- 13 Eylül 2015
- 21.919
- 68.884
- 598
Ahhahhaaaa kız bu saatte güldürdün beni uykum kaçacakCanım esimin ailesi zeytin yagliyi vs.meze gibi iki-uc kasik tabagin yanina alir ..ana yemekten saymaz.İkinci tabakları dolu dolu almamış olabilirler ama cidden her bir cesit için aldılar.Yoldan gelmenin açlığı da vardır yanlış anlaşılmasın yanileni icileni saymak değil amacim.bozulduğum şey fasulyenin ,pirincin,nohutun kendisini benden çok taktir etmeleriydi.....kayınpeder 90 kg ,kayınvalide 75/80kg arasiydi ama ilaclar sisiriyordu ....yoksa bir oturusta 1.5 iskender yediği için değil boyu 1.55 filan...
Kimin gelirki40 yil dusunsem tuvalet masrapasindaki suyla pilav yapmayi dusunebilecek biri olabilecegi aklima gelmezdi. Inanmak istemiyorum. Beynim kabul etmiyor. Cok igrencmis.
Hep fasulyenin kendi güzelliğinden bunlar...paketi açıp pişirmeden tabağa koysalar yenilir ,o denli cinsi güzel işteAhhahhaaaa kız bu saatte güldürdün beni uykum kaçacakSenin fasulyeler benim fasulyelerin asil cinsinden mi
Bir gün görüncem fasulye pişirdi,başka bir marketten denemek için almışlar.
Nimettir birşey demeyeyim yendi içildi kimsede ses yok.
Tesadüf aynı paketin yarısını haftaya ben pişirdim kvde.
Ben küçük yaşta anne evinde mutfağa girdiğim için tecrübeliyim,yemeklerim beğenilir.
Yeşil ve kırmızı biberiyle,domatesi havucuyla güzelce pişirdim.
Yiyen bir daha alıyor "amanin o marketin fasulyesi çokta tatlıymış yav,bir daha hep ordan alalım,Xe söyleyelim o da alsın,cinsi güzelmiş cinsi
Bir Allahın kulu da eline sağlık diyemedi fasulye güzellemekten
Bana iyi geceler,rüyamda kv göreceğim kesin
Aa o kelime cıs,söylenmeyecekler listesinin başlığıHep fasulyenin kendi güzelliğinden bunlar...paketi açıp pişirmeden tabağa koysalar yenilir ,o denli cinsi güzel işte....Aman "ellerine sağlık,yemek güzel olmuş,güzel pişirmişsin " demesinler...burunları düşer sonra
Aslinda sebebi tam olarak aciklayamadigim bir durum, bende oyleyim. Hayatimda sadece 5 kisinin yemegini yiyorum. Cok zor inanin ama insanin elinde degil tamamen psikolojik aslinda. Bir defasinda kendimi cok zorladim 3 kasik corba ictim iki gun boğazlarım agridi.
inanaın t miz olmasam aklıma bu gelirdi ama onlardan daha temizimAklima ilk gelen su oldu acsba temizmisiniz
Simdi benim yakin bir arkadasim oldukca paspaldi gecenlerde evinde ki birtakkm temizlik adi altindaki bulamaci adeta midemi bilandirdi korkunc bir temizlik vakasiydi
Ve ogunden sonra yaptıgı yemegi bile yiyemem dedim.
