- 27 Aralık 2011
- 5.593
- 4.468
- 373
- Konu Sahibi Beril sevin
-
Wc öğretmek hiç sorun değil.Alerji olduğunu sanmıyorum, dışarıda çok seviyorlar, olsa belli olurdu sanırım.
Kedilerin yaramazlıgı çok tatlı geliyo, tek sorun wc öğretmek olcak
Bende sokakta her gördüğüm kediyi mıncırırdım alerjim yok sanırdım, taki bir gün minicik bi tekiri eve alana kadarAlerji olduğunu sanmıyorum, dışarıda çok seviyorlar, olsa belli olurdu sanırım.
Kedilerin yaramazlıgı çok tatlı geliyo, tek sorun wc öğretmek olcak
Benim koltuklarım paramparça üstelik tırmalama tahtasınıda kullanıyo ama koltuklara özel bi sevgisi varBir diğer şeyden daha bahsetmek isterim
Ev eşyalarınız sizin için kıymetliyse almayın
Halılar perdeler koltuklar tırmalanabilir
Gözüme gelmez derseniz alın yoksa cidden içiniz gidebilir
Benim yeni aldığım koltuk ve yemek odası takımı tırmık izleriyle dolu.
Tay tüyü koltukları tırmalayamıyorlar
Tırmalama tahtası alıp catnipli spreylerle oraya alıştırabilirsiniz.
Ama eşyalarınız kıymetliyse cidden almayın
Hayvanlarda bebekken çok hareketli oluyorlar geceleri evde at gibi koşarlar
Kapı kapatsanız kapının önünde ağlarlar
Kapıyı açarsınız içeri girmezler
Ama sizi uykudan uyandırırlar yani
Genel olarak kapalı kapılara takıklar
Günde en az 2 defa kaka çiş temizleyeceksiniz bundan bi süre sonra gocunabilirsiniz
Her gün mama su kapları yıkanıp kurulanacak temiz kapta mama verilecek
Evde cam pencere balkon kapı ne varsa sineklik ya da kuş filesi takılacak aşağı düşmesinler diye
2 ayda bir iç dış parazit yapılacak
6 ayda bir chek up yaptırılacak
Ani gelişen hastalık durumlarında veteriner masrafları da hesaba katılmalı
Tüm bunlara hazırsanız kedi alın.
Umarım buluruz bir an önce heyecanlıyızÇok iyi yaparsınız. ben canların pet shoplarda satılmasına karşı olduğum için size sokaktan bir yavru edinip aşılarını yaptırmanızı öneririm. İsterseniz veterinere danışın onların baktığı ve yuvalandırmak istedikleri yavru kediler vardır. Sokakta kediler perişan oluyor, hiç değilse bir tanesinin hayatını kurtarırsınız.
Alerji için çocuk doktoruna mı gideceğim?Wc öğretmek hiç sorun değil.
1 kere göstereceksiniz
Kediyi kumuna götürüp patilerini sürün kuma direkt anlıyorlar içgüdüsel.
İnşallah evdeki kimsede alerji yoktur. Hayvan sahiplenmeden önce tüm aile bireylerinin alerji testi yaptırmasını tavsiye ederim.
Alerji varsa almamanız daha hayırlı
1 gün bile eve alıp sonra bırakma ihtimaliniz varsa lütfen almayın sokakta kalsın daha iyi.
Ben kedi alerjim olduğunu bilmiyordum ama polene vardıBende sokakta her gördüğüm kediyi mıncırırdım alerjim yok sanırdım, taki bir gün minicik bi tekiri eve alana kadarbenimki ekstrem bi durummu bilmiyorum tabi ama en kötü aile hekiminize bi sorun alerji sonradan çıkabilirmi diye benbeni
Benim koltuklarım paramparça üstelik tırmalama tahtasınıda kullanıyo ama koltuklara özel bi sevgisi varbende değiştirmeyi düşünüyorum koltukları tay tüyünü tırmalayamadıklarını bilmiyodum iyi oldu bunu öğrendiğim ☺
Yavruyken alınan sokak kedileri kısırlaştırıldığı zaman dışarı çkmak istemiyor. Bizimkilerin dışarı anlayışı balkon yada apartmanda bizim bulunduğumuz katı şöyle bir turlamak. En ufak seste korkup içeriye kaçıyorlar zaten. Ama kedi sahiplenecekseniz pencerelerin hepsinde sağlam sineklikler takılmalı en azından bunu da bilin. Açık pencere asla olmamalı dikkat etmek gerekşyor sürekli.Cins kedi almanız bakımı ve onların mutluluğu açısından farkediyor. Şöyle ki shorthair diye geçen birkaç cins; british shorthair, exotic shorthair bunlar ev kedisi. Dışarıda yaşayamazlar. Evde sakin ve zararsızlar. Çıkmak istemiyorlar. Ama tekir veya sarman kedi aldınız diyelim dışarı çıkmak isteyebilir evde mutsuz olabilir. Saldırgan eşyalara zararlı olabilir. Besleyenler söyleyebilir ben tecrübe etmedim.
