Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Aynısını bir dönem Badem yaptı geceleri uyanıp bağırıp dört döndü. Kızgınlığın başka bir göstergesi bu. ama gene de nolur nolmaz veterinere danışabilirsiniz.yerimseniben

Aynısını bir dönem Badem yaptı geceleri uyanıp bağırıp dört döndü. Kızgınlığın başka bir göstergesi bu. ama gene de nolur nolmaz veterinere danışabilirsiniz.yerimseniben

gidicez zaten bu hafta da ben de çok tedirginim bu ara, sıçrıyarak filan uyanıyorum, ve çok gıcık bi özelliğim vardır, depremleri hissederim önceden =( pati de bu kadar huzursuz olunca öyle bişey mi var aceba dedim açıkcası =( bakalım bu gece napıcaz...

Kızgınlıktadır pisicik bu arada kısırlaştırma için 1 yaşını bekleyin derim.1 yaşın altında yapılan kısırlaştırmalarda kediler yeterli büyümeye ulaşmadıgından idrar kanalları gelişmiyor ve kısırlaştırınca idrar sorunları yaşıyorlar bu da erkek kediler için ölümcül bir hastalık.
Üriner mama kullanmak ameliyattan sonra zorunlu hale geliyor...

benim pisicik =) 3.5 yaşında hatta 4 olucaz temmuzda =) hiç kedi görmediği için hayatında kızışma olayı geç başladı, son 1.5 yıldır çekiyoruz bu sorunu, ama kısırlaştıramadım henüz, hem kıyamıyorum hem de maddi olarak imkan bulamadım hala iş bulamadığım için =(

Hiç korkmayın erkek kediler için cok basit bir olay...
Bu arada sizin pisi erkek mi onu da bilemiyorum ama...
Ben cokça kedi kısırlaştırdıgımdan korkulacak hiçbir yanı olmadıgını söyleyebilirim.
Önemli olan veterinerinize güvenmek.Aşı mama harcamalarını hep aynı yerden yapıyorsanız size uygun bir fiyat verecektir ameliyat için.Benim vet normalde 180 tl ye ameliyat yaparken bana 80 tl ye yaptı.
Bende uzun zamandır işsizim bu arada.İstedigin gibi iş bulurssun inşallah cnm sıkma kendini...

Son düzenleme:
kızlar ya yardımınıza ihtiyacım var 6 aylık kızım kuru mama ve awuk dışında hiçbişey yemio ( her yiyecekten azar azar vermeye çalışıorum ama yemıo ailemize katılalı 3 ay oldu barınaktan aldık sanırım orada sadece mama verdiler hala alıştıramadım diğer yiyeceklere ne yapmalıyım tecrübesizim yardım edinsenağlama

Alışmasında zaten. Ev yemeği ile beslemeyin ve tavuğu çok sık veryin tüylerini döker.

En iyi beslenme şekli yaş ve kuru mamadır. Arada bir diğer yemeklerden besinlerden verilebilir.

nevbahara katılıyorum. bizim yediğimiz yemekleri yemelerini veterinerler kesinlikle tavsiye etmiyor. benim bebişler sadece kuru+yaş mama yiyor, çooook nadir de sulu süt. ona rağmen arada sağlık sorunları atlatoruz :1no2: veee sakın marketlerde satılan şu uyduruk ve son derece sağlıksız mamalardan verme yerimseniben

mamayı zaten veterinerden alıorum ama veterinerde arada bi başka yemekleren de ver dio tabiki bizim yediğimiz yemeklerden değil ama ara sıra yeşil yapraklı sebze yedirmemi önerio kfaam karıştı

mamayı zaten veterinerden alıorum ama veterinerde arada bi başka yemekleren de ver dio tabiki bizim yediğimiz yemeklerden değil ama ara sıra yeşil yapraklı sebze yedirmemi önerio kfaam karıştı

Yeşillik seven kedi hiç görmedim ki istisna olur bu görürsek :roflol:

