Kedi Köpek Korkusu

işe giderken yoluma oturan, karşıma çıkan köpeklerle uzun uzun bakıştıktan sonra ben geri dönerim, yol değişirim köpekte çokta tın geçmezsen geçme der. islifini hiç bozmaz. koca totosunu yayar keyif yapar. bende elim ayağıma dolana dolana kalp çarpıntısı ve heyecanıyla işe geç kalmama yolları üretirim.ve işe geç kalırım. aşmayı çok istiyorum. kediden de korkuyorum. çünkü kafama,yüzüme zıplayabilir,sıçrayabilir korkusu var.

Psikiyatride bunun icin ozel tedavi uygulanıyormuş. Fobi terapisi vs yazip arastirabilirsiniz ilac degil dedigim sey,terapi.
Oldukca başarılı olduğu soyleniyordu.

Bende bi kedi köpek görsem de sevsem diye bakarım hep 🐣Bilmiyorum bu korku nasıl yenilir ama bi sevebilseniz o kadar güzeller ki , bir kediyi okşadığımda tüm dertlerimi unutuyorum resmen ❤️

Merhabalar. Uzun zamandır bana dert olan bir konudan bahsedip yorumlarınızı almak istiyorum. Kendimi bildim bileli bütün hayvanlardan korkuyorum, özellikle belirtmek istiyorum sevmiyor değilim seviyorum ama korkuyorum. Köpeklere içim gidiyor sevmek istiyorum ama değil dokunmak yanına bile yaklaşamıyorum. Artık bunaldım bu durumdan. Dışarda bir yerde yemek yerken kedi gelse korkudan kasılıyorum, yolda köpek görsem ne yapacağımı bilemiyorum ve yolumu değiştiriyorum. Bazen, eğer yakındaysa köpek, çığlık atıp rezil ediyorum kendimi. Çok itici duruyor uzaktan bakınca ama aşamıyorum. Aranızda benim gibi olupta düzelen, hayvanları kucağına alabilen, dokunabilen var mı acaba? Psikolog desteği bu konuda faydalı olur mu? Ya da aşabilen varsa bu sorunu nasıl aştı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Tek deilsiniz eyer bir caresi varsa bende denemeyo isterim kopeklerden en cokda kediler yine neysede kopeklerden cok korluyorum hatta bir animda var etrafimdaki herkez korkar kopekden ve birgun tanidikla bir yerdeyiz kopek uzerimize doru geliyo beni itti onune kopegin kendisi arkama saklandi ben sanki hic korkmuyomusum gibi 😂 bende isterim herkez gibi hayvanlari seve bilmek dokuna bilmek ama korku isde elimi dahi uzatamiyorum korkudan

Valla bende bocek gorunce dehsete kapiliyorum. Gecen ustume orumcek dustu 180 boyum koca cussemle 1 cmlik bocek icin ciyak ciyak bagirdim.
Geri kalan tum hayvan familyasiyla kankayim. Kopekbaliklariyla dalmis insanim. Ama iste böcek. Iyh..
Sanki beni anlatmışsınız. İnsanlar bazen bana inanmıyor koca koca hayvanları sevip minicik böcekten korkuyorsun diyorlar. Ne yapayım gerçekten elimde değil aşırı korkuyorum ben de böcek korkumu yenemiyorum.😑

Sanki beni anlatmışsınız. İnsanlar bazen bana inanmıyor koca koca hayvanları sevip minicik böcekten korkuyorsun diyorlar. Ne yapayım gerçekten elimde değil aşırı korkuyorum ben de böcek korkumu yenemiyorum.😑
Herkes herseyi sevecek diye bir sey yok ki yahu. Bit kadar böcek. Milletin kulagina filan yuva yapıyo. Öff. Ay bak kasinti tuttu ya.

Herkes herseyi sevecek diye bir sey yok ki yahu. Bit kadar böcek. Milletin kulagina filan yuva yapıyo. Öff. Ay bak kasinti tuttu ya.
Ben uyurken ya saçımla yada yorganla kulağımı kaparım ☹ niye çünkü ya uyurken kulağıma böcük girerse..

Küçükken bir hayvanın saldırısına uğramış olabilir misiniz?
Bütün kedi ve köpekler size saldıracak diye bir durum olamaz. Hadi köpekten korkmakta haklı olabilirsiniz, çünkü bazılarının sağı solu gerçekten belli olmuyor. Ama kedi tehdit altında hissetmezse size bir şey yapmaz.
Onlara yavaş yavaş yaklaşın bana kalırsa. Sokak kedilerinden başlayın. Onların yakınından yürümeyi deneyin, size yaklaşırlarsa çığlık atmamanızı öneririm. Zaten insanlardan korkuyorlar. Sokak hayvanı besliyor muydunuz bugüne kadar? Bunu da deneyebilirsiniz. Güvendiğinizin birinin evcil hayvanı varsa onunla temasınızı yavaş yavaş arttırın. Aynı işlemi köpekte de uygulayın. Ya da en az hangi hayvandan korkuyorsanız ondan başlayın, size kalmış.
Kendi başınıza bu korkuyu aşamadığınızda psikolojik tedaviyi düşünün.

Bende yaa kucukken babamin apartmandaki kediyi alip uzak bir yere bile götürmuslugu var ben inip cikamiyorum diye. Ama kedi geri dönmüştü apartmana :KK53:

Mesela nasıl dikkat edilmezse?
Kedi ve köpekler dışarıyla çok yakın ilişki içindeyse veya aşıları zamanında yapılmıyorsa (yapılsa bile işe yaramıyorsa), o zaman pirelerle tanışma durumunda kalınıyor. 😶

Ben eskiden ergenliğim de özellikle kedilerden korkardım yasim 39 evde kedi beslemeye başladım 1 buçuk aylık bir minnoş ben biraz hunharca seviyorum heryerim tırmık izi arada isiriyo da ama çocuklar kibar seviyor onları yalıyor demem o ki söz nasil yaklaşırsa biz oda size öyle yaklaşıyor korkmayın onlarda sizden korkuyor emin olun

Bende de var bu. Benim kedi, köpek ile sınırlı değil tüylü hayvanlara dokunamıyorum. Muhabbet kuşu bile uçup gelse geriliyorum. oğlum da ben korkunca korkmaya başladı. Bu yüzden dokunmaya, tepki göstermemeye çalışıyorum.

Emin olun yanından geçtiğiniz köpek oyun oynamak istemiyorsa sizi umursamıyor bile, restoranda yemek yerken yanınıza gelen kedi de karnı aç olduğu için geliyor, size zarar vermek için değil. Korktuğunuz şey ısırması mı yoksa size dokunması mı, çünkü hayattaki en huzur verici şeydir onların başını okşamak

Isırmasından çok korkuyorum hatta saldırıp beni öldürmesinden. O kadar vahim ki durumum gittiğim kuaförde muhabbet kuşu vardı kafesini açtılar hemen boynumu çenemi kapattım ellerimle ki bana gagalayarak saldırmasın diye. Biliyorum saçma ama yenemiyorum işte.

Back
X