• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kedilerde kısırlaştırma

• Konu Sahibi Konu Sahibi masal3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

masal3

Ziyaretçi
arkadaşlar 9 aylık iran kediciğim var ergenlik çağınada fazla zaman kalmadı,zamanı geldiğinde çiftleşmek isteyecek ve ben onun annelik duygusunu tatmasını çok istiyorum kendi gibi güzel yavruları olsun aile gibi olurlar diye düşünüyorum,kısırlaştırma konusu şimdiden uykularımı kacırıyor cok duygusal yaklaşıyorum galiba bu olaya ,onu kısırlaştırdığımda onun haklarını elinden alacakmışım gibi geliyor,biraz araştırdım dişi kedilerin kısırlastırma işlemi 3 saat sürüyormuş erkek kedilerin 1 saat ve erkek kediler daha cabuk atlatıyolarmış iyileşme dönemini ama dişi kediler kısırlastırıldıktan sonra depresyona girer gibi bir yazıda okudum..ama doğru ama yanlış bilmiyorum işte....kısırlaştırma gercekten şartsa onun bu kez allah korusun sağlığıyla alakalı sorunlar yasarım diyede korkuyorum kısırlastırma sonrası..olabiliyormuş çünkü bazı sıkıntılar üreme organları ile alakalı...araştırma yaparken okuduğum yazıda kedinin karnı tras ediliyor kesiliyor vs....bunu okumak bile pskolojimi mahvetti onunla kalsa iy,i ameliyat sonrası erkek kedişler 2 günde dişiler1 haftada toparlanırmış..yani işin aslı şu,,kediciğimin haklarını elinden alacakmışım gibi geliyor bana kısırlastırma yöntemi...belki yanlış düşünüyorum ama en doğru yoluda bilmiyorum...çiftleşme zamanında ona bu hakkı tanımak istiyorumki anneliği tatsın...aşırı bir duygusallıkla düşünüyorum göbegini oksadığımda doğuracagı bebişlere süt verecek organlarınında kendisiyle beraber büyüdüğünü anlayabiliyorum onu doğurma ve anne olma hakkından mahrum etmeye gönlüm elvermiyor tek buda degil kısırlastırma sonrası sağlığı nasıl olur oda beni endişelendiriyor...bir kez anne olma duygusunu yaşasadığında ciftlesmeden durabilirmi....yani kısırlaştırmasam olurmu...kafam bu düşünce ile inanılmaz derecede karıştı....duygusal yönler hep ağır basıyor üzüntü içindeyim...

Son düzenleyen: Moderatör:
canım selam:)

kedilerde ve köpeklerde seksüel duygularla çiftleşme isteği olmuyor,insanlardaki gibi deil yani..

sadece güdüsel olarak çiftleşmek istiyorlar.. çifleşemezlerse,çok acı çekiyorlar..
çiftleşirlerse mutlaka hamile kalıyorlar ve yuvalandırılması gereken bebekler oluyor..

ayrıca dişilerin kısırlaştırılması,onları ileride olabilecek kanserden koruyor,erkek pisilerde de durum aynı durum..

ameliyat dişilerde karında küçük bir kesiyle oluyor az sayıda dikiş oluyor yani ve 5,6 saat sonra düzelip ayaklanıyorlar hemen..
erkeklerde hayaların yapıştırılmasıyla oluyor,dikişsiz yani en yeni tekniğiyle,onlar narkozdan çıkar çıkmaz hoplamaya zıplamaya başlayabiliyolar..
kısırlaştırma ameliyatları onlar için,hiç sarsıcı bir durum olmuyor ruhen ve fiziken canım,korkma ve üzülme olur mu..

