• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kedilerde kısırlaştırma

• Konu Sahibi Konu Sahibi masal3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Konuyu tekrar hortlatmış gibi olcak ama google a yazınca çıkıyor herkes faydalansın diye yazıyorum. Kedinizi kısırlaştırmaya karar verdiyseniz bir daha tekrar tekrar düşünüp kalbinize vesvese vermeyin bu sadece sizi yıpratır. Ben kedimi dün kısırlaştırdım kedim erkek ve 10 aylık. Öncelikle kendi vetinizden başka bi yere götürmemenizi tavsiye ediyorum kendi çocuğunuzu düşünün mesela Allah korusun bi ameliyat olması gerekse çocuğunuzu sürekli götürdüğünüz aşılarını geçirdiği rahatsızlıkları bilen doktoru mu tercih edersiniz yoksa bi başkasını mı? Veterinerlik fakültesinde okuyan arkadaşım kedimi kendi kedisi gibi götürüp ücretsiz kısırlaştırabilceğini söyledi ama ben kabul etmedim kendi vetine yaptırdım bu konuya çok önem veriyorum. Ücreti 200 liraydı fazla geldi bana da çünkü o kadar durumu olan biri değilim ama kediciğimin sağlığını da riske atamazdım zaten o klinikten sahiplenmiştim kedimi bunun hatrına indirimle anca 175e kısırlaştırdık. Herkesin bildiği gibi gece 12de mama ve su kabını kaldırdık sabah da 11de vete bıraktık, ameliyat 15 dakikalık bi ameliyat ama doktorumuz kendine gelmesi saat 17.00 bulur dedi ben de tam ayılmadan almak istemedim dayanamazdım onun o halini görmeye. Sonuç olarak akşam 6 gibi gittik ve kedimizi aldık, ameliyattan sonra da 12 saat bir şey yememesi gerekiyo bu nokta çok önemli çünkü zaten narkoz boğazını kurutup yakmış oluyor ve eğer su bile içerse midesi bulanır kusmasına sebep olur bu da boğazı ikinci defa tahriş eder dedi. Eve geldik o kadar saat geçmesine rağmen çantasından çıkardığmda yürüyemedi yalpaladı yatağına koydum sokulup uyudu bi iki saat sonra uyandı. Bütün miyavlamalarına kulak tıkayıp gece 11e kadar bir şey vermedim. Sonrasında rahat yiyebilsin diye bi paket yaş mama verdim doktor da bunu tavsiye etmişti zaten, deli gibi yedi bitirdi ve çok fazla su içti. Bi yerlere atlayıp zıplamasın diye gece onunla beraber salonda uyudum çok da hali yoktu zaten ama sabaha doğru baya eski hali gibi peteklerin üstüne zıplıyodu :eek: bugün daha ilk günü işte, çok şükür hiçbi problemimiz olmadı ben de çok fazla korkuyodum, lütfen internetteki facia gibi olayları okumayın yok kanaması olmuş kanamayı durduramamışlar yok dikişini koparmış delirmiş falan:KK11: ben okudukça fenalık geçirdim, ama her şey sorunsuz halloldu çok şükür :nazar: sorusu olan varsa -erkek kediler için- istediği bilgiyi verebilirim. Yeniyim bu arada bu da ilk yorumum, herkese selamlar :KK19:En Büyük KK

kedilerde annelik babalık duyguları yok.iç güdüsel olarak ciftleşmek istiyorlar.
onlar da acı cekmesinler kızgınlık zor bir dönem.

Merhabalar. Acil yardımınıza ihtiyacım var. Dişi kedimi 11.45 de ameliyata aldılar. Saat 13.30 da çıktı. Ama veteriner 3 kez anestezi iğnesi vurdum çünkü uyumadı bir türlü dedi. Zaten çıktığında da uyanık sayılırdı. Çıktığı gibi eve gönderdi bizi. Saat 18.00 e kadar yemesin bir şey dedi. Kedim geldiğinden beri sürekli hareketli ve sürekli düşüyor. Yara yerinin üzerine düştüğü için ince bir kanama oldu. Vet. Yaranın üzerini kapatmadı gerek yok dedi. 5 saat oldu kedi ne miyavlıyor ne su içiyor ne yemek yiyor. Hareket ettiğinde sürekli yalpalayıp düşüyor bu saat oldu hala böyle. Gözleri hep açık ama tepkisiz. Çiş yapmadı. Ameliyat sırasında çiş yapmış ama. Çok korkuyorum bir şey olacak diye :(

Merhabalar. Acil yardımınıza ihtiyacım var. Dişi kedimi 11.45 de ameliyata aldılar. Saat 13.30 da çıktı. Ama veteriner 3 kez anestezi iğnesi vurdum çünkü uyumadı bir türlü dedi. Zaten çıktığında da uyanık sayılırdı. Çıktığı gibi eve gönderdi bizi. Saat 18.00 e kadar yemesin bir şey dedi. Kedim geldiğinden beri sürekli hareketli ve sürekli düşüyor. Yara yerinin üzerine düştüğü için ince bir kanama oldu. Vet. Yaranın üzerini kapatmadı gerek yok dedi. 5 saat oldu kedi ne miyavlıyor ne su içiyor ne yemek yiyor. Hareket ettiğinde sürekli yalpalayıp düşüyor bu saat oldu hala böyle. Gözleri hep açık ama tepkisiz. Çiş yapmadı. Ameliyat sırasında çiş yapmış ama. Çok korkuyorum bir şey olacak diye :KK43:

Kediniz nasıl oldu?

Kediniz nasıl oldu?
Tam 24 saat sonra kendine ancak gelebildi. Şu an durumu iyi. İlk üç gün antibiyotik tedavisi oldu. Ancak dikişini sürekli çekiştirdiğinden ve yaladığından sarı iltihap akıyor yarasından. Yarın veterinere göstereceğim.

Tam 24 saat sonra kendine ancak gelebildi. Şu an durumu iyi. İlk üç gün antibiyotik tedavisi oldu. Ancak dikişini sürekli çekiştirdiğinden ve yaladığından sarı iltihap akıyor yarasından. Yarın veterinere göstereceğim.

Normal anestezi süreci zor oluyor diye gazlı anestezı uygulatmıştım ben. Cok geçmiş olsun keşke sarsalarmış acıkta cabuk iyileşir diyorlar ama bizim hekim yaraya gazlı bez koyup, üstüne bandaj yapmıştı. 1 hafta sonra bandajı cıkarttı. Bandaj cıkınca dikiş ipini keserek iyice kısalttı cekemesin diye zaten 1 dikiş vardı ve kesi 1cm gıbı bıseydı.bandaj cıktıktan dört gun sonra tamamen iyileşti. Rica etsenız tedaviden sonra bandaj yaparlar mı acaba yada bazı arkadaslar bebek zıbını gıydırıyorlardı dikişlerle oynmasın dıye. acıkta bırakmak buyuk risk aslında

Back
X