- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
Yargilayabilirsiniz de hic alinmam. Yine diyorum sebebini aciklayamiyorum ama berbat bir huy inanin övunmuyorum.Ama benim ki aileden yada anneden gelen bir takinti degil. Mesela baska bir mesajdada belirttim kina takintim var, kina suren kimsenin elinden su dahi icemem. Annemde dahil buna.asla amacım yargılamak değil zaten de ben hani şu neden diye bir somut sebep var mı diye sordum
birlikte çalıştığımız bir kız vardı
o da derdi tanımadığım insanın yaptığı yemeği yemem diye
ee dedim beni ne kadar tanıyorsun benimkini yer misin yedi de beni tanıyormuş ama 1-2 ay bile olmamıştı tanışalı
mesela bir olay anlattı yemeklerden almış birisi demiş ki onu biz yapmadık X kişisi yaptı o da ben onu tanımıyorum deyip geri bırakmış yemeği bana çok ilginç gelmişti
yani sonuçta o yemeğin de diğerleri ile aynı kişi tarafından yapıldığını söyleselerdi yiyecekti hatta çok da yakın olması gerekmiyordu onun tanımasının o kişiyi bilmesi yeterdi
dışarıdan da yerdi bu nedenle ben bu tarz durumların öğrenilmiş olduğunu psikolojik olduğunu düşünürüm
annelerin küçükken benim kızım bir tek benim yemeğimi yer modunda takılmalarının, başkalarının pis olduğuna dair imalarının sonucu olduğunu düşünüyorum
Bende olsam onlarin pisirdigi yemegi yemez getirdiklerinide sofraya koymazdim ..selan arkadaslar aslında yemesseler yemesinler demek isterdim ama evler yakın cocuguma baktıklarından dolayı daha sık görüsüyoruz .
yemeklerimi yemiyorlar bunu da kimi zaman beni kırarark yapıyorlar . 5 yıllık evliyim eskidende öyleydiler cok nadir sehir dısından geldiklerinde bir domates corbası yap biz pide getiiriyoruz derlerdi .
en son ki iki olayı anlatayım esim ogun iş dönüsü corba yapmamı istedi hastaydı . kayınvalide emrivaki ile yemege gelin mesajı atmıs. corbayı aldım onlara gittim annebamya pilav vardı. kaselere az koydum biliyorum yemek istemeyeckler bari tadına baksınlar diye.bize koyma yemicez dedi kendinize koy dedi . bende ben yedim evde dedim tek eşine koydum . esimde daha öncede aynı seyler oldugu için annesine ben olmadıgım bir ara demiş neden eşimin yaptıgı tencere yemege gelmiyor demiş bir kac bahane soylemiş .
ikincide kabak tatlısı yapmıstım onlara götürdüm daha önce yediklerini söylemişlerdş oyuzden götrdüm . kaynanam tabaga koyup kayınvabama getrdi kanepeye koydu kayınbabam üstüne oturdu kaynanama neden buraya koydun dedi . kayınvalidem bana dönüp neden bunu buraya getirdin (eve)dedi ciddi bir sekilde . kitlendim kaldım zatn kabagın ezilmeyen büyük tabakta kalan kısmını da yemediler iki gün masada kaldı üçüncü gün ben evime aldım getrdim
bu olaydan sonra kaygı bızuklugum basladı ilac kullnmaya basladım.
ben onlara yemege gitmek istemiyorum arada cagrdıgı zman anne bizi düsünmeyin diyorum olurmu gelin diyo agzımı kapatıyor bize göre fazla yemk yapıyor . nezaketsizlik yapmamayım diye kac defa yemktn cıkan kılı sakladm esime dedim annene ben söylersem alınır sacları kısa ile uzun arası savruk savruk yemek yapıyor demir eksikliğide var sacları dökülüyor sacını baglasa yemek yaprken dedim oda söylemedi
ama 5 yıldır vebalı gibi davranıyorlar benim yaptıklarıma .bircok kez kırıldım yapmamyım diyorum illaki denk geliyor onalrın yanında dilsiz gibi oldum konussam yanlıs anlayıp savunma yapıyor tersliyor .
tavsiylerinizi bekliyoru m
güncelleme 20. sayfada
Lütfen şaka olduğunu söyleyin...Benim aklıma 2 şey geldi.
1) hijyen durumu
2) mezhep muhabbeti vs varsa ondandır.
Sizin yerinizde olsam yemeye gitmem evimde yerim. Bir çorba dahi götürmem. Net.
Hijyenik olup olmadığınızı bilmiyorum. Lütfen yanlış anlamayın.
Mesela ben kayın validenin evinde bir şey yemem içmem.
Çünkü suların kesik olduğu bir vakit, alaturka tuvalette kullanılan maşrapanın içindeki suyun temiz olduğunu iddia edip pilav yapmak istedi.
O günden beri yemeğini yemem. Orada yemek yemeye mecbursam yemeyin pişeceği kaba kadar bulaşık yıkar kendim pişirirdim.
Zaten başka nedenlerle çok nadir gidiyorum artık.
Beni öldürseler yemem yani. Yemekleri yenmiyor diye trip atıyor ama yapabileceğim bir şey yok.
Nezaket gösterecek bir şey değil bu.
Maalesef aynen bende de bu var. Çok zor bir şey, insanları kırmamak için türlü türlü bahaneler sunmaktan yıldım artık. Ama içim almıyor bazı insanları dediğiniz gibi. Sanırım konu sahibi titiz biriymiş. Ara ara okudum da bu konuda sorununun olmadığını söylemiş.Bende her evde yemek yiyemiyorum temizlik çok önemli içim almıyor zorlarsa bi lokma alsam bile mutlaka afedersiniz ama çıkarıyorum bi şekilde bu da benim huyum napim şimdi
Yahu ne ilgisi var. İnsan abisine kardeşine yaptığından tatsın diye yollamak istemez mi ? Bu siz yapamıyorsunuz demek değil ki. Kusura bakmayın da çok yersiz bir davranış takınıyorsunuz.Banada benzerini görümcelerim yaptılar.benim evime gelmezler ama eaim onlara giderdi bir gün gitmiş kız kardesi sanki benim eşim aç yemek bulamıyor gibi eşimle koca kap kuru fasulye yollamıs bende bozuldum tabi.eşime dedim bu kap bos gitmez dedim irmik helvası yaptım yolladım.bidaha bisey yollamadılar.gecen kız kardesleri toplanıp börek yapıcaklarmıs abi gel sende demişler.eşimde gitmedi tabi ben böreksizmi kalmısım diyerekten.haftasına bende yaptım börek facede paylastım gören görmüştür artık.Ben onlar gibi bütün gün evde oturup onun bunun dedikodusunu yapmıyorum hem calısıp hemde böreginden cöreginden hepsini yapabiliyorum cok sükür.siz esinin ailesine bakmayın cok affedersiniz zıkkım yesinler.
aynen öyle de sana dert olacağına onlara dert olsun biraz da onlar kaygı bozukluğu yaşasın canım içine atma boşver yeme yemeklerini anlasınlarbundan sonra yemege gitmiyevwgim ben diyetteyim esimede yemek var evde diyecegim kızlar
zaten aynı mezhepteniz olmasak bile haklısınız yemek yememk için bahane degilHijyene de dikkat ediyorsanız ben size hak verdim konu sahibi,mezhep farkı nedir ki,peygamberimiz gayrimüslim komşularının getirdiği ya da ikram ettiği yemekleri bile geri çevirmez ve yermiş,biz kim oluyoruz da mezhep vs diyerek insan ayırıyoruz.
