Kaza sonrası araba sürmeye devam ettiniz mi ?

Geçmiş olsun. Bana tır çarpmıştı arkadan. Tali yoldan ana yola bağlanacakken ben, nasıl yaptı bilmem arkadan çarptı. Arabanın arkası kalktı indi resmen. Elim ayağım buz kesti. Pek kullanmak istemiyorum o günden beri. Ben biraz zaman verip sonrasında yavaş yavaş alışmayı planlıyorum tekrar

Maşallah ben o kazayı yapsam araba koltuğuna oturamazmışım demekki… yani nasıl korku oluşmadı tekrar trafiğe çıkarken hiç mi tedirgin olmadınız peki
Yok vallahi olmadı ben zaten yapı olarak da her şeyden etkilenmem ama bunda babamın etkisi çok büyük. Hastaneye gelir gelmez hiç cesaretimi kırmadı, hemen sana araba alacağım yeniden kullanacaksın dedi. O öyle deyince tabi ben de iyice bir rahatlık oldu bir de henüz 18 yaşındaydım.
Size tavsiyem öyle ufak tefek çarplarla kendi cesaretinizi kırmayın. Olabilir herkes kaza yapabilir, insanlara zarar vermediğiniz sürece sorun yok bence

Sizin kazanız büyükmüş çok geçmiş olsun. Ben kaza yapalı 1 sene olacak haziranda bende başlamak istiyorum inşallah

Ara vermekle hata etmişsiniz bence.
Kaza yapan kişinin korku yerleşmeden tekrar şoför koltuğuna oturması daha iyi oluyor.
Bence daha fazla ertelemeden tekrar yalnız çıkın trafiğe. İlk sürüş zor gelir ama korkunuzu atarsınız.
Bekledikçe korku daha da yerleşiyor ve kök salıyor.

Arabamı 2012 de almıştım 3. Ayı filandi fena bı kaza yaptım tamamıyle de benim hatamdi. Babacığım akşamına olduğum şehre geldi. İlk yaptığı şey arabayı sen sureceksin diyerek arabasini vermek oldu. Korkma araban varsa kaza kacinilmaz dedi. Hala korkmadan sürüyorum şükür büyük başka kazam olmadı. Ayrıca tek başınıza daha iyi surersiniz kendinize güvenin

Bende tam tersi yapı olarak her şeyden etkilenen takıntılı bir insanım. Duvara vurmama rağmen çok korktum ve ara verdim işte siz maşallah 18 yaşınızda büyük bir kazaya rağmen devam etmeye cesaret etmişsiniz heveslendim ya size

Sizin kazanız büyükmüş çok geçmiş olsun. Ben kaza yapalı 1 sene olacak haziranda bende başlamak istiyorum inşallah
Çok teşekkür ederim. Ben kendimi yavaş yavaş maruz bırakmayı düşünüyorum. Öncesinde yanımda eşim veya kim olursa akşam sakin saatlerde, sonra kendim tek akşam sakin saatler. Sonra sabah yanımda biri ve yine sabah tek. Bana bu mantıklı geldi, hani fikir olur belki size de diye anlattım. Tekrar geçmiş olsun size de, alışırız inşallah neleri atlattık bunu da atlatıp kullanırız yine

Öyle mi diyorsunuz ? Ama işte bi cesaret edemiyorum sanki yine olacakmış gibi hissediyorum kıramıyorum bunu

Babam maalesef arabamız olmasına rağmen sürmeyi öğretmedi sağolsun. Üni deyken ben ehliyet almak istedim aldım. Eşim sağolsun o işte cesaret veriyor cesaret edemiyorum ama ramazandan sonra inşallah tek Çıkmayı düşünüyorum.

Ara verirseniz tekrar kullanmakta zorlanırsınız, herkesin söylediği şey bu, ehliyetim yok ama çevremde kaza yapanlar özellikle araba kullanmaya devam ediyor, ara verirsem kullanamam diyip de

Öyle mi diyorsunuz ? Ama işte bi cesaret edemiyorum sanki yine olacakmış gibi hissediyorum kıramıyorum bunu
Ne kadar çok ara verirseniz korkularınız o kadar artar, herkes küçük büyük mutlaka kaza yapıyor.
Ben de 2 kaza yaptım birinde aracım perte çıktı hatta,haftasında araba kullanmaya devam ettim,yoksa o korku icimde büyürdü eminim.

Teşekkür ederim umarım bian önce ikimizde yeneriz bu olayı ya

Yani şöyle annem aşırı aşırıı pimpirikli biri olduğu için onu göre göre onun gibi olmak istemedim, ben de babam gibi oldum

Ben devam ettim. Daha bir kaç kez kullanılmış yepyeni 0 aldığım arabamı garajdan çıkarken duvara vurdum. Ön köşesi biraz ezildi kötü oldu. Çok üzüldüm tabi ama sonra kullanmaya devam ettim. Napayım adı üstünde kaza yeterki cana gelmesin

O anı yaşadim bak şimdi çok kötü Bi kaza geçirdim sabah eşimin arabasiniyla devam ettim asla vazgeçmem bu özgürlükten.

Benim bildiğim kaza yapan kişiyi hiç vakit kaybetmeden şoför koltuğuna oturturlar.
Bekledikçe korku artar, bir daha raba kullanması zorlanır çünkü.
İlk sefer zor olacaktır ama üstüne gidin derim, sonra rahatlarsınız zaten.
Nasıl yapsam diye düşündükçe kafanızda bir sorun olarrak büyümeye devam edecektir.

Bende kaza yaptım, ama devam ettim
Herkesin başına gelir çok korkuyorsaniz birkaç saat özel ders alabilirsiniz bence ozguveniniz yenilenir

2022 temmuz ayında büyük bir kaza atlattım, birkaç ay arabasız kaldım, sonra işe girdim evimle arasındaki mesafe uzundu, yeniden kullanmaya başladım. Korkup pes etmek olmazdı zaten, üzerine gitmek gerek ve daha dikkatli olmak gerek. Bu arada kemer kesinlikle takın. Nereye gidersem gideyim mutlaka takarım kemer korudu

Arabada üç küçük çocuğum varken henüz yeni şoförüm, akşam vakti kızı kurstan aldık eve gidiyoruz,kavşakta tam yoluma girecekken bir araba geldi hızla burnuma çarpıp beni savurdu,üstüne hakli çıkmaya çalıştı. Çocukların korktuguna mı yanayım adamın beni bayan surucusun diye hakir gormesine mi ? Eşimin ısrarı ile sürmeye devam ettim ama uzun bir süre korktum özellikle kavşaklarda,şimdi ne kazadan korkuyorum ne utanma kaldı ne sıkılma :)) 4 sene oldu ehliyetimi alalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…