Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Bende var ama hamile-tatlicadiarzu-

Şaka bir yana kepeklenme sorunu tüm vücuttamı yoksa belirli bir bölgedemi. Sinirsel yada psikolojik olabilir.

Tüy dökülmesi varmı o bölümlerde mantarda olabilir. Veteriner bir teşhiş koyamıyorsa deri kazıntısı alıp ekime göndersinler o zaman ne oldu anında çıkar ortaya.

Geçmiş olsuna.s.

canımcım iyi dileklerin için çook teşekkürler:1hug:

nevabaharcım uzun bir süre gelemedim yazamadım. kızlar nasılsınız yawrular nasıl:)))

Kızlar bilenler bilir ama kısaca anlatayım, iran erkek kedim vardı vermem şarttı ama uzun cabalar ve kavgalar sonucu ailemi ayazın evde kalmasına ikna edebildim. hayatta zaten veremezdimkiiiiii...... insan öyle bi oluyorkı , boğazıma düğüm oturdu sanki günlerce. insanın yawrusu evladı gibi oluyor. yaaa birine versem nasıl bakıcak, hadı bakıtı ya ilerde bir gün sokağa salarsa bıkarsa aman allahımmm kulaklarımdan alev fışkırıyor bunu düşündüğüm zaman. ben eşimle boğaz boğaza geldim ayazı vermemek için. vermem hayattada kimse verdiremez bana kedimi.
ne olur yalvarıyorum insanlara, bir gün keyfi şekilde sokağa salacaksanız kedinizi, almayın ilk basta evinize. o napar ne eder nasıl yemek nasıl su bulur, dışardakı kediler onu mahfeder bikere kavga ederler. aman allahım. neyse benım çenem açıldı yıne. kızlar kımse yokmu topikte yahuuu:))

kuyruguna yakın kısımda var daha cok. Tüy dökülmesi yok çok şükür. hayvan hastanesine götürücem bu sefer anca onlar alır deri kazıntısı. Su kepek sorununu atlatsın sonra bi kız bulıyım hayvancık mutlu olsun biraz:) bu arada değişik cins dişi kedisi olanla da çiftleştrebilirim yavruları iki cinsin karışımı şeker şeyler olabilir:) yavruları almasamda olur annede kalabilir.cevaplarınızı yani gelin adaylarını bekliyorum. Derdime cvap veren herkese teşekküra.s.

sakın verme kedişini canım. kediler nankör olur kim yemek verirse on u sahip bilir diye bilirdim kedim olmadan önce ama hiç öyle değiller. verirsen hep seni arar canım. benimki köpek gibi evin içinde ben nereye gidersem oraya gidiyor tuvalete gidiyorum kapımda bekliyor. kaydirigubbakcemile3sadık oluyorlar.

Pukaacım msjı yeni gördüm iyi olacaktır merak etme zaten kısırlaştırma kedileri epey hırpalıyor eskisi gibi yemeleri zaman alıyor.Bu igne yaptıysa yarası daha cabuk kapanır ama pansumanda olması gerekirdi.Daha hızlı kapanır diye dedim.Bu arada iştahı yokmuş hillsin a/d maması var hasta ameliyatlı kediler için cok besleyici ondan azıcık bile yese yeter cok kuvvetli bir mama istersen sulandırıp şırıngayla agzına rahatlık verebilirsin bütün kediler bayılır.İyi haberlerini bekliyorum cnm.
üzülme sakın...

selam arkadaşlar benimde bir kedim var adı nazlı 20 günlük filandı kızım eve getirmişti annesi ölmüş.amabenim kedi fobim vardı yinede kıyamadım ilk günler 11 yaşındaki kızım şırıngayla besledi ,tabi ben korkudan koltuk tepelerindeydim.babası da karşı çıktı ama hem kızıma hem de yavru kediye kıyamadı.kirada oturuyorum ve evim 9. kat.sözde biraz büyüyünce bırakacaktık ....2,5 yıl oldu hala evimizde .ben ona alıştım o da bana ,geceleri kolumda yatıyor,bu güne kadar her zorluğa dayandık komşulara ,ev sahibine şimdi herkes pes etti,kimse bize karışmıyor:1rolleyes:kızgınlık döneminde 1 defa iğne yaptırdık,zararlıymış çünkü.hap da vermedim ama 10 gün bağırııyor birhafta düzelip sonra tekrar başlıyor neden ki.benim merak ettiğim kısırlaştırma ne kadara maloluyor ,şu dönem zordayım normal aşılarını bile aksattım .nazlıcım sokak nedir bilmiyor.sokak kedisi olmasına rağmen.ilginize şimdiden teşekür ederim

