- Konu Sahibi cikolumuffin
-
Benim kızımın hikayesi biraz acıklı....yan komşumun çatısına doğurmuş annesi tam 4 bebek...kışın ortasında..kadın da vicdansız aldığı gibi koliye doldurmuş hepsini kaldırımın üzerine bıraktı surat burun beş karış(kedileri hep ben besliyorum sokakta herkes rahatsız ama birşey söylemiyorlar, dinlemiyorum )neyse bebekler ciyak ciyak yeni yeni yürümeye başlamışlar anneleri (rahmetli oldu şimdi) hayvancağız nasıl panikledi hava soğuk yağmurlu bebekler sürüne sürüne pıt pıt bizim kpının önüne geldi...hepsi bir tarafa dağıldı....aldım hemen bizim bodruma palet koydum yatak yaptım mama su koydum bebekleri taşıyınca annede oraya girdi ufak bir kapıda açtım onlara....1. 2 ay geçti eşim o ara işsizdi...hergün muntazam sabah akşam bebeklerin karnını doyurmaya bodruma iniyorduk....4 bebekten birini sahiplenirdik..biri yok oldu muhtemelen erkek kedi götürdü. Ki benim kızımı kaç kez erkek kedi kapmış giderken ağzından aldık bizzat yaşadım 4. 5 kez oldu bu ..küçük zayıf ve çelimsiz bir bebekti....3. Yada 4 aylık oldular 2 kardeş kaldı annelerinde artık dışlamaya başladı ...
Birgün kapıya bir indim benimkinin ayağı kırılmış sürünüyor birazda kan var artık birimi yaptı biyeremi sıkıştı bilmiyorum....yakalamaya çalıştım zorla ki hiç yaklaşmayan bir kediydi çok ürkekti...
Kandırıp yaş mamayla zorla binaya soktum alime aldım zaten bir avuç bişeydi elimi bir dişledi kan fışkırdı resmen...can havliyle attım yere sonra eşim yakaladı eldivenle doğru hekime....
Ayağı kırık dedi barınak hekimi bir iğne yaptı fakülteye gidin dedi (özele gidecek para yok o zaman) ama size geri vermezler iyileştirip sokağa salarlar dedi....kıyamadık aldık eve geldik bodruma yer yaptık kum mama su...hiç çıkmadı oradan 2. 3. Hafta kadar sonra baktım ufak ufak kapıya gelmeye başladı...yaş mama istiyoröyle böyle eve de alıştı...girip çıkıyor falan... eşimde işe girdi o dönem ...dedim bunu eve alalım.... hemen aşılarını falan yaptırdık barınakta...karne çıkarttık...aşağıda daha iyidi artık ama sekiyordu ev ortamında daha iyi olur dedim....birkaç ay geçti kısırlaştırdım...ama ne ağladım sormayın vicdan yaptım çok...
Şimdi 4 yaşında biz nereye o oraya köye bile gidiyoruz 550 km. Yolculuğu hiç sevmiyor ...kendince kuralları olan bir kedi... klima kapanmayacak müzik ve cam kesinlikle açılmayacak...ses olmayacak yok sürekli miyavv
Gece benim sağımda yatar hep babasını pek sevmez ablasını da öyle (15 yaşındaki insan olan kızım) benle bütün işi...
Ya bir evlat nasıl seçilirse inanın bende öyle seviyorum...içim titriyor bakarken çokta tatlış bir kız...babası da öyle kısıtlama olduğu günler dışarıya çıkartıp bekliyor eve girene kadar çocuk eyler gibi...Allahtan ikimizde hayvanseveriz...
Aşılarını hiç kaçırmaz takip ederiz günü gününe ...24 saat açık bir klinik var bize bayağı uzak çalıştığı için gece götürüyoruz mecbur...hiç ititraz etmez....
Allahım bütün bu hayvanseverleri korusun sayımızı çoğaltsın inşallah
Elimde kolumda hayır kalmadı, dayak yemıs gibiyimYa zaten bence sarmanlar hem cok insan canlısı hem de oyuncular. Ama merak etmeyin buyudukce gerçekten sakinleşiyorlar
Üç dört ay gerçekten en yaramaz oldukları zamanlar, büyüdükçe geçecek
Bizimkide öyle heran yere bakarak yürümek zorunda kalıyorum. Yatarken bazen bir bakıyorum. Kapıdan benden önce çıkıyor. Hiç anlamıyorum.Valla bugün neredeyse düşüyordum ayağım takıldı karnım burnumda zaten o korkuyla bi bağırdım sonra üzüldüm tabi ama bazen artık abartıyor ayak altında gezmeyi özellikle de yemek yaparken
Küçükken denedik. Bir tane 10 yasında kedi vardı. Sahipleri bırakmış alalım dedik. Bizimkini dövmeye kalktı. Sonra dedemin kedileri var. Onlarla anlaştı ama gene dayak yedi zavallım benim.Kedi alıştırmak zor iş. Aylarca sürebilir bir de her kedi kabul etmiyor. Bizim şansımıza ikisini de bebisken sahiplendik. Birlikte büyüdüler
Sizin kediniz de maşallah çoook tatlı. Tüyü kadar ömrü olsun. Kedilerin çok ayrı bir enerjisi var ya, en sevmem diyen bile seviyor. İnsana çoook iyi geliyor
Benim bildiğim kısırlaştırma kedi sağlığı ve uzun ömür için faydalı. Birleşme yaşadıktan sonra kısırlaştırma iyi değil. O duyguyu yaşadığı için kısırlaştırma sonrası tekrar yaşamak istiyor. Kızgınlık dönemine girebiliyor. Birleşme sırasında hastalık kapma ihtimali var.Bizim kızımız daha 5 aylık, belkide tam 5 ay olmadı bile ama geçenlerde kızgızlık dönemi geçirdi ilk defa, kafayı yedim acı çekiyor sanarak.
Şimdi size sorarım arkadaşlar;
Kısırlaştırmalımıyız bilmiyorum
Çiftleşse doğuracak,yavrulara bakamam,Çünkü çalışıyorum
onu yavrularında ayırmayada kıyamam.kısırlaştırıncada o hakkı elinden almışmı oluyorum bikerede olsa çifleşmeyi tatmalımı anne olmak onundamı haklı ayyy Ne zor iş
Bu duyguyu iyi biliyorum. Yüzde yüz et olan mamaları ağzına tıktığım durumlar oldu gene yemedi gene yemedi. Zaten bize yaptığımız eti bile yemiyor.Biz mama olarak royal canin kisir veriyor ama içeriğinden memnun değilim. Taze et bulunmuyor. Onceden nd alıyorduk fiyatlar uçtu. Bayilmiyordu zaten. 1 kere acana denedik pek sevmedi. Benimki kaliteli mama düşmanı
O zamanlar cidden sıkıntı. Evde de beni kedi sanıp tek beni ısırıyordu. Ay ne canımı yakıyordu. Sürekli kantaron yağı sürüyordum.Elimde kolumda hayır kalmadı, dayak yemıs gibiyimdişleri kaşınıyormus, tamamen cıksaydı, o da kurtulsa ben de
Ne güzel bir ailesiniz. Keşke herkes böyle duyarlı olsa. Bizde aynı veterinere götürüyoruz. O da sağolsun. Kapalı bile olsa bizim için gelip açıyor. Gecenin 12'si falan demiyor. Böyle veterinerlerde bence çok değerli.Benim kızımın hikayesi biraz acıklı....yan komşumun çatısına doğurmuş annesi tam 4 bebek...kışın ortasında..kadın da vicdansız aldığı gibi koliye doldurmuş hepsini kaldırımın üzerine bıraktı surat burun beş karış(kedileri hep ben besliyorum sokakta herkes rahatsız ama birşey söylemiyorlar, dinlemiyorum )neyse bebekler ciyak ciyak yeni yeni yürümeye başlamışlar anneleri (rahmetli oldu şimdi) hayvancağız nasıl panikledi hava soğuk yağmurlu bebekler sürüne sürüne pıt pıt bizim kpının önüne geldi...hepsi bir tarafa dağıldı....aldım hemen bizim bodruma palet koydum yatak yaptım mama su koydum bebekleri taşıyınca annede oraya girdi ufak bir kapıda açtım onlara....1. 2 ay geçti eşim o ara işsizdi...hergün muntazam sabah akşam bebeklerin karnını doyurmaya bodruma iniyorduk....4 bebekten birini sahiplenirdik..biri yok oldu muhtemelen erkek kedi götürdü. Ki benim kızımı kaç kez erkek kedi kapmış giderken ağzından aldık bizzat yaşadım 4. 5 kez oldu bu ..küçük zayıf ve çelimsiz bir bebekti....3. Yada 4 aylık oldular 2 kardeş kaldı annelerinde artık dışlamaya başladı ...
Birgün kapıya bir indim benimkinin ayağı kırılmış sürünüyor birazda kan var artık birimi yaptı biyeremi sıkıştı bilmiyorum....yakalamaya çalıştım zorla ki hiç yaklaşmayan bir kediydi çok ürkekti...
Kandırıp yaş mamayla zorla binaya soktum alime aldım zaten bir avuç bişeydi elimi bir dişledi kan fışkırdı resmen...can havliyle attım yere sonra eşim yakaladı eldivenle doğru hekime....
Ayağı kırık dedi barınak hekimi bir iğne yaptı fakülteye gidin dedi (özele gidecek para yok o zaman) ama size geri vermezler iyileştirip sokağa salarlar dedi....kıyamadık aldık eve geldik bodruma yer yaptık kum mama su...hiç çıkmadı oradan 2. 3. Hafta kadar sonra baktım ufak ufak kapıya gelmeye başladı...yaş mama istiyoröyle böyle eve de alıştı...girip çıkıyor falan... eşimde işe girdi o dönem ...dedim bunu eve alalım.... hemen aşılarını falan yaptırdık barınakta...karne çıkarttık...aşağıda daha iyidi artık ama sekiyordu ev ortamında daha iyi olur dedim....birkaç ay geçti kısırlaştırdım...ama ne ağladım sormayın vicdan yaptım çok...
Şimdi 4 yaşında biz nereye o oraya köye bile gidiyoruz 550 km. Yolculuğu hiç sevmiyor ...kendince kuralları olan bir kedi... klima kapanmayacak müzik ve cam kesinlikle açılmayacak...ses olmayacak yok sürekli miyavv
Gece benim sağımda yatar hep babasını pek sevmez ablasını da öyle (15 yaşındaki insan olan kızım) benle bütün işi...
Ya bir evlat nasıl seçilirse inanın bende öyle seviyorum...içim titriyor bakarken çokta tatlış bir kız...babası da öyle kısıtlama olduğu günler dışarıya çıkartıp bekliyor eve girene kadar çocuk eyler gibi...Allahtan ikimizde hayvanseveriz...
Aşılarını hiç kaçırmaz takip ederiz günü gününe ...24 saat açık bir klinik var bize bayağı uzak çalıştığı için gece götürüyoruz mecbur...hiç ititraz etmez....
Allahım bütün bu hayvanseverleri korusun sayımızı çoğaltın inşallah
Kediler de anne olma kavramı yok ki... Benim kızları anneleri bırakmış mesela. Onların ki tamamen biyolojik. Biz ikisini de kısırlaştırdık. Bütün uzmanlar ömürlerine ömür kattığını söylüyor kısırlaştırmanın. İleride kistten, tümörden, stresten, çoğu şeyden koruyormuş.Bizim kızımız daha 5 aylık, belkide tam 5 ay olmadı bile ama geçenlerde kızgızlık dönemi geçirdi ilk defa, kafayı yedim acı çekiyor sanarak.
onu yavrularında ayırmayada kıyamam.kısırlaştırıncada o hakkı elinden almışmı oluyorum bikerede olsa çifleşmeyi tatmalımı anne olmak onundamı haklı ayyy Ne zor iş
Allah sizden razı olsun hem o miniği kurtarmıssınız ailesi olmussunuz hem de canları besliyorsunuzBenim kızımın hikayesi biraz acıklı....yan komşumun çatısına doğurmuş annesi tam 4 bebek...kışın ortasında..kadın da vicdansız aldığı gibi koliye doldurmuş hepsini kaldırımın üzerine bıraktı surat burun beş karış(kedileri hep ben besliyorum sokakta herkes rahatsız ama birşey söylemiyorlar, dinlemiyorum )neyse bebekler ciyak ciyak yeni yeni yürümeye başlamışlar anneleri (rahmetli oldu şimdi) hayvancağız nasıl panikledi hava soğuk yağmurlu bebekler sürüne sürüne pıt pıt bizim kpının önüne geldi...hepsi bir tarafa dağıldı....aldım hemen bizim bodruma palet koydum yatak yaptım mama su koydum bebekleri taşıyınca annede oraya girdi ufak bir kapıda açtım onlara....1. 2 ay geçti eşim o ara işsizdi...hergün muntazam sabah akşam bebeklerin karnını doyurmaya bodruma iniyorduk....4 bebekten birini sahiplenirdik..biri yok oldu muhtemelen erkek kedi götürdü. Ki benim kızımı kaç kez erkek kedi kapmış giderken ağzından aldık bizzat yaşadım 4. 5 kez oldu bu ..küçük zayıf ve çelimsiz bir bebekti....3. Yada 4 aylık oldular 2 kardeş kaldı annelerinde artık dışlamaya başladı ...