ben de senin gibi düşündüm canım.kızımın annelik duygusunu tatmasını ve doya doya çocuklarını büyütmesini istedim

kızım anne olduktan sonra kısırlaştırdık çünkü dişi kedilerde kısırlaştırma belli bir süreden sonra rahim içindeki iltihaplanmayı engelliyor ve kedişlerimiz daha sağlıklı ve rahat oluyorlar

rahim içi iltihaplanma çok tehlikeli ve Allah korusun hayatlarını erkenden kaybetmelerine sebep oluyor

eğer sen de böyle düşünüyorsan ve doğacak bebeklere bakma veya memeden kesildikten sonra sahiplendirme imkanın varsa bir kez anne olduktan sonra kedini kısırlaştır.

zaten kızgınlık dönemi geçmeden kısırlaştırmazlar.kızımın ameliyatı ve sonrası döneminde bir sorun yaşamadık evet biraz halsizlik ve keyifsizlik oluyor ama iyileştikten sonra eski yaramazlıklarına full devam ediyorlar:)

Son düzenleme:
Canım bende arkadaşlarıma katılıyorum..bende oğluşumu kısırlaştırdım..sebeplerinide meg arkadaşımız her zaman olduğu gibi süper anlatmış...süpermen arkadaşım benim..a.s. çapkınımı 1 gece gözetimde tuttular misafir ettiler sonra aldım oğluşumu hiç bir sorun yaşamadım..

Canım bende arkadaşlarıma katılıyorum..bende oğluşumu kısırlaştırdım..sebeplerinide meg arkadaşımız her zaman olduğu gibi süper anlatmış...süpermen arkadaşım benim..a.s. çapkınımı 1 gece gözetimde tuttular misafir ettiler sonra aldım oğluşumu hiç bir sorun yaşamadım..

canımsın arkadaşımmm,sağollla.s.

benim pisilerin biri dişi,biri erkek..
ve her ikisinde de ameliyattan bikaç saat sora aldım eve geldim ben,mutlaka kalmalılar demedi vetleri çünkü..
kız biraz daha geç ama oğlan hemen ayaklanmıştı aynı gün içindeopuyorumnanaktan
yanlız ameliyat yerlerini yalamamaları gerekiyor bikaç gün boyunca,buna dikkat etmek gerekiyor..
kıyafet giydirerek ben önlemiştim bunu mesela..

maşallah canlarımıza bizim:nazar:

Son düzenleme:
arkadaşımın dişi kedisini kısırlaştırdıklarında kafasına plastik huni gibi birşey taktılar. yarayı yalamasın oynamasın diye. hayvanın psikolojisi bozuldu. arkadaşımın elinden kesinlikle yemek yemedi, ben verdim öyle yedi, sürekli kafasından o huniyi çıkarmaya uğraştı, su içmedi. ama bir süre sonra düzeldi.

onun erkek yavrularını önceden kısırlaştırmıştı. onarın ki çok rahat oldu mesela...

bence en azından bir kere çiftleştirin. o da o içgüdüsünü tatmin etsin bir kere a.s

canımsın arkadaşımmm,sağollla.s.

benim pisilerin biri dişi,biri erkek..
ve her ikisinde de ameliyattan bikaç saat sora aldım eve geldim ben,mutlaka kalmalılar demedi vetleri çünkü..
kız biraz daha geç ama oğlan hemen ayaklanmıştı aynı gün içindeopuyorumnanaktan
yanlız ameliyat yerlerini yalamamaları gerekiyor bikaç gün boyunca,buna dikkat etmek gerekiyor..
kıyafet giydirerek ben önlemiştim bunu mesela..

maşallah canlarımıza bizim:nazar:

evet ben de giydirmiştim kızımı yalamaması için

arkadaslar cok tesekkür ederim düşünce ve deneyimlerinize gercekten ihtiyacım vardı..çiftleşme zamanı geldiğinde ona bu hakkı tanıyayım ondan sonrada kısırlaştırayım o zaman....sağlığı acısından kısırlaştırmak daha faydalı demek...en mantıklısı sizin yazdıklarınız,ama yinede zor bir durum galiba duygusal acıdan...onun için en doğrusu bu madem,, öyle ise yapılacak...çiftleşme sonrası hamile olduğunda doğacak yavrularınıda ben kıyıpta veremem kimseye düşünmek bile zor bunu...ayıramam onları insanın canı gibi degerli oluyolar...kıyamamki..sağlıkları yerinde olsun mutlu olsunlar başka bişey istemem allah bana ömür verdikçe bakar korurum...insanın nefesi gibi oluyolar evin içinde,,yavrularından koparamam..bir tane yavrusunu versem bile vicdan azabı cekerim cok takıntılıyım galiba ama elimde degil işte...ne güzel kocaman bir aile oluruz allahın izni ile...

