Öncelikle sokakların hayvanlar için doğal alan olmadığını söyleyerek başlayayım. Sokakta yaşayan bir kedinin yaşadığı zorlukları göz önünde bulundurmalıyız. Onların bu yaşam şartları altında ne kadar yaşadığını bilemiyoruz. Çünkü sokakta gördüğümüz bir kediyi yıllarca takip edemiyoruz. Avrupa ülkelerinde bulundunuz mu bilemiyorum fakat özellikle Almanyada sokakta kedi görmek neredeyse imkansız. Çünkü ya koruma altındalar ya da evlerdeler. Açlık, iklim şartları, trafik ve acımasız insanlar varken ben hayvanları eve alarak onları hapsetmek yerine onların yaşamlarını güzelleştirdiğimizi düşünüyorum. bir ev kedisinin ömrü 15-20 yıl kadar iken bir sokak kedisinin ömrü 1-2 yıldır.
Kısırlaştırma olayını bir çok veterinerle konuşup araştırdım. Kısırlaştırmanın hayvanlar için en doğrusu olduğunu söylüyorlar. Çünkü ilerde oluşabilecek rahim kanseri yumurtalık kanseri gibi hastalıkları önlüyormuş. Kızımı sokakta bulduğumda iki aylıktı ve hastalıktan ölecek gibiydi. Sokakta yaşamak senin fıtratın diyerek onu orada bırakmalı mıydım yani?
Elbette sokaktaki canları da beslemeliyiz. Fakat belediyelerin sokakta yaşayan canlıları kısırlaştırmasının sebebi de fazlaca üremeleridir.