Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

evet bizim kız dumanda aynı şekilde mutfak tezgahında her şeyi denedim ama olmadı aleni çıkmıyor fakat gizli çıkıyor
gizli izledim bir şey yapmıyor sadece her şeyi koklayıp iniyor.kedilerde yaşam alanı sahiplenme var muhtemelen masa üstüde sürekli
hareket halinde..gelen poşetleri masadan önce yere bırakıyorum epey azaldı

yine seviyoruz kızımızı

ben mutfağa almıyorum artık babam gelnce bide benden izin alıyo tatlı bi miyavlıyo hayır diyorum çirkefleşiyo cadım :) sonunda cıkıyo tabi bende indiriyorum

ya bir sorum daha var benım kızlar kedilernz szinde böyle yüzünüze sürtnp seviyodur sizi sanrm bizimki hep oyle yapıyo bana ben daha bi aşık oluyorum neyse işte oyle yüzünü sürtüncede hep sol gözüne bsey oluyo bi kısıyo bişey kaçmış gibi acaba kaşlarımı çok uzun göznü rahatsız ediyo veterinerimi arasam?

yok canım keyiften yapıyodur onu :) sahibiyle temas kurunca mutlu oluyolar ondan yüzleri şekilde şekile giriyo : ) sürekli gözü kısık gezmiyorsa bişey yoktur bence, rahat olun.

kızlar merhaba,
benim bir dişi bir erkek 3 aylık dünyalar güzeli british lerim var fakat çişleriyle başım fena halde dertte,artık vileda elime yapıştıdenemediğim şey kalmadıtuvalet kaplarını da kullanıyorlar ama günde 1-2 kere mutlaka aynı yere çişlerini yapıyorlarkumlarını düzenli temizliyorum,sessiz sakin bir ortamdalar,birbirlerini mi kıskanıyorlar anlamadım(aynı anda aldım her ikisinide,hatta uzaktan akraba sayılırlar ve doğdukları evde kaba yapıyorlarmış)lütfen bana akıl verin,bazıları birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışıyorlardır falan dedi ama?iyice karıştım

Canim kolonya kokusunu sevmiyolar viledana kolonya koy bide oyle dene istersen

Bir kedi var arkadaşım sokakta bulmuş, 1 aylık filan ancak sırt ve karın bölgesindeki tüylerin hepsi dökülmüş muhtemelen uyuz.
Veterinere gitmek artık agır geliyor bütçeme bir öneriniz var mı?

bazı ecza depolarında veteriner ilaçlarıda satılıyor kendim tedavi edeblirm dersen ordan ilaç alıp hesaplı yapablirsin kediciği sahiplenmek isteyen biri olursa ortaklaşa ödeyeblirsiniz tedaviyi tabi sen evnde temellimi bakcaksın bilemiyorum yada bir barınağa tabii bildigin güvendiğin biyere götreblirsin onlar tedavisini hallederler veternerler yardmci olablir oyle yerlere

Veterinere gidip uyuz ilacı istediğinizde muayene ücreti vs almadan sadece ilacın parasını alıp, direk ilacı veriyorlar.

onu da denedim vermiyor getirin görelim ona göre verelim diyor, 3 kücük mama 2 şırınga ilaca (0,04ml ilaç) 50 verdim yuh yani...
çalışıyor olsam dokunmaz ama (

arkadaşlar ben kedilere sokakta bakıyorum.yani birkaç kediye her gün yemek veriyorum ve bu kedilere ilk doğdukları günden beri bakıyorum.kısırlaştırmadığım için onlarında yavruları oldu ve bu yavrulara aşı yaptırmak istiyorum.ne yazık ki yavrular çok olduğu için hepsinin aşı masrafını karşılayamıyorum.üzüldüğüm nokta yavru kediler aşılanmadığında bir kısmı ölüyor düşündükçe üzülüyorum.ücretsiz aşı yapan bir kurum bulsam çok sevinecem...

Bildigim kadariyla beledyenin hayvan barinaklari yapiyordu bi arastrin

belediyenin hayvan barınaklarına sordum ücretliymiş.Sadece yılın bazı aylarında kuduz aşısını ücretsiz yapıyorlarmış.belki benim bilmediğim ücretsiz aşı yaptıran kurumlar vardır diye size soruyum dedim.

ankarada mamak belediyesi bu konuda süper eğer ankara iseniz oraya götürüp adreside mamak deme şansınız varmi.?
ankarada iseniz yardimci olabilirim sadece 2,5 tl tüm ücret burada sokak hayvanlari ise ücretsiz

sevgiyle

Son düzenleme:
kızlarrrrrrrrrr... eczadeposuna gidip ilaç alabiliyormuyuz yaa verirlermi acaba..ben hiçbir yerde frontline ense damlası bulamıyorum eczadepoları verirmiki

3 aylık bir van kedim var. zayıf ve cok hareketli ama bu sabah kalktıgımda karnında sarkma olduğunu gördüm ( böyle bir durumla karsılasan var mı?

Acil yardımınıza ihtiyacım var. 2aylık kedimin sağ burnundan kan geliyor Kaç saattir dinmedi.Veteriner de yok kapalı dükkanlar..
Ne yapıcam ben, buzla kompres yaptık ensesine ve burnuna Of ya bitanecime biişi olmasa bari..

Daha önce de yaşadınız mı bu tür bir kanama,bugün ilk kez mi oldu ?
kanama damla şeklinde mi yoksa daha mı yoğun?

Buzla yaptığınız kompresin yanında tampon da uygulaya bilirsiniz.

Kediler de burun kanaması çok sık rastlanan bir durum değildir,uzun süreli değil ise panik yapmanızı gerektirecek önemli bir durum olmaya bilir,ama tekrarlanan kanamalar daha büyük ciddiyet taşır.

Aldığı bir darbeye bağlı bir kanamada yaşıyor olabilir,bunun yanında bir çok etken daha var alerjik durumu,tansiyonu ve solunum yolu rahatsızlıklarından kaynaklana bilir.

Yine de yarın bir hekimin görmesini tavsiye ederim, şu an için yaptığınız müdahale doğrudur.
Geçmiş olsun..

Hayır bugun ilk kez kanadı ve suan hala kanıyor. iki burun deliğinden de geliyor.hapşuruyor.. Damla şeklinde değil. pıhtı olarak geliyor arada.
Of ne yapıcam bilmiyorum.Çok hareketlidir, oynarken bir yerlere çarpmış olabilