• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayvınvalidemin terbiyesizliği

merhaba arkadaşlar,

6 aylık evliyim 26 yaşındayız çocuk yok.

düğüne kadar hiç bir sorun yaşamadığım kayınvalidemle düğünden sonra şu zamana kadar çok fazla sorunlar yaşadım. tabiri caizse maskesini düşürdü

şöyle ki evlendikten sonra eşimin çok anneci olduğunu , annesine sormadan adım atmadığını ve annesinin de sürekli eşimi yönettiğini anladım. kayınvalidem bana da eşime yaptığı gibi yapmaya çalıştı . beni yönetmeye her dediğini yaptıramaya herşeye karışmaya çalıştı. yediğimiz yemekten uyuduğumuz saate kadar herşeye.

çalıştığım halde her akşam onlara gitmemizi eve sadece yatmaya gitmemizi hep onlarla olmamızı her yere birlikte gitmemizi istedi. eşimde aynı şekilde böyle olmasını istedi başbaşa bir şey yapmak istemedi. hep ailesiyle olmaktı tek derdi. bunların yanı sıra eşimin ailesi tüm eşya ev düğün borcunu üzerimize bıraktığı için maddi olarakta çok sorunlarımız oldu

Velhasıl 6 ayda çok fazla kavgalar yaşadık eşim hiç bir zaman beni savunmadı hep annesinin arkasında oldu. beni çok üzdü. en son dayanamayıp evi terkettim fakat eşimin ısrarları sözleri yeminleri üzerine bir şans daha vermek için 2 hafta sonra evime döndüm.

eve döndükten sonra 2 gün bile geçmeden kayınvalidem çat kapı kayınpederimle birlikte bize geldi (kp çok pasiftir kv ne derse o olur asla kimse kvmin sözünden çıkmaz). Ben herşeyi düzeltmek için geldiklerni zannetmiştim.

ama o bana saatlerce hakaret etti . benim ne paragözlüğüm kaldı ne insan olmadığım ne nakörlüğüm ne terbiyesizliğim . o kadar çok şey söyledi ben şok oldum crvap verdim ama onun kadar çok fazla bişey diyemedim. ben 1 cevap versem o bana 100 şey söyledi. hayatımda böyle çirkef seviyesiz bir insan daha görmemiştim

gözü dönmüş gibi içindeki tüm kini nefreti kustu. çok ağır seviyesiz şeyler söyledi. evinde içtiğim çaydan bu zamana kadar aldığı hediyelere kadar hatta eşimin aldığı yüzüğü bile herşeyi geri vermemi , o istemese eşimin benle evlenmeyeceğini yada benle barışmayacağını ve eğer onun istediği gibi bir gelin olmazsam bu işin biteceğini ,beni asla istemediğini, oğlunu asla tek bırakmayacağını vs bir sürü daha sayamayacağım şeyler söyledi. bende sizde karakter yok sus artık dedim çıktı gitti ardından sinir krizi geçirip kalakaldım.

ama yine de beni en çok yıkan ne kayınpederimin hadi onu da geçiyorum Eşimin ağzını açıpta tek bir laf etmemesi .anne yeter yada anne ağır konuşuyorsun eşim bunları haketmedi vs hiç bir şey demedi. sadece izledi ben sayısız laflar işitirken baktı sadece

ben şimdi ne yapacağım ne yapmalıyım ?
Kayinbabama donup bence sen cik bunlarin arasindan da rahatca oglunun koynuna girsin anca oyle soner bunun atesi der pilimi pirtimi alip cikardim. Oyle erkek olmaz olsun!!! Karisinin ugradigi hakarete okuzun trene baktigi gibi bakan adamj koca diye koluma takip gezdirmem. Ama sizi bilemem.

Yok artık .Kv yaptığı terbiyesizlikten de fazlasi.
Böyle bir durumda eşimin tepkisiz kalması beni her şeyden çok üzerdi .Bosardim.

