Kayvınvalidemin terbiyesizliği

6 ay da ne yaşadınız ki,bu duruma geldiniz.ben gelinimle,ilk 6 ay da en fazla 3-4 kez görüşmüşümdür.onda da oğlumla beraber bize yemeğe gelmişlerdi.bir kez de biz gitmiştik.sohbetimiz "nasılsın,iyi misin"den öteye gitmemişti.

bunların aynısını söyledim.

'sen bakma anneme o şimdi kırgın üzgün diye öyle dedi düzelicek herşey falan' dedi bana

bende 'tabi şu an annen yok ya salla istediğin kadar ' dedim
Canım ben zaten annene bakmıyorum ki, sana bakıyorum diyecektiniz. Hadi tamam annen söyledi, hakaretleri etti. Sen neden sessiz kaldın. Sen o şekilde düşünmüyorsan sen neden düşüncelerini söylemedin?
Ben annenin ne dediğiyle ilgilenmiyorum şuan, benim problemim seninle

6 ay da ne yaşadınız ki,bu duruma geldiniz.ben gelinimle,ilk 6 ay da en fazla 3-4 kez görüşmüşümdür.onda da oğlumla beraber bize yemeğe gelmişlerdi.bir kez de biz gitmiştik.sohbetimiz "nasılsın,iyi misin"den öteye gitmemişti.
Her kv siz gibi anlayışlı değil bizimkine haftada 3 kez gidiyorduk yaranamıyorduk

3-4 kez mi aman allahım

Her akşam gitmezsek olay çıkıyordu
Yemeği burda yiceksiniz diyordu evler yakın olunca bide ah ah

Bazıları maalesef yetiştirilme tarzından dolayı pısırık kalıyo. Çok gördüm çevremde.. benim annem eşime bunu yapsa elinden tutup terkederim orayı. Ana baba da olsalar nasıl konuşmalari gerektigini bilcekler.
Evli olmasam boşa derdim direk. Ama insan evlendikten sonra görüyor,bu çok kolay değil. Ama ne yaparsanız yapın o dedikleri şeyler icinizde kalcaktir. Alakasi yokken bile aklınıza gelip, kavga sebebi olacaktır konu oraya gelcektir.. annesidir sonuçta bu gerçeği hicbi zman degistiremeyecek.. burda can sıkıcı olan eşinizin arkanızda duramaması.. kv oyle konuşsa da kendi cahilligine verilebilirdi...
tavsiyem eşinizle güzel bi şekilde konuşun. Önce sizi ezdirmemeyi ailesinin siz olduğunu öğrensin. Ögrenemeyecekse, bu hep böyle devam etcekse Ozaman gerçekten boşayın derim ve şu süreçte lütfen çocuk düşünmeyin.

3-4 kez mi aman allahım

Her akşam gitmezsek olay çıkıyordu
Yemeği burda yiceksiniz diyordu evler yakın olunca bide ah ah

vallahi şaşırıyorum.ama iş ,eşinizde bitiyor kızlar,biliyorsunuz değil mi?

ben çağırsam oğlum gelmez,zaten.evimiz yok mu bizim der.eylül de 2 yılları bitti,ilk 2 yıl başka bir yerde oturuyorlardı.arada gelip gittiler.

4 aydır yakınımdalar.yürüyerek 15 dakika mesafedeler.gelinim de çalışıyor.haliyle arada yemek yapıp,vereyim istedim.ama oğlum kabul etmedi.kahvaltı hazırlarız,dışardan söyleriz ama senden almak olmaz,yanlış anlar,ben yapamıyor muyum diye düşünür dedi.ben de yapmadım.(canıma minnet)

şimdi hamile gelinim,canın birşey isterse,çekinme söyle dedim.özel birşey isterse,söyler yaparım.bu kadar.

ben çağırsam oğlum gelmez,zaten.evimiz yok mu bizim der.eylül de 2 yılları bitti,ilk 2 yıl başka bir yerde oturuyorlardı.arada gelip gittiler.