arkadaslar cok tesekkür ederim düşünce ve deneyimlerinize gercekten ihtiyacım vardı..çiftleşme zamanı geldiğinde ona bu hakkı tanıyayım ondan sonrada kısırlaştırayım o zaman....sağlığı acısından kısırlaştırmak daha faydalı demek...en mantıklısı sizin yazdıklarınız,ama yinede zor bir durum galiba duygusal acıdan...onun için en doğrusu bu madem,, öyle ise yapılacak...çiftleşme sonrası hamile olduğunda doğacak yavrularınıda ben kıyıpta veremem kimseye düşünmek bile zor bunu...ayıramam onları insanın canı gibi degerli oluyolar...kıyamamki..sağlıkları yerinde olsun mutlu olsunlar başka bişey istemem allah bana ömür verdikçe bakar korurum...insanın nefesi gibi oluyolar evin içinde,,yavrularından koparamam..bir tane yavrusunu versem bile vicdan azabı cekerim cok takıntılıyım galiba ama elimde degil işte...ne güzel kocaman bir aile oluruz allahın izni ile...

hayırlısı olsun arkadaşımopuyorumnanaktan

Ben de erkek kedimi kısırLaştıracağım. Şu an 5.ayında. Ne zaman gitmem gerekiyor, biLmiyorum. Vet. kızgınlık dönemi yaklaşınca yaparız operasyonu dedi. Bakalım. Ben de tepkilerle karşılaştım. Haklarını elinden alıyorsunuz diyenlere, siz mi bakacaksınız doğacak yavruLara diyorum. Bi şey diyemiyorlar. Böyle evinde kedi besleyenler kızgınlık döneminde salıveriyorlar dışarıdaki dişi kedilerin üzerine. Sonrasını hiç düşünmüyorlar. O annenin, doğacak yavruların hali hiç umurlarında oLmuyor, kendi kedilerinin işi görülsün yeter ki ! Bak dellendim şimdi !

Ben de erkek kedimi kısırLaştıracağım. Şu an 5.ayında. Ne zaman gitmem gerekiyor, biLmiyorum. Vet. kızgınlık dönemi yaklaşınca yaparız operasyonu dedi. Bakalım. Ben de tepkilerle karşılaştım. Haklarını elinden alıyorsunuz diyenlere, siz mi bakacaksınız doğacak yavruLara diyorum. Bi şey diyemiyorlar. Böyle evinde kedi besleyenler kızgınlık döneminde salıveriyorlar dışarıdaki dişi kedilerin üzerine. Sonrasını hiç düşünmüyorlar. O annenin, doğacak yavruların hali hiç umurlarında oLmuyor, kendi kedilerinin işi görülsün yeter ki ! Bak dellendim şimdi !

arkadaşım,
erkek pisiler,tercihen sağlık açısından 1 yaşından itibaren kısırlaştırılıyorlar. böbrek ve idrar yolları sorunları olabiliyor 1 yaşından önceki kısırlaştırmalarda çünkü..
ama vetin kontrolüyle,ergenliğini tamamladığı düşnülürse eğer,8 aylıktan itibaren de yapılabiliyor bu ameliyat..
aciliyet ve belli zorunluluk arzeden durumlar olursa tabii..

kısırlaştırma taraflısıyım ben her koşulda,bunu da belirtmek isterim..

arkadaşım,
erkek pisiler,tercihen sağlık açısından 1 yaşından itibaren kısırlaştırılıyorlar. böbrek ve idrar yolları sorunları olabiliyor 1 yaşından önceki kısırlaştırmalarda çünkü..
ama vetin kontrolüyle,ergenliğini tamamladığı düşnülürse eğer,8 aylıktan itibaren de yapılabiliyor bu ameliyat..
aciliyet ve belli zorunluluk arzeden durumlar olursa tabii..

kısırlaştırma taraflısıyım ben her koşulda,bunu da belirtmek isterim..