Sordum annesi bana çok kırgın ve üzgünmus o yüzden sinirden öyle demiş bosverecekmisim
Canım benim de başka isteğin var mı de bi yanağıma tokat atınca ötekini de cevireyim mi boşver ona da vursun de de de de yani
Benim kv de de böyle bi saygısızlık yapmıştı bana .eşim de boşver demişti o kaynanasindan öyle gördü o yüzden öyle davranıyor demişti . ben de karşılık olarak bak canım dedim benim de istediğim insan olmanın gereği olarak kendime insanca muamele artı bişey istemiyorum sen bana bunu sağlayamayacaksan ben zaten bana bunu bile çok gören biri ile bir hayatı surdurememem bilmem anlatabiliyor muyum dedim .eşim de çok iyi biridir ben öyle deyince haklisin dedi sadece .ve annesi ile konuştu saygılı olmasi konusunda. ilk zamanlar erkekler de pek ayarı tutturamiyorlar ne yazık yetenekleri zekaları yok.gelin aldık mantıgindalar sanki malmisiz gibi .

Direk söylüyorum... Boşanacaksın.. Bunun başka çıkar yolu yok... Asla ve asla böyle bir insanla ömür geçmez.. Hele o kv var ya o kadın tamamen bir çöp.. Çıkar hayatından bu saçma insanları.. Zorun ne?

Bosan.ma bence.Esini al avcuna egit.Kendin diyosun, ki biz de okuduk gorduk zaten kvden dominant herkesi yoneten biri esini de kocasini sindirdigi gibi sindirmis demek ki.Daha yeni evlisiniz esin pasif toy.Konus onunla boyle olmamasi gerektigini, kocan arkanda durduktan sonra anasinin sozlerinin cok da umrunda olmicagini ama kendisinin tavrinin net olmasi gerektigini.. Sonra bak bakalim bi 3ay 5ay daha.Degisen milim bise yoksa o zaman onune bakarsin.

Eşine senin yanında arattır annesini... seni savunması içn şans ver . Annesine “ hayatımıza karışma eşimle kimse böyle konuşamaz” desin.. eğer kabul etmezse tekrar terket ...

Tek şansın eşinle konuşup adam olmasını sağlamak.Eşin senin yanında yer alıp annesini susturmazsa hayat sana zindan olur sen istemesen de bu evlilik biter zaten.
konuştum bana verdiği cevap : sen hatalısın annemi çok üzdün annem haklı sen ona bunca zaman kötülük ettin sonunda patladı oda. ben anneme hiç bişey demicem unutucaksın söylediği şeyleri dedi . şok oldum.

D damdan G gumusboncuk @mavipudra sookiestackhouse sookiestackhouse namzet namzet @buneyahuu deniz_gunes deniz_gunes WOLFROG WOLFROG

Boyle herifler neden evlenuyor anlamiyorum.
Evlenme ananin dizinin dibinde otur kardesim ne basini yakiyorsun elalemin kizinin?

Sordum annesi bana çok kırgın ve üzgünmus o yüzden sinirden öyle demiş bosverecekmisim

boşverilecek kadar basit görünmüyor ama, mesela 1-2 laf söylese hadi yutayım dersinama. sen bu gidişle evi daha çok terk edersin. zaten evden gitme nedenin de bu değil miydi? soruna sebep olan kişi dha çok sorun yaratıyor. senin eve dönmenin ne anlamı kaldı ne çözüldü hayatınızda?
ben olsam tekrar onu görmeme kaydı ile kalırdım. ama o da çözüm değil. böyle anneci bir erkek bir süre sonra anneme gidelim niye görüşmüyosunuz vs ler başlayacak. bu hep böyledir istisna yoktur.

konuştum bana verdiği cevap : sen hatalısın annemi çok üzdün annem haklı sen ona bunca zaman kötülük ettin sonunda patladı oda. ben anneme hiç bişey demicem unutucaksın söylediği şeyleri dedi . şok oldum.

