- 1 Ocak 2017
- 1.918
- 3.261
- 133
- Konu Sahibi feruzecerci
-
Tabi zararı var. Veterineriniz bu konuda uyarmadı mı? Yumurtanın kendisi bile kedilerün sindirimi için çok ağır bir besinken çiğ verirseniz iç parazit yapar. Aşılarını yaptırmayı ihmal etmeyin ve çiğ hiçbir şey vermeyin
Çiğ et, çiğ yumurta aman Allahım. Ben çok çok nadir bir dilim salam vereceksem bile yağsız pişirmeden asla vermiyorum. Onlar ister çocuk.. Ama asla vermemeniz gereken şeyler. Onlara zarar veriyorsunuzArada dondurulup çözülmüş çiğ et veriyorum, iç parazitleri var. Çok seviyorlar ve istiyorlar ben de onları iştahlı görünce veriyordum...veteriner hekimimize sormadım bir sorayım.
Bir blokta okumuştum dondurulup çözülmüş çiğ et zararlı değilmiş yabancı kaynaklardan araştırma yapıp yazılmış bir yazıydı. Dondurunca et zararlı bakterilerden arınıyormuş çiğ et içindeki besinleri kaybetmediginden daha yararlıymış. Mama dışında arada veriyorum ayda 1-2 kez.Çiğ et, çiğ yumurta aman Allahım. Ben çok çok nadir bir dilim salam vereceksem bile yağsız pişirmeden asla vermiyorum. Onlar ister çocuk.. Ama asla vermemeniz gereken şeyler. Onlara zarar veriyorsunuz
Bence veterinerinizle görüşün bir doktordan işitmediğiniz sürece internetten okuduğunuz bilginin güvenirliğinden emin olmayın.Bir blokta okumuştum dondurulup çözülmüş çiğ et zararlı değilmiş yabancı kaynaklardan araştırma yapıp yazılmış bir yazıydı. Dondurunca et zararlı bakterilerden arınıyormuş çiğ et içindeki besinleri kaybetmediginden daha yararlıymış. Mama dışında arada veriyorum ayda 1-2 kez.
Bence veterinerinizle görüşün bir doktordan işitmediğiniz sürece internetten okuduğunuz bilginin güvenirliğinden emin olmayın.
bizde kedi kopeklerimize hatta tavuklarimiza bilee veriyoruz yumurtaların zamanı biraz geçmişse yemeye tiksinince
Merhaba arkadaşlar, benim kedilerim ciğ yumurtaya aşık... Bunu bir gün kek yaparken farkettim, yumurta kırarken yanıma geldi istedi ben de deneme amaclı biraz verdim çok iştahlı yedi. Şimdi neredeyse her sabah kahvaltı niyetine yumurta yemek istiyorlar. Iki kedim var ikisi de bu şekilde, haşlanmış yumurta denedim sevmediler sahanda verdim sevmediler, sadece çiğ seviyorlar. Sizce zararı var mıdır? Çiğ yumurta verenler bakabilir mi?
Ben de kedilerin zaman zaman sebze ve et yemeleri taraftarıyım ama bence çocukları riske atmayın eti haşlayıp da verin. Hatta ben kendim yaş mama yapıyorum ona. Et havuç bezelye kemik zerdeçal hepsini birlikte haşlayıp robottan geçiriyorum. Çok severek yiyorIki tane veteriner hekimimiz var ikisi de farklı şeyler söylüyor :) Bir tanesi faydalı bulurken diğeri kuru mama dışında bir şeyi açıkça önermedi. Sormadım aslında detaylıca şunu vereyim mi diye ama kaliteli bir kuru mama beslenme için yeterli demişti.
Diğer hekim ise çeşitli beslenmeyi sağlıklı buluyor kedilerim maşallah çok şükür çok sağlıklılar tüy dökme sorunu, kakayla ilgili sorunları, kilo problemleri yok. Ikisi de parlak tüylü hareketli kediler.
Sadece kuru mama öneren vet. Hekime en son aşı icin götürdüğümde sağlık açısından kedilerimi çok beğenmişti.
Teşekkürler, kemik robottan geçiyor mu ben de yapayım.Ben de kedilerin zaman zaman sebze ve et yemeleri taraftarıyım ama bence çocukları riske atmayın eti haşlayıp da verin. Hatta ben kendim yaş mama yapıyorum ona. Et havuç bezelye kemik zerdeçal hepsini birlikte haşlayıp robottan geçiriyorum. Çok severek yiyor
Yok haşlandıktan sonra kemiği çıkartıyorum amaç kemiğin içindeki ilik sebzelerde ve suyuna geçsinTeşekkürler, kemik robottan geçiyor mu ben de yapayım.
Benzer şeyleri Ben de yapıyorum et ilikli kemik veya tavuk but biraz patates mercimek gibi bi tahıl.. kemikleri çıkarıyorum ama bunu her zaman yapmıyorum biraz üşeniyorum bunu yapmaya. Nadiren...Yok haşlandıktan sonra kemiği çıkartıyorum amaç kemiğin içindeki ilik sebzelerde ve suyuna geçsin☺
Kedilerinize gareziniz mi var?Arada dondurulup çözülmüş çiğ et veriyorum, iç parazitleri var. Çok seviyorlar ve istiyorlar ben de onları iştahlı görünce veriyordum...veteriner hekimimize sormadım bir sorayım.
Iç parazit aşıları var anlamında söylemiştim, çiğ et konusunda da hakikaten faydalı olduğunu düşünerek veriyorum.Kedilerinize gareziniz mi var?
Vermeyin niye veriyosunuz, benim kedim kendi maması dışında hiçbişey yemez alıştırmadık merak bile etmez yediklerimizi, en sağlıklısı da bu, veteriner önerisi bu şekilde bi beslenmeydi zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?