- 21 Şubat 2012
- 2.670
- 1.271
- 333
Canım esimin ailesi zeytin yagliyi vs.meze gibi iki-uc kasik tabagin yanina alir ..ana yemekten saymaz.İkinci tabakları dolu dolu almamış olabilirler ama cidden her bir cesit için aldılar.Yoldan gelmenin açlığı da vardır yanlış anlaşılmasın yanileni icileni saymak değil amacim.bozulduğum şey fasulyenin ,pirincin,nohutun kendisini benden çok taktir etmeleriydiHerseyi anladım da bu insanlar kac kg dir sence tahmini? Bu kadar yemegi nasil yediler
Ve cok hainlermis haa kayinbaban...
Benim arkadas geldi aklıma. Kaynana kayinbaba evine gelir çökerler 15 gün,1 ay Allah ne verdiyse.. Arkadasimda şovmen. Kahvalti hazırlıyormuş masanin bir ucundan bir ucuna doluyormus tabaklar. Patates kizartmasi,zeytin salatası,peyniri osu busu. Yapar da yani bilirim..Mercimek çorbası yapiyormus kaynana 2 tabak iciyormus. Diyormus ki içtikten sonra "tuzu gıt" (kıt)
Bi yemek yapiyormus eşi diyormus ellerine saglik hayatim super olmus. Kaynana diyormus ki amaan eeeeyşkiii işte (ekşi) ah ne fena insanlar var ya
Canım esimin ailesi zeytin yagliyi vs.meze gibi iki-uc kasik tabagin yanina alir ..ana yemekten saymaz.İkinci tabakları dolu dolu almamış olabilirler ama cidden her bir cesit için aldılar.Yoldan gelmenin açlığı da vardır yanlış anlaşılmasın yanileni icileni saymak değil amacim.bozulduğum şey fasulyenin ,pirincin,nohutun kendisini benden çok taktir etmeleriydi.....kayınpeder 90 kg ,kayınvalide 75/80kg arasiydi ama ilaclar sisiriyordu ....yoksa bir oturusta 1.5 iskender yediği için değil boyu 1.55 filan...
Eşimin benim yemek yapmamla /yapmamamla ilgili hiç baskısı olmaz.Zaten hafta ici calisiyordum o da anlayış gösteriyordu... Ama benim de "ailen beni deli ediyor ,evime az gelsinler-çok gelsinler ,neden sana haber verdiler bana haber vermediler? " diye bir çift lafım bile olmaz.Sozsuz alınmış bir karar oldu yani bizim kiTerbiyesizler. Kılıbık kp de karısına yaranmak istemiştir aklınca. İyi yapmışsınız sadece eşinizin hazır yemeklere tepkisini merak ettim
tobeler olsun ne okudum simdi ben
Yalnız o evde yemek yemeyi bırak suyu bile bardaktan içerken tereddüt edilir.Tam olarak okuduğun oldu. Hatta olmaz dedikçe olur temiz o diye ısrar etti :)
Bende her evde yemek yiyemiyorum temizlik çok önemli içim almıyor zorlarsa bi lokma alsam bile mutlaka afedersiniz ama çıkarıyorum bi şekilde bu da benim huyum napim şimdiTemizliğinize mi güvenmiyorlar acaba ? Ben öyle durumlarda pek yiyemiyorum açıkcası. Ama ayıp etmişler siz de onlarda yemeyin anlarlar belki. Ama dediğim gibi temizliğinize güvenmiyor olabilirler.
Gidip kusacam başımdan ayak ucuma kadar bi uyuşma hissediyorum tüylerim diken diken olduBenim aklıma 2 şey geldi.
1) hijyen durumu
2) mezhep muhabbeti vs varsa ondandır.
Sizin yerinizde olsam yemeye gitmem evimde yerim. Bir çorba dahi götürmem. Net.
Hijyenik olup olmadığınızı bilmiyorum. Lütfen yanlış anlamayın.
Mesela ben kayın validenin evinde bir şey yemem içmem.
Çünkü suların kesik olduğu bir vakit, alaturka tuvalette kullanılan maşrapanın içindeki suyun temiz olduğunu iddia edip pilav yapmak istedi.
O günden beri yemeğini yemem. Orada yemek yemeye mecbursam yemeyin pişeceği kaba kadar bulaşık yıkar kendim pişirirdim.
