Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Sütten olabilir benim de aklıma ilk gelen o oldu ama yine de içinizin rahat etmesi için bir veterinere daha göstermenizde fayda var.
Enfeksiyon hakkında bir şey söylemediyse sorun büyük olmaya bilir.
Muayene şekli ve soruları sizi tatmin etmediyse başka bir veterinerden de fikir alabilirsiniz.
Geçmiş olsun diyorum yavrunuza :)

Sonucu da buraya yazarsanız sevinirim ayrıca.

tamam canım yazarım saol verdiğin cevaplar için mesleğini severek yapıyorsun sanırım biliyormusun bende çok isterdim aslında veteriner olmayı ama olmadı malesef neyse hayırlısı artık

tamam canım yazarım saol verdiğin cevaplar için mesleğini severek yapıyorsun sanırım biliyormusun bende çok isterdim aslında veteriner olmayı ama olmadı malesef neyse hayırlısı artık

Biz hekim olarak sağlıklarıyla ilgiliyiz siz ise tüm yaşam boyu sorumluluklarıyla.Doğal yaşamları ve doğal yaşam alanları elinden alınan her canlının yaşamını sürdürebilmesi için bir birimize ihtiyacımız var.Veteriner olamasanız bile onlara hayat verdiğinizi unutmayın :)
Sevgiler...

cevabınız için çok teşekkür ederim
birde tuvalet eğitimi ile de bilgilendirirseniz beni çok sevinirim. çünkü evin bir bölümü pislendi temizlerim sorun değil ama yinede bell bir yere tuvaletini yapsa iyi olacak kerata
birde ben kediciği 1, 2 hafta sonra kapımızın önüne ona ev yapsam orada yaşasa bişey olurmu
sütten kese bilirsiniz bu hafta dedi veteriner siz ne derseniz kedicik hasta falan olmaz herhade

Kedi anneleri karın kısmını yalayarak kakalarını yapmaya yardımcı olurmus, sizde elinize bir pamuk alıp uygun şekilde masaj yaparsanız göbegine muhtemelen yardımcı olursunuz diye düşünüyorum

Rica ederim.
Kedi tuvaletiniz yoksa yavrunun kolay çıkabileceği yükseklikte ( 3-4 cm ) geniş bir kaba kedi kumu veya toprak koyun,kedinizin daha önce çişini yaptığı yere çişi temizlemeden
üzerine kağıt havlu ya da gazete koyun,gazete kağıdı sıvıyı çekecektir ve yavru bir daha çişini yapana kadar gazeteyi kaldırmayın.
Tekrar üstüne çişini yaptıktan sonra gazeteyi alın ve tuvalet kabının içine koyun,kedinizi de kabını gösterin,kokuyu aldığı için bir diğerin de tuvalet kabına gidecektir.
Daha sonra tuvalet kabını balkonunuza ve ya banyonuza götürün. (nereye yapmasını istiyorsanız )

Yavru kediyi bahçeden ziyade balkonunuz varsa ilk önce oraya alabilirsiniz.Yuvayı çok büyük tutmazsanız yavru kendini emniyette hissedecektir.

Sütten kesebilirsiniz ama katı mamalarda küçük olduğu için kabızlık sorunu yaşaya bilir ıslak mama vermeniz gerekebilir.Ama kedinizin süt içmesinde hiç bir zarar yoktur devam edebilirsiniz.Sütü ekmekle destekleye bilirsiniz.Yalnız yarım yağlı süt tercih edin (yavru kedi ölümlerinin büyük çoğunluğu bağırsak sorunlarından meydana gelir,kabız ve ishal gibi) Tam yağlı sütler ishal problemine yol açabilir.Kolay gelsin.

Bende İran kedisi aldım,haftaya gelecekti normalde ama bu akşam geliyor.

Dün akşam apar topar kapalı tuvalet, tırmanma çubuğu,üstü kapalı yatak (acaba normal minder mi alsaydım), kuru şampuan,tarak,mama kaseleri falan aldım.

Kedim 2,5 aylık ve tuvalet eğitimi varmış. Tabi geldiğinde kendi kokusu olmayacak kumumda,ben ona tuvaletini nasıl yaptırabilirim kapalı tuvaletine; yardımcı olur musnuz?:26:

Bir de ortama kolay uyum sağlaması için nasıl davranmamızı önerirsiniz?

Miniğimi sabırsızlıkla bekliyorum...

Kısaca yeni bir kedi sahibesi için önerilerinizi bekliyorum

Son düzenleme:
Anne kedinin dişleri ile ilgili bir sorunu yokmuş ancak agzını yakmış, yanan bir et yemiş olabilir gibi düşünüyorum ya da çiçeklere vermek için gübreli su yapmıştık (bir iki kez ondan içerken görüp kovaladım) belki ondan enfeksiyon kapmış olabilir dudakları şiş gibi duruyor sanki dudaklarına biri yumruk vurmuş gibi ne yapmak lazım bu garibana ?

kediler günde ne kadar mama yerler kac gram v.s. bilen varmii????

sanki benimki cok fazla yemek istiyor bilemiyorum, ne zaman ayaga kalksam pesimden geliyor hatta direkt mutfagin kapisinin önünde bekliyor beni
hatta bazen daha yeni mamasini verdigim halde tekrar pesime takiliyor miyavlayip mutfak kapisina kadar geliyor.. bana mama ver dermiscesine

anlamadimki neden doymak bilmiyor bu pisi yaaa

bir sorum daha varrr
kedim son zamanlarda cok kusmaya basladi hic bu kadar kusmazdi neden olabilir bir bilen varmi :26:
balkon kapisi acik oldugu sürece arada cikip giriyor iceri acaba üsütmüs olabilirmi :44:

Merhaba kedim koltukları tırmalıyor. Kızıyorum.Peşinden koşuyorum. Ben yokken 5 dk sonra yine yapıyor=) Tırmalaması için tırmalama direği aldım. Alışmadı ya. Nasıl alışır kedi bir yaşında hiç yapmıyordu böyle bu aralar koltukları tırmalıyor.

kediler laftan anlar gözlerinin içine bakarak bidaha yapma de sadece :)

tırmaladığı yere çift taraflı bant yapıştır bakalım bi daha tırmalıyor mu

kediler yuzlerine fiskiran seylerden hic hoslanmaz, kedin koltuklarini tirmaladiginda, sprey sisesine sul doldurup bir kez yuzune fiskirt, her hatayi tekrarladiginda , sende su fiskirtmaya devam et.. 2-3 hafta sonunda su fiskirttigin sprey sisesini koltuklarin tirmaladigi yere birak.. siseyi gordugunde tirmalamaktan vazgecicek..

Kizlar merhaba evde canavar gibi yaramaz super bi kedimz var ama cok inatci mutfak tezgahna cikmamasi icin ne yapmalym cikinca kiziyorum olmuyo islattm hatta kafasni azcik cikmasn dye ama vazgecremedm biz baya simarttk kizimizi ama babam cok rahatsz oluyo yemek yemiyo bile evde cogu zaman yardim lutfen

Ah eger kedin bu resimdekiyse çok şeker bir seye benziyor
ah yanımda olsa öpücük manyagı yapardım ben onu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…