Allahım bütün bu hayvanseverleri korusun sayımızı çoğaltsın inşallah
Kisirlasmali tabii ki. İnsan gibi düşünmeyin onu. Içgüdülerini yasayamamak onu üzmez. Kisir kedinin ölüm riski azalir. Kızgınliktaki kedi stres altındadır stres onun sagligini etkiler. Akli daima dışarıdaki kedilerdedir. Kaçmak isteyecektir. Firsatini buldugu an acik kapi pencerelerden gidecektir . Kisir kedi eve bagli olur uysal olur. Ciftlesme ciftlesmeme stresi yasamadigi icin mutlu olur. Kisir olmayan kedi Ciftlestigi kedideki hastalıklari parazitleri kapar. Doğumu bizim dogumlarimiz kadar sancili ve acılıdır. Umarim yazdiklarim yeterli olur kısırlaştırma karari almaniza.Bizim kızımız daha 5 aylık, belkide tam 5 ay olmadı bile ama geçenlerde kızgızlık dönemi geçirdi ilk defa, kafayı yedim acı çekiyor sanarak.
KesinlikleKisirlasmali tabii ki. İnsan gibi düşünmeyin onu. Içgüdülerini yasayamamak onu üzmez. Kisir kedinin ölüm riski azalir. Kızgınliktaki kedi stres altındadır stres onun sagligini etkiler. Akli daima dışarıdaki kedilerdedir. Kaçmak isteyecektir. Firsatini buldugu an acik kapi pencerelerden gidecektir . Kisir kedi eve bagli olur uysal olur. Ciftlesme ciftlesmeme stresi yasamadigi icin mutlu olur. Kisir olmayan kedi Ciftlestigi kedideki hastalıklari parazitleri kapar. Doğumu bizim dogumlarimiz kadar sancili ve acılıdır. Umarim yazdiklarim yeterli olur kısırlaştırma karari almaniza.
Tabiki çok önemli yazdıklarınız vicdanen rahatlattınız beni çok teşekkür ederimKisirlasmali tabii ki. İnsan gibi düşünmeyin onu. Içgüdülerini yasayamamak onu üzmez. Kisir kedinin ölüm riski azalir. Kızgınliktaki kedi stres altındadır stres onun sagligini etkiler. Akli daima dışarıdaki kedilerdedir. Kaçmak isteyecektir. Firsatini buldugu an acik kapi pencerelerden gidecektir . Kisir kedi eve bagli olur uysal olur. Ciftlesme ciftlesmeme stresi yasamadigi icin mutlu olur. Kisir olmayan kedi Ciftlestigi kedideki hastalıklari parazitleri kapar. Doğumu bizim dogumlarimiz kadar sancili ve acılıdır. Umarim yazdiklarim yeterli olur kısırlaştırma karari almaniza.
Yaa hıc sorma, gorenler sasırıryor, kedi anası olmak bunu gerektıtır diyorumBizimkide öyle heran yere bakarak yürümek zorunda kalıyorum. Yatarken bazen bir bakıyorum. Kapıdan benden önce çıkıyor. Hiç anlamıyorum.
Küçükken denedik. Bir tane 10 yasında kedi vardı. Sahipleri bırakmış alalım dedik. Bizimkini dövmeye kalktı. Sonra dedemin kedileri var. Onlarla anlaştı ama gene dayak yedi zavallım benim.
Benim bildiğim kısırlaştırma kedi sağlığı ve uzun ömür için faydalı. Birleşme yaşadıktan sonra kısırlaştırma iyi değil. O duyguyu yaşadığı için kısırlaştırma sonrası tekrar yaşamak istiyor. Kızgınlık dönemine girebiliyor. Birleşme sırasında hastalık kapma ihtimali var.
Bu duyguyu iyi biliyorum. Yüzde yüz et olan mamaları ağzına tıktığım durumlar oldu gene yemedi gene yemedi. Zaten bize yaptığımız eti bile yemiyor.
O zamanlar cidden sıkıntı. Evde de beni kedi sanıp tek beni ısırıyordu. Ay ne canımı yakıyordu. Sürekli kantaron yağı sürüyordum.
Yaa hıc sorma, gorenler sasırıryor, kedi anası olmak bunu gerektıtır diyorumdarp raporu alacak olsam verirler
yyaa onu yapınca benı bi gülmek alıyorBizimkide en çok benimle arka pati çalışıyor.
Evet sırf bu yüzden sessiz süpürge modelinden aldım ..buda tam sessiz sayılmaz ama diğerlerine göre daha az sesle çalışıyorGeçen ben bizim eve getirdim süpürgeyi açtım nasıl korkuyor kanepe altına kaçtı sizinkilerde de süpürge korkusu var mı
Yaa ben bu hareketlerine bayılıyorum. Aşırı tatlı geçiyorlar gözüme. Çok da komikBizimkide en çok benimle arka pati çalışıyor.
Ya zaten yavrularda kardeşleriyle hep ısırarak oynuyorElimde kolumda hayır kalmadı, dayak yemıs gibiyimdişleri kaşınıyormus, tamamen cıksaydı, o da kurtulsa ben de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?