• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaza sonrası araba sürmeye devam ettiniz mi ?

Babalarınıza MaşaAllh demeye geldim. Benim babam da kendi arabasına el sürdürtmezdi. Evlendim eşim araba aldı bana ama onun da şöförlüğü yok. Özel ders aldım bir kaç hocadan hepside sen gayet iyi sürüyorsun senin hevesini cesaretini kırmışlar dedi. Babam 40 yıllık şöförüm ben bile korkuyorum trafikten bilmem ne diye arabamı vermedi sürmem için. Işığa yaklaştım yavaşla Hızlan dur döneceğim dur bekle şimdi dön dur dur dönme diye diye panik atak yaptı beni. Elden ayaktan düştü kullanamıyor arabayı sat diye baskı kurmaya başladı. Eşim dışında ailemden herkes köstek oldu. Abim çok şu karşıdaki arsa da sür bir sene sonra çık trafiğe diyor. Satacaktım arabayı ilana koydum annem kızdı kaldırdım. Demem o ki çok şanslısınız

4 yıldır araba kullanıyorum. ilk ufak kazamdan sonra biraz ara vermiştim ama sonrasında ara vermenin daha çok soğuttuğunu gördüm insanı. bence başkalarıyla çıkmaktansa tek başınıza çıkın, ben o tedirginliği öyle yendim. çünkü yanında biri olduğunda asıl "bir şey diyecek mi, şöyle mi yapsam, böylesi mi doğru" derken daha çok tedirgin olunuyor diye düşünüyorum. hatta çok uzun zaman önce değil 1 sene önce yandan hızla gelen araç çarptı, beni farketmişti fakat duramadı. o kazadan sonra bir gün bile ara vermedim. araba kullanmak hayatım gibi oldu çünkü, her şeyi kolaylaştırıyor
Evet tek çıksam daha iyi olacak benim için çünkü eşim sürekli direksiyonu çok kırdın, yavas gidiyorsun arkadan araba geliyor, sağ yanaşma, sürekli aynalara baktın mı ? Gibi şeyler söylüyor her bindiğimde yanlış yapmaktan çekiniyorum o uyaracak diye 🤨

Evet tek çıksam daha iyi olacak benim için çünkü eşim sürekli direksiyonu çok kırdın, yavas gidiyorsun arkadan araba geliyor, sağ yanaşma, sürekli aynalara baktın mı ? Gibi şeyler söylüyor her bindiğimde yanlış yapmaktan çekiniyorum o uyaracak diye 🤨
ben küçük bir ilçede yaşıyorum, eşim de aslında çok rahat biri, ben kullanırken uzun yolculuksa baya baya uyur hatta :olamaz: küçük bir yerde yaşadığımdan tek çıktım hep daha çok özgüvenim arttı, sonra da hiç bırakmadım zaten

Babalarınıza MaşaAllh demeye geldim. Benim babam da kendi arabasına el sürdürtmezdi. Evlendim eşim araba aldı bana ama onun da şöförlüğü yok. Özel ders aldım bir kaç hocadan hepside sen gayet iyi sürüyorsun senin hevesini cesaretini kırmışlar dedi. Babam 40 yıllık şöförüm ben bile korkuyorum trafikten bilmem ne diye arabamı vermedi sürmem için. Işığa yaklaştım yavaşla Hızlan dur döneceğim dur bekle şimdi dön dur dur dönme diye diye panik atak yaptı beni. Elden ayaktan düştü kullanamıyor arabayı sat diye baskı kurmaya başladı. Eşim dışında ailemden herkes köstek oldu. Abim çok şu karşıdaki arsa da sür bir sene sonra çık trafiğe diyor. Satacaktım arabayı ilana koydum annem kızdı kaldırdım. Demem o ki çok şanslısınız
Benim babamda öyle aynısı inanın eşim araba aldı bana ve eşime bile güvenip tek çıkarma trafiğe dedi 😕 hiç nasıl araba sürdüğümü bilmiyor bile hayatım boyunca hiç bi olayda arkamda ya da yanımda olmadığı için bundada olmaması normal tabii

ben küçük bir ilçede yaşıyorum, eşim de aslında çok rahat biri, ben kullanırken uzun yolculuksa baya baya uyur hatta :olamaz: küçük bir yerde yaşadığımdan tek çıktım hep daha çok özgüvenim arttı, sonra da hiç bırakmadım zaten
Bende küçük bi ilçede oturuyorum ama eşimde panik benim iki panik insan olunca zor oluyor işte 😂 sürekli yanımda uyaran ve panik yapan bi insanla sürüyorum

