Kedilerde karaciğer rahatsızlıkları

Proplan nadir alırım yani evdeki mama biterse yenisi gelene kadar bi kilo kadar alırım... Kısırlaştırdıktan sonra ilk 3 yıl hep hills kullandık. Sonra hillsin aroması değişik olsun diye ördeklisini aldm onu hiç sevmediler nd ye geçtik. 10 kg nd somonlu aldım hep... ama nüfus çok bizde 10 kg mama iki ay giderse yarabbi şükür... bitince ara ara advance o yoksa proplan bi kilo kadar anca... hills ve nd devam mamalarımız... porti toparlayabilirse artık sadece hillsin karaciğer destekli mamasını kullanacak durumu şuan stabil ilk iki gün iyiydi şimdi tekrar yemeyi bıraktı... çok çaresiz çok tedirgin bir bekleyişteyiz Rabbim kuzuma sağlık versin inşallah

Evet bunu farkettim. Ama şöyle bi ilginç durum var bizde, kızım her öğlen gidiyor onunla ilgili kendini sevdiriyor veteriner hekimimizle ilgili orada çalışan arkadaş çok sevdiğim bi arkadaşım ona da kendini sevdiriyor. Ben gidince bana karşı ilgisiz yüzüme bile bakmıyor. Yemek yemesi için ben zorluyorum ondan belki bilmiyorum ama bana kızıyor. Artık onu oraya bıraktığımı mı düşünüyor neden yapıyor bilmiyorum ama her gün trip yiyorum kızımdan...

Kuzum benim kıyamam. Kediler rutinlerine çok bağlı ve değişiklik sevmiyorlar, biliyorsunuz. Her ne kadar buna mecbur olsanız da, sizlerden ve evinden ayrı olmak geriyordur onu. Trip yeme sebebiniz bence de evinde değil de klinikte olmak olabilir. Umarım en kısa sürede evine geri döner Portakalınız.

Portakalımız artık evinde... artan mutsuzluğu ve artarak devam eden mama reddi sonrasında tedavi sürecimize gündüzcü devam etme kararı aldık. Öğlen 12de götürücez akşam 7 de alıcaz. Bir serum iki damar yolundan 2 deri altından 4 iğne bir karaciğer hapı kullanıyor malesef süreç stabil bir ilerleme yok. Hala dualarınıza ihtiyacımız var... klinikte çok stres oldu bizde böyle denemeye karar verdik... umarım bu durum süreci olumlu etkiler...

VETUX hepax karaciğer desteği tableti mutlaka öneririm . Ben oğlumu kanserden kaybettim ama yüksek karaciğer enzimlerini normale döndürmüştü .

Evet kesinlikle klinik mama şart . Ben de Virbac öneririm , hepatic yani karaciğer hastası kediler için olanını alsın, ayrıca yukarıda yazdığım karaciğer desteği tableti de alsın. Ben toparlanma olacağını düşünüyorum

Üzülerek söylemekteyim ki hills’in klinik mamaları haric normal mamalarıda orta segment grubunda ve içi un dolu bir mama. Özellikle hills ve nd’nin balıklı aromalarını kullandıysanız hayli carpmıstır hep derim balıklı mamalar tuzlu oldugu icin böbrek, idrar karaciger fonksiyonlarını vurur diye.

Benim ev kreş zaten. 4 kedim vardı su an 5 oldu kücük bir yavruya bakıyorum evde. Mama rotasyonlarımız mera-bozita-nd-proplan şeklinde ilerledi uzunca mera kullanıp 2-3 aylık aralara proplan ve nd serpistirdim.

En son baktıgım gecici yuva oldugum kedim diş-böbrek-agız-göz-mantar-deri problemleri-yoğun parazit-karaciğerle bogustu. 8 ay kabus gibiydi cocugum cok acı cekti. En sonunda bütün ilaçlara dayanamayarak karaciger iflas esigine geldi ve baharda kaybettim. Ondan öncede kücük bir yavrum sarılık olmustu bilirim karacigerin acılarını. Umarım cabucak toparlar.

Konu sahibi alabilirsen eger virbac marka öneriyorum hills yerine. Hills elbette kötü bir mama değil tedavi mamaları güzeldir ama virbac ayrı bir güzeldir.

Konu sahibi alabilirsen eger virbac marka öneriyorum hills yerine. Hills elbette kötü bir mama değil tedavi mamaları güzeldir ama virbac ayrı bir güzeldir.
Portakalla ilgili o kadar çaresiz ve üzgün bir noktadayım ki her tavsiye benim için altın niteliğinde... çünkü portakalla ilgili uygulanan tedavi doğru veteriner hekim olarak kime sorsak yapılması gerekenler yapılıyor diyor artı olarak yapılabilecek hiçbir şey yok malesef... şuan umutla mama yemesini bekliyoruz mama yemeye başlarsa toparlayacak inşallah... bu yüzden tavsiye ettiğiniz mamayı hemen temin edicem inşallah... klinikteyken bahçeye çıkartıyoruz evde de bahçeye çıkartıp başında bekliyoruz çünkü mutlu olduğu tek yer dışarısı malesef..

