedigine göre.hayatta en tahammül edemediğim şey insanların bu tavrı.ay ben olsam o kocayı rezil ederdim.kadın yatak odasına karışacak nerdeyse.

merhaba arkadaşlar,

6 aylık evliyim 26 yaşındayız çocuk yok.

düğüne kadar hiç bir sorun yaşamadığım kayınvalidemle düğünden sonra şu zamana kadar çok fazla sorunlar yaşadım. tabiri caizse maskesini düşürdü

şöyle ki evlendikten sonra eşimin çok anneci olduğunu , annesine sormadan adım atmadığını ve annesinin de sürekli eşimi yönettiğini anladım. kayınvalidem bana da eşime yaptığı gibi yapmaya çalıştı . beni yönetmeye her dediğini yaptıramaya herşeye karışmaya çalıştı. yediğimiz yemekten uyuduğumuz saate kadar herşeye.

çalıştığım halde her akşam onlara gitmemizi eve sadece yatmaya gitmemizi hep onlarla olmamızı her yere birlikte gitmemizi istedi. eşimde aynı şekilde böyle olmasını istedi başbaşa bir şey yapmak istemedi. hep ailesiyle olmaktı tek derdi. bunların yanı sıra eşimin ailesi tüm eşya ev düğün borcunu üzerimize bıraktığı için maddi olarakta çok sorunlarımız oldu

Velhasıl 6 ayda çok fazla kavgalar yaşadık eşim hiç bir zaman beni savunmadı hep annesinin arkasında oldu. beni çok üzdü. en son dayanamayıp evi terkettim fakat eşimin ısrarları sözleri yeminleri üzerine bir şans daha vermek için 2 hafta sonra evime döndüm.

eve döndükten sonra 2 gün bile geçmeden kayınvalidem çat kapı kayınpederimle birlikte bize geldi (kp çok pasiftir kv ne derse o olur asla kimse kvmin sözünden çıkmaz). Ben herşeyi düzeltmek için geldiklerni zannetmiştim.

ama o bana saatlerce hakaret etti . benim ne paragözlüğüm kaldı ne insan olmadığım ne nakörlüğüm ne terbiyesizliğim . o kadar çok şey söyledi ben şok oldum çok fazla cevap veremedim. ben 1 cevap versem o bana 100 şey söyledi. hayatımda böyle çirkef seviyesiz bir insan daha görmemiştim

gözü dönmüş gibi içindeki tüm kini nefreti kustu. çok ağır seviyesiz şeyler söyledi. evinde içtiğim çaydan bu zamana kadar aldığı hediyelere kadar hatta eşimin aldığı yüzüğü bile herşeyi geri vermemi , o istemese eşimin benle evlenmeyeceğini yada benle barışmayacağını ve eğer onun istediği gibi bir gelin olmazsam bu işin biteceğini ,beni asla istemediğini, oğlunu asla tek bırakmayacağını vs bir sürü daha sayamayacağım şeyler söyledi. çıktı gitti ardından sinir krizi geçirip kalakaldım.

ama yine de beni en çok yıkan ne kayınpederimin hadi onu da geçiyorum Eşimin ağzını açıpta tek bir laf etmemesi .anne yeter yada anne ağır konuşuyorsun eşim bunları haketmedi vs hiç bir şey demedi. sadece izledi ben sayısız laflar işitirken baktı sadece

ben şimdi ne yapacağım ne yapmalıyım ?
Bir eş neden eşini bu kadar şeye rağmen savunmaz ki? Seni savunmayan adam sana ne kadar sahip çıkabilir? Kadın ben istersem evli kalamazsın diyo eşin buna bile cevap veremiyor ne kadar pasifse artık. Madem öyle hayatını mahvetme çocuk yokken yolları ayırmak daha mantıklı görünüyor.

İstemiş madem
Toplayıp verseydin sen de kucağına
Pisiyle kiriyle götürseydi sana hediye aldıklarını.

Yediğin içtiğin için de üç beş kuruş verseydin.

Yanında birşey demedi de
Gidince ne dedi eşin?
İşiniz zorr.
Bunları eşinizin önünde sayan kv 'niz gittikten sonra eşinizin size yaklaşımı ne oldu ?
neden bişey demedin dedim.

'ne diyecektim şu an çok sinirli sana o yüzden böyle konuştu sen ona bakma takma düzelicek herşey' falan dedi

saçmaladı yani .... sonuçta kv eşimin ses çıkarmayacağından emin olduğu için bu kadar ileri gidebildi . ben cevap versem de önemsemedi çünkü oğlu ağzını açmadı

Kp çok pasifmş zati ondan bişey diememiş oğlu daha pasif olur kocası karısıyla baş edemiyo oglumu etsin veya sözünü geçirsn karşılık versin işin çok zor kuzum . Evrenin en tehlikeli maddeleri = anlayışsz eş ve ailesi

'ne diyecektim şu an çok sinirli sana o yüzden böyle konuştu sen ona bakma takma düzelicek herşey' falan dedi

saçmaladı yani .... sonuçta kv eşimin ses çıkarmayacağından emin olduğu için bu kadar ileri gidebildi . ben cevap versem de önemsemedi çünkü oğlu ağzını açmadı

Maalesef öyle..
Eşin karışmayacaksa iki tarafa saygısızlık da yaptırmayacak.