Kazadan sonra tek başınıza mı gidip geldiniz işe ? Evet kemer kullanıyorum

İşe girdiğimde bir süre arabam yoktu, pert olmuştu. Birkaç ay idare ettim, çoğunlukla işe biri bırakıp sonra almaya geliyordu. Böyle de baya zor oluyor. Minibüsler de gideceğim bölgeye mahallemden geçmiyor. Neyse sonra yeni araç alınınca bir gün 1 saat kadar deneme yaptım. Manuelden otomatik vitese geçtim, rahat kullanabildim zorlanmadım. O günden sonra devamlı kendim gittim hala gidiyorum. Hatta iş arkadaşlarımda bazen katılıyor onları da bırakıyorum

Kusura bakmayın ama ben arkadaşlarla aynı fikirde değilim. Paniğinizi yenmeden lütfen o koltuğa oturup kendiniz de dahil kimsenin canını yakmayın.

2 kaza yaptım, öyle duvara vs vurmayı kazadan saymıyorum:)
Hepsinde araba geldiği gibi çıkıp tek sürdüm, o korkuyu atabilmek için.
Zaman kaybetmeden tek başınıza çıkın.

Merhaba kızlar ben geçen sene araba kullanmaya başlamıştım 1 ay kadar eşimle sürdüm sonra bi cesaretle tek başıma aldım arabayı kardeşimle sürdüm güzelce gideceğim yere gittik ama park ederken önümdeki duvara vurdum arabayı. Çok korktum üzüldüm araba yeniydi. Sonra bıraktım 2 3 ay sürmedim tekrar sürmeye başladım ama eşimsiz sürmedim bir daha. Cesaret edemiyorum sanki tek sürdüğüm zaman tekrar vuracakmışım gibi bi korku oluyor. Böyle bi şey yaşayıp cesaretini toplayan var mı acaba ya
Ben de ilk kullandığım zaman kaza yapmıştım. Arabam pert olmuştu. İki ay kadar araba kullanmayı düşünmedim. Daha sonra baktım böyle olmicak yeni bir araba alıp tekrar kullanmaya karar verdim. O zamandan beri kazasız belasız sürüyorum çok şükür

Bende ehliyetimi 2008 de aldım,ilk kazayı da 2014 de yaptım birde araba sıfır alinmisti daha 240.kmde😊geldi 85 lik dede bana çarptı pert olmadı ama baya kötü durumdaydı üstelik arabada 6 aylık bebeğim, annem,anneannem kalabaliktik.Hemen eşimi çağırdım geldi tutanak falan tutuldu,tabi ben titriyorum panik oldum.Arabanin servise gitmesi gerekiyordu(servis eve 30 km) eşim zorla bindirdi,korkunu yenmek için bileceksin dedi.
Arkasından takip ederek o yolu nasıl gittiğimi hatırlamıyorum.Eger beni tekrar o koltuğa oturtmasaydi ben uzun süre binemezdim orası bir gerçek.14 yıl olmuş trafikteyim çok şükür başka bir kazada yaşamadım.
Demem o ki sizde arayi uzatmayın devam edin.👍

Merhaba kızlar ben geçen sene araba kullanmaya başlamıştım 1 ay kadar eşimle sürdüm sonra bi cesaretle tek başıma aldım arabayı kardeşimle sürdüm güzelce gideceğim yere gittik ama park ederken önümdeki duvara vurdum arabayı. Çok korktum üzüldüm araba yeniydi. Sonra bıraktım 2 3 ay sürmedim tekrar sürmeye başladım ama eşimsiz sürmedim bir daha. Cesaret edemiyorum sanki tek sürdüğüm zaman tekrar vuracakmışım gibi bi korku oluyor. Böyle bi şey yaşayıp cesaretini toplayan var mı acaba ya
Evet hata yapmadan olmaz.Babam ne kazalar yaptı.Hala araba kullanır.Sadece hata sizden kaynaklı olmuyor.

