Kedilere çiğ yumurta veren var mı?

feruzecerci

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
1.918
3.261
133
Merhaba arkadaşlar, benim kedilerim ciğ yumurtaya aşık... Bunu bir gün kek yaparken farkettim, yumurta kırarken yanıma geldi istedi ben de deneme amaclı biraz verdim çok iştahlı yedi. Şimdi neredeyse her sabah kahvaltı niyetine yumurta yemek istiyorlar. Iki kedim var ikisi de bu şekilde, haşlanmış yumurta denedim sevmediler sahanda verdim sevmediler, sadece çiğ seviyorlar. Sizce zararı var mıdır? Çiğ yumurta verenler bakabilir mi?

Tabi zararı var. Veterineriniz bu konuda uyarmadı mı? Yumurtanın kendisi bile kedilerün sindirimi için çok ağır bir besinken çiğ verirseniz iç parazit yapar. Aşılarını yaptırmayı ihmal etmeyin ve çiğ hiçbir şey vermeyin

Arada dondurulup çözülmüş çiğ et veriyorum, iç parazitleri var. Çok seviyorlar ve istiyorlar ben de onları iştahlı görünce veriyordum... veteriner hekimimize sormadım bir sorayım.

Arada dondurulup çözülmüş çiğ et veriyorum, iç parazitleri var. Çok seviyorlar ve istiyorlar ben de onları iştahlı görünce veriyordum... veteriner hekimimize sormadım bir sorayım.
Çiğ et, çiğ yumurta aman Allahım. Ben çok çok nadir bir dilim salam vereceksem bile yağsız pişirmeden asla vermiyorum. Onlar ister çocuk.. Ama asla vermemeniz gereken şeyler. Onlara zarar veriyorsunuz

Çiğ et, çiğ yumurta aman Allahım. Ben çok çok nadir bir dilim salam vereceksem bile yağsız pişirmeden asla vermiyorum. Onlar ister çocuk.. Ama asla vermemeniz gereken şeyler. Onlara zarar veriyorsunuz
Bir blokta okumuştum dondurulup çözülmüş çiğ et zararlı değilmiş yabancı kaynaklardan araştırma yapıp yazılmış bir yazıydı. Dondurunca et zararlı bakterilerden arınıyormuş çiğ et içindeki besinleri kaybetmediginden daha yararlıymış. Mama dışında arada veriyorum ayda 1-2 kez.

Bence veterinerinizle görüşün bir doktordan işitmediğiniz sürece internetten okuduğunuz bilginin güvenirliğinden emin olmayın.

Bence veterinerinizle görüşün bir doktordan işitmediğiniz sürece internetten okuduğunuz bilginin güvenirliğinden emin olmayın.

Iki tane veteriner hekimimiz var ikisi de farklı şeyler söylüyor :) Bir tanesi faydalı bulurken diğeri kuru mama dışında bir şeyi açıkça önermedi. Sormadım aslında detaylıca şunu vereyim mi diye ama kaliteli bir kuru mama beslenme için yeterli demişti.
Diğer hekim ise çeşitli beslenmeyi sağlıklı buluyor kedilerim maşallah çok şükür çok sağlıklılar tüy dökme sorunu, kakayla ilgili sorunları, kilo problemleri yok. Ikisi de parlak tüylü hareketli kediler.
Sadece kuru mama öneren vet. Hekime en son aşı icin götürdüğümde sağlık açısından kedilerimi çok beğenmişti.

Benim kedim yumurta seviyor ama çiğ değil haşlıyorum çoğunlukla sarısını yiyor çiğ vermeden önce veterinere danışmanızı öneririm

Reactions: The

Çiğ yumurta her türlü canlı için zararlıdır.
İçinde zararlı olabilecek şeylerin pişirilerek etkisiz hale getirilmesi gerekir.
Bu hayvan ya da insan diye ayrılmaz, aklınızda olsun.

Reactions: The
Bozukken değil yanlış anlaşılmasın .tavuklarimiz yumurtluyo .bazen gizli yerlere yumurtluyo aaa burayada mı yumurtlamis diye sonradan farkedince kaç günlük yumurta olduğunu bilmedigimizden veriyoruz onlara .kırıncasarisinin bozuk oldugunu görsek yedirmeyiz onlarada

Ben de kedilerin zaman zaman sebze ve et yemeleri taraftarıyım ama bence çocukları riske atmayın eti haşlayıp da verin. Hatta ben kendim yaş mama yapıyorum ona. Et havuç bezelye kemik zerdeçal hepsini birlikte haşlayıp robottan geçiriyorum. Çok severek yiyor

Teşekkürler, kemik robottan geçiyor mu ben de yapayım.

Yok haşlandıktan sonra kemiği çıkartıyorum amaç kemiğin içindeki ilik sebzelerde ve suyuna geçsin☺
Benzer şeyleri Ben de yapıyorum et ilikli kemik veya tavuk but biraz patates mercimek gibi bi tahıl.. kemikleri çıkarıyorum ama bunu her zaman yapmıyorum biraz üşeniyorum bunu yapmaya. Nadiren...

Barf veya Raw beslenmeyi araştırın ondan sonra çiğ vermeyin diye ahkam kesin bence. Bu hayvanlar doğada pişmiş et yada yumurta yemiyorlar. Buzlukta dondurduğunuz her türlü eti verebilirsiniz.

Kedilerinize gareziniz mi var?
Iç parazit aşıları var anlamında söylemiştim, çiğ et konusunda da hakikaten faydalı olduğunu düşünerek veriyorum.
Ayrıca buradan sonra haşlanmış yumurta verdim malesef yemediler...

Vermeyin niye veriyosunuz, benim kedim kendi maması dışında hiçbişey yemez alıştırmadık merak bile etmez yediklerimizi, en sağlıklısı da bu, veteriner önerisi bu şekilde bi beslenmeydi zaten

Vermeyin niye veriyosunuz, benim kedim kendi maması dışında hiçbişey yemez alıştırmadık merak bile etmez yediklerimizi, en sağlıklısı da bu, veteriner önerisi bu şekilde bi beslenmeydi zaten

Ya ben galiba onları da insan gibi görüyorum benim sorunum
Kuru kuru mamayı kıtırdatmasina canım acıyor gidip kurunun yanında ıslak mama veriyorum her gün. Ödül çubuklarını da hemen hemen her gün veriyorum. Bunun dışında kendim et yiyorsam mutlaka onlara da ayırıyorum, bazen tavuk haşlayıp veriyorum. Mesela damak zevki olarak kedilerimden biri tuzsuz sevmez onun için tuz da eklerim.
Kötü alışkanlıkları var mutfak tezgahında gezmek gibi. Çünkü biliyorlar ben tezgahta bi şeyler hazırlayıp onlara veriyorum.
Vermediğim gün mutlaka çöpü kurcalarlar. Kuru mama olarak da kaliteli mama tercih ediyorum yine de içim el vermiyor. Mamanın Et içeriği %30gibi bir şeydi okudum. Proteinli değil gerçek etli mama tercih ediyorum ama yine de %30 et az geliyor. Böyle işte yavrularıma kıyamıyorum diye yanlış yapıyorum galiba...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…