Madem öyle sizi istemiyordu neden evlenmenize rıza gösterdi. Daha yeni evlisiniz
Öylesi şirret bir kaynana o nikahı yaptırmazdı.
düğüne kadar güldü yüzüme ses etmedi şimdi de diyor ki dediklerimi yapmayacağını bilsem evlenmenize izin vermezdim diyor açık açık

Yani bence sabredin derim biraz daha eşinizi gerçekten seviyorsanız.
6 ay çok kısa bir süre bu ilişkinin birzdaha ilerlemeye ihtiyacı var.

Bosver bak çocuk ta yokken dön derim ben kocandan da bu cacık olmaz

Kocan ömrun boyunca arkanda olmayacak bunu bilesin.

O kadar hakaretin ustune kapiyi carpip gitmeliydin. Bu adamdan sana koca olmaz.

it urur kervan yurur deyip kapıyı yuzune çarpıp çıkacaktın

Bence bu daha başlangıç gibi geldi bana.. Eşiniz de tam bi ana kuzusu kolay kolay onları karşısına almaz. Adamın huyu bu çünkü belli pasif yani.. Daha fazla susup ezdirmeyin kendinizi, dişli olun.. Haklı haksız aramıyorum bile. O derece üstünüze gelmeye hakkı yok.. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

merhaba arkadaşlar,

6 aylık evliyim 26 yaşındayız çocuk yok.

düğüne kadar hiç bir sorun yaşamadığım kayınvalidemle düğünden sonra şu zamana kadar çok fazla sorunlar yaşadım. tabiri caizse maskesini düşürdü

şöyle ki evlendikten sonra eşimin çok anneci olduğunu , annesine sormadan adım atmadığını ve annesinin de sürekli eşimi yönettiğini anladım. kayınvalidem bana da eşime yaptığı gibi yapmaya çalıştı . beni yönetmeye her dediğini yaptıramaya herşeye karışmaya çalıştı. yediğimiz yemekten uyuduğumuz saate kadar herşeye.

çalıştığım halde her akşam onlara gitmemizi eve sadece yatmaya gitmemizi hep onlarla olmamızı her yere birlikte gitmemizi istedi. eşimde aynı şekilde böyle olmasını istedi başbaşa bir şey yapmak istemedi. hep ailesiyle olmaktı tek derdi. bunların yanı sıra eşimin ailesi tüm eşya ev düğün borcunu üzerimize bıraktığı için maddi olarakta çok sorunlarımız oldu

Velhasıl 6 ayda çok fazla kavgalar yaşadık eşim hiç bir zaman beni savunmadı hep annesinin arkasında oldu. beni çok üzdü. en son dayanamayıp evi terkettim fakat eşimin ısrarları sözleri yeminleri üzerine bir şans daha vermek için 2 hafta sonra evime döndüm.

eve döndükten sonra 2 gün bile geçmeden kayınvalidem çat kapı kayınpederimle birlikte bize geldi (kp çok pasiftir kv ne derse o olur asla kimse kvmin sözünden çıkmaz). Ben herşeyi düzeltmek için geldiklerni zannetmiştim.

ama o bana saatlerce hakaret etti . benim ne paragözlüğüm kaldı ne insan olmadığım ne nakörlüğüm ne terbiyesizliğim . o kadar çok şey söyledi ben şok oldum crvap verdim ama onun kadar çok fazla bişey diyemedim. ben 1 cevap versem o bana 100 şey söyledi. hayatımda böyle çirkef seviyesiz bir insan daha görmemiştim

gözü dönmüş gibi içindeki tüm kini nefreti kustu. çok ağır seviyesiz şeyler söyledi. evinde içtiğim çaydan bu zamana kadar aldığı hediyelere kadar hatta eşimin aldığı yüzüğü bile herşeyi geri vermemi , o istemese eşimin benle evlenmeyeceğini yada benle barışmayacağını ve eğer onun istediği gibi bir gelin olmazsam bu işin biteceğini ,beni asla istemediğini, oğlunu asla tek bırakmayacağını vs bir sürü daha sayamayacağım şeyler söyledi. çıktı gitti ardından sinir krizi geçirip kalakaldım.

ama yine de beni en çok yıkan ne kayınpederimin hadi onu da geçiyorum Eşimin ağzını açıpta tek bir laf etmemesi .anne yeter yada anne ağır konuşuyorsun eşim bunları haketmedi vs hiç bir şey demedi. sadece izledi ben sayısız laflar işitirken baktı sadece

ben şimdi ne yapacağım ne yapmalıyım ?
Şimdi kendimi sizin yerinize koyuyorum. Kv gitmiş, o an da eşimle konuşuyorsam

Ben; Sen nasıl bir adamsın? Ben bu eve nasıl geri döndüm x? Sen bizim sorunlarımızı bilmiyor musun? Bizim sorunumuz zaten bu durumlar değl miydi? Ben bu evden niye gittim? Biz neden bu kadar yıprandık x? Sen neden ben döneyim diye çırpındın? Yalvarmadın mı, düzelecek demedin mi? Ben evliliğimizi kurtarmak için geri dönmedim mi?. Sandım ki bir büyüğümüz olarak konuşmak için yanımıza geliyorlar, şu karşılaştığım şeye bak. Hakaretlere bak. Ne oldu x söyler misin? Sen neden beni tekrar ezdin? Ben bana bunları yaşatasın diye mi geri döndüm? Tek kelime edemiyorsun ben böyle bir şey görmedim. En azından artık içim rahat, ben bize bir şans verdim denedim. Bitti."

Back
X