4 aydır yakınımdalar.yürüyerek 15 dakika mesafedeler.gelinim de çalışıyor.haliyle arada yemek yapıp,vereyim istedim.ama oğlum kabul etmedi.kahvaltı hazırlarız,dışardan söyleriz ama senden almak olmaz,yanlış anlar,ben yapamıyor muyum diye düşünür dedi.ben de yapmadım.(canıma minnet)

şimdi hamile gelinim,canın birşey isterse,çekinme söyle dedim.özel birşey isterse,söyler yaparım.bu kadar.
Böyle güzel kv deler artmalı bence. Benimki de iyi şükür. Ama bu kötü kv deler hiç gelin olmadı herhalde.

Suc kvalidende degil seni ezdiren bostan korkulugunda .

Ne guzel takdir ediyorum davranisinizi .Ben de hamileyim kendi annem uzakta .Canim bir sey isteyince kvalideme soyleyemiyorum utaniyorum ama esim söylüyor hemen yapiyor ulaştırıyor.

neden çekiniyorsunuz?bence siz söyleyin,daha çok hoşuna gider.

benimki de daha birşey istemedi ama ,istemesi hoşuma gider.

Afilim92 Afilim92

merhaba arkadaşlar,

6 aylık evliyim 26 yaşındayız çocuk yok.

düğüne kadar hiç bir sorun yaşamadığım kayınvalidemle düğünden sonra şu zamana kadar çok fazla sorunlar yaşadım. tabiri caizse maskesini düşürdü

şöyle ki evlendikten sonra eşimin çok anneci olduğunu , annesine sormadan adım atmadığını ve annesinin de sürekli eşimi yönettiğini anladım. kayınvalidem bana da eşime yaptığı gibi yapmaya çalıştı . beni yönetmeye her dediğini yaptıramaya herşeye karışmaya çalıştı. yediğimiz yemekten uyuduğumuz saate kadar herşeye.

çalıştığım halde her akşam onlara gitmemizi eve sadece yatmaya gitmemizi hep onlarla olmamızı her yere birlikte gitmemizi istedi. eşimde aynı şekilde böyle olmasını istedi başbaşa bir şey yapmak istemedi. hep ailesiyle olmaktı tek derdi. bunların yanı sıra eşimin ailesi tüm eşya ev düğün borcunu üzerimize bıraktığı için maddi olarakta çok sorunlarımız oldu

Velhasıl 6 ayda çok fazla kavgalar yaşadık eşim hiç bir zaman beni savunmadı hep annesinin arkasında oldu. beni çok üzdü. en son dayanamayıp evi terkettim fakat eşimin ısrarları sözleri yeminleri üzerine bir şans daha vermek için 2 hafta sonra evime döndüm.

eve döndükten sonra 2 gün bile geçmeden kayınvalidem çat kapı kayınpederimle birlikte bize geldi (kp çok pasiftir kv ne derse o olur asla kimse kvmin sözünden çıkmaz). Ben herşeyi düzeltmek için geldiklerni zannetmiştim.

ama o bana saatlerce hakaret etti . benim ne paragözlüğüm kaldı ne insan olmadığım ne nakörlüğüm ne terbiyesizliğim . o kadar çok şey söyledi ben şok oldum crvap verdim ama onun kadar çok fazla bişey diyemedim. ben 1 cevap versem o bana 100 şey söyledi. hayatımda böyle çirkef seviyesiz bir insan daha görmemiştim

gözü dönmüş gibi içindeki tüm kini nefreti kustu. çok ağır seviyesiz şeyler söyledi. evinde içtiğim çaydan bu zamana kadar aldığı hediyelere kadar hatta eşimin aldığı yüzüğü bile herşeyi geri vermemi , o istemese eşimin benle evlenmeyeceğini yada benle barışmayacağını ve eğer onun istediği gibi bir gelin olmazsam bu işin biteceğini ,beni asla istemediğini, oğlunu asla tek bırakmayacağını vs bir sürü daha sayamayacağım şeyler söyledi. bende sizde karakter yok sus artık dedim çıktı gitti ardından sinir krizi geçirip kalakaldım.

