Kedi fobim var...

boncuğumuuuuuuuuuuuu çok severim dışardada kedilere her zaman sahip çıkarım yemeklerini sularını hiç bişeylerini eksik etmeyiz bu yüzden daha bugn malesef yan apartmandan biriyle tartışma çıktı. Koydugumuz su tabagını çöpe atıyor gelde delirme

Kedi sevmeyenler kediler size bir şey yapmaz, kedilerden değil insanlardan korkacaksın,hem de hayvan sevgisi olmayandan daha da korkacaksın

Kedi sevmeyenler kediler size bir şey yapmaz, kedilerden değil insanlardan korkacaksın,hem de hayvan sevgisi olmayandan daha da korkacaksın

aynen öylee.. :81: hayvanları sevmeyenlerde vicdan, merhamet duygusu yoktur diyorum.o masumları sevemiyosa ne arar onda insan sevgisi.

Ya insanlık dışı adam gelmiş gebersinler diyo kedilere bu nasıl bir vicdandır ya . Merhamet yok neymiş kedi fazlaymış ya napalım işte evine girmıyolar ya sanki tutmuş kedilerin yemegını suyunu çöpe atıyor ve bunu yapan bir cami hocası pesssssssssssssssssssssssssssssssssssssss !!!!!!!!!!!!!!!!!

Son düzenleme:

aynen öylee.. :81: hayvanları sevmeyenlerde vicdan, merhamet duygusu yoktur diyorum.o masumları sevemiyosa ne arar onda insan sevgisi.

saçmalamayın bence
haddinizi de aşmayın isterseniz

şimdi sizlerle masrafsız ve bilimsel kedi korkusu yenme tedavisi üzerine konuşacağım arkadaşlar

yapılan araştırmalara göre korkunun düzeyi korkulan nesneyle aynı ortamda bulunduğun süre uzadıkça giderek azalıyormuş.

örneğin kediyi ilk gördüğün an çok korkuyorsun, ama o ya da sen ortamdan ayrılmazsan bir süre sonra korkunun şiddeti azalıyor.

Öncelikle bir tane yavru minnoş sakin bir kedi buluyorsunuz. mümkünse ev kedisi olsun. ve yanınıza birini alıyorsunuz.

karşılıklı oturuyorsunuz.kişi kucağında kediyi tutuyor. siz dokunmuyorsunuz sadece bakıyorsunuz. bir süre sonra sakinleştiğinizde yanından ayrılabilirsiniz. bunu bir kaç kere tekrarladıktan sonra her seferinde biraz daha yakınına oturuyorsunuz. yine sakinleşene kadar kalkmak yok. böyle böyle derken arkadaşınızın dibine kadar gidiyorsunuz. bir süre sonra kediye yanaşmaktan korkmayacak hale geliyorsunuz.

daha sonra ise minik minik dokunmaya başlayın. dokunun çekin elinizi. sonra biraz daha biraz daha. derken kucağınıza alıp sevebilirsiniz bile.

kadının biri üzerinde yapılan bu deneyi seyrettim ben tvde. üstelikte örümcek için kedi daha sevilesi yani

kedilerin en çok tırmalama hareketinden korkarım. sevmemde .
İnsanlardada mecazi olarak beyin tırmalayanlar oluyor.
Bende bu tür kedi kılıklıları sevmiyorum..
İnsan sevgimide hakedene veriyorum anlıycağınız.
Her kedi sevende,hayvan sevende insan sevmiyor görüldüğü üzre.

bende bi tek bende var sanırdım bu fobi..elimde değil korkuyorum, tiksiniyorum iğreniyorum...açık alanlara oturamam kedi gelir die..heralde ayagıma kedi fln deyse bayılablrm gibi geliyo..insan sevgisiyle kedi sevgisini ölçenlerede şaşırıyorum, ne alakası var ya elimde değil ödüm patlıyo resmen.Allah yardımcımız olsun, gittiğim yerde kedi varsa mutlaka bi rezillik çıkıo

Son düzenleme:
benim bütün hayvanalra fobim var dokunma fobim yanii uzaktan severim ederim hepsiniii
ama hiç biri bana yaklaşmasın en küçük böcek bile
bagırıp cagırıyorum tedavimi gerektiriyor bu durum acaba

Haşere türevi hayvanlar hariç her hayvanı sevebilirim.
Yalnız hayvan sevmeyen kişi, insanları da sevemez teorisi aşırı saçma yahu.
Belki hayvanın kokusundan tüylerinden tiksiniyordur veya korkuyordur.
Ayrıca hayvan sevgisi olan her insan da iyilik meleği falan değil gördüm, görüyorum..
Kimsenin "neden hayvanları sevmiyorsun gaddar mısın" demeye hakkı yoktur.
Aynı şekilde hayvanseverlere de tuhaf gözle bakmaya da kimsenin hakkı yoktur.

ama yok korkmaya hakkımız yok.. zaten korkma duygusunu da keyfi yaşıyoruz.. e doğal olarak İNSANda sevemezmişiz...

tanı da kondu: kediden korkup bu korkunun sonucunda da kedileri sevmemekten dolayı insanlıktan bir haber, sevgi duygusunu yaşamayanlardanmışız

sorun halloldu galiba kedi fobisi olan arkadaşlarım

kedilerden korktuğum için şahsım adına özür diliyorum böyle düşünenlerden naparsınız herkes siz değil. bu arada doğal olarak siz sevgi pıtırcıkları oluyorsunuz. daim olsun.

Son düzenleme:
ne sebeple 'fobi' derecesinde korkmaktasınız acaba?

benden baska kimseler kedilerden korkmuyor saniyordum
demek yanliz degilmisim..birde evvelki sayfalarda kedileri sevmeyen v.s diye yorum yapilmis
korkmak ayri birsey sevmeyip eziyet etmek ayri birseydir
ben kedilerden korkuyorum mümkün oldugu kadar görünce yolumu degistiriyorum ama asla eziyet etmem
ac olduklarini göreyim bir sekilde kendim yaklasamasamda muhakkak esim yada ark. yardimiyla doyurmaya calisirim

sadece kediden degil örümcektende cok korkuyorum,evde örümcek göreyim o odanin kapisini kapayip baska odaya geciyorum esim gelene kadar..esimde sagolsun örümcegi bulabilirse öldürmeden camdan disariya atiyor..

bilmiyorum nereye kadar böyle korkucam ,örümcek birsey degilde ama kediden ve köpekten korkmamayi isterdim.

Bu duyguyu yaşamasamda biliyorum arkadaşımdan dolayı..Çok zor bir durum.Kontrolu yok neredeyse.

Soğuk terler döktürecek kadar korkuyordu arladaşımda.

............

Çözümü psikolojik; fakat bu çözüm yolu halolana kadar kendinize kedi-köpek kovucu alabilirsiniz..Elinizde dolaştırırsınız geldiğinde basarsınız. Yanınıza yakınınıza bile yaklaşamıyorlar.

ben hiç bir hayvana dokunamam uzakdan severim elimi asla sürmem
evimde zaten asla! beslemem
dokunamıyorum

eline sağlık arkadaşım çok güzel yazmışsın.
uzunca tasmasıyla at gibi köpeği kalabalık sokaklarda gezdiriyorlar.
haliyle o kalabalık sokakta birileri köpekten korkuyor.
köpek sahibide korkmayın ısırmaz ısırmaz.
korkmak insanın elindeymiş gibi korkmayın deyince korkulmuyor sanki.
hayvan sevmeyen insanda sevemezmiş
hıhı evet.

Hayvan sevmeyen insan sevmezmiş e katılmıyorum.

Korku mutlaka olur benım annem (kedimle tanısmadan önce) kedim agzını acınca parmagını koartacak zannederdi bunun için hiç sevmez her evime geldiğinde at bunu derdi daha sonra aynı evde kalmaya başlayınca aslında onun hiç birşey ısırıp koparamaycağını (insan etini) anladı. aynı şekilde bende kedimle ilk geldiğinde aynı odada yalnız kalmıyordum eşim eve gelene kadar kendimi salona kilitliyordum.

korkanda seven de olcaka bu cok normal. ama ben ısrarla korkan kişilerden rahatsızım açıkcası. Bu korku onları rahatsızmı ediyor yoksa marjinallik olsun diye korkmaktan hoslanıyorlarmı. Yani korkuyorsun ama korkman için sebep olmadığını mantıken anladığınızda korkmamak için ne yapıyorsunuz. benim fikrim bu. Korkan kişilerede neler kaçırdığınızı bi bilseydiniz eminim sizde bizlerin neden böyle düşündüğünü anlardınız. Onalrın seyrederkenki yüzünüzdeki o gülümseme çok farklı bişey

marjinallik olsun diye korktuğumuzu söyleyenler de oldu ya artık ben pes ediyorum.. benim bildiğim korku istem dışı marjinallik ise bir tercih işidir.

tabiki yenmek ve bu korkuyu aşmak için çok çaba gösterdim ben kendi adıma. arkadaşlarımın, ünv.'de hocamın kedileriyle bu korkumu yenmek istedim ama bu çabam beni daha da korkutmaktan başka bir işe yaramadı. ve benim durumumda olan arkadaşlarda eminim çabalamışlardır bu korkuyu yenmek için. çünkü bu sizin bizim korkmamızdan rahatsız olmanızdan çok bizim işimize yarayacak ve bizim sorunumuzu çözecek bir çaba. ama olmayınca da olmuyor. beyinde bitirmek lazım . korkmak için bir sebep olmadığını anlayınca korkmak anlamsız diyorsunuz zaten ben bir sebep olmadan ve onların bir insan yemiyecek kadar aciz ve çaresiz olduğunu bile bile onlardan korkuyorum. yani benim korkup sebepsiz ve küçüklükten bu yana devam eden bir korku.

bu kk'de şunu da öğrenmiş oldum insan korkularından dolayı bile yargılanıyor ve bu korkudan dolayı hesap sorulup sevgi hislerinin sorgulaması yapılıyor. neden en ufak bir konuda, anlaşmazsızlıkta dahi dişlerimizi gösterip, tırnaklarımızı çıkardığımızı daha da iyi kavrıyorum artık. sağolun

korkanda seven de olcaka bu cok normal. ama ben ısrarla korkan kişilerden rahatsızım açıkcası. Bu korku onları rahatsızmı ediyor yoksa marjinallik olsun diye korkmaktan hoslanıyorlarmı.

hanımefendi ne alakası var anlayamadım marjinallikle
çocuk muyuz biz, ergen miyiz saçma sapan işlerle uğraşalım marjinallik uğruna

ben ısrarla korkuyorum ve ısrarla sevmiyorum
sevmek ve korkmamak gibi bi niyetim de yok

kediseverleri ne bu kadar rahatsız ediyor bunu anlamış değilim?
hiç konunun başından beri kedi seviyorsunuz, korkmuyorsunuz diye kalkıp birine saçma bi laf ettim mi?
seven ve korkmayan fikrini beyan eder, sevmeyen veya korkan da kendi fikrini...
ama kalkıp da marjinallikle, insan sevmemekle, gaddarlıkla suçlayamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…