mezhep farkıSizi kırmak istemem ama mezhep farkı varmı eşinizle.ondan olabilirmi acaba
Damdan biz bir aileyle tanışmıştık,evin babası bekarken annesinin yemeğinden başkasını yemiyormuş,evlenince karısından başkasının yemeğini yememeye başlamış,yakınında olduğu kadına sadece gönülden değil gırtlaktan da bağlı demekkiasla amacım yargılamak değil zaten de ben hani şu neden diye bir somut sebep var mı diye sordum
birlikte çalıştığımız bir kız vardı
o da derdi tanımadığım insanın yaptığı yemeği yemem diye
ee dedim beni ne kadar tanıyorsun benimkini yer misin yedi de beni tanıyormuş ama 1-2 ay bile olmamıştı tanışalı
mesela bir olay anlattı yemeklerden almış birisi demiş ki onu biz yapmadık X kişisi yaptı o da ben onu tanımıyorum deyip geri bırakmış yemeği bana çok ilginç gelmişti
yani sonuçta o yemeğin de diğerleri ile aynı kişi tarafından yapıldığını söyleselerdi yiyecekti hatta çok da yakın olması gerekmiyordu onun tanımasının o kişiyi bilmesi yeterdi
dışarıdan da yerdi bu nedenle ben bu tarz durumların öğrenilmiş olduğunu psikolojik olduğunu düşünürüm
annelerin küçükken benim kızım bir tek benim yemeğimi yer modunda takılmalarının, başkalarının pis olduğuna dair imalarının sonucu olduğunu düşünüyorum
Pastayı almayın pastayı yapın :)Ama kendiniz yapacagınızı soylemeyın ki baska pasta alamasınlar.Onu da yemezlerse bir daha da gorusmeyın. CıddıyımArkadaşlar dün cagırdılar ben esime diyetteyim gelmeyecgim sen iş cıkısı gec oraya dedim cünkü esim tamam geliriz demişti coktan sen de gel dedi esler yan yana olur dedi ozman sende gitme dedim .neyse gitti
gercekten evdede salata yedim .
anne babası sormus babası cok ısraarla sormus . diyette olsaydıda gelse cay içseydi demiş
esimde dayanamamıs annesine sormus neden demiş kzıın yaptıgı seyleri yemiyorsunuz oglum öyle degilki yediğimiz oluyo demiş .(baslarda yaptıgım birkaz kezkicorba pizza)
esim iste gelinini sevmiyonmu demiş yok seviyom demiş
işte yemk yapılacaksa kızıda cagır demiş oda yapsın .oda o calısıyor olurmu demiş öyle olmazda benim dogum günüm var bu ay ozman pasta alsın demiş kayınvalide
esime kızdım sen neden soruyosun dedim .işi karıstırıyosun dedim
ama kararlıyım artık cok özel günler harici gitmeyecegim bahanemde diyetteyim
yorum be tavsiyeleriniz için çok tesekkur ederim kk hatunları
Hijyene de dikkat ediyorsanız ben size hak verdim konu sahibi,mezhep farkı nedir ki,peygamberimiz gayrimüslim komşularının getirdiği ya da ikram ettiği yemekleri bile geri çevirmez ve yermiş,biz kim oluyoruz da mezhep vs diyerek insan ayırıyoruz.Arkadaşlar dün cagırdılar ben esime diyetteyim gelmeyecgim sen iş cıkısı gec oraya dedim cünkü esim tamam geliriz demişti coktan sen de gel dedi esler yan yana olur dedi ozman sende gitme dedim .neyse gitti
gercekten evdede salata yedim .
anne babası sormus babası cok ısraarla sormus . diyette olsaydıda gelse cay içseydi demiş
esimde dayanamamıs annesine sormus neden demiş kzıın yaptıgı seyleri yemiyorsunuz oglum öyle degilki yediğimiz oluyo demiş .(baslarda yaptıgım birkaz kezkicorba pizza)
esim iste gelinini sevmiyonmu demiş yok seviyom demiş
işte yemk yapılacaksa kızıda cagır demiş oda yapsın .oda o calısıyor olurmu demiş öyle olmazda benim dogum günüm var bu ay ozman pasta alsın demiş kayınvalide
esime kızdım sen neden soruyosun dedim .işi karıstırıyosun dedim
ama kararlıyım artık cok özel günler harici gitmeyecegim bahanemde diyetteyim
yorum be tavsiyeleriniz için çok tesekkur ederim kk hatunları
Canımcım cehennemlik bir durum yok inan Türk işhayatı mobbingden ibaretCehennemlik değil ortalama bir hayatın var gayet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?