ama yine de beni en çok yıkan ne kayınpederimin hadi onu da geçiyorum Eşimin ağzını açıpta tek bir laf etmemesi .anne yeter yada anne ağır konuşuyorsun eşim bunları haketmedi vs hiç bir şey demedi. sadece izledi ben sayısız laflar işitirken baktı sadece

ben şimdi ne yapacağım ne yapmalıyım ?
kv o kadar lafı sayarken eşin neredeydi pardon? çocuk olmadan boşan arkana bile bakma. Allah yardımcınız olsun

Kaynanan alismis herkese sözünü gecirmeye. Simdide sende deniyor. Hic yüz verme. Esinide al karsina konus sakin bir dille. Tatli tatli anlatmaya calis bunun bu sekil yürümeyecegini. Kararini versin bir an önce.
Herkes kendi evliligine odaklansi ya. Bu ne böyle. Gidip kendi kocasiyla ugrassin. Sizin neden huzurunuzu kaciriyorki.

onlar gidince eşime 'annenin dediğini kabul etmezsem bitecekmiş ya ayrılacak mısın ' dedim

'hayır tabiki ' diyor ama neeeee:olamaz:

Bunun yerine niye yüzügü verip o kapiyi vurup gitmediniz?

Bence sizin bosanma niyetiniz yok. Olsaydi size bunca hakareti reva gören adama böyle bir soru sormazdiniz. Kaynaniza gereken cevabi verip, bosanma davasini acardiniz.

Sorun bu arada kv'denin size deger vermemesi degil. Sorun esinizin size deger vermemesi degil. Asil sorun siz kendinize deger vermemenizdir.

konuyu okurken benmı yazdım dedim ama sona dogru ben kendımı bu kadar ezdırmedım dedim kendı kendıme ,

ve asla buna musade etme , o kocan olacak öküz koruyamıyorsa ya sen kendını koruyacaksın kendını saydıracaksın ( bunu ben kendım başardım ) yada o adamı terk edeceksin çocuguna hamıle kalmadan ,

bu arada madem o anasını susturamadı senıde susturmasına asla izin verme ,

gerçekten okurken sınırlendım yaaaa pislik kadın

merhaba arkadaşlar,

düğüne kadar hiç bir sorun yaşamadığım kayınvalidemle düğünden sonra şu zamana kadar çok fazla sorunlar yaşadım. tabiri caizse maskesini düşürdü

şöyle ki evlendikten sonra eşimin çok anneci olduğunu , annesine sormadan adım atmadığını ve annesinin de sürekli eşimi yönettiğini anladım. kayınvalidem bana da eşime yaptığı gibi yapmaya çalıştı . beni yönetmeye her dediğini yaptıramaya herşeye karışmaya çalıştı. yediğimiz yemekten uyuduğumuz saate kadar herşeye.

çalıştığım halde her akşam onlara gitmemizi eve sadece yatmaya gitmemizi hep onlarla olmamızı her yere birlikte gitmemizi istedi. eşimde aynı şekilde böyle olmasını istedi başbaşa bir şey yapmak istemedi. hep ailesiyle olmaktı tek derdi. bunların yanı sıra eşimin ailesi tüm eşya ev düğün borcunu üzerimize bıraktığı için maddi olarakta çok sorunlarımız oldu

Velhasıl 6 ayda çok fazla kavgalar yaşadık eşim hiç bir zaman beni savunmadı hep annesinin arkasında oldu. beni çok üzdü. en son dayanamayıp evi terkettim fakat eşimin ısrarları sözleri yeminleri üzerine bir şans daha vermek için 2 hafta sonra evime döndüm.

