Kedi Anneleri Sohbet ve Bilgi Paylaşımı

Ya zaten bence sarmanlar hem cok insan canlısı hem de oyuncular. Ama merak etmeyin buyudukce gerçekten sakinleşiyorlar
Üç dört ay gerçekten en yaramaz oldukları zamanlar, büyüdükçe geçecek
Elimde kolumda hayır kalmadı, dayak yemıs gibiyim dişleri kaşınıyormus, tamamen cıksaydı, o da kurtulsa ben de

Valla bugün neredeyse düşüyordum ayağım takıldı karnım burnumda zaten o korkuyla bi bağırdım sonra üzüldüm tabi ama bazen artık abartıyor ayak altında gezmeyi özellikle de yemek yaparken
Bizimkide öyle heran yere bakarak yürümek zorunda kalıyorum. Yatarken bazen bir bakıyorum. Kapıdan benden önce çıkıyor. Hiç anlamıyorum.
Küçükken denedik. Bir tane 10 yasında kedi vardı. Sahipleri bırakmış alalım dedik. Bizimkini dövmeye kalktı. Sonra dedemin kedileri var. Onlarla anlaştı ama gene dayak yedi zavallım benim.
Benim bildiğim kısırlaştırma kedi sağlığı ve uzun ömür için faydalı. Birleşme yaşadıktan sonra kısırlaştırma iyi değil. O duyguyu yaşadığı için kısırlaştırma sonrası tekrar yaşamak istiyor. Kızgınlık dönemine girebiliyor. Birleşme sırasında hastalık kapma ihtimali var.
Biz mama olarak royal canin kisir veriyor ama içeriğinden memnun değilim. Taze et bulunmuyor. Onceden nd alıyorduk fiyatlar uçtu. Bayilmiyordu zaten. 1 kere acana denedik pek sevmedi. Benimki kaliteli mama düşmanı
Bu duyguyu iyi biliyorum. Yüzde yüz et olan mamaları ağzına tıktığım durumlar oldu gene yemedi gene yemedi. Zaten bize yaptığımız eti bile yemiyor.
Elimde kolumda hayır kalmadı, dayak yemıs gibiyim dişleri kaşınıyormus, tamamen cıksaydı, o da kurtulsa ben de
O zamanlar cidden sıkıntı. Evde de beni kedi sanıp tek beni ısırıyordu. Ay ne canımı yakıyordu. Sürekli kantaron yağı sürüyordum.

Ne güzel bir ailesiniz. Keşke herkes böyle duyarlı olsa. Bizde aynı veterinere götürüyoruz. O da sağolsun. Kapalı bile olsa bizim için gelip açıyor. Gecenin 12'si falan demiyor. Böyle veterinerlerde bence çok değerli.

Kediler de anne olma kavramı yok ki... Benim kızları anneleri bırakmış mesela. Onların ki tamamen biyolojik. Biz ikisini de kısırlaştırdık. Bütün uzmanlar ömürlerine ömür kattığını söylüyor kısırlaştırmanın. İleride kistten, tümörden, stresten, çoğu şeyden koruyormuş.

Bizim minnoş annemlerden kaçmış yine beni tanıyan biri getirmiş bize geçen kayboldu ilan yapıştırdım geldi kucağıma aldım ne korkmuş en ufak seste sıçrıyordu nasıl titriyordu sonra sakinleşti kucağımda uyudu

Allah sizden razı olsun hem o miniği kurtarmıssınız ailesi olmussunuz hem de canları besliyorsunuz

Kisirlasmali tabii ki. İnsan gibi düşünmeyin onu. Içgüdülerini yasayamamak onu üzmez. Kisir kedinin ölüm riski azalir. Kızgınliktaki kedi stres altındadır stres onun sagligini etkiler. Akli daima dışarıdaki kedilerdedir. Kaçmak isteyecektir. Firsatini buldugu an acik kapi pencerelerden gidecektir . Kisir kedi eve bagli olur uysal olur. Ciftlesme ciftlesmeme stresi yasamadigi icin mutlu olur. Kisir olmayan kedi Ciftlestigi kedideki hastalıklari parazitleri kapar. Doğumu bizim dogumlarimiz kadar sancili ve acılıdır. Umarim yazdiklarim yeterli olur kısırlaştırma karari almaniza.

Kesinlikle

Tabiki çok önemli yazdıklarınız vicdanen rahatlattınız beni çok teşekkür ederim

Yaa hıc sorma, gorenler sasırıryor, kedi anası olmak bunu gerektıtır diyorum darp raporu alacak olsam verirler

Merhaba kızlar
Çok çok yoğun kedi fobisi olan biriydim. 25 yaşıma kadar çılgınlar gibi yolumu uzatır değiştirirdim. Ben sanırım onlara yanlışlıkla zarar veririm diye korkuyordum. Hatta bi dönem terapi alıyordum bu konuyu paylaşıp çözüm aramıştım..

Eşim tam bi kedi babası 15 yıldır kedili. Is yerinde mutlaka bi kedisi olur, ömrünün sonuna kadar yoldaş olur ona. Sokaktaki canları da veterinere götürür, kisirlastirir vs. Inanılmaz tecrübeli bilgili. Ben tabii cahiliye dönemi tek bi bilgim dahi yok o siralar.

Korkumun hala yoğun olduğu bi dönemdi. Eşimin arkadaşının yavrusuydu kızım, yuva arıyordu. Bi gün bi fotoğraf geldi esimden (o asla ihtimal vermiyordu aynı evde yasayacagimiza). Gorur görmez içim titredi. Bi cesaret yoldaş olalım istedim, ama nasıl bi heyecan. Evet dedim ben bu cana anne olucam. Iyi ki geldi benim canımın içi. Verdiğim en güzel karar, karşıma çıkan en güzel şey oldu kızım..

O gelene kadar detaylı araştırmalar, hazırlıklar..

Bütün ailenin maskotu oldu. Babam torunum diyor... dilerim hepsinin ömrü güzel olsun. Can yoldaşlarımız iyi ki var

Ya zaten yavrularda kardeşleriyle hep ısırarak oynuyor bir de üzerine diş kaşıma dönemi gerçekten zıpır oluyorlar benimkiler bazen birbirleri ile oynarken de ısırıyorlar birbirlerini, ses falan cıkınca kendim ayırıyorum artık cılgınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…