Canım, ben onun uygun olduğu zamanı beklerim. Ancak kızgınlık dönemindeki sancılardan dolayı komşucuklarımız (!) rahatsız olursa diye bu döneme girmeden yaptırayım dedim.
Bekleyim en iyisi, hele vet. in biri şimdi bile yapabilirim demişti geçenlerde, yavaş ol demiştim :)

Canım, ben onun uygun olduğu zamanı beklerim. Ancak kızgınlık dönemindeki sancılardan dolayı komşucuklarımız (!) rahatsız olursa diye bu döneme girmeden yaptırayım dedim.
Bekleyim en iyisi, hele vet. in biri şimdi bile yapabilirim demişti geçenlerde, yavaş ol demiştim :)

aman bazı vetler paragöz olabiliyolar,şimdi yapılır mı daha yaa..
ama dediğim gibi,kızgınlığa girmeden hemen önce anlaşılıyo,her an girebilecek oldukları,muayeneyle..
o sıralarda yaptırabilirsin canımm bencea.s

aman bazı vetler paragöz olabiliyolar,şimdi yapılır mı daha yaa..
ama dediğim gibi,kızgınlığa girmeden hemen önce anlaşılıyo,her an girebilecek oldukları,muayeneyle..
o sıralarda yaptırabilirsin canımm bencea.s

Teşekkür ederim canım, bilgilendirmen için. Kimi vet.ler ticari amaçla yaptığı için bu işi, doğal yani bu tepkileri.
Esasında gezici vet. kliniği geliyor kimi zaman, oraya götürmemi tavdie ettiler ama oraya da güvenemedim. Onlar da o kadar rutin bir şekilde yapıyorlar ki bu işi, anlamışsındır yani. bu bitti, sıradaki vs.
Çocuk gibi oluyor işte, bırakamam onlara da. Neyse o zamana gelelim, yine konuşuruz bu konuyu. Şu an 5. ayında nisan, mayıs gibi bir bakalım hele.yerimseniben

Teşekkür ederim canım, bilgilendirmen için. Kimi vet.ler ticari amaçla yaptığı için bu işi, doğal yani bu tepkileri.
Esasında gezici vet. kliniği geliyor kimi zaman, oraya götürmemi tavdie ettiler ama oraya da güvenemedim. Onlar da o kadar rutin bir şekilde yapıyorlar ki bu işi, anlamışsındır yani. bu bitti, sıradaki vs.
Çocuk gibi oluyor işte, bırakamam onlara da. Neyse o zamana gelelim, yine konuşuruz bu konuyu. Şu an 5. ayında nisan, mayıs gibi bir bakalım hele.yerimseniben

evet canım,haberleşiriz yinekaydirigubbakcemile5..
bence de o söylediğin aylarda bi bakılır tamam mı oğluşta durum vaziyetler diyeeeekaydirigubbakcemile3

canım ben de bebeklerimizi sahiplendirmedim şimdi kocaman sıpalar oldular bizimleler inşallah Allah bize ömür verdikçe de bizimle yaşayacaklar

hayırlı olsun canım bebişlerinizi de güle güle büyütün :)

torunlar daha da bi çok seviliyo söyliyim ama :))