Zaten başka nedenlerle çok nadir gidiyorum artık.
Beni öldürseler yemem yani. Yemekleri yenmiyor diye trip atıyor ama yapabileceğim bir şey yok.
Nezaket gösterecek bir şey değil bu.
Zaten öyle. Eğer bulaşıkları makinede yıkamamışsa pis, yemek kalıntıları falan oluyor. Ne kullanacaksam her seferinde yıkıyorum. Suyu musluktan içiyorum. :) Mecbur kalmadıkça tuvalete de gitmiyorum.Yalnız o evde yemek yemeyi bırak suyu bile bardaktan içerken tereddüt edilir.
Ben olsam kesinlikle onlar da yemek yemezdim. Atlatirdim. Ay midem kötü aman ben tokum vs. Bu tavrinizi eşek degilse anlarlar.selan arkadaslar aslında yemesseler yemesinler demek isterdim ama evler yakın cocuguma baktıklarından dolayı daha sık görüsüyoruz .
yemeklerimi yemiyorlar bunu da kimi zaman beni kırarark yapıyorlar . 5 yıllık evliyim eskidende öyleydiler cok nadir sehir dısından geldiklerinde bir domates corbası yap biz pide getiiriyoruz derlerdi .
en son ki iki olayı anlatayım esim ogun iş dönüsü corba yapmamı istedi hastaydı . kayınvalide emrivaki ile yemege gelin mesajı atmıs. corbayı aldım onlara gittim annebamya pilav vardı. kaselere az koydum biliyorum yemek istemeyeckler bari tadına baksınlar diye.bize koyma yemicez dedi kendinize koy dedi . bende ben yedim evde dedim tek eşine koydum . esimde daha öncede aynı seyler oldugu için annesine ben olmadıgım bir ara demiş neden eşimin yaptıgı tencere yemege gelmiyor demiş bir kac bahane soylemiş .
ikincide kabak tatlısı yapmıstım onlara götürdüm daha önce yediklerini söylemişlerdş oyuzden götrdüm . kaynanam tabaga koyup kayınvabama getrdi kanepeye koydu kayınbabam üstüne oturdu kaynanama neden buraya koydun dedi . kayınvalidem bana dönüp neden bunu buraya getirdin (eve)dedi ciddi bir sekilde . kitlendim kaldım zatn kabagın ezilmeyen büyük tabakta kalan kısmını da yemediler iki gün masada kaldı üçüncü gün ben evime aldım getrdim
bu olaydan sonra kaygı bızuklugum basladı ilac kullnmaya basladım.
ben onlara yemege gitmek istemiyorum arada cagrdıgı zman anne bizi düsünmeyin diyorum olurmu gelin diyo agzımı kapatıyor bize göre fazla yemk yapıyor . nezaketsizlik yapmamayım diye kac defa yemktn cıkan kılı sakladm esime dedim annene ben söylersem alınır sacları kısa ile uzun arası savruk savruk yemek yapıyor demir eksikliğide var sacları dökülüyor sacını baglasa yemek yaprken dedim oda söylemedi
ama 5 yıldır vebalı gibi davranıyorlar benim yaptıklarıma .bircok kez kırıldım yapmamyım diyorum illaki denk geliyor onalrın yanında dilsiz gibi oldum konussam yanlıs anlayıp savunma yapıyor tersliyor .
tavsiylerinizi bekliyoru m
Sizi kırmak istemem ama mezhep farkı varmı eşinizle.ondan olabilirmi acabaselan arkadaslar aslında yemesseler yemesinler demek isterdim ama evler yakın cocuguma baktıklarından dolayı daha sık görüsüyoruz .
yemeklerimi yemiyorlar bunu da kimi zaman beni kırarark yapıyorlar . 5 yıllık evliyim eskidende öyleydiler cok nadir sehir dısından geldiklerinde bir domates corbası yap biz pide getiiriyoruz derlerdi .
en son ki iki olayı anlatayım esim ogun iş dönüsü corba yapmamı istedi hastaydı . kayınvalide emrivaki ile yemege gelin mesajı atmıs. corbayı aldım onlara gittim annebamya pilav vardı. kaselere az koydum biliyorum yemek istemeyeckler bari tadına baksınlar diye.bize koyma yemicez dedi kendinize koy dedi . bende ben yedim evde dedim tek eşine koydum . esimde daha öncede aynı seyler oldugu için annesine ben olmadıgım bir ara demiş neden eşimin yaptıgı tencere yemege gelmiyor demiş bir kac bahane soylemiş .
