Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

kediler 3,5 aylıktan itibaren süt dişlerini değiştirmeye başlarlar
6 ila 8 aylık bir kedi süt dişlerini dökmüş ve kalıcı dişlerini çıkarmış olmalıdır.

Yapabilirsek yakında kısırlaştırmaya gidecek, o zaman vet. bir baksın bakalım temelli mi kaybetti acaba cünkü yaşına geldi bu kedi dişleri kayıp ??

kızlar lütfen bana yardımcı olurmusunuz
Yaklaşık 7-8 aylık bi kedim vardı dişi ben yurt dışında yaşıyorum ve 15 günlüğüne türkiyeye tatile gittik eşimle kedimizlede agbim ilgilenecekti zaten dısarıya alıskın bi kediydi çıkar sonra eve geri gelirdi biz gittikten sonra yaklaşık 10 gün hiç bi sorun olmamış fakat bizim dönmemize 4-5 gün kala kızımız ortadan kaybolmuş ve geldiğimizde de yoktu baya bi etrafı aradık geniş bi çevreye baktık seslendik ismini biliyor ama ses seda yok 8 gün falan oluyor sanırım çok üzgünüz geri gelirmi acaba böyle bişey yaşayan varmı :2:

Son düzenleme:

Aslına bakarsanız çoktan gelmesi lazımdı.. Umarım başına bişey gelmemiştir ve en kısa zamanda geri döner.. çünkü nereye bırakırsanız bırakın yolu bulup gelirler..

Aslına bakarsanız çoktan gelmesi lazımdı.. Umarım başına bişey gelmemiştir ve en kısa zamanda geri döner.. çünkü nereye bırakırsanız bırakın yolu bulup gelirler..

inşaallah gelir cnm çok özledik çünkü
çok teşekkür ederim moral verdin inşaallah bulur evini..

25 gündür kayıp olan kızımız yumoş evine döndü çok mutluyuz!!!![ı][/ı]

canlarım yardımmmmmmmmmmm kedimin burnu kanıyor napabilirim bugün veterinere götüreceğim bilgisi olan yardım etsin

canlarım yardımmmmmmmmmmm kedimin burnu kanıyor napabilirim bugün veterinere götüreceğim bilgisi olan yardım etsin

Öncelikle bu durum sürekli karşılaştığınız bir durum mu ? ne zaman başladı ne kadar sürüyor kan pıhtı mı akışkan şekilde mi ?

Burun kanamalarının bir çok nedeni vardır burunda yabancı madde olabilir

alerjik kanama
akciğer tümörü
darbeye bağlı kanama
solunum yolu enfeksiyonları
parazitler

Bu sebeplerden kaynaklanan bir kanama yaşıyor olabilir kediniz ama görmeden çok sağlıklı bir cevapta veremiyorum kusura bakmayın.
Kısa süre için de bir veteriner hekime gitmeniz gereklidir.
Geçmiş olsun.

saol canım cevabın için sanırım kedim gırip olmuş bugün veterinere sorduk yarın götüreceğim iğne yapacak bide parazit iğnesi vuracak zaten daha çok küçük 3.4 aylık yeni beslemeye başladım inşallah hemen iyleşir

arkadaşlar acil yardımlarınızı bekliyorum
4gün önce kapımızın önünde 3 haftalık bir yavru kedicik buldu eşim eve getirdi
kedicik sütünü içtikten sonra idrarını yapıyor ama 4 gündür hiç kakasını yapmadı ben kediciğe nasıl yardımcı olabilirim
birde kediciğe tuvalet eğitimini nasıl vercem şimdi mi yoksa biraz daha büyümesinimi beklemeliyim
daha önce hiç hayvan beslemedim o yüzden fazlaca acemiyim

yavru çok küçükse kakasını kendi yapamaya bilir
besledikten sonra ılık su ile ıslatılan pamuk ile yavrunun makat bölgesine masaj yapın (aşağı yukarı şekilde ) anneleri bu işlemi yalayarak yapıyor.
Aynı zaman da göbek bölgesine de masaj yapmanız gereke bilir.

Mahalledeki cocuklar bizim apartmanin bahcesine 6 yavrusu olan bir kedi birakti bizde esimle kendi cabamizla onlari besliyoruz.annenin bacagi kirilmis ve yavrularida asilatalim diyoruz cok pahali midir veteriner?ucuz veteriner var midir?

Mahalledeki cocuklar bizim apartmanin bahcesine 6 yavrusu olan bir kedi birakti bizde esimle kendi cabamizla onlari besliyoruz.annenin bacagi kirilmis ve yavrularida asilatalim diyoruz cok pahali midir veteriner?ucuz veteriner var midir?

Yavrular 8-9 haftadan küçük iseler daha aşı zamanları gelmemiştir.Fiyatlar aşağıda ki aralığa ve semte göre değişkenlik göstere bilir.Ama önceliğiniz anne kediyi mümkünse bir kliniğe götürmek olsun.

Min. Tutar
Max Tutar
Kuduz
40
60
70
İç Parazit
20
40
Dış Parazit
20
40

canım beimde bi sorum olacak bugün kedime parazit aşısı yapılacak bu parazit aşısı yapılan kedilerin tüylerinin zarar vermediğini duydum nekadar doğru bilgilendirirsen sevinirim şimdiden teşekkür ederim

canım beimde bi sorum olacak bugün kedime parazit aşısı yapılacak bu parazit aşısı yapılan kedilerin tüylerinin zarar vermediğini duydum nekadar doğru bilgilendirirsen sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Herhangi bir nedenle bu tüy yutulursa değişmeden bağırsaklar aracılığıyla atılır. Tüy boyutundaki yabancı bir cismin mide tarafından kan damarları aracılığıyla emilmesi imkansızdır. Solunum yoluna girdiğinde ise hapşırık, kaşıntı gibi etkilerle dışarı atılır. Kiste neden olan tüy değil, bir tür iç parazittir (echinococus) .

‘’Kedi, köpek tüyleri kesinlikle kist yapmaz onların tüylerinin insanların saçından farkı yoktur. İnsanların yanlış bildiği konu şudur; Kisti yapan tüy değildir. Kedi, köpek gibi hayvanlardan insanlara geçen bir parazit nedeniyle başta karaciğer olmak üzere bazı organların içinde içi sıvı dolu kistler oluşur ve buna kist hidatik adı verilir. Kist hidatik’te diğer kistlerden farklı olarak kistlerin içindeki sıvıda parazitin yavruları yaşar. Kist hidatik, kedi, köpek, tilki, kurt gibi hayvanların barsaklarında yaşayan Echinococcus adlı parazit yoluyla insanlara bulaşır. Echinococcus, köpeklerde hastalık yapmaz. Çünkü yumurtası, onların sindirim sisteminde parçalanamaz ve parazit, yumurta içinde dışkı ile atılır. Köpek ve kediler kendilerini yalayarak temizlerken bu yumurtaları anüslerinden vücut tüylerine taşırlar. İnsanlar ya bu hayvanlarla doğrudan temas yoluyla veya bu hayvanların dışkılarıyla kirlenmiş sebze veya meyvelerin iyi yıkanmadan yenilmesi sonucu bu yumurtaları yutarlar. Yutulan tenya yumurtaları yoluyla hastalık oluşur. Yani insanların tüy boğazına kaçar, ciğerine yapışır kist yapar görüşünün temeli budur. Bu yüzden evde hayvan besleyenlere vereceğimiz tavsiye hayvanlarını düzenli kontrole götürmeli, onlara çiğ ve kistli et özellikle sakatat yedirmemeli, kaliteli mamalar yedirmeye özen göstermeli, temizliklerine dikkat etmeli, bu bakteri bütün meyve ve sebzelerden bulaşabildiği için besinler özenle yıkanmalıdır.

Parazit aşıları hem sizin hemde bakmakta olduğunuz dostunuzun sağlığı için önem taşır.

canım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ama benim kedim mama yada sütle hiç alaka kurmuyor bazen et türü veriyorum ama biraz haşlayıp veriyorum acaba doğrumu yapıyorum bide süt içerken burnuna kaçırıyor hapşurmaya başlıyor buda burun kanamasına sebep olurmu:26:

Kediniz kaç aylık ? süt içerken burnuna kaçırıyorsa 8 haftalıktan küçük olmalı.Seveceği bir kuru mama bulmanız gerekebilir.Eti haşlayarak vermeniz doğru olan
kesinlikle çiğ bir şekilde hiç bir et türü verilmemeli.
Sütü burnuna kaçırıyorsa muhtemelen burunda enfeksiyon oluşmuş olabilir,kılcal damarlar da çatlama meydana gelmiş olabilir ama dediğim gibi mutlaka bir veterinerin muayenesi sonucunda sağlıklı bir kanıya varılabilir.Burun kanaması kediler ve köpeklerde sık rastlanan bir durum değildir bu yüzden acele etseniz iyi olur.

evet canım henüz küçük 2 aylık annesinin yanından aldığımda çok küçüktü anneside bir ev kedisi bugün veterinere götürdüm ama bana sağlıklı bi cevap vermedi burnuna kaçırdığı süttendir dedi bide sürekli hapşırıyor kanama çok yoğun deyil arada oluyor bazen hiç olmuyor yarın tekrar götüreceğim çünkü ben tambi hayvan delisiyim kıyamıyorum ona genel durumu iyi sürekli oyun oynuyor inşallah önemli bişi yoktur:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…