elyaf ta mı hayvansal bişi kız ben bilmiyordum neyden yapılıyor elyaf ki
yok bitanem elyas suni hayvanlardan yapılmıyor oda çok sağlıklı değil baş altından sürekli kayıyor ve içinde suni olduğundan 13-14 çeşit bakteri barındırabiliyormuş artı dökülen deri dökünülerinde senin göremeyeceğin canlılar bile yaşayabiliyormuş elyafta.Ne kadar yıkarsan yıka pamuk gibisi yok bebeğim ya
Öptüm bu arada özlemişim muhabbetini
öbür taraf değil canım burda çıksın acısı ki canlı canlı işkence nasılmış anlasınlar.Bakmada zaten gerçekten yürekler acısı
Sanırım böyle konularda bizlere düşen bilinçli olmak, malesef çevreciler, hayvanseverler ne kadar protesto ederse etsin ne yazık ki istenilen sonuç elde edilemiyoryabancı belgesel programlarını seyreden biriyim ve insanların böyle canilerle nasıl mücadele ettiğini bir görseniz, yine de bir kısmını durdursalarda kaçak yapanları engellemekte zorlanıyorlar, balinaları kaçak avlayanların peşine düşen gönüllüler var, gemi kiralıyorlar düşünün ne paralar döküyorlar kaçak avlanmaları engellemek için ama yapan yapacağından geri kalmıyor, birde pis pis gülüyorlar, gönüllülerin gemilerine saldırıyorlar, foklar deseniz öyle, fokların gözlerine baktınız mı hiç, çok güzel ve masumlar.
Bilmediklerimde vardır elbet, sizler sayesinde öğrenmeye çalışıyorum.
Kazları bu topik sayesinde duydum, çok şükür ki şimdiye kadar kaz tüyü kullanılan hiçbir eşya satın almadım, almış olsaydım vicdan azabı beni yer bitirirdi
Ya yiyelim diye canlıyken vura vura öldürülen ya da canlıyken kaynar suya atılan hayvanlarben hiçbirini yemiyorum
Kobay olarak kullanılanları da pas geçmemek lazım, araştırma merkezlerine satıp para kazanmak için kobay hayvanı besleyenler var, merkezlerin bir kısmı kobay kullanmayı bıraksa, caydırılsa, hayvanları besleyip satanları bulmak çok zor, bu öyle bir sarmal ki bir tarafı men etsen diğerlerini engelleyemiyorsun
Herkesin bilinçlenmesi lazım, benim, senin protestoları yetmiyor, herkes birlik olmalı.
helal hayvanları tabiki yicez ama ALLAH'INDA uymamızı istediği kurallar var neticede mesela kurban edilen kırmızı et hayvanlar gözleri kapatılıp tekbirlerle sakinleştirilip canları acımadan tek seferde işkence çektirmeden kurban edilmeliler helal o şekilde helal
mesela kurban bayramlarında duyuyorum habeerlerde kimi mecbahalar elektrikli testereyle kesim yapıyorlarmış büyük başları bu işkence değilde nedir bu kulluğa insanlığa yakışır mı o hayvanın canı yok mu
peki canlı canlı kaynar suya atılan hayvanlar hangileri ben karides ve istakozu biliyorum yanılmıyorsam
Haklısın canım ama malesef Muneninde dedği gibni çok fazla dini boyuta geçemiyoruz.
Ama bahsettiğin gibi ben sala ıstakoz yengeç ahtapot karides havyar kalamar midye yiyemem yiyene bakamam bile.
Bu hayvanların yenmesi caiz değil diye biliyorum ama bizi aşıyor bu tür konular.
Herkesin kendince haklı sebepleri var.
Fokların canlı canlı öldürülmesine
Kazın ördeğin tüylerinin canlı canlı yolunmasına
Balinaların avlanılmasına
Fillerin dişleri için canlı canlı sökülmesine
KARŞIYIM ve bunları yapanları ALLAHA HAVALE EDİYORUM.
Resimde görülen fill dişleri için çalınmış ve yüzü zalimce kesilmiş halde bulunmuştur. Yürek yakıcı bu resimde fil hala canlıdır. Hala beyni var ve hala hayattadır .Bu bir soygun, zulüm, istismar olarak insanın ne kadar vahşileşebileceğini gözler önüne sermektedir .
Bu tür, tüyler ürperten vahşetleri önlemek için lütfen duyarlı olup hammaddesi çevremizdeki canlılardan vahşice çalınan madde veya organlardan üretilmiş ürünleri almayalım, ve çevremizdekileri bu konuda bilinçlendirelim.
Horozları hayvanca çığlıklar atarak dövüştürenlerden nefret ediyorum.
BİR KÜRK PALTO İÇİN…..
25-45 koyun-kuzu
20-30 evcil kedi
12-15 yabani kedi
15-20 köpek
30-300 fare
10-30 tilki
60-400 sincap
20-30 kanguru
30-40 tavşan
3-30 kurt
10-30 susamuru
8-15 vaşak
60-70 kokarca
30-40 opossum
6-10 fok
6-8 puma
30-80 vizon
ÖLDÜRÜLMESİ GEREKTİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ ?????
Astragan kürkü, Karagül koyunlarının yeni doğmuş yavrularının derilerinin yüzülmesiyle elde edilir. Karagül koyunu yavrularının tüyleri doğdukları anda kıvırcık ve buklelidir. Doğumdan birkaç gün sonra, annenin de yavruyu yalamasıyla bu tüyler düzleşmeye başlar. Astragan kürkünün kıvırcık olması daha makbul olduğundan, bu bebek kuzular doğumdan hemen sonra, neredeyse süt emmeden öldürülüp,derileri yüzülür. Amerika’da bir astragan kürkün fiyatı 12 000 dolara kadar çıkabiliyor. Sadece Türkiye’de yılda 4 000 000 karagül kuzusu astragan kürkü elde etmek için öldürülüyor.
Tabii, kürk üreticileri bununla da yetinmiyor; en iyi astraganın anne rahmindeki doğmamış bebek kuzulardan elde edileceğini keşfediyor... Bunun üzerine, doğumu yaklaşan gebe Karagül koyunlarını canlı canlı keserek,karnından fetus bebekleri çıkarıp, bu minik hayvanların derilerini yüzüyorlar. BROADTAİL denilen bu 1. Sınıf astragan kürkler Amerika’da 25 000 dolara alıcı buluyor.
İnşallah vazgeçiyorlardır.Çok üzücü bir konu. Teşekkürler başlık için. Bilgilenmiş oluyoruz bu tür başlıklarla. Umarım etkili oluyordur, bunu öğrenenler kaz tüyü ürün almaktan vazgeçiyordur.
İnşallah vazgeçiyorlardır.
Pek emin değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?