• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kedi bakımı banyosu konusunda acil yardımmmm

gonca2206

v for melinda
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2007
2.669
183
163
41
kızlar
ahyavanları oldum olası çok severim ama hiç hayvan bakacak cesareti bulamamıştım kendimde kızımın ısrarı üzerine bugün bir kedimiz oldu
sokaktan simsiyah yanılmıyorsam 3 aylık filan bir kedi aldık evimize
çok güzel bişey
ama bakımı beslenmesi yıkanması nasıl olacak ne yapcam bilmiyorum

kutuya kumaş parçaları koyup yatak yaptım şimdi uyuyor ,süt verdik
tuvalet için kum koydum belli aralıklarla götürüyorum
temizlemek istiyorum ama nasıl yaparım bilmiyorum
hafta sonu veterinere götürcem ama şimdi ne yapcam nasıl yapcam temizliğini nasıl yapcam bir yardım edin
bir de sabahtan 16.00 a kadar evde yokuz acaba sorun olur mu kedi için
off heycanlandım

kesinlikle kuma alıştırma tuvalete alıstır çış yaptıgı kumu alaturka tuvalete dok orayı kullanmayın ozaten kokusunu ala ala alısır oraya yapmaya bı sure sonrada bırakırsın ama 2 3 gun temızleme wcyı sadece su dok kokusunu alsın sonra camasır suyuda doksen zaten wcye gıder yapar kapıyı aralık bırakman yeter.. kuma alısırsa evdekokudan durmazsınız hergun kumu degıstremezsın snucta..dedgım gıbı yap sen . tvlete alıstıktan sonra zetn evde olmasanızda sorun olmaz bıde yemek kabını sabıt bı yere koyun durmadan yer degıstırmeyın ki alıssın. benim tekirim vardı 8 sene baktım yavruları oldu tam 9 kedıyle bırlıkte yasadım 4 sene halıyle bayaaa tecrube edindim ama zor tabı kolay gelsin :34:

Öncelikle kedi yıkanmaz.
Cildinin ph derecesi bozulur bu hayvana acı verir,kaşıntı yapar ve tüyleri çok sık olduğu için çok zor kurur dipler mutlaka nemli kalır hayvan mantar olur.
Kediler kendi kendilerini çok iyi temizlerler kesinlikle temizliğine siz müdahale etmeyin.

Kediler sadece sütle beslenmez yavru kedilere ise hiç süt verilmemelidir inek sütünü kaldıramaz ağır gelir.
Anne sütüne eşdeğer laktozu düşük devam sütü alabilirsiniz.

Kediler yalnızlığı pek sevmez fakat henüz küçük olduğu için alışabilir buna.
Sadece bir odada kapalı tutmayın evde dolaşabilsin maması suyu kumu ulaşılabilir yerlerde olmalı.

Merak ettiğiniz başka şeyler olursa yardımcı olurum.

Son düzenleme:
Kuru mama yiyebiliyor mu? Yer muhtemelen.

Bu arada 3 aylık falansa yumurta, peynir, yoğurt karışımı verilebilir. Konserve mama verilebilir.

Kuru mamaya alışmazsa et haşlayıp suyunda ıslatıp verebilirsiniz.

Yıkamak yerine alkolsüz ıslak mendille silebilirsiniz, sizin için de daha kolay olur.

Süt verecekseniz de oranlardan emin değilim %25 süt %75 su vermeniz lazım, bu da hayvanı tok tutmaz. Hatta ishal olur. Vermeyin hiç.

Kuru mamaya başlamanız en doğrusu. Bi' de kediler yalnızlıktan sıkılmaz emin olun. :21:

ne kadarlık tam olarak bilmiyorum aslında kızlar çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için hafta sonu veterinere götürcez
2 avcuma rahat sığıyor çok küçük değil
pilav ve kavrulmuş kıyma yedi bugün biraz da yoğurt ve su
yatağını yaptık
kum koyduk tuvalet için alaturka tuvaletin içine kutuyla koyduk ama arkadaşın dediği yöntem çok daha kolay geldi iyice alıştıktan sonra tuvalete doğru götürebilirim inşallah
kumu her gün değiştirmem gerekiyor sanırım
kedinin cinsini de bilmiyorum simsiyah dik kulaklı yeşil gözlü bişey
ama çok tatlı kucağımda uyumayı çok sveiyor

merhaba cnm öncelikle kediler yıkanmaz arkadaşların dediği gibi günlük taramak lazım tüylerini ben ara sırada bebek pudrası döküyorum ve fırçalıyorum mis gibi oluyor tüyler, ayrıca tırnak bakımıda 2 ayda bir iğne yaptırırken yapılıyor .tuvalet için ben akkum kullanıyorum ve 15 günde bir komple değiştriyorum günlük olarakta yaptığı çiş ve kakişleri topluyoruz küreğiyle koku olmuyor günlük temizlediğiniz sürece problem değil arada birde balkonda havalandırmak lazım evime gelen diyor sanki evde kedi yok gibi mis gibi kokuyor:7::7::7: süt de veriyorum ben az miktarda , kuru mamayla besliyorum onun harici hiç bişi yemez zaten zilli kızım. :9:

ne kadarlık tam olarak bilmiyorum aslında kızlar çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için hafta sonu veterinere götürcez
yatağını yaptık
kum koyduk tuvalet için alaturka tuvaletin içine kutuyla koyduk ama arkadaşın dediği yöntem çok daha kolay geldi iyice alıştıktan sonra tuvalete doğru götürebilirim inşallah
tahminen 2 aylığa yakın dır senin pisi.ama vet sor yinede kuru mamaya alıştırırsan rahat edersin. :16:

yatağını yaptık
Kullandığınız kumun kalitesi önemli, veterinere danışın, veterinerin önerdiği kumu kullanın. Kumu hergün değiştirmiyorsunuz sadece katı olan atıkları alın ve atın düzenli olarak yaptıkça. Çünkü almazsanız kedi tekrar kuma gittiğinde eşelediğinde onlar kumun içine dağılıyor ve o zaman koku yapar aksi halde koku yapmaz. Kum idrarı emmemeye başladığında değiştirmek gerektiğini anlarsınız zaten. Kedi doğası gereği eşelemek ve sonra da dışkısını örtmek ister, tuvalet aslında doğalarına aykırı ama bu benim kendi kişisel fikrim, tuvalete alışan kediler de var.
Kedi çok zorunlu haller dışında asla yıkanmaz, tüy altı derisinin doğal floryasını bozup başta mantar olmak üzere deri enfeksiyonlarına açık hale getirir. kedi kendi kendini yalayarak temizler. Tüylerini düzenli olarak yumuşak bir şekilde taramanız daha az tüy dökmesini sağlamak açısından faydalıdır, yavru iken alıştırmanız iyi olur. Zamanı geldiğinde kısırlaştırmalısınız, özellikle kısırlaşmayan erkek kediler evde kokuya neden olur. Size kedinizle sağlıklı uzun yıllar dilerim.

Back
X