kb ve kv nin yemeklerimi yememesi nezaketsizce

Başkasının yaptığı yemeği yiyemiyor olabilirler. Kaynım öyle mesela. Dışarıda falan yer ama eşi veya annesi dışında başkasının elinden çıkan yemeği yemez. Benim babamın kuzeni ile eşi de öyle. İstanbul'a gittiklerinde halamda kalmazlar, yemek yemezler asla. Otelde kalırlar ve yemeği dışarıda yerler. Komik olan dışarıda yapılanı da başkası yapıyor ne iş anlayamadım. Kendi kuzenim örneğin asla ve asla başkasının nevresimi, yastığı ile falan yatamaz ama bir yere misafirliğe gitse koltuğunda uzanır, başını kırlente falan koyar. Başkasının yastığı falan dediğim de yastık, nevresim temiz falan fark etmiyor. Annesinin evine gittiği zaman bile dolapta naylon poşette naftalinli durur nevresim takımı, yaatığı. Şimdi çocukları için de hazırlamış öyle.

Anlıyorum, görgü ve vicdan sahibi bir anne tarafından büyütülüp bunun tersi bi örnekle karşı karşıya kalma talihsizliği :) Torunu, oğlunun çocuğu , ve siz çocuğunuzu onlarla zaman geçirmek ve büyüdüğüne şahit olup katkı sağlamak şansını vermişsiniz tersine onlar borçlu size böyle düşünün :)
Sizi anlıyorum ama bu kadar ince düşünenlerin tevazusu onu anlamayanlar tarafından pasiflik eziklik veya içtenpazarlılık gibi anlaşılıp buna göre tavır alınabilir içinizden geldiği gibi davranma lüksünüz yoksa da içinize atmama tercihiniz var.Psikolojik ve bedensel sağlığınız için , boşverin.Mutluluklar

Dedem ikinci evliliğini kıyı Karadenizli bı hanim ile yapmıştı..kadıncagiz çeşit çeşit yemek yapmıştı oturduk hangi yemekten aldıysak hepsi supriz çıktı :) et kavurma diye yiyoruz icine envai cesit sakatat koymus,pilav kıymalı,börek şekerli..sarma guzel gorunuyordu ama onunda yapragi ve ic malzemesi bambaskaydi yemekyicin bitane aldım zor yuttum, gerçekten baktık yiyemiyoruz.kadinda bakıyor yiyormuyuz diye.o kirilmasin diye yemeye çalıştık.burada kültür farkı vardı.sizde de kültür farkı olabilirmi?

Yahu ne ilgisi var. İnsan abisine kardeşine yaptığından tatsın diye yollamak istemez mi ? Bu siz yapamıyorsunuz demek değil ki. Kusura bakmayın da çok yersiz bir davranış takınıyorsunuz.
Ay bende sasirdim. Ben boreksiz mi kaldim dusuncesini anlayamadim. Benim gorumcelerimde yemek yapıp yollar oyle ender yapilanlardan da degil normal siradan yemek bile yollarlar. Esime is donusu gecerken al esinde bugün yemekle ugrasmasin derler ne var bunda. Bende severek yerim. Hic ben esimi yemeksiz mi biraktim diye dusunmedim

Dışarda yiyen insan hiç inandırıcı gelmez.. dışarı daha pis...benim eşim herkesin yemeğini yemez ama hazır yemekte yemez

Siz de orda yemeyin yemek de göndermeyin. Madem sırf mezhep farkı için böyle bir şey yapıyorlar bu çok ayıp ve rencide edici bir şey. Hala bunları yapan insanlar var şaşırıyorum. Siz iyi dayanmışsınız. Herhalde ilk yemediklerini görünce bir daha bir şey götürmezdim onlara. Ve evet hepimiz ailelerimizde birbirimize yaptığımız yemekleri göndeririz, tattırmak isteriz. Annem mesela gelin-görümce birbirlerine devamlı yemek gönderirler. İsterse ufacık bir şey olsun. Bu diğer kişi de yok anlamında değil onlara da tattırmak için. Ben bu duruma o kadar alışkınım ki yengem mutlaka evde pişen herhangi birşeyden bize de tattırır.

Ya lütfen yanlıs anlama .Hıc ellerini yıkamadan yemek yaptıgın oldumu. Belkı onu görüp ondan yemıyolardır. Bnde yemem çünkü

Ben de kolay kolay iğrenmem normalde. Mangal yaparken yanlışlıkla elimdeki iki tel arasındaki tavuklari toprağa düşürüp hızlıca alıp 'nasilsa ateş mikrobu alir' diye tekrar mangala koymuşluğum, domatesi hıyarı dere suyuyla yıkayıp yemişliğim,sokakta pis ellerimle simit-hamburger vs yemişliğim vardır. Hiç de iğrenmem öyle. Sonucta neler neler yiyoruz sokakta.
Bkz: hijyenik poşetli ekmek
Ama geçen yemek yapmaya heves ettim,hamur açarken şekilsiz oldu. Öğretsin diye ananemi çağırdım.
Salondan geldi ve ise koyulmak istedi.
Bir anda elindeki mikroplar Gregor Samsa'nin bocekligi gibi şekle büründü gözümün önündeZorla ellerini sabunlattim, hala 'kizim ben abdestliyim 5 vakit, elimi bir yere sürmedim ki' diyor. İyi de abdest aldıktan sonra çorabını giydin, hayatında bir gün yıkanmamiş yirmi yıllık tespihini çektin, telefonla oynadın, kumandaya dokundun... Yani o hamuru mincik mıncık etmeden önce gerçekten elini yıkaman gerekmiyor mu?
Çok uzun zaman sonra ilk defa birseyden iğrendim:)
En son geçen sene tuvaletinde sifon hariç su olmayan, ne bir taharet musluğu ne bir lavabo olan erkek evinde igrenip kapı kolunu tutamamiştim
Konu sahibi, bence eşinin ailesinin garezi sana değildir. Başkasının yemeğini yiyemiyorlardir.
Allah bilir bu günlere gelene kadar neler görmüştür gözleri... Sen de yapma onlara yemek,bu kadar basit

Yani illa onlara yemek yapip goturmek zorunda misin?
Peki eve yemege davet ediyor musun? Onda durum nasil?
Yorumlari da okudum biraz yok sen de onlara gitme yok sen de orda yeme yok tas yesinler.. yok artik diyorum...
Yani giderim de yerim de ben kendi temizligimden eminsem bundan sikinti duymam.. bosversene daha ne istiyorsun.. sen calisiyorsun da demis... git ye guzelce bunda kaygi bozukluguna yol acacak ne var..

İnsanlar gerçekten çok garip. İyilikte yaramıyor dedikleri tam olarak bu herhalde. Buradaki bazı insanlara bakarak hareket edersek paranoya oluruz. Ben şimdi abimin evine yemek göndersem böyle mi anlaşılır diye düşünmek istemiyorum. Böyle anlayacak bir insan ile evliyse aman uzak dursun madem bizden derim.

Ay yorumlarınızı okudukça ağzım açık kaldı.
Eşiniz ne diyor bu durumlara
Ay pislikte doktora yapmış resmen

Cnm gelininiz anlayacaksa bakisinizdan da anlar. Normal sartlarda anlamamasi lazim. Benim esim ozellikle annesinin yaptigi boregi cok sever annesi de her geldiginde yapar yedirir. Ayni.sekilde ablalari da oyle. Ne var bunda aile onlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…