- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
- Konu Sahibi Beril sevin
-
Benim bildiğine göre ve tecrübelerime göretam tersi şoka kedileri zaten yabani oluyo sevdirmeyi bırak yaklastirmiyo bile :) himalayan cinsi bi kedimiz vardı siyamla iranin kırması kucaktan inmezdi sevdirmek için :) diger baktigimiz cins kedilerde oyle sevdiriyo hep ve cins olduklerindan dolayi uysallar. Ananem tekir bi kedi aldi eve asla durmuyodu herşeyi parçaladı tv nin üstünde yürüdü ordan oraya atlayınca başka kedi sahiplenmek zorunda kaldılarİran kedisi gibi ozellikli cins kedilerin cogu kendini cok sevdirip sevgi manyagi olmuyolar sokak kedileri daha uysal ve sevdiriyor kendini. Kucukken uysal bir kedi bulursaniz onu alin derim. Cocuklari cok sevmiyorlar ama kediler cocuklar bilincsiz mjnvikladigi icin kaciyorlar.:)
Tay tüyü koltukları neden tırmalamıyorlar?Bir diğer şeyden daha bahsetmek isterim
Ev eşyalarınız sizin için kıymetliyse almayın
Halılar perdeler koltuklar tırmalanabilir
Gözüme gelmez derseniz alın yoksa cidden içiniz gidebilir
Benim yeni aldığım koltuk ve yemek odası takımı tırmık izleriyle dolu.
Tay tüyü koltukları tırmalayamıyorlar
Tırmalama tahtası alıp catnipli spreylerle oraya alıştırabilirsiniz.
Ama eşyalarınız kıymetliyse cidden almayın
Hayvanlarda bebekken çok hareketli oluyorlar geceleri evde at gibi koşarlar
Kapı kapatsanız kapının önünde ağlarlar
Kapıyı açarsınız içeri girmezler
Ama sizi uykudan uyandırırlar yani
Genel olarak kapalı kapılara takıklar
Günde en az 2 defa kaka çiş temizleyeceksiniz bundan bi süre sonra gocunabilirsiniz
Her gün mama su kapları yıkanıp kurulanacak temiz kapta mama verilecek
Evde cam pencere balkon kapı ne varsa sineklik ya da kuş filesi takılacak aşağı düşmesinler diye
2 ayda bir iç dış parazit yapılacak
6 ayda bir chek up yaptırılacak
Ani gelişen hastalık durumlarında veteriner masrafları da hesaba katılmalı
Tüm bunlara hazırsanız kedi alın.
Aaa o zaman sizinki hayırlı evlatmışTay tüyü koltukları neden tırmalamıyorlar?
Bende yeni evliyim eşyalarım yeni ve oğlum hiç bir eşyama zarar vermedi, kedilerin de bir karakteri var, hepsi bir değil, benim oğlum benim kalkmamı bekler asla uyandırmaz, benim hayır ımı duysun asla yapmaz birşey, kedim smokin kedi siyah beyaz erkek, dişiler daha agrasif oluyor, bu kedi türü baya Zeki ve sakin tavsiye ederim
Bence huy karakter meselesiBenim bildiğine göre ve tecrübelerime göretam tersi şoka kedileri zaten yabani oluyo sevdirmeyi bırak yaklastirmiyo bile :) himalayan cinsi bi kedimiz vardı siyamla iranin kırması kucaktan inmezdi sevdirmek için :) diger baktigimiz cins kedilerde oyle sevdiriyo hep ve cins olduklerindan dolayi uysallar. Ananem tekir bi kedi aldi eve asla durmuyodu herşeyi parçaladı tv nin üstünde yürüdü ordan oraya atlayınca başka kedi sahiplenmek zorunda kaldılar
kesinlikle huyla alakalı birşey bu cinsiyle değil.Benim bildiğine göre ve tecrübelerime göretam tersi şoka kedileri zaten yabani oluyo sevdirmeyi bırak yaklastirmiyo bile :) himalayan cinsi bi kedimiz vardı siyamla iranin kırması kucaktan inmezdi sevdirmek için :) diger baktigimiz cins kedilerde oyle sevdiriyo hep ve cins olduklerindan dolayi uysallar. Ananem tekir bi kedi aldi eve asla durmuyodu herşeyi parçaladı tv nin üstünde yürüdü ordan oraya atlayınca başka kedi sahiplenmek zorunda kaldılar
Benimde koltuklarım tay tüyü de ondan sordum, ama bilerek almadım, benim oğlum halılara tırnağını sokar bilemek için o kadar, oda zaten bir zarar vermiyor halıya, 2 kedi mi var sizde? Sormayın ikisi çete olmuştur, smokin kediden çok memnunum daha önce Van kedisi bakmıştım o çok fenaydıAaa o zaman sizinki hayırlı evlatmış
Benim koltuklarımı görün perişan
Kapıyı açtırana kadar miyavlıyor bizim küçük olan.