Bildiğim kadarıyla kısırlaştırma çok pahalı değil tabi hastaneler pahalı olabilir. Kısırlaştırma dicem ama çok bağırıp rahatsız ediyorsa tabi sen bilirsin. Veterinere aşıya götürdüğnde sorarsın herkes farklı fiyata yapabilir.

kızlar bişey danışmak istıyorum kafayı yıcem. oncelikle kısırlastırma işlemini uvendiğiniz ve en duzgun yapılabilecek bi yere yapın.
nevbahar bilir kenim 3-4 ay once bi problem yasadı, idrar yollarında kristallesme oldu. sonda falan takıldı bır hafta vet.te kaldı antıbıyotık tedavı yaptı. neyse iyileşti eve geldi. uzunca bısure kanlı idrar yaptı nihayetinde normale dondu ama kızlar bu seferde her yere işi yor. kafayı sıyırıcam.
en ilgimi çekende yemeğini yiyor ve hemen önüne oturup işiyor. yanı hanı kediler yediği ve yattığı yere işemezdii.. ((
yeni bir mama aldık amerikan marka diyet mama market maması değil. sağlıklı ya beğenmedi o yuzden . eşimle artık heralde bu yuzdendir diyoruz. mamasını beğenmediği için tam önüne işiyor. yaw ben nasıl vaz geçiricem bilmiyorum allah askına bir bana akıl versın. eşşeğe kıyıpta bağıramıyorumda.

Canım kısırlaştırılmışmıydı peki öyle sanıyorum da eğer kısırlaştırma sonrası işeme durumu devam ediyorsa veterinerde bir sorun olabilir öncelikle arayıp aynen bu yaptıkları anlat bakalım ne diyecek.

Bu arada hiç kumuna işemiyor ve devamlı farklı farklı yerlere çiş yapıyorsa bunalımda yada gene idrar yollarında sorun olabilir

KIZLAR MORALİM ÇOK BOZUK
ben kötümüyüm
cuma günü bi yavru kediyi pazar kasasının içine koymuşlar.daha 1 haftalık felan. bende dayanamadım eve getirdim.ama eve sokamadım tabi bebeğim var evde. kömürlükte temiz yer yaptık ona.eşimle zaten hep sokaktan böyle kedileri getirdiğim için kavga ediyoruz. seni mi buluyo bunlar diyo hep. valla bende şaşırıyorum gerçekten hep bana denk geliyo sanki. içim rahat etmiyor napayim vicdanı olan her insan böyle yapar diye düşünüyorum
kediciği enjektörle besliyoduk. daha doğrusu ablama havale ettim o işi ben emzirdiğim için bebeğimi. kediyi aldıktan bi gün sonra kedi kolumdan yukarı çıkmak isterken elimi tırmaladı. önemsemedim. zira ben bunu bütün kedilerde yaşıyorum. ve dün akşam öldü minik kedi. ne ağladım ne ağladım.moralim bozuldu. öldüğünün akşamı bende mide bulantısı ve kusma oldu. üşüttüm diye düşündüm ama dayanamadım sağlık ocağına gittim. beni hastaneye sevk etti.öğleden sonra gidecem bakalım. kuduz olma ihtimali olmazmış ilk üç anne sütüyle beslenen kedilerde kudurma görülmemiş hiç.
keiciğin ölümünemi yanayım kendimemi.
eşim bilmiyo bu durum ne yapacam bilmiyorum.klava:

Bir dahaki sefere bir yavru bulduğunuzda ya bırakın ya da aldıysanız sıcak tutmaya ve sık sık beslemeye çalışın . Aynı zamanda bir de zeytinyağlı pamukla poposunu silerek çişini kakasını yaptırın böylece ne kedicik ölür, ne siz üzülürsünüz, ne de biz. İçim yandı

Yavruya çok üzüldüm ama bu konuda yorum yapmayım tutayım kendimi.