sende unutucaksın herhalde öyle görünüyor ,

allah yardımcın olsun ,allah akıl hıdayet versin

Canım seninle benzer şeyler yaşadım.
Evlenmeden önce annesine anne bile demeyen eşim evlendikten sonra anacı oldu çıktı. Kv ile ben de tam 6 aylıkken senin yaşadığın kadar olmasa da bir tartışma yaşadım ve 4 ay ne görüştüm ne konuştum sonra bayram diye görüşmeye başladık şimdi çok iyi ama ben o yaşananları asla unutamıyorum asla. Ve eşim de beni savunmamıştı. Çok ama çok kırgınım. Yani yine aynısını yaşasak güvenim yok eşime. Düzelir diye zamana bıraktım çok büyük hata yaptım. Şimdi çocuğum var. Eşimle tartışmalarımız o kadar büyüdü ve saygısızlaştı ki.artık çocuğum duymasın diye katlanıyorum. Keşke o zaman bırakıp gitseymişim diyorum hep. İyi zamanlarımız da oluyor elbette ama her tartışma da veya kırgınlığımda geçmiş yaralarım hep tazeleniyor.
Düzelir diyenlere inanma. Daha yenisiniz falan diyenlere. O kadın eşinle aranda hep sorun olacak hep... bırakma imkanın varsa boşan. Bu sorumluluk isteyen bir cümle ama benim gibi mutsuzluğa gömülmeni istemem.
Allah yardımcın olsun
ben de aynı fikirdeyim. belki ilerde düzelecek eşi ama çok çok yıpranma karşılığında. ve düzeldikten sonra eski yaşananlar unutulmayacak, eskisi gibi hissedilmeyecek , o güzel günlerin ziyan olması unutulmayacak. ve eşini düzeltmeye çalışırken yaşadığın yıpranma senden çok şey götürecek ruhun yaşlanacak. o kadını her gördüğünde sinirleneceksin, eşinse sütliman olduğu için herşey düzeldi zannedecek senin içinde fırtınalar koparken. çocuğun olsa o kadın çocuğuna dokunduğuna bile bozulacaksın, başkaları bunu basit bir kıskançlık sanacak halbuki senin içinde birşeyler ölmüş.

Boşan bence sen eşinle değil kayınvalidenle evlenmişsin. Bu kadın sana huzur vermez.

Çocuk yapmayın öncelikle!
Aman ha,sakın!
O kadın size rahat vermeyecek,oğlu da adam olmayacak gibi hissediliyor buradan.
Belli olmaz tabii ama bazen de yol yakınken dönmek gerekir.

Cidden Allah cezasını versin böyle kadınların ve böyle basiretsiz adamların.
Evlenmeyin bee evlenmeyin madem böyle kıskanç böyle iğrençsiniz evlenmeyin oturun dipdibe!

neden bişey demedin dedim.

'ne diyecektim şu an çok sinirli sana o yüzden böyle konuştu sen ona bakma takma düzelicek herşey' falan dedi

saçmaladı yani .... sonuçta kv eşimin ses çıkarmayacağından emin olduğu için bu kadar ileri gidebildi . ben cevap versem de önemsemedi çünkü oğlu ağzını açmadı
Eşinizin sizi savunacak ,arkanızda duracak olgunluğa erişmesi biraz zor görünüyor.Ki böyle bir düzelme olmadan bu evliliğin yürümesi mümkün görünmüyor.Çocuk olmaması için çifte korunun derim.Böyle bir kadın çocuğunuzu bile size bırakmaz.

ayrılmam için can atıyordu ben geri dönünce de delirdi. eşime neden geri geldi diye dünyayı dar etti sonrada bana içindekileri kusmaya geldi.

bende cevap verdim ama onun kadar diyemedim hayatımda ilk defa böyle şirret birini gördüm çünkü
Eşiniz niye susturmadı annesini?
Nasıl bunca lafı ettirebildi size ben anlamıyorum.
Eşiniz böyle pasif kaldıkça siz daha çok laf işitirsiniz.
Annesine kızın kızmakta haklısınız ama eşinizde az değil yani.
Dengeyi kurmak zorunda.
Gerekiyorsa anne biz bunları aştık sen bu konuları uzatacaksan görüşmeyelim demeliydi.

Ah canım hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz eşime diyorum hep ana kuzusu olduğunu bilseydim evlenmezdim diye:) o da evet ana kuzusuyum inkar etmiyorum diyo
Ama ben biraz kızdıkça hafiften azalma oluyor gibi tavırlarından taviz verme kesinlikle bi karar alınca arkasında dur kararlı olduğunu görsünler

merhaba arkadaşlar,

6 aylık evliyim 26 yaşındayız çocuk yok.

düğüne kadar hiç bir sorun yaşamadığım kayınvalidemle düğünden sonra şu zamana kadar çok fazla sorunlar yaşadım. tabiri caizse maskesini düşürdü

şöyle ki evlendikten sonra eşimin çok anneci olduğunu , annesine sormadan adım atmadığını ve annesinin de sürekli eşimi yönettiğini anladım. kayınvalidem bana da eşime yaptığı gibi yapmaya çalıştı . beni yönetmeye her dediğini yaptıramaya herşeye karışmaya çalıştı. yediğimiz yemekten uyuduğumuz saate kadar herşeye.

