- 28 Ekim 2020
- 114
- 161
- 18
- Konu Sahibi cikolumuffin
-
Benim baktığım ilaç gibi degil de ödül maması gibi bişey. Petshopta eşimle kum alırken gördük.Ben hiç ilaç gibi olan kullanmadım. Suya karıştırılanla, diş fırçalama olayını yaptımda. Bir de çubuk gibi diş kaşıma almıştım o da çok sert geldi sanırım. Bir baktım ertesi gün diş etleri kızarık onu bir daha almadım.
Evet. Kuru mama sevmiyor. Ben her zaman iki mama koyuyorum. Ayrı tabaklarda ama yemiyor. Bazen yaş ve kuru mamayı karıştırıyorum. Belki alışır diye inatçı bizimki.Sadece yaş mama mı yiyor
Sadece yaş mama çok sağlıklı değil diye biliyordumEvet. Kuru mama sevmiyor. Ben her zaman iki mama koyuyorum. Ayrı tabaklarda ama yemiyor. Bazen yaş ve kuru mamayı karıştırıyorum. Belki alışır diye inatçı bizimki.
Tamam anladım. Beephour mu bu tarz markanın da vardı. Küçük ödül maması gibi içi sütlü mü peynir dolgulu mu neydi. Onların tüy yumağı için olanı alıyorum bende ayda bir kezBenim baktığım ilaç gibi degil de ödül maması gibi bişey. Petshopta eşimle kum alırken gördük.
Değil zaten. Ama ne yaparsam hangi mamaları denediysem yemedi hep öyk yapıyor kaçıyor. Üç gün aç kaldı eridi gene yemedi.Sadece yaş mama çok sağlıklı değil diye biliyordum
Ben de haftada yarım paket yaş mama veriyorum sadece daha fazlasına alıştırmadım. Bir keresinde eşim bir paketi tam vermiş yedikten sonra kusmuştu.Değil zaten. Ama ne yaparsam hangi mamaları denediysem yemedi hep öyk yapıyor kaçıyor. Üç gün aç kaldı eridi gene yemedi.
Yavrum benim çok geldi demekki belki de tarihi geçmiştir. 4 yasında.Ben de haftada yarım paket yaş mama veriyorum sadece daha fazlasına alıştırmadım. Bir keresinde eşim bir paketi tam vermiş yedikten sonra kusmuştu.
Sizinki ne kadarlık yetişkin kedi mi
Aa ilk kez gördüm bunu. Değişikmiş. Ama benimkiler buna alısır mı, bilemedimBunu suyuna karıştırıyorum diş için.
Yoo yeni mamaydı ama hepsini löp löp yemiş acele etmiş sonra hemen kustu. Şimdi yarım paket veriyorum tabakta yarısını bırakıyor bi on dk sonra gelip kalanını yiyorYavrum benim çok geldi demekki belki de tarihi geçmiştir. 4 yasında.
Onu denedim canım. Ama yaş mamada kuru mama fazla olunca yaş mamayı tek tek yiyor. Kuru mamayı tabağın dışına atıyor ya da onları yemiyor. 3 gün aç bırak dedi gene kuru yemedi.Ben de sürekli yaş mama sağlıklı değil diye biliyorum. Kuru mama dişlerdeki minimum bakımı da yapıyormus. Bir de sanırım ishal, mide problemleri durumu icin de yas mama yaglı oldugu icin hep vermeyin demislerdi. Sey deneseniz, bu mama degistirirken bir yöntem var ya, ilk yaş mama çok kuru mama az, sonra dengeli, sonra kuru mama fazla, en son da tamamen kuru mama seklinde. Belki ise yarar
O zaman çok sevimli oluyorlar. Benimkide arada tuvalet yapıp geri geliyor. Sonra yemeye devam.Yoo yeni mamaydı ama hepsini löp löp yemiş acele etmiş sonra hemen kustu. Şimdi yarım paket veriyorum tabakta yarısını bırakıyor bi on dk sonra gelip kalanını yiyor
Bu zamana kadar böyle gelmiş zaten artık alışmaz sanırımOnu denedim canım. Ama yaş mamada kuru mama fazla olunca yaş mamayı tek tek yiyor. Kuru mamayı tabağın dışına atıyor ya da onları yemiyor. 3 gün aç bırak dedi gene kuru yemedi.
Kedi inadı diye bosuna demiyorlar isteOnu denedim canım. Ama yaş mamada kuru mama fazla olunca yaş mamayı tek tek yiyor. Kuru mamayı tabağın dışına atıyor ya da onları yemiyor. 3 gün aç bırak dedi gene kuru yemedi.
Ayy evet, tadını cıkara cıkara yiyorlar. Bazen gidip birbirlerininkini kokluyorlar, halbuki ikisine de aynı markadan paket acıyorumO zaman çok sevimli oluyorlar. Benimkide arada tuvalet yapıp geri geliyor. Sonra yemeye devam.
Bilmiyorum alışsa benim için de kolaylık olacak. Birde kuru mama yediğinde hasta oluyor bizimki. Direk solgun, halsiz, ağız içi kızarık. Dişlerine kaç kez bakıldı çürük yok dedi veteriner. Bende bilmiyorum ama genede her fırsatta veriyorum. Hatta en küçük yavru kedi maması bile var. Çiğnemeden yutsun diye. Onu ancak süt içine katarsam yiyor. Bu konuda çare bulmam lazım.Bu zamana kadar böyle gelmiş zaten artık alışmaz sanırım
Veterinerde kaç kez kaldı. Ayrı ayrı dönemlerde o bile yaş vermiş. Kuru yedirememiş.Kedi inadı diye bosuna demiyorlar isteyani veteriner hekiminiz de biliyorsa bu durumu, duzenli gidiyorlar ya zaten aşıya, kontrolunu yapıyordur elbet.
Ya benimki neyi koklamak istiyor sürekliAyy evet, tadını cıkara cıkara yiyorlar. Bazen gidip birbirlerininkini kokluyorlar, halbuki ikisine de aynı markadan paket acıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?