Ha bir de iştahsızsa yemiyorsa ; VİYO sıvı mama var . Belirtilen ölçüde tek sefer içirildiğinde günlük tüm besin ve sıvı ihtiyacını karşılıyor harika bir ürün . Ben çok kullanmıştım o dönem (( kaseye koyup verince içmezse , enjektöre çekip ( tabi iğne kısmını çıkartıp) ağzına damla damla verin . Tadını alınca kendileri içiyor zaten .

Eklentiler

• IMG_4109.webp
    6,2 KB · Görüntüleme: 31
VETUX hepax karaciğer desteği tableti mutlaka öneririm . Ben oğlumu kanserden kaybettim ama yüksek karaciğer enzimlerini normale döndürmüştü .
Şimdi klinikteyim bu tableti sordum bu içerikte bir tablet kullanıyormuş zaten.. sarılık ilerliyor süreç iyiye gitmiyor malesef

Virbac almak istedim ama karaciğer maması yokmuş malaesef... Viyo sıvı mama zaten kullanıyormuş kullandığımız tablette yanındaki tablet... inanın her tavsiyeyi hemen dinliyorum çünkü yeme problemini çözebilirsek süreç daha kolay ilerleyecek... bu yüzden yardımcı olmaya çalışan tecrübelerini paylaşan herkes benim için çok kıymetli çok teşekkür ediyorum hepinize...

Eklentiler

• Screenshot_20250924-145202_WhatsApp.webp
    21,2 KB · Görüntüleme: 24
Çok çok geçmiş olsun yavru aklımda hep. Viyo çok kaliteli bir içerik hem bağısıklık hem iştah açıcı mamaları çok kaliteli. Umarım yer.
Benim büyük oğlanda böyle bir virüsle cebellesmisti bir şey yediremedik.
Çok keskin kokulu döner aldım iştahı arttırmak icin etin, yaş mamanın keskin kokusu olması gerekiyormuş sizde bir deneyin isterseniz.

Tavuk kücük bi şekilde kızartabilirsiniz kokusu keskin olsun. Yaş mama varsa eğer onu mikrodalga fırında 5-10 saniye ısıtabilirsiniz kokusu cıkar.

Evet kullandığı tablet de güzel kaliteli. Of ya

Viyoyu kendisi içmiyorsa enjektörle deneyin mutlaka . 30 ml veriliyordu sanırım kendi ölçü kabıyla günlük miktar .

Viyoyu kendisi içmiyorsa enjektörle deneyin mutlaka . 30 ml veriliyordu sanırım kendi ölçü kabıyla günlük miktar .
Ben klinikte bi saat kadar kaldım ama ben oradayken midesi kötüydü sonra da serum alıyordu veremedik... Benden sonra vereceklerdi. Akşam evde de biz vericez inşallah

Her şeyi yapıyoruz ama düzelmiyor bugün yapılan ultrasona göre durumu kötüye gitmiş zaten sarılık çok ilerledi durumu ağırlaşıyor canım çok yanıyor. Portakalın yanında ve çocuklarımın yanında ağlayamıyorum ama gece olunca herkes uyuyunca çok zor geliyor. Hayvanların bizi anladıklarını düşünüyorum bu yüzden onunla konuşuyorum ve onu çok sevdiğimi söylüyorum o halsiz haliyle bile beni dinliyor ve yavaşça gözlerini kırpıyor... Yukarda U uvelda demişti ya " isteseler organımı verirdim" diye hakikaten öyle... bize dua edin arkadaşlar kimin duası şifa olur bilinmez Rabbim yardımcımız olsun...

Sürekli aklımda kac kere girip baktım haber var mı umarım cok iyidir toparlamıstır diye düsünüyordum. Cok canım sıkıldı su an…
Bizi anlıyorlar sık sık onunla konusun sevdiginizi söyleyin… parcalandım su an kısacık hayatlarının tüm bölümlerinde yer alıyoruz bizlerinse uzun hayatımızın bir bölümünde.. kaybettigim cogu cocugum hep icimde yasıyor onları böyle görmek cok agır.

Ah kuzum meleğim .
Şunu söylemek zorundayım Malesef . Kediler hastalıklarını çok iyi gizlermiş ta ki son raddeye gelene kadar
Rabbim eğer iyileşmeyecekse ; hiç yıpratmadan acı çektirmeden yanına alsın o meleği
Seni çok iyi anlıyorum . Benim Mabude’ m omurilik tümöründen vefat etti . Ama 6 ay o kadar acı çekti ki . Aşama aşama eridi yavrum felç oldu bez bağladım
Neler yaşadım o eridikçe ben de eridim 10 kilo verdim.
Of yazsam yazarım da neyse .
Allah acı çektirmesin size de dayanma gücü versin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…