Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Arkadaşlar sürekli hapşuran bir kedi buldum...Biraz da zayıf ama yemesi fena değil...Gırlaması hiç bitmiyor zaten bi de seviyormuş gibi uzaktan bakıp patilerini oynatıyor...Neşesi yerinde gibi...B bulgularla hastalığı ne olabilir dersiniz? Diğer kedilerime de muhakkak bulaşır ayrı tutmam lazım...Bi fikri olan var mı???Böyle kusacakmış gibi hapşuruyor...Daha önce Asist kullanmıştım bir kedide...Ama o gripti sümüklü falan...Bu bebişte sümük olayı da yok...Yine de bağışıklığa destek oluyor diye o ilaca başladım...

kızlar kedim dışarıdan korkuyor sokak kedisiydi dışarıdan aldık normalde kucağıma alı balkona çıkardığımda çok korkuyor titriyor bana sarılıyor beni bile tanımıyor demin aşağı bahçeye indirdim bu sefer miyavlıyo bana tutunuyo sıkıca neden korkuyo anlamıyorum

aynen ben de sokaktan almışım.
5 yaşında şimdi. ama biri varken balkona çıkmaktan ya da balkonda kucağa alınmaktan, kucakta pencereden bakmaktan korkuyor ve bağırarak sıkı sıkı sarılıyor benimki de.
yüksekten korkuyor sanırım.
dışarıdan da ödü kopuyor.

aynen bu tepkileri veriyor normalde miyavlamayı bilmeyen kedi acı acı miyavlıyor sımsıkı sarılıyor bana ama normalde balkona çıkıyor bakınıyor etrafa falan sadece ben alırsam sorun

Kızlar 8 aylık bir kedim var erkek...
Son 1 aydır tuvaletini kum kabı dışında her yere yapıyor özelliklede halıların üstüne ve çok rahatsız oluyoruz halıları yıkıyoruz kaldırdık şuanda ama serince tekrar yapmaya başlıyor...
Bunu nasıl önleyebiliriz ?

Kimse yorum yapmıycakmı kızlar ?

Kızışma döneminden dolayı yapıyor olabilir, bir tanıdıgımın da kedisinin dönemlerinde böyle yaptıgından bahsetmişti, eski eşofman falan koyuyorlarmış ortaya o önemlerde onlara yapıyormuş. Tabi sorunu bilemem tam olarak ta, örnek vermek istedim sadece.

Bu arada benim de sorunum şu evde beslediğim bir kedim var ama böcek ilacı kullanmam lazım. Evde kızım bunu bulur da oynar diye çekiniyorum, tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı???

Hapşıran kedinin durumu ne oldu?
Bizim kücük olan sümüklü olmuştu veteriner ozel bir mama vermişti şırınga ile vermiştik agzına, kücüklerde ölümcül olabiliyormuş diye, neyseki atlattı, karma aşısı olan kedilere bulaşmıyormuş. kusacakmış gibi hapşırmak bana acaba midesindeki kıl yumagını mı kusacak diye düşündürdü

cnm muhtemelen kızışma döneminde yada onu huzursuz eden birşey var evde onu yap deseke ancak sorunun üstü örtülür altındaki sebebi bulman lazım ama bir öneri mama kaplarının olduğu yerlere yapmamzlar yaptığı yerleride sirkeli su daha sonra kolanya ile silmenizi önerebilirim kedişinizede öpücüklerimi iletirim

çok sevıyorum kedılerı. bugune kadar 17 kedi baktık :)) gecenlerde tekir kızımız 3 yavru yaptı.. boylelıkle 20 kedımız oldu toplam. ama tabı 20 sıde sağ degıl hep öldüler kayboldular fılan. suan 3 kedımız var ve 3 yavrumuz:) ama ben daha yavruları goremedım ,cunku yavrular annemın evınde. ınsallah gıdıp gorucem bıgun:)) çok sevıyorum onları...

kızlar yeni kedi aldım 4 aylık dişi ırkı iran-ankara .daha dün geldi hiç kuru mama yemiyo bugun azck süt koydum onu yedi..bide elimi ısırıyo atlıyo koluma filan biraz korktum açıkcası bunu nasıl engellerim gece filan ustume atlarmı cok sevıyorum ama bıraz korkmaya basladım

oyy ne tatlıdır o

canım inek sütü veriyorsan yarısı su olsun yani sulandırarak ver. Kedilere inek sütü ağır gelir hem bu daha ufacık bişey.
Eğer kedinin huyu böyleyse saldırır. Benimki bu yaz 2 yaşına girecek ama hep saldırıp tırmalıyor. Herkes ellerin jiletlenmiş gibi diyor ama takmıyorum

bazı kediler büyük akrabalarına çok benziyor malesef benim beştane kedim var.. bi tanesi dağ kedisi denilen cinsten.. sadece kendisi sevmek istediğinde geliyor seviyor ve gidiyor.. ailede benden başka kucağına alabilen yok henüz :))

bugun bıraz daha alıştık bırbırımze azcık yedı sonnda kuru mamasını tüm gun paşa gbi uyudu

Anne kedimiz 1 ay oldu dogum yapalı şimdi kısırlaştırma zamanı deniyor ama o dönem içinde bebek kediler ne olacak, anne kısırlaştırıldıgına hem kendi derdiyle hemde bebekleriyle ilgilenebilir mi?
Bulundukları yuvadan da çıkmaya başladılar erkek kediler onlar için tehdit olur mu?

Bence biraz bekleyin kısırlaştırma işlemi için.Bizim anne kediler doğum yaptığında 2 ay süt veriyor yavrularına.Bir ay daha bekleyin bu arada kedinin dışarı çıkıp yada erkek kedilerle bir araya gelip çiftleşmesine engel olun zaten emzirme döneminde genelde erkek kedileri dövüyorlar.Ama iki ay emzirsin yavrularını.

Mahallede bir kedi var kedi bile diyemiyorum öyle bir azman, erkeklerin bile ensesine yapışıyor degil ki bizim gariban kız kurtarsın kendisini. Süt verirken koruması hormonlarla mı ilgilidir, şehir efsanesi degildir degil mi? bir hamilelik ve bebek grubu daha kaldıramaz bizim bahçe

Arkadaşlar yavru kediler 45. gün sütten kesilir, yani 1 ay sora degilde 2 ay sora kısırlaştırabilirsiniz.

Anne olan kedinin ön uzun dişleri kaybolmuş bunlar 1 yaş civarında diş degiştiriyor mu kazaya mı kurban gitti acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…