Aynen cnm benimkide alerjik astım toz akar kedi tüyü domates ve ete çıktı benimdeBen kedi alerjim olduğunu bilmiyordum ama polene vardı
Evlendim eşimin 2 kedisi var tabi şimdi benimde
Ben eve taşındım ve gece nefes alamayıp uyuyamamaya başladım
Nisan ayıydı polenle kedi alerjim birleşti bana ızdırap oldu
Doktora gittim bana kedi köpek ev tozu akarı polen çimen zeytin ve hamamböceğine alerjim olduğunu söyledi test öyle çıktı yani
Şu anda alerjik astım ilacı kullanıyorum
Doktorun ilk önerisi kedileri evden gönderin oldu
Dedim öyle bir şey mümkün değil
Bana bir ilaç verdi böyle normal kullandığımız alerji hapı değil kocaman kocaman bir ilaç.
İçiyorum ama ilaç beni bayıltıyor .2 hafta sürekli uyudum işe gidiyorum ama nasıl araba kullanıyorum bilmiyorum.
Şu an hala burnum tıkalı mesela.
Ama kediler evden asla gidemez.
Onlar da artık evin bireyi.
Ben vebale giremem gönderip.
Önce bir poliklinikte muayene oluyorsunuz sonra onlar sizi immünoloji bölümüne sevk ediyorlar ama alerji testi yaptırmak istediğinizi söyleyin ben kbb ye gitmiştim ama çocuklar için hangisi olur onu bilemiyorumAlerji için çocuk doktoruna mı gideceğim?
Benım alerjım yok ondan eminimküçükken kedilerle uyurdum
Eve alıp sokağa bırakmak düşüncem yok ama mahallenin yavru kedileri bazen kapıda içeri almam için miyavlıyorlar. Antreye alıyorum karnını doyurup hadi annenın yanına deyip gönderiyorum, umarım kötü bsey yapmamısımdır
Ben de sokaktan sahiplenmiştim. Çok uysal olduğunu düşünüp almıştım lakin içinden bir chucky çıktıama yine de onu çokkkkk seviyoruz. ❤
Lütfen satın almayın. Hayvanları eşya gibi alıp satan bu ticari sistemin ekmeğine yağ sürmeyin. Çeşitli hayvansever guruplarda ilanlar oluyor, oradan bir yavru bulabilirsiniz elinizde büyüsün istiyorsanız.Öncelikle merhaba
2 küçük çocuğum var, onlar kedileri çok seviyorlar ve kedi ile aynı evde yaşarlarsa daha merhametli daha vicdanlı büyürler diye düşünüyorum. Sorumluluk sahibi de olurlar, en azından evde tatlı mı tatlı dostları olur.
Evimiz kira, ev sahibi konusunda sanırım kedıyi söylemem, sorun çıkarabilir.
Benim size sorum kediyi petshop dan satın mı almalıyım yoksa minik sokak kedisi bulup aşısını vs yaptırıp sahiplenmeli miyim? (mahallede çok kedi var besliyorum ama ben evimde bizimle uyuyan, çocuklarımla oynamasını istiyorum)
Hangi ildesiniz lütfen petshoptan almayın orda hayvanlara eziyet oluyo kasetlerde vs çok güzel hatvan sahiplendirme sayfaları var ücretsiz şekilde Instagramda vs sokak kedisi Ananem evine aldı herşeyi parçalayınca tv nin üzerinde yuruyunce cins almak zorunda kaldı. Bi de illa yavru alicam gafletine düşmeyin bizim gibi kendini toparlayamadıp hastalanabiliyolar veya olebiliyolarÖncelikle merhaba
2 küçük çocuğum var, onlar kedileri çok seviyorlar ve kedi ile aynı evde yaşarlarsa daha merhametli daha vicdanlı büyürler diye düşünüyorum. Sorumluluk sahibi de olurlar, en azından evde tatlı mı tatlı dostları olur.
Evimiz kira, ev sahibi konusunda sanırım kedıyi söylemem, sorun çıkarabilir.
Benim size sorum kediyi petshop dan satın mı almalıyım yoksa minik sokak kedisi bulup aşısını vs yaptırıp sahiplenmeli miyim? (mahallede çok kedi var besliyorum ama ben evimde bizimle uyuyan, çocuklarımla oynamasını istiyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?