Bence de dediğiniz gibi yapın,gitseniz de tok gidin yemeyin,aynı hissi yaşatın.
esim yapsın demiş oda yok yok alsın demiş aman ona pastayla ugrasamam uzun dönemde onun yaptıgı gibi yapacagım ona . aslında hep keske kaynımın evlenecegi insan yemek secsede su kadına yaptıgını yasatsa diyodum ama dedimki sen ne güne duruyorsunPastayı almayın pastayı yapın :)Ama kendiniz yapacagınızı soylemeyın ki baska pasta alamasınlar.Onu da yemezlerse bir daha da gorusmeyın. Cıddıyım
O zaman oraya gıtmeyı bile ne alaka ya resmen sizden iğreniyorlar. Bu tip insanlar siz gıttıkten sonra oturduğunuz yeri bile siliyorlardır.Sizi üzmek istemiyorum lutfen kusura bakmayınesim yapsın demiş oda yok yok alsın demiş aman ona pastayla ugrasamam uzun dönemde onun yaptıgı gibi yapacagım ona . aslında hep keske kaynımın evlenecegi insan yemek secsede su kadına yaptıgını yasatsa diyodum ama dedimki sen ne güne duruyorsun
Bir yerde mezhep farkı yazmıştınız sanki,yanlış anlamışım o haldezaten aynı mezhepteniz olmasak bile haklısınız yemek yememk için bahane degil
Ben npayim kv sevmyom begenmedim diyo hepsini yiyo hadi eve gelmisler misafr bisey solemeyim diyom soleyince birde küsuyorlar.insani sinirden baska biseu yok nadir begenyo sekeri cikti temelli artk.sizdekindede seker gibi hastalikmi var yoksa
konuları mı karıstırdınız naptınız :) burda gelınının yaptıgı yemeklerı asla yemeyen kayınvalıde kayınpeder durumu var daCanımcım cehennemlik bir durum yok inan Türk işhayatı mobbingden ibaretCehennemlik değil ortalama bir hayatın var gayet.
Yanlış olmuş hayatım cehennem konusuna yazacaktım :)
peruk kıvamı siz çok yaşayın emi sabah sabah iyi geldi çok güldümHayatınız zamanınız günleriniz mutluluğunuz sağlığınız hiç mi umrunuzda değil? Ne güzel onlara yemek yapmaz, onların peruk kıvamındaki yemeğini de yemez yemek davetine de bahanelerle gitmezsiniz neden değer verip insan yerine koyup üzülüyorsunuz anlamadım.Başka derdiniz olmasın yeni bir yıl geliyor sğalığınız ve eşinizle keyfiniz yerinde olsun gerisi için 1 dk nızı bile harcamayın.
bütün bu düsünceli davranma durumum annemden grliyor . kac defa anlattım her defasında beni aman kızım kırma insanları sevdikleri seylerden yap sende elini tasın altına koymaktan cekinme kayınbabn kaynanan büyük saygıda kusur etme. zaten cocuguma baktıkları için bırclu hissediyorsun normalde böyle degilim tepkimi koyan alakayı kesen biriyim araya çocukta girince ipleri koparmamak adına sabredeyim dedim . ancak tek taraflı olmuyor . zatn baska degisik hareketleri de var mesela her dediğin seyi elestiri olarak algılayıp savunmaya geçmesi ikisindede var ama kayınvalide de daha cok agzımı acamaz oldum sustukca içimde büyüdü . buyuzdenHayatınız zamanınız günleriniz mutluluğunuz sağlığınız hiç mi umrunuzda değil? Ne güzel onlara yemek yapmaz, onların peruk kıvamındaki yemeğini de yemez yemek davetine de bahanelerle gitmezsiniz neden değer verip insan yerine koyup üzülüyorsunuz anlamadım.Başka derdiniz olmasın yeni bir yıl geliyor sğalığınız ve eşinizle keyfiniz yerinde olsun gerisi için 1 dk nızı bile harcamayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?