çalıştığım halde her akşam onlara gitmemizi eve sadece yatmaya gitmemizi hep onlarla olmamızı her yere birlikte gitmemizi istedi. eşimde aynı şekilde böyle olmasını istedi başbaşa bir şey yapmak istemedi. hep ailesiyle olmaktı tek derdi. bunların yanı sıra eşimin ailesi tüm eşya ev düğün borcunu üzerimize bıraktığı için maddi olarakta çok sorunlarımız oldu

Velhasıl 6 ayda çok fazla kavgalar yaşadık eşim hiç bir zaman beni savunmadı hep annesinin arkasında oldu. beni çok üzdü. en son dayanamayıp evi terkettim fakat eşimin ısrarları sözleri yeminleri üzerine bir şans daha vermek için 2 hafta sonra evime döndüm.

eve döndükten sonra 2 gün bile geçmeden kayınvalidem çat kapı kayınpederimle birlikte bize geldi (kp çok pasiftir kv ne derse o olur asla kimse kvmin sözünden çıkmaz). Ben herşeyi düzeltmek için geldiklerni zannetmiştim.

ama o bana saatlerce hakaret etti . benim ne paragözlüğüm kaldı ne insan olmadığım ne nakörlüğüm ne terbiyesizliğim . o kadar çok şey söyledi ben şok oldum crvap verdim ama onun kadar çok fazla bişey diyemedim. ben 1 cevap versem o bana 100 şey söyledi. hayatımda böyle çirkef seviyesiz bir insan daha görmemiştim

gözü dönmüş gibi içindeki tüm kini nefreti kustu. çok ağır seviyesiz şeyler söyledi. evinde içtiğim çaydan bu zamana kadar aldığı hediyelere kadar hatta eşimin aldığı yüzüğü bile herşeyi geri vermemi , o istemese eşimin benle evlenmeyeceğini yada benle barışmayacağını ve eğer onun istediği gibi bir gelin olmazsam bu işin biteceğini ,beni asla istemediğini, oğlunu asla tek bırakmayacağını vs bir sürü daha sayamayacağım şeyler söyledi. bende sizde karakter yok sus artık dedim çıktı gitti ardından sinir krizi geçirip kalakaldım.

ama yine de beni en çok yıkan ne kayınpederimin hadi onu da geçiyorum Eşimin ağzını açıpta tek bir laf etmemesi .anne yeter yada anne ağır konuşuyorsun eşim bunları haketmedi vs hiç bir şey demedi. sadece izledi ben sayısız laflar işitirken baktı sadece

ben şimdi ne yapacağım ne yapmalıyım ?

Aynı durumu hatta daha şiddetlisini bende yaşadım.. Hatırlamak bile istemiyorum ama unutulmuyor malesef...

sonrasında evi terkettim, bu terketmeler bikaç defa oldu.

Sorunun kv değil de eşim olduğunu kabul etmem çok zor oldu çünkü annesi yokken biz bir bütün gibiyiz hiçbir problemimiz yok fakat anneye bağımlı yetiştirilen 2 erkek çocuk var ortada. (abisi de aynı model)

Ben inat ettim, ortalığı o kadına bırakmak istemedim, belki sırf sevindirmemek için bilmiyorum ama ben döndükçe o dellendi.

Aynı binada oturmayı kabul eden bendim, eşşekler gibi pişman oldum.

Evlenene kadar herşey güllük gülistanlıktı ama sonra "bu salata böyle mi doğranır" gibi küçük sebeplerden bile evliliğimin ilk 1 yılı zehir etti bana.. Hakkımı asla ve asla helal edemem.

Eşime rest çektim, ya bu binadan uzak biyere çalışırız yada beni kaybedersin!

Sonuç; şuan iyi bir işim var, eşimle işyerlerimiz5 evimiz 15 dakika hayatımdan gayet memnunum çok şükür tüm sorunlar ortadan kalktı. Görüşmüyorum, eşim bu şartı kendi öne sürdü. O da anladı bazı şeyleri...

Sözüm ona, sabredip saygısızlık etmezsen Rabbim mükafatlandırıyor. 6 aylık bi evlilik savaş vermeden bitmemeli. Hem sen nereye gidiyorsun, çok istiyorsa eşin terketsin evi. Otur evinde. Eminim ki ne zorluklarla kuruldu o yuva, yıkmadan iyi düşün derim.