arkadaslar annemin tekir kedisi var adı panter bugün kısırlaştırıldı,bende gittim onlarla beraber vete..erkek kedilerinki cok kolay bir saat bile sürmez dedi vet,iğne yaptı yavrucak baygınlaştı bizi almadı yanına bir saat bile sürmeden gecmiş olsun diye aşağıdan bagırdı getirdi annemin panterini..dikiş atılmadı erkek kedilerde dikiş yokmu acaba..ben dikiş atma tekniği kullanmıyorum dedi vet..ponponları gitti kedinin..getirdi baygın ölü gibi tabi normal narkoz etkisi ama cok etkilendim o görüntüden..ve allaha şükür bir kac saat içinde toparlandı kedicik...dişi kedilerin 3 saat sürüyor dedi vet,dişi kedide garanti veremem zor oluyor dedi..ameliyat süreleri iyilesme süreleri daha uzunmuş..inanın strese girdim bütün gün keske gitmeseydim dedim kendime...öyle baygın yatışından cok etkilendim...arkadaşlar bende zamanı gelince kısırlaştırmam gerek ama korkuyorum,bugün neden hep en zor seyler dişilerin basına gelir diye düşündüm,hanı daha uzun ve zor bir operasyon geciriyolar ya dişi kedişler o yüzden....dişi kedişlerini kısırlastıran arkadaslardan yardım bekliyorum,operasyon sonrası iyilesme süreci bakımı zormu...ne kadar sürede iyilesti sizin dişi kedişler,, anormallikler oldumu..acı cekiyolarmı ne kadar sürede toparlandılar..daha zamanı var ama şimdiden düşün düşün deli olucam,,annemin kedisi cok uysal veteriner masallah der hep ama benim zilli bir tırnak kesiminde 3 kişi zor tutarız eldiven giymesek parcalayacak ellerimizi...cok huysuz..vete girdiğimiz an tıslamaya baslayan türden...minicik bedenini yorup ona acı vermek istemiyorum ama zamanı gelince mecburen kısırlasacakta ben kafamdaki paranoyalardan kurtulamıyorum bir türlü...daha şimdiden o kadar etkisinde kalmışımki düşüncelerimin gece sürekli uyanıyorum biraz onun sesini duysam kalkıyorum ne oldu diye gecede kac kere...normalde uykusu cok derin olan ben onun en ufak sesini duyup kalkıyorum geceleri....yani kısacası dişi kedişlerini kısırlastıran arkadasların deneyimlerine ihtiyacım var.....

selam canım:)

erkek olan pisimiz de dişi olan da kısırlaştırıldı..
erkeklerinki kısacık kolay bi operasyonla halloluyo ve yeni teknikte dikiş atmıyolar,yapıştırıyolar.. sorasını biliyosun zaten,narkozun etkisi geçince ayaklanıyolar hemen..

dişilerde,karından 3 cm kadar bi kesi oluyo ve bildiğin dikiş..
ne de olsa dikiş biraz ağrı yapabiliyo ama narkozu attıktan 5,6 saat gibi zaman sora,gayet rahatlıyo hareketleri.. kıyafet giydirerek de dikiş yerine ulaşmasını engellersen sorun yok..
bir gün sonra çok daha iyi oluyolar,bir gün sonra,eski afacan oluyolar..

üzücü bişey tabii,onu öyle baygın görmek ama hepsi bu canım arkadaşım,korkmana üzülmene gerek yok..

