- 8 Kasım 2016
- 1.304
- 866
- 43
- 28
- Konu Sahibi Pammikprensess
-
Hiç ayrılmıyor yanımdan valla sürekli kucağımda. Simdi öbür odaya koydun orda kurudu var bide kapı yaptım insallah oraya yapar pisliğini. Yarın büyük bir sürprizle uyanmak istemiyorumAyy yerim yer. Minnoşum benimmm. Maşallahh. Çok şanslı bıdığım sıcacık yuvada şuan. Sevap işlediniz şu mübarek gün bence
Kedi kokmuyor ama. Bugun sabahtan beri bende görümcem geldi arkadasım geldi kokmuyor dediEvet kokar , besleyenleremi gelmiyor kokusu bilmiyorum ama , hangi arkadaşımın evine gittiysem o ağır kokuyu duymusumdur ve ne yemek ne kahve hiç bişey yiyemem o evde
Kutusuna koyuyorum oraya yapıyor ama hiç kendi gidip yapmadı. Simdi gece,bakalım yapıcak mı insallah yapar cumartesi günü açık oluyor mu veterineCanım öncelikle bir veterinere götür sağlığına baktır. Tüylerinin diplerine baktır temizlet paklat.
Daha sonra ona tuvaletin yerini göster. Kedi ne anlar demeyin gerçekten anlıyor. Benimde kedim vardı. Tuvaletini buraya yapacaksın anladınmı bak buraya dediğimde ben evde yokken bi baktım dediğim yere yapmış :)
Eğer evin içinde deli gibi koşuyorsa bu demek oluyor ki tuvaletim var.
Tuvaleti temiz değilsede koşuşturur deli gibi :)) Buda tuvaletim pis temizle demek :)
Zaten kedinin dilinde insan tabiriyle deterjan etkisi olduğu için kendi patilerini temizliyor o. Nasıl ki biz tuvaletten çıktıktan sonra elimizi yıkıyoruz. Ama şuna dikkat et canım yaladığı tüyler içine kaçtığı için bi kaç hafta sonra tüy yumağı kusuyor. Kenara bi yere haberin olmuyor. Evine bakarsın arada kıyıya köşeye :)
Kedi beslemek çok sevap. Kimisi günah diyor ama peygamber efendimiz de beslermiş bundan bi haberler.
Çok sevindim valla senin için.
Kedi beslemiyorsanız nasıl biliyorsunuz koktuğunu? Kokuya alışmak gibi bir durum söz konusu bile değil. Evim kokmuyor hayvan sevmeyen insan bile evimde hayvan kokusu olmadığını söylüyor.
Koku varsa temiz bakılmıyor tualeti temizlenmiyor ve maması kalitesizdir mama kokuyordur.
Çünkü arkadaşlarım, kuzenlerim, yengem herkesin evinde bir dönem kedo oldu arkadaşımda hala var ve evlerine girdiğimde o değişik koku "ne kadar temiz bakılsa da" oluyordu ama onlara öyle gelmiyordu. Kırmamak için hiç kokmuyor denebilir ama az ya da çok bir koku oluyor üzgünüm.
Çünkü arkadaşlarım, kuzenlerim, yengem herkesin evinde bir dönem kedo oldu arkadaşımda hala var ve evlerine girdiğimde o değişik koku "ne kadar temiz bakılsa da" oluyordu ama onlara öyle gelmiyordu. Kırmamak için hiç kokmuyor denebilir ama az ya da çok bir kökü oluyor üzgünüm.