ikincide kabak tatlısı yapmıstım onlara götürdüm daha önce yediklerini söylemişlerdş oyuzden götrdüm . kaynanam tabaga koyup kayınvabama getrdi kanepeye koydu kayınbabam üstüne oturdu kaynanama neden buraya koydun dedi . kayınvalidem bana dönüp neden bunu buraya getirdin (eve)dedi ciddi bir sekilde . kitlendim kaldım zatn kabagın ezilmeyen büyük tabakta kalan kısmını da yemediler iki gün masada kaldı üçüncü gün ben evime aldım getrdim
bu olaydan sonra kaygı bızuklugum basladı ilac kullnmaya basladım.
ben onlara yemege gitmek istemiyorum arada cagrdıgı zman anne bizi düsünmeyin diyorum olurmu gelin diyo agzımı kapatıyor bize göre fazla yemk yapıyor . nezaketsizlik yapmamayım diye kac defa yemktn cıkan kılı sakladm esime dedim annene ben söylersem alınır sacları kısa ile uzun arası savruk savruk yemek yapıyor demir eksikliğide var sacları dökülüyor sacını baglasa yemek yaprken dedim oda söylemedi
ama 5 yıldır vebalı gibi davranıyorlar benim yaptıklarıma .bircok kez kırıldım yapmamyım diyorum illaki denk geliyor onalrın yanında dilsiz gibi oldum konussam yanlıs anlayıp savunma yapıyor tersliyor .
tavsiylerinizi bekliyoru m
Benim aklıma 2 şey geldi.
1) hijyen durumu
2) mezhep muhabbeti vs varsa ondandır.
Sizin yerinizde olsam yemeye gitmem evimde yerim. Bir çorba dahi götürmem. Net.
Hijyenik olup olmadığınızı bilmiyorum. Lütfen yanlış anlamayın.
Mesela ben kayın validenin evinde bir şey yemem içmem.
Çünkü suların kesik olduğu bir vakit, alaturka tuvalette kullanılan maşrapanın içindeki suyun temiz olduğunu iddia edip pilav yapmak istedi.
O günden beri yemeğini yemem. Orada yemek yemeye mecbursam yemeyin pişeceği kaba kadar bulaşık yıkar kendim pişirirdim.
Zaten başka nedenlerle çok nadir gidiyorum artık.
Beni öldürseler yemem yani. Yemekleri yenmiyor diye trip atıyor ama yapabileceğim bir şey yok.
Nezaket gösterecek bir şey değil bu.
Bende dusunmustum aslinda ama konu sahibi acikladi. Mesela bende tirnaklari uzun, ojeli ve parmaginda yuzukle yada elinde yarabandi varsa yiyemem net. Ayrica cok ilginc bisey daha var, elinde kina olan kisiden su dahi icemiyorum kendi annemde dahil. Digerlerini normal karsiliyor insanlar ama kina olayi cogu kisiye tuhaf geliyor. Merak ediyorum benden baska kina takintisi olan veya tanidigi olan varmi?Yanlış anlamayın lütfen tırnaklarınız uzun mu?
Dikkat ediyor musunuz ?
Ben tırnağı uzun olan insanların yemeğini pek yiyemiyorum belki sorun bu tarz şeylerdir.
Aslinda sebebi tam olarak aciklayamadigim bir durum, bende oyleyim. Hayatimda sadece 5 kisinin yemegini yiyorum. Cok zor inanin ama insanin elinde degil tamamen psikolojik aslinda. Bir defasinda kendimi cok zorladim 3 kasik corba ictim iki gun boğazlarım agridi.peki neden yemez biz zaten nedenini merak ediyoruz
yani annesi hep vardı da sizin yemekleriniz ve eşinin yemekleri sonradan hayatına girdi hepsi de aynı değildir bu üçünü yiyip başkalarını neden yemiyor
dışarıda hiç mi yemek yemez
kimseye oturmaya misafirliğe vs de mi gitmez
cenazeye vs de mi uğramaz
ya da kvsinin yemeğini de mi yemez varsa eşinin kardeşi vs
eğer cidden yemiyorsa gerçekten çok merak ettim bir insan bu kadar zor yaşamı neden tercih eder diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?