şu an 7,5 aylık olan dişi kedim Rimel 15 gün önce kısırlaştırma ameliyatına girdi.aslında daha küçükte olabilir.araba tekerinden kurtardığımızda cok minikti.veterineri en fazla 1.5 aylık olabileceğini söyledii ama sanırım daha küçüktü.sonradan 1,5 aylık kedilerle karşılaştırdığımda anladım:)neyse sonucta 6-7 ay arası ameliyata alındı:)veteriner tercihi bana bıraktı ilk kızgınlığını da bekleyebiliriz istersen dedi.ama daha küçükken aşıları için götürdüğünde hormonlarla hiç tanışmadan yapılsa daha iyi oluyor demişti.insanlarda da öyledir ya cocukken daha bir kolay iyileşiriz.vücut kendini daha hızlı onarır.bu yüzden bir an önce yapılmasını istedim.saat 11 gibi ameliyata alındı.12 de veterinerdeydik.ameliyatı bitmişti.2,5 saat sonra gelip alabileceğimizi söylediler.benim gibi ilk defa kedi annesi olanlara sesleniyorum,ameliyattan yeni cıkmış halini görünce sakın panik yapmayın:)solunumu yavaşladığı için narkozun etkisiyle ve vücudu da soğuk olduğu için ben neredeyse bayılıyordum orada "nefes almıyor , bakın nolur "diye paniklerken:S doktoruyla bile bişey konusamadan ağlaya zırlaya cıktım oradan.2.5 saat sonra almaya gittiğimizde kendine geldi gözlerini açtı dediler.1-2 kere de kusmuş.aldık evimize getirdik.anında evde olduğu için rahatladığı hissedildi.bu yüzden yine tavsiyem sakın özel bir durum yoksa kllinikte bekletmeyin.kendisini evinde ve sizin yanınızda daha güvende hissediyor.doktorumuzun tavsiyesi de buydu.kızımın ameliyatı karından 3-4 cm boyunda açılarak yapılmış.komple rahim yumurtalıklar alındı.ameliyattan 1 gece önce aç bırakılması istendi.eve geldiğimizde haliyle yürümeye calıştı hemen ama narkzun etkisiyle ilk bikaç seferde başarılı olamadı.hatta ne lup bittiğini anlamadığı için hala eskisi gibi haraket etmeye çalıştı kanepenin üstüne atlamaya calıştı..gözlerini zor açıyordu.önüne her ürlü yiyeceği koyduk ama yiyemedi.asıl kabus bir kaç saat sonra başladı.anestezinin etkisi geçmeye başlayınca canı daha fazla acımaya başladı sanırım:(sürekli kusuyordu zaten.kuytu köşelere gidip kesinlikle kendine dokundurtmuyordu.dokunmak isteyince bağırıyordu kavga seslerini ilk defa ozaman duydum rimelden.o gece sabaha kadar ne o uyudu ne de babasıyla ben:( ve kusması neredeyse ameliyat sonrası 14 saat sürdü.o gece yatagımızı onun rahat edebileceği odaya yaptık.tuvaletini ,suyunu, kuru mama ,yas mama,balık,tavuk ciğeri,haşlanmış tavuk göğsünden oluşan menüsünü de odaya tasıdık.ilk gün kendisiyle oynayabilecek durumda olmadığından kafasına huniye benzer elsabeth başlığını takmadık.derdi kendine yetiyor birde onunla uğraşmasın diye.sabah tam 6 da rimel hanım yalpalayarak önce kumuna gitti sonrada yemeklerin basına.bulantısı gecer geçmez kendine geldi yani.bence bu operasyonda en zor kısım narkozun atılmasına kadar gecen dönem.tabi buda kediden kediye farklılık gösterebilirmiş.o gün hiç durmadan yiyip su içti.kuru mama hariç saydıklarımın hepsini yedi.o küçücük sey bir büyük çupra(bizim yediklerimiz kadar)2 tabak ciğer ,2 tabak yas mama,ve 1 tabak tavukyedi:)yedi yemesine seviniyorum bir yandan ama bu seferde tuvaletini beklemeye başladım.okadar yemesine rağmen tüm gün hiç idrar dışında bişey yapmadı.veterinerini aradım.normal lduğunu canı acıdığı için yapamayacağını söyledi.yarın yapar dedi.ve söylediği gibi de oldu.ertesi akşam yani ameliyatın 3. günü ilk kakayı da gördük.ve yaptı yaptı diye evde sevinç çığlıkları eşliğinde zıpladık:Dafedersiniz ama bir poka bu kadar sevineceğimi tahmin bile edemezdim.s nraki gün koşturmaya başladı.sahi kafasına başlığı ilk yemeğini yemeye başladığında taktık.kendine gelir gelmez..çünkü çok haraketli ve yaramaz olduğu için hemen dikişlerine yöneldi bizimki.en tehlikeli durumlardan biride bu.dikişleri açılırsa malesef iç organların dışarı çıkma riski bile var.buda yeniden narkoz ve yeniden dikiş 2. bir ameliyat demek.bizim veterinerimiz yarasının üstünü ayrıca kapatmadı.açık kalırsa daha cabuk iyileşeceğini söyledi.antibiyotik vermedi ayrıca.ameliyattan sonra iğne yapılmış çünkü.başlığıylada deprosyna falan girmedi rimel.sadece ilk gün alışana kadar yrürken hunisi bir yere takıldığında ilerleyemiyr kuraramıyr öyle dakkalarca bekliyordu::Dsonra geri geri gidip kurtulmayı öğrendi.sonraki gün huni ile koşturmaya başlamıştı bile:Dher gecen gün daha iyiye gidiyorlar.ilk 3 günden sonra eski hallerinden en ufak farkları kalmıyor.dikişleri yavaş yavas düştü.dün yani tam 14.gün son dikişide düştü kendiliğinden.bu arada başlığını hiç çıkarmadık.bazen rahatlaması için 5-10 dakika çıkarınca bile dikiş ipleklerini çekiyor,kabuklarını koparıyordu.bugün tüm ipler düşünce başlıktan da kurtuldu.şu anda ayaklarıma saldırmakla meşgul:)15 gündür rahatca ısıramayışının acısını çıkarıyor:nazar:son olarak rimelde bende sizleri öpüyoruz:39::16:

Son düzenleme:
şu an 7,5 aylık olan dişi kedim Rimel 15 gün önce kısırlaştırma ameliyatına girdi.aslında daha küçükte olabilir.araba tekerinden kurtardığımızda cok minikti.veterineri en fazla 1.5 aylık olabileceğini söyledii ama sanırım daha küçüktü.sonradan 1,5 aylık kedilerle karşılaştırdığımda anladım:)neyse sonucta 6-7 ay arası ameliyata alındı:)veteriner tercihi bana bıraktı ilk kızgınlığını da bekleyebiliriz istersen dedi.ama daha küçükken aşıları için götürdüğünde hormonlarla hiç tanışmadan yapılsa daha iyi oluyor demişti.insanlarda da öyledir ya cocukken daha bir kolay iyileşiriz.vücut kendini daha hızlı onarır.bu yüzden bir an önce yapılmasını istedim.saat 11 gibi ameliyata alındı.12 de veterinerdeydik.ameliyatı bitmişti.2,5 saat sonra gelip alabileceğimizi söylediler.benim gibi ilk defa kedi annesi olanlara sesleniyorum,ameliyattan yeni cıkmış halini görünce sakın panik yapmayın:)solunumu yavaşladığı için narkozun etkisiyle ve vücudu da soğuk olduğu için ben neredeyse bayılıyordum orada "nefes almıyor , bakın nolur "diye paniklerken:S doktoruyla bile bişey konusamadan ağlaya zırlaya cıktım oradan.2.5 saat sonra almaya gittiğimizde kendine geldi gözlerini açtı dediler.1-2 kere de kusmuş.aldık evimize getirdik.anında evde olduğu için rahatladığı hissedildi.bu yüzden yine tavsiyem sakın özel bir durum yoksa kllinikte bekletmeyin.kendisini evinde ve sizin yanınızda daha güvende hissediyor.doktorumuzun tavsiyesi de buydu.kızımın ameliyatı karından 3-4 cm boyunda açılarak yapılmış.komple rahim yumurtalıklar alındı.ameliyattan 1 gece önce aç bırakılması istendi.eve geldiğimizde haliyle yürümeye calıştı hemen ama narkzun etkisiyle ilk bikaç seferde başarılı olamadı.hatta ne lup bittiğini anlamadığı için hala eskisi gibi haraket etmeye çalıştı kanepenin üstüne atlamaya calıştı..gözlerini zor açıyordu.önüne her ürlü yiyeceği koyduk ama yiyemedi.asıl kabus bir kaç saat sonra başladı.anestezinin etkisi geçmeye başlayınca canı daha fazla acımaya başladı sanırım:KK43:sürekli kusuyordu zaten.kuytu köşelere gidip kesinlikle kendine dokundurtmuyordu.dokunmak isteyince bağırıyordu kavga seslerini ilk defa ozaman duydum rimelden.o gece sabaha kadar ne o uyudu ne de babasıyla ben:KK43: ve kusması neredeyse ameliyat sonrası 14 saat sürdü.o gece yatagımızı onun rahat edebileceği odaya yaptık.tuvaletini ,suyunu, kuru mama ,yas mama,balık,tavuk ciğeri,haşlanmış tavuk göğsünden oluşan menüsünü de odaya tasıdık.ilk gün kendisiyle oynayabilecek durumda olmadığından kafasına huniye benzer elsabeth başlığını takmadık.derdi kendine yetiyor birde onunla uğraşmasın diye.sabah tam 6 da rimel hanım yalpalayarak önce kumuna gitti sonrada yemeklerin basına.bulantısı gecer geçmez kendine geldi yani.bence bu operasyonda en zor kısım narkozun atılmasına kadar gecen dönem.tabi buda kediden kediye farklılık gösterebilirmiş.o gün hiç durmadan yiyip su içti.kuru mama hariç saydıklarımın hepsini yedi.o küçücük sey bir büyük çupra(bizim yediklerimiz kadar)2 tabak ciğer ,2 tabak yas mama,ve 1 tabak tavukyedi:)yedi yemesine seviniyorum bir yandan ama bu seferde tuvaletini beklemeye başladım.okadar yemesine rağmen tüm gün hiç idrar dışında bişey yapmadı.veterinerini aradım.normal lduğunu canı acıdığı için yapamayacağını söyledi.yarın yapar dedi.ve söylediği gibi de oldu.ertesi akşam yani ameliyatın 3. günü ilk kakayı da gördük.ve yaptı yaptı diye evde sevinç çığlıkları eşliğinde zıpladık:Dafedersiniz ama bir poka bu kadar sevineceğimi tahmin bile edemezdim.s nraki gün koşturmaya başladı.sahi kafasına başlığı ilk yemeğini yemeye başladığında taktık.kendine gelir gelmez..çünkü çok haraketli ve yaramaz olduğu için hemen dikişlerine yöneldi bizimki.en tehlikeli durumlardan biride bu.dikişleri açılırsa malesef iç organların dışarı çıkma riski bile var.buda yeniden narkoz ve yeniden dikiş 2. bir ameliyat demek.bizim veterinerimiz yarasının üstünü ayrıca kapatmadı.açık kalırsa daha cabuk iyileşeceğini söyledi.antibiyotik vermedi ayrıca.ameliyattan sonra iğne yapılmış çünkü.başlığıylada deprosyna falan girmedi rimel.sadece ilk gün alışana kadar yrürken hunisi bir yere takıldığında ilerleyemiyr kuraramıyr öyle dakkalarca bekliyordu::Dsonra geri geri gidip kurtulmayı öğrendi.sonraki gün huni ile koşturmaya başlamıştı bile:Dher gecen gün daha iyiye gidiyorlar.ilk 3 günden sonra eski hallerinden en ufak farkları kalmıyor.dikişleri yavaş yavas düştü.dün yani tam 14.gün son dikişide düştü kendiliğinden.bu arada başlığını hiç çıkarmadık.bazen rahatlaması için 5-10 dakika çıkarınca bile dikiş ipleklerini çekiyor,kabuklarını koparıyordu.bugün tüm ipler düşünce başlıktan da kurtuldu.şu anda ayaklarıma saldırmakla meşgul:)15 gündür rahatca ısıramayışının acısını çıkarıyor:nazar:son olarak rimelde bende sizleri öpüyoruz:KK39::KK16:

Back
X