Ayrıca yavru kedilerin ilk üç ay aldıkları anne sütü onları her tür hastalıktan koruduğu gibi 6 aya kadar kuduz vakası görülmemiştir. Siz üşütmüşsünüz.

gitmedim hastaneye.bende herhengibişey yok. ama kedicik gözümün önünden gitmiyo. eğer çok zengin olsaydım kesin bütün sokak hayvanlarını toplar bakımevi açardım.

Canım düzeldimi şimdi? Benim kedimde de aynı problem var, kum harici yerlere işiyorklava::çok üzgünüm:

Canım düzeldimi şimdi? Benim kedimde de aynı problem var, kum harici yerlere işiyorklava::çok üzgünüm:

Ama nasıl, kokulu mu, çok az az mı idrar bırakıyor.

Ya kızgınlık döneminde işaret yani nokta atışı yapıyor o nedenle etrafa yapıyor, ya idrar yollarında( nedeni enfeksiyondan taşa kdar pek çok olabilir) bir rahatsızlıktan ötürü değişik yerlere yapıyor olabilir, çünkü sanar ki buraya yapınca canım yandı başka yere yapayım orda yanmaz, bu döndü devam eder, en son olasılıkta size bir sebepten ötürü kızmış ya da küsmüş tepkisini dile getiriyordur, ilginin üstünde ki azalma vs.

Veterineriniz ile görüşmenizde fayda var yerimseniben

merhaba canım geçmiş olsun öncelikle.

benim de erkek kedimin idrarında kristalleşme vardı.aynı işlemlerden oğlum da geçti

toplamda 3 defa sonda takıldı toz ve hap şeklindeki antibiyotikler,4 gün klinikte kaldı serum bağlandı biz de diyet mama ile devam ediyoruz veterinerin verdiği .benim oğlum da yememekte ısrar etti biz de o mamadan başka bir şey vermeyince mecbur kalıp yedi ve alıştı.

zaten veterinerimiz de bu diyet mama haricinde başka hiçbir şey yememesi gerektiğini söyledi.

canım yalnız bu kısırlaştırma olayı ile ilgili veterinerimizin kliniğine gittim kısırlaştırmak istediğimi söyledim hatta gün bile almıştım asistanından.

ama veteriner, idrar yollarındaki sorun çözülmeden kısırlaştırma işlemini yapmayacağını söyledi.çok şükür oğlum iyileşiyor ama 1 yıl boyunca diyet mama yemeye devam edecek ve bu 1 yıl boyunca kısırlaştırma işleminin yapılmaması gerektiğini söyledi bize hatta randevu veren asistanına da kızdı.

kısırlaştırmayı 1 yıl sonra bazı tetkikleri ve tahlilleri yapıp sonucuna göre yapabileceğini söyledi.

ama tabii her ne kadar aynı hastalık olsa da belki senin kedini kısırlaştırmada sakınca görmemiştir veterineriniz iyileştiğini düşünerek bilemiyorum.

benim kedim de kumundan başka yerlere idrarını yapar kızgınlık dönemi haricinde de yapar tedavi olduktan sonra da yapıyor değişmedi yani özellikle gazete gördüğü an gidip üzerine yapar ben de kumunun içine kağıt parçalayıp koyuyorum böylece kağıdı görüp gidiyor kuma yapmaya böyle alıştırdım canım

umarım sorununuz hemen çözülür

Son düzenleme:
bayanlar iyi akşamlar
benim sevgili oğlumda iki gündür bi sıkıntı var anlamadım, ama çok tedirgin oluyorum. dün akşam tam uyıycağımız zaman başladı deli gibi dolaşıp miyavlamaya, ama sürekli odamda daire çiziyo miyavlıyo çıkıyo odadan sonra anında geri geliyo. normalde kızgınlık döneminde, gece evin en yankı yapan yerine geçer ve bağırır durur, gün içinde yapmaz bunu ama dün akşamdan beri sürekli evde deli danalar gibi dolanıp bağırıyor. ve cidden çok tedirgin ediyo beni. herhangi bi sağlık sorunu yok. ağrısı sızısı varmış gibi de davranmıyor. aceba dedim sizlerin kedilerinde de aynı sorun var mı? yani havanın ani değişimi, ya da ne biliyim başka bişey mi tetikliyor ki diye düşündüm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…