Sen yalnızca eşinle evlendin unutma, tüm dünya üzerine gelse de sen dimdik durmalısın.

Bu süreçte yıprandım mı elbette... Güçlü bir insandım en başında ama şuan en ufak bişeye ağlar olmam dışında hiçbir sorun yok gözle görünen...

Kaçma, savaş ! Bırak çıldırsın sen kaldıkça eninde sonunda kabullenecekler evlatlarının eşlerini. Ben eşimden onları terkedecek kadar bir cesaret bile beklemezdim. Ama 2 ay ne yüzümü görebildi ne telefonlarına çıktım, köpek gibi gelip yalvardı babamın evinde. Ayrılmak için oldukça kararlıydım çünkü asla haketmediğim şeyleri yaşatmıştı bana üstelik ben herkes için oldukça iyi niyetliyken.

Kimseye acıma, kendini düşün ama eşini seviyorsan en ufak bişeyde çekip gidemezsin. Gitsen de bitiremezsin.

Aynı durumu hatta daha şiddetlisini bende yaşadım.. Hatırlamak bile istemiyorum ama unutulmuyor malesef...

sonrasında evi terkettim, bu terketmeler bikaç defa oldu.

Sorunun kv değil de eşim olduğunu kabul etmem çok zor oldu çünkü annesi yokken biz bir bütün gibiyiz hiçbir problemimiz yok fakat anneye bağımlı yetiştirilen 2 erkek çocuk var ortada. (abisi de aynı model)

Ben inat ettim, ortalığı o kadına bırakmak istemedim, belki sırf sevindirmemek için bilmiyorum ama ben döndükçe o dellendi.

Aynı binada oturmayı kabul eden bendim, eşşekler gibi pişman oldum.

Evlenene kadar herşey güllük gülistanlıktı ama sonra "bu salata böyle mi doğranır" gibi küçük sebeplerden bile evliliğimin ilk 1 yılı zehir etti bana.. Hakkımı asla ve asla helal edemem.

Eşime rest çektim, ya bu binadan uzak biyere çalışırız yada beni kaybedersin!

Sonuç; şuan iyi bir işim var, eşimle işyerlerimiz5 evimiz 15 dakika hayatımdan gayet memnunum çok şükür tüm sorunlar ortadan kalktı. Görüşmüyorum, eşim bu şartı kendi öne sürdü. O da anladı bazı şeyleri...

Sözüm ona, sabredip saygısızlık etmezsen Rabbim mükafatlandırıyor. 6 aylık bi evlilik savaş vermeden bitmemeli. Hem sen nereye gidiyorsun, çok istiyorsa eşin terketsin evi. Otur evinde. Eminim ki ne zorluklarla kuruldu o yuva, yıkmadan iyi düşün derim.

Sen yalnızca eşinle evlendin unutma, tüm dünya üzerine gelse de sen dimdik durmalısın.

Bu süreçte yıprandım mı elbette... Güçlü bir insandım en başında ama şuan en ufak bişeye ağlar olmam dışında hiçbir sorun yok gözle görünen...

Kaçma, savaş ! Bırak çıldırsın sen kaldıkça eninde sonunda kabullenecekler evlatlarının eşlerini. Ben eşimden onları terkedecek kadar bir cesaret bile beklemezdim. Ama 2 ay ne yüzümü görebildi ne telefonlarına çıktım, köpek gibi gelip yalvardı babamın evinde. Ayrılmak için oldukça kararlıydım çünkü asla haketmediğim şeyleri yaşatmıştı bana üstelik ben herkes için oldukça iyi niyetliyken.

Kimseye acıma, kendini düşün ama eşini seviyorsan en ufak bişeyde çekip gidemezsin. Gitsen de bitiremezsin.
Aynı apt değil ama yakın oturuyoruz

Bende tasinalim dedim başka yere gidersek uzaklasirsak mutlu oluruz dedim ama eşim kabul etmedi .üstüne üstlük hiç bir zaman annesinde suç bulmadi bulmuyor .

ben ses çıkarmasam bile sen suçlusun diyor .sürekli annem kötü bişey demiyor annem haklı sen söylesin sen böylesin vs diyor bana

Asla taşınmazın ölse bile öyle diyor. Zaten bu 6 ayda da benim cabalarimla yürüdü bu evlilik

Kısa süre gibi görünüyor ama ömrümde 6 yıl gitmiş gibi hissediyorum

Back
X