O da bişi mi ben yağmurlu bir havada arkadan birisine çarpmıştım. Allahtan çok hasarlı bi kaza değildi. Ama yağmurlu havalarda extra diklat etmeye başlamıştım arabayla. Güvensizlik daha çok hata yapmanıza yol açar. Dikkatli olun kendinize güvenin

tabiki vardır ben aylar önce kaza yaptım,dörtlülerini açmadan sol şeritte durmuş bir pampişe carptım bahanesi köpeğe çarpmamak için durmuş hanımefendi,tamam dur tabiki carpma ama neden bekliyosun dakikalarca,ben gördüm kopeği taaaa yolun başında hayvan evine gitti bu hala bekliyor, bide dörtluleri acmadan durmuş orada premses,sonrada telaşlanmış bekliyomuş nazlı bebiş ayyy ya çarpsaydım fln diye heyecan yapiyodu sol şeritte akan trafikte bizi ölümle burun buruna getirdi,70 km ile durduğuna dair herangi bir işaret olmadığı için çarptm,sonrada indi beni suçladi arkadan çarpan suçluymuş fln.yavrum sol seritte boşa almış fren ışıkları yanmıyor,dörtlüler acık değil keyfi bekliyor ben suçluymuşum arabam dağıldı,kollarımda dizlerimde çürükler oldu,aracı çektirdik,akşamında oglumu okuldan almaya gittim eşimin arabasıyla,o hafta esimin arabasını kullandım,sonrasında kendiminkini kullanmaya devam ettim,eğer korkup ara verseydim gozümde büyüturdüm birdahada trafige çıkamazdım,cesaretli olun,dikkatli kullanın,araç kullanan çoğu insan bu tarz şeyler yaşıyor,kazayı ilk yapan siz değilsiniz gözunüzde büyütmeyin çıkın trafiğe..

Benim annem bıraktı
İyi de oldu çünkü evlerin bahçelerine uçuyordu😀
Kaputun üstünden sağdan sola kayarak düşen yaya hatırlıyorum
Ya da yolun ortasından çekilmeyen yayayı hafif poposundan dürtmüştü

Herkesin selameti için bırakmasına karar verdik

2 kaza yaptım, öyle duvara vs vurmayı kazadan saymıyorum:)
Hepsinde araba geldiği gibi çıkıp tek sürdüm, o korkuyu atabilmek için.
Zaman kaybetmeden tek başınıza çıkın.
Maşallah nasıl bir kaza yaptınız ? Duvara vurdum diye kendi kendimi yedim ben

Ben de ilk kullandığım zaman kaza yapmıştım. Arabam pert olmuştu. İki ay kadar araba kullanmayı düşünmedim. Daha sonra baktım böyle olmicak yeni bir araba alıp tekrar kullanmaya karar verdim. O zamandan beri kazasız belasız sürüyorum çok şükür
🧿 peki profesyonel süren babanız eşiniz vs yanınızda olduğu zaman sürüş şeklinizi beğeniyor mu yoksa eleştiri yapıyor mu ?

Bende ehliyetimi 2008 de aldım,ilk kazayı da 2014 de yaptım birde araba sıfır alinmisti daha 240.kmde😊geldi 85 lik dede bana çarptı pert olmadı ama baya kötü durumdaydı üstelik arabada 6 aylık bebeğim, annem,anneannem kalabaliktik.Hemen eşimi çağırdım geldi tutanak falan tutuldu,tabi ben titriyorum panik oldum.Arabanin servise gitmesi gerekiyordu(servis eve 30 km) eşim zorla bindirdi,korkunu yenmek için bileceksin dedi.
Arkasından takip ederek o yolu nasıl gittiğimi hatırlamıyorum.Eger beni tekrar o koltuğa oturtmasaydi ben uzun süre binemezdim orası bir gerçek.14 yıl olmuş trafikteyim çok şükür başka bir kazada yaşamadım.
Demem o ki sizde arayi uzatmayın devam edin.👍
Sizin suçunuz değilmiş ki acemi olsanız benim gibi ilk başladığınızda vururdunuz 😇 sıfır araba 240. Kmde içim acıdı resmen 🙃

O da bişi mi ben yağmurlu bir havada arkadan birisine çarpmıştım. Allahtan çok hasarlı bi kaza değildi. Ama yağmurlu havalarda extra diklat etmeye başlamıştım arabayla. Güvensizlik daha çok hata yapmanıza yol açar. Dikkatli olun kendinize güvenin
Ah bi güvensem kendime keşke

Back
X