eve döndükten sonra 2 gün bile geçmeden kayınvalidem çat kapı kayınpederimle birlikte bize geldi (kp çok pasiftir kv ne derse o olur asla kimse kvmin sözünden çıkmaz). Ben herşeyi düzeltmek için geldiklerni zannetmiştim.

ama o bana saatlerce hakaret etti . benim ne paragözlüğüm kaldı ne insan olmadığım ne nakörlüğüm ne terbiyesizliğim . o kadar çok şey söyledi ben şok oldum crvap verdim ama onun kadar çok fazla bişey diyemedim. ben 1 cevap versem o bana 100 şey söyledi. hayatımda böyle çirkef seviyesiz bir insan daha görmemiştim

gözü dönmüş gibi içindeki tüm kini nefreti kustu. çok ağır seviyesiz şeyler söyledi. evinde içtiğim çaydan bu zamana kadar aldığı hediyelere kadar hatta eşimin aldığı yüzüğü bile herşeyi geri vermemi , o istemese eşimin benle evlenmeyeceğini yada benle barışmayacağını ve eğer onun istediği gibi bir gelin olmazsam bu işin biteceğini ,beni asla istemediğini, oğlunu asla tek bırakmayacağını vs bir sürü daha sayamayacağım şeyler söyledi. bende sizde karakter yok sus artık dedim çıktı gitti ardından sinir krizi geçirip kalakaldım.

ama yine de beni en çok yıkan ne kayınpederimin hadi onu da geçiyorum Eşimin ağzını açıpta tek bir laf etmemesi .anne yeter yada anne ağır konuşuyorsun eşim bunları haketmedi vs hiç bir şey demedi. sadece izledi ben sayısız laflar işitirken baktı sadece

Aaaa terbiyesize bak. Kuzum seni hepten sahipsiz bellemiş bunlar, pislikler ya. çirkef kv ni geçtim, kocan en tehlikeli erkek tipi. Ezik, sünepe, hanım evladı, ana kuzusu ve karısını ortada bırakan sahip çıkamayan bir zavallı!! Ben sinir oldum burda ya. eşine açıkça söyle, ben bu kadarına katlanamam kimse de katlanamaz de. Erkek olup bana sahip çıkacaksın de. O kadını da sokma evine şuna bak hem borç yıkmış, kuruş faydası yok evliliğinize hem de utanmadan sana hakaret ediyor.

merhaba arkadaşlar,

Sen niye hala o adama eşim diyorsun. Tabii ki haddini bildireceksin hepsine . Ben yerinde olsam boşanma davasıyla birlikte tazminat davası da acar, o koca adı altındaki kifayetsiz bir donuyla kapının önüne koyar, ondan gelen yüzüğü satıp parasıyla ibret-i alem olsun diye kayınvalide denilen cadının kapısının önünde fakir fukaraya şükür aşı dağıtırım kurtuldum diye.

eşin seni korumamış. en önemlisi buydu. sen bilirsin ama ben yürütmezdim. eşine sormadın mı neden ağzını açmadın diye?

o evden gitmelisiniz daha fazla muhattap olursanız sonu şiddete varacaktır.
bellik ki anasının baskınlıgın da ezilmiş bir eşiniz var..

Bende yaşadım benzer şeyler unutma ki kimse değişmez ileride de aynı sorunları belki daha fazlasını yaşarsın.zorbalikla saygi görmek istiyolar zerre kadar haketmedikleri halde. Bende toz pembe hayaller kurarken evlenmeden öncesi evliligimin ilk 15 gününde herşeyin çok farklı yürüdüğünü anladım sizinki çok çok fazla haddini aşmiş tahammül edilemeyecek bi durum eşinizin hiç yaninizda olmamasi ya son noktayi koyacak yada köle gibi yasiycaksin

Back
X