İki erkek bizimkilerde. evde at gibi koşuyolar halı yolluk ne çıkarsa yolda savruluyor sağa sola
Demek ki bizimkiler çete olmuş
Tay tüyüne tırnakları geçmiyor ilmek ilmek çıkıp sökülmüyor
Biz alırken çok yanlış kumaş seçmişiz bilemedik
Birde benimkinin diğer bir huyu oluştu eşim alıştırdı suya bayılıyor, her gün mutlaka 3-4 kez miyavlayıp o suyu açtırır musluğun altında yatar, banyo kapısının önünde bekliyor illa suyla oynayacak, bayılıyor suya, dalinle yıkıyorum, bütün stresini atıyor, stresini atsın eşyalara zarar vermez, suya alıştırın gitsinler banyoda suyla oynasınlar göreceksin eşyalarına zararları azalırAaa o zaman sizinki hayırlı evlatmış
Benim koltuklarımı görün perişan
Kapıyı açtırana kadar miyavlıyor bizim küçük olan.
İki erkek bizimkilerde. evde at gibi koşuyolar halı yolluk ne çıkarsa yolda savruluyor sağa sola
Demek ki bizimkiler çete olmuş
Tay tüyüne tırnakları geçmiyor ilmek ilmek çıkıp sökülmüyor
Biz alırken çok yanlış kumaş seçmişiz bilemedik
Cins kedi almanız bakımı ve onların mutluluğu açısından farkediyor. Şöyle ki shorthair diye geçen birkaç cins; british shorthair, exotic shorthair bunlar ev kedisi. Dışarıda yaşayamazlar. Evde sakin ve zararsızlar. Çıkmak istemiyorlar. Ama tekir veya sarman kedi aldınız diyelim dışarı çıkmak isteyebilir evde mutsuz olabilir. Saldırgan eşyalara zararlı olabilir. Besleyenler söyleyebilir ben tecrübe etmedim.
Zooloji yani hayvan bilimi yalan söylüyor o zaman. Bütün kediler aynı huya yapıya sahip. Bütün köpekler de öyle doberman köpekleri beslemek boşuna yasak zaten diğer köpek cinsleri gibi yumuşak huyludur onlar da. Tabiki alıştırmazsan çıkmak istemez bilmediği bir dünya korkunç gelir. Bana kalırsa da bu bencillik. O tür kediler doğada hayatta kalabilen türler iken alıp eve kapatıp, kuru mamalara mecbur edip, normal gıda veren de var herkes kuru vermiyor biliyorum ciğerle vs besleyen de var, kediye eziyet edildiğini düşünüyorum.öyle bir şey yok kedi kedidir. merak ettikleri için hep dışarıya bakar benimkiler de çıkmazla sokağa alıştırılmazlarsa. ben sokaktan bulduklarımı büyütüyorum hep inanılmaz tatlılar dışarıda bakıma muhtaç o kadar hayvan vaken cins kedi diye tutturmak bencillik.
Zooloji yani hayvan bilimi yalan söylüyor o zaman. Bütün kediler aynı huya yapıya sahip. Bütün köpekler de öyle doberman köpekleri beslemek boşuna yasak zaten diğer köpek cinsleri gibi yumuşak huyludur onlar da. Tabiki alıştırmazsan çıkmak istemez bilmediği bir dünya korkunç gelir. Bana kalırsa da bu bencillik. O tür kediler doğada hayatta kalabilen türler iken alıp eve kapatıp, kuru mamalara mecbur edip, normal gıda veren de var herkes kuru vermiyor biliyorum ciğerle vs besleyen de var, kediye eziyet edildiğini düşünüyorum.
Sizin cevabınızı daha sonra gördüm sizi de şuraya etiketleyeyim.Mikropik
Cins kedi almanız bakımı ve onların mutluluğu açısından farkediyor. Şöyle ki shorthair diye geçen birkaç cins; british shorthair, exotic shorthair bunlar ev kedisi. Dışarıda yaşayamazlar. Evde sakin ve zararsızlar. Çıkmak istemiyorlar. Ama tekir veya sarman kedi aldınız diyelim dışarı çıkmak isteyebilir evde mutsuz olabilir. Saldırgan eşyalara zararlı olabilir. Besleyenler söyleyebilir ben tecrübe etmedim.
Sokakta yaşamak ve hayatta kalmak üzerine bir fıtratta yaratılmış hayvanın eve hapsedilmesini çok doğru bulmuyorum. Evde mutlu olduklarını sanmıyorum. Çok çok sevmeme rağmen kedi sahiplenmiyorum sokaktan. Sokakta besliyorum. Kısırlaştırmak, eve kapatmak kendi cinslerinden ayırmak doğru gelmiyor.Kızım tekir ve üç buçuk yaşında. Kendisi evden çıkmaktan hoşlanmıyor aksine korkuyor.
satın almayın sahiplenin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?