Kutusuna koyuyorum oraya yapıyor ama hiç kendi gidip yapmadı. Simdi gece,bakalım yapıcak mı insallah yapar cumartesi günü açık oluyor mu veteriner esim ben götürürüm dedi. Misafirim olucak çünkü ondan sonra ki gün de anneme gidicem 2 gün doluyum da
Benim koku takintili arkadaslarim bile evimde asla koku almazlar ki ben de inanin bu konuda cok takintiliyim. Hatta bir arkadasim evinde kedi olup evi kokmayan bi tek seni gordum demisti. Yani inanin aslinda bakim ve temizlikle ilgili ki gercekten ben bile koku hassasiyeti olan bi insan olarak kedili evlerin cogunda koku aliyorum bu yonden haklisiniz bu yonden. Bir sekilde temizlik konusunda ozensizseniz eviniz kokar ama bu kedisiz ev icin de gecerli, pis ev kedili de olsa kedisiz de olsa pistir bana gore. Inanin arkadaslariniz bir sekilde koku olusmasina sebebiyet veriyorlardir ya bakiminda ya da ev temizliginde biraz ozensiz davranarak.Çünkü arkadaşlarım, kuzenlerim, yengem herkesin evinde bir dönem kedo oldu arkadaşımda hala var ve evlerine girdiğimde o değişik koku "ne kadar temiz bakılsa da" oluyordu ama onlara öyle gelmiyordu. Kırmamak için hiç kokmuyor denebilir ama az ya da çok bir kökü oluyor üzgünüm.
Canım sabah kalktım kosa kosa gittim odaya çok merak etmiştim acaba halıya pislediği mi diye ama masallah kutusuna yapmış. Sadece o kapı yaptığım yerde ve halı biraz kum olmus o kadarKendisi yapar canım :) merak etme. Açık veterinerler var 24 saat açık olanlar ama ilk gün alışık olmadığı için daha zor gidebilir. Bikere bi kedi almıştım ufaktı,ilkgün gitmedi hiç. Sonra ben uyurken gidip yapmıştı :)
Simdi lik süt ve salam verdim bu arada ishalSoylemialerdir mutlaka ama erkek kediyi bir zaman sonra kisirlastirmaniz sart yalniz kokmamasi icin. Yoksa kizginlik doneminde etrafi isaretler o koku da fenadir. Buna dikkat ederseniz iyi mama verip guzel bakarsaniz senden benden guzel kokuyorlar valla
Doğru bilinen bir yanlış: kedilere süt vermek. Süt ishal yapar ve bağışıklığını bozar, çiğ salam da parazite sebep olabilir. Mama alana kadar sütünü suyla seyreltin biraz ve lütfen pişmiş et verin verecekseniz. Kemikli ve kılçıklı olmamasına da dikkat edin :))Simdi lik süt ve salam verdim bu arada ishal
Benim evime gelen ne güzel hiç hayvan kokusu yok derler. Üstelik ben hiç sormam.
Bunun kırılma ile alakası yok kediler koku yapmaz köpekler yapar. Siz hayvan sevmediğiniz için size kokuyor gibi gelebilir mı? Seviyor musunuz bilemiyorm ama yorumunuzdan bilgisiz ve sevgisiz olduğunuzu anladım kedilere karşı..
Bunu bildiğim çok iyi oldu ya hep yanlıs seyler vermişim. Cumartesi mama alcam a101 de yada bimde varmıdır acabaDoğru bilinen bir yanlış: kedilere süt vermek. Süt ishal yapar ve bağışıklığını bozar, çiğ salam da parazite sebep olabilir. Mama alana kadar sütünü suyla seyreltin biraz ve lütfen pişmiş et verin verecekseniz. Kemikli ve kılçıklı olmamasına da dikkat edin :))
Canım sabah kalktım kosa kosa gittim odaya çok merak etmiştim acaba halıya pislediği mi diye ama masallah kutusuna yapmış. Sadece o kapı yaptığım yerde ve halı biraz kum olmus o kadar
Hayvan sevmediğiniz için gibi bir yargı biraz ağır olmamış mı? Sadece evde kedi beslenince bir koku oluyor dedim pis hayvanlar falan demedim siz nerelere götürmüşsünüz konuyu. Hayvanları severim özellikle köpek sahiplenmek istiyorum ve bilgisizlik de sevgisizlik de yok içimde çok şükür.. saygısızlık da yok
Simdi lik süt ve salam verdim bu arada ishal
Canım sabah kalktım kosa kosa gittim odaya çok merak etmiştim acaba halıya pislediği mi diye ama masallah kutusuna yapmış. Sadece o kapı yaptığım yerde ve halı biraz kum olmus o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?