Kızlar bizim evimiz bahçe katı.evimizin etrafında devamlı kedi görüyorum ve inanamazsınız ben kediden aşırı korkan biriyim.bu sabah evimin kapısını açtım dışarı çıkmak için.ne görim apartmanın içide kedi.artık içeri ve dışarı çıkarken bile korkuyorum.bina içine tek başına giremez oldum.eşim doktora gidelim diyip duruyo.ama netten araştırdım onunda kesin çözüm olacagı kesin degilmiş.ne yapıcam ben ya.beni kediyle aynı odada bırakın kendimi pencereden atarım o derece yani.ne yapmam lazım ütfen yardım edin bana bemim gibi olan varmı aranızda.
Kızlar bizim evimiz bahçe katı.evimizin etrafında devamlı kedi görüyorum ve inanamazsınız ben kediden aşırı korkan biriyim.bu sabah evimin kapısını açtım dışarı çıkmak için.ne görim apartmanın içide kedi.artık içeri ve dışarı çıkarken bile korkuyorum.bina içine tek başına giremez oldum.eşim doktora gidelim diyip duruyo.ama netten araştırdım onunda kesin çözüm olacagı kesin degilmiş.ne yapıcam ben ya.beni kediyle aynı odada bırakın kendimi pencereden atarım o derece yani.ne yapmam lazım ütfen yardım edin bana bemim gibi olan varmı aranızda.
bundan yıllar önce arkadaşımın bir kedisi vardı Siyam cinsi
ama ne zıplar ne atlar ne sokulur kendi halinde bir kediydi
olduğu yerde yatardı o yüzden çokkk fazla tedirginlik yaşamazdım ondan
birgün yatakodasında yatağa yatmış yan şekilde
dedim o gün bugün olsun artık kedilerle artık bi yakınlaşayım belki korkumu atarım
Gypsyyy diye yavaşça karnının yanından seveyim dememle birlikte
sen benim dirsekten bileğe kadar caaaaaaarrrrrtttttt diye bi tırmala
nası kanadı şok oldum
arkadaşım benden de şok
kedi kedi olalı kedilik hayatında ilk kez beni tırmalamış
zaten benden sonra da kimseyi tırmalamadı
ondan sonra bi daha teşebbüs bile etmedim kedilere yaklaşmaya
çok enteresan neden tırmaladı acaba. tam uyurken mi dokundunuz yoksa. uyurken dokununca korkmuştur belki. siyam kedileri aşırı sakin ve çok asiller. bende de var 1 tane. hayatında 1 kez bile kimseyi tırmalamadı. zaten evde kedi var mı yok mu belli değil. çok sakin. genelde de çoğu siyam kedisi böyleymiş. kedi fobisi olanlar gelsin benim kedimi görsün, alışırlar kurtulurlar kedi fobisinden vallaöyle sakindir benim kedim maşşallah ona
Hayvan fobisini anlarım da
sırf siz korkuosunuz diye hayvanları besleyen insanlarla kavga etmek,
onları bundan vazgeçirmeye çalışmak ve malesef ki vazgeçirmek gaddarca
Sizden sadece sevgi ve bir kap yemek isteyen canlılar onlar canavar değil ki
Bu şekilde düşünün bence
İnanın çok yardım ettiğiniz,destek olduğunuz insanlar bile gün gelir size zarar verebilir ama bir kap yemek verdiğiniz bi hayvan bunu asla unutmaz,
size hep minnet duyar
Fobi boyutunu anlayabiliyorum bu elde olmayan bişeydir ama 'sevmiyorum' durumu 'tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış' durumu
Korkusunu yenmek isteyenler psikolojik destek alabilir mutlaka faydasını görürsünüz
Ama istemeyip 'sevmemeye' devam edecek olanlar için 'sadece biraz empati' diyorum
Aç kalmak,susuz kalmak ne kadar zor bişeydir ki bunu en iyi ramazan aylarında anlayabilirsiniz
Ama görüyorum ramazan ayında bile anlamamışsınız ki bu durumu sorun etmişsiniz,üstüne kızmışsınız besleyenlere
Dünya'da sadece insanlar can taşımıo
Açlık susuzluk sadece insanlara mahsus değil ...
Ben bazen çatıyorum
Canavar mı gördünüz ne oldu diyorum
Neden çatıyorsunuz sizin hiç mi fobiniz yok. Nebileyim örümcek,fare,yükseklik vs. vs..
O zaman sizede çatmakta sakınca yok.
hanımefendi verilen o tepkilerde korkunun vermiş olduğu şeyden dolayı.. insanı korkudan şekilden şekile sokan bir olayı, insanı, acıyı, hayvanı da zaten ister istemez sevemiyorsunuz bunu neden yargılıyorsunuz anlamıyorum. bunu keyfi ve gaddarlık olarak tanımlamamanızı belirtmek istiyorum. benimde komşum bu konu da çok anlayışsız ben demiyorum yemeden içmeden kessin ama korktuğumu ve evden dışarı çıkamayacak kadar sıkıntı çektiğimi bilipte bunu anlayışla karşılamaması beni sinir eden faktör. bizim katta vereceğine bahçede yiyecğini suyunu vermesini tavsiye etmeme rağmen kadın oralı olmuyor o tavrına tepkim var benim. ve sadece kediden korkan kişi ben değil aşağıdaki ev sahiplerinin çocuklarıda korkuyor..
hemen bu korkudan dolayı hayvan düşmanı olarak anılmak kesinlikle istemem öylede değilim zaten. ve her hayvandan korkanda yakınında görmek istememekte gaddarlık değildir ! bende balkonumda ekmeği ıslayıp kuşları besliyorum sürekli, balık, muhabbet kuşu besledim beslemeye de devam ediyorum.. kaplumbağa tavşan bile düşünüyorum beslemeyi hatta.. bak başka hayvandan korkuyorum demiyorum KEDİ FOBİSİ(!)
kedi sevmeme gibi bi hakkımız yok mu?
fare sevmeyince kimse demiyo fareyi niye sevmiyosun diye ama iş kedi olunca değişiyor
ben hem korkuyorum, hem sevmiyorum
sevmeme hakkımı kullanıyorum
ama zarar görsünler de demiyorum
kediseverlerin biz kedi sevmeyenlere veya korkanlara bu kedice tavrını da anlamıyorum
fare ile kediyi aynı yere koydunuz yasevmeyebilirsiniz ama kedi sevmeyenler de kedi sevenlere, besleyenlere karışmasın yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?