Gerçi bana bakmayın benim etoburlar kırmızı ve beyaz et yemezler ayrı bir cins benimkiler,

Mesela benim kuzenimin kedisi bala bildiğimiz sadece bala bayılır bıraksalar bir tabağı götürecek ama şeker çok zararlı o nedenle sabahları bir parmak veriyorlar o kadar:smiley-cool:

Yani kısacası veterinerinizin yada bizim dememizle olmaz hepsinin ayr bir karakteri olduğu gibi ayrı bir ağız tadları vardır. Biri eti çok severker diğeri hiç sevmez. Misal Mercan sütü dibine kadar götürür, Çaki sadece bir yudum alıp bırakır, ama Çaki de tatlı ya dayanamaz onuda Mercan sevmez ama Badem severken Cindy severcokacimcoookNasıl çok karışık oldu dimi 4 tane oluncalaelaelaelaelae

Siz kuru ve yaş mama harici ara ara ödül niyetine başka şeyler verin sadece. Yeşilliği(Ot veya çimeni) rahat kusmak yada mideleri rahatsızsa yerler sadecebuyrunnnnnnnnn

örneklere katılmadan geçemiycem

pati bira ya bayılır. bira vermiyorum hayvana endişelenmeyin kaydirigubbakcemile3 yere bira dökmüştüm, hayvan çıldırdı, çok ciddiyim böyle bi istek göremezsiniz. balık seçer, cinsine göre yer. Hellim peynirini hiç sevmez, örgü ve kaşar yer sadece. bi de biber dolmasına ölür biter. nasıl bi sevgidir anlatamam, ben biberleri doldururken fark eder, ve balıkçı önündeki kediler gibi ayrılmaz dibimden pişirip verene kadar buyrunnnnnnnnn
bizim veteriner de ayda bir haşlanmış tavuk verin demişti. ben de ayda bir ya da iki kere evde ne et pişirirsem ondan küçük bi parça veriyorum. bu genelde balık oluyor gerçi ama...

aaaaa bizimkini bi bilseniz buz dolabının açıldığını duyduğu an atlar gelir birde seyreder...öyle her peyniri yemez,çorba içer,bazen sadece ciğer yer. bazen beyin canı balık ister değişiklik şart ya!ama elimizde ne görse ağlamaya başlar obur♥♥♥ arada babam fındık fıstık verir yuvarlar onları odadan koridora,evin muhtelif yerlerinde çıkar zulası

Merhaba dun hayvanat bahcesinden Ankara kedisi aldik.Daha 40 gunluk bize mama verdiler cok az yiyiyor acaba sut mu versem?yardim edermisiniz?

yavru kediye sütü direk vermeyin, midelerini ağrıtıyor inet sütü ağır geldiği için, sulandırarak verebilirsiniz. mamayı kıramıyor olabilir çok küçük olduğu için, biraz kırıp da verebilirsiniz bir de... benim ufaklığa ne veriyodum hatırlamıyorum, 4 yıl geride kaldı o günlerimiz =)

Merhaba dun hayvanat bahcesinden Ankara kedisi aldik.Daha 40 gunluk bize mama verdiler cok az yiyiyor acaba sut mu versem?yardim edermisiniz?

bize veteriner mamayı biraz sulandırabilirsiniz, kıramayabilir çünkü demişti. sütü de saf vereyin, ishal olur bebiş, baya bi sulandırın. yani en az yarısı su olsun a.s

Yaş mama yemesi lazım dişleri kuru mamayı kesmez şimdi onun yada mamayı sütle ıslatıp 1 saat bekletip yumuşadıktan sonra verirseniz yiyecektir. Bu arada tebrikler çok iyi bişey yapmışsınız ömrü uzun olsun sağlıklı olsun inşallah:asigim:

cevablariniz icin tesekkurler mama cox sert deyil amma yine zorlaniyor yediyinde en iyisi sut alayim

tesekkurler canim bi sorum daha olacak bir az cok uyuyor normalmi bu?ne buluyorsa agzina aliyor bir sey olur diye cok korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…