Kedi Köpek Korkusu

Deadpool

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
343
630
103
25
Merhabalar. Uzun zamandır bana dert olan bir konudan bahsedip yorumlarınızı almak istiyorum. Kendimi bildim bileli bütün hayvanlardan korkuyorum, özellikle belirtmek istiyorum sevmiyor değilim seviyorum ama korkuyorum. Köpeklere içim gidiyor sevmek istiyorum ama değil dokunmak yanına bile yaklaşamıyorum. Artık bunaldım bu durumdan. Dışarda bir yerde yemek yerken kedi gelse korkudan kasılıyorum, yolda köpek görsem ne yapacağımı bilemiyorum ve yolumu değiştiriyorum. Bazen, eğer yakındaysa köpek, çığlık atıp rezil ediyorum kendimi. Çok itici duruyor uzaktan bakınca ama aşamıyorum. Aranızda benim gibi olupta düzelen, hayvanları kucağına alabilen, dokunabilen var mı acaba? Psikolog desteği bu konuda faydalı olur mu? Ya da aşabilen varsa bu sorunu nasıl aştı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Emin olun yanından geçtiğiniz köpek oyun oynamak istemiyorsa sizi umursamıyor bile, restoranda yemek yerken yanınıza gelen kedi de karnı aç olduğu için geliyor, size zarar vermek için değil. Korktuğunuz şey ısırması mı yoksa size dokunması mı, çünkü hayattaki en huzur verici şeydir onların başını okşamak

Aynı beni anlatmışsınız şimdi yeni yeni biraz yanımdan geçerken falan filan korkularını aştım ama asla dokunamıyorum sevemiyorum bir defa kedi yavrusu aldım elime hareket edince kemiklerini hissettim bir tuhaf olup bıraktım ben de aşamıyorum bu durumu

Merhabalar. Uzun zamandır bana dert olan bir konudan bahsedip yorumlarınızı almak istiyorum. Kendimi bildim bileli bütün hayvanlardan korkuyorum, özellikle belirtmek istiyorum sevmiyor değilim seviyorum ama korkuyorum. Köpeklere içim gidiyor sevmek istiyorum ama değil dokunmak yanına bile yaklaşamıyorum. Artık bunaldım bu durumdan. Dışarda bir yerde yemek yerken kedi gelse korkudan kasılıyorum, yolda köpek görsem ne yapacağımı bilemiyorum ve yolumu değiştiriyorum. Bazen, eğer yakındaysa köpek, çığlık atıp rezil ediyorum kendimi. Çok itici duruyor uzaktan bakınca ama aşamıyorum. Aranızda benim gibi olupta düzelen, hayvanları kucağına alabilen, dokunabilen var mı acaba? Psikolog desteği bu konuda faydalı olur mu? Ya da aşabilen varsa bu sorunu nasıl aştı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Sanki bu yazıyı ben yazmışım 😁😁 konuyu merakla takipteyim

Allahim köpek korkum canlandı 😄😄
Seni cok iyi anlıyorum..
Karşıdan köpek geldiğini görüp kac kere yol değiştirildiğimi hatırlamıyorum bile..ve bunun gibi bir sürü rezil durum
Yavruyken seviyorum dokunuyorum ama büyüyünce yok..
Küçükken köpeği kucaklamak istemiştim ve beni ısırdı..
Bununla mi alakalidir bilmiyorum ama köpekler büyük korkum

Bnm oğlumda çok korkuyor. Bizde ayni dertten muzdaribiz. 1.5 yaşındayken yeni bir eve taşınmıştık ve yatak odasının olduğu tarafa yakın bi kopek kulübesi vardi sabaha kadar hiç susmazdi bazen diğer köpeklerde gelir bogusurlardi.
Oğlum seslerinden korkup uyaniyordu. Travma oldu yavrumda. Simdi 3 yaşında ne zaman dışarı çıksak kopek gördüğümüz günün gecesi surekli sicrayip uyanır sabaha kadar uyuyamaz. Sizinde küçüklüğünüzde böyle bir öykü olabilir mi?

Emin olun yanından geçtiğiniz köpek oyun oynamak istemiyorsa sizi umursamıyor bile, restoranda yemek yerken yanınıza gelen kedi de karnı aç olduğu için geliyor, size zarar vermek için değil. Korktuğunuz şey ısırması mı yoksa size dokunması mı, çünkü hayattaki en huzur verici şeydir onların başını okşamak
+1

ay bende korkuyorum malesef .kedilere içim gidiyor ama yok dokunamıyorum .

geçenlerde sokak kedilerine mama verip seven bir kadın gördüm çok hoşuma gitti bende yanımda mama taşıyıp vercem belki aşarım korkumu

Arkadaşımda böyleydi nasıl olduysa bu korkusunu aşmak için eve kedi aldı. Ama şimdide başka kedilere yine dokunmaya korkuyor sadece kendi kedisini sevebiliyor.

Uzaktan tanidigim biri bilissel davranis terapisiyle yendi bu fobisini psikologa giderek. Mutlaka destek alin. O kadar guzel varliklar ki, ornegin bir kediyi oksamanin mutlulugundan bunca zaman nasil kendimi mahrum etmisim diyeceksiniz❤

20201013_152354.webp

Bu zamana kadar destek almayı denememeniz hata asıl. Psikolog desteği elbette faydalı olur. Gerçekten bu şekilde yaşam çok zor, benim değil ama babamın ileride seviyede kedi fobisi var. Dışarıda yemek yemek ailecek bize işkence, illa açık açık havada kedi oluyor yani hep kapalı yerde otururuz. Yazlığımız var kedi geliyor diye mangal yakamayız babam varken. Annemi evlilik yıl dönümünde yemeğe götürmüş kedi var diye hiçbir yere girememişler dürüm yaptırıp arabada yemişler annem ondan sonra tövbe etti mesela. İtici olmak bir yana hem siz hem yakınındaki insan için çok zor bir durum, sizi anlıyorum. Daha fazla vakit kaybetmeden profesyonel destek alın derim

Ben de korkuyorum. Yani kedilerin yanında geçebilirim çoğu zaman saldırgan olmadıkları için ancak dokunamam. Köpek görünce yol değiştiririm, ödüm kopar. Bir arkımın köpeği var, evine gide gele hayvan bana alıştı aslında sevmek istiyorum ama birden elimi ısırır paranoyasını aşamıyorum. Yukarıda bir üye bilişsel davranış psikolojisinden bahsetmiş, araştıracağım. Konuyu da takipteyim, herkes gibi ben de hayvanların başını okşamak istiyorum.

Benim ilgilendigim sevdigim hayatima aldigim kopegi sokaga atmislar bizim bahceye dadandi
Benim ona yaklasmamin sebebi onun korktugumu anlamasi ve seveyim diye hic kipirdamadan yatmasi beni gorunce hic ustume kosmamasi resmen beni anlamasidir
Sonra sonra onlarin dunyalarini anladim
Hep beslerdim arada mama alirdim ama yaklasamazdim
Hayvancagiz 3 aydir yeni yeni yanimda oturarak duruyor ben korkmayayim diye.
Barinaga gittinizmi
Bence size guzel bir tecrube olur

bende öyleydim 6-7 sene öncesine kadar işyerime yürürken sokakta köpek görsem başka sokaklara girip yolu değiştiriyordum kediye asla dokunamazdım tırmalar diye birde o kemikleri elimde hissedince bırakırdım. Sonra hayvanları çok seven eşim sağolsun öyle bir alıştırdık ki beni az önce veterinerden geldim şirkette baktığım kedi hastaydı 2 gündür onla uğraşıyorum. Nasıl yendim içimde sevgi hep vardı empati ve merhamet duygularım ağır bastı. Acaba aç mı ? acaba susuz mu ? diyerek ihtiyaçlarını karşılamaya başladığımı farkettim,sonra yavru kedilere ufak ufak dokunmaya sonra elime almaya sonra sarlmaya başladım çantamda hep mama vardır gördüğüm her kediye köpeğe vermeye çalışırım. Evimde 3 ylıdır sokaktan sahiplendiğim kedim var Şirkette 3 kediye bakıyorum ellerim hep çizik çiziktir üstüm başım tüy içinde :) Sonra köpek sahiplendim o kayboldu :KK43: yani insanın aşamayacağı engel yenmeyeceği korkusu yoktur diye düşünüyorum. yeter ki gerçekten iste.

Ben de köpeklerden çok korkuyordum. Yolda uzaktan görünce bile çarpıntı tutardı, yolumu değiştirirdim.

Bir arkadaşımın köpeğini severek aştım. Ama ilk zamanlar aynı odada bile duramıyordum. Köpek de çok zekiydi, kendisinden korktuğumu anlıyordu sanırım. Beni görünce "üf bu mu geldi" der gibi bakıp başka odaya gidiyordu direkt.
Önce varlığına alıştım, sonra aynı odada durmaya alıştım. Sonra arkadaşım baş tarafında dururken sırtını okşadım. Hayatımdaki en güzel anlardan biriydi gerçekten :) Çok çok güzel bir duygu.
Kıpırdamadan durmuştu ben dokunurken.

Sonra alıştıkça coştuk tabii, birbirimizin üzerine atlamaya başladık 😁
Şu an sokaktaki köpeklerden de korkmuyorum sürü halinde görmediğim sürece.

Kendiniz aşamıyorsanız psikolojik destek alın. Bir tanıdığınızın kedisi, köpeği varsa onlarla yakınlaşmak da çok yardımcı olur.
Bir hayvana dokunmadan, sevmeden yaşanıyor ama bir kez sevdikten sonra öncesinde çok eksik yaşadığınızı anlayacaksınız. Gördüğünüzü tutup sevmek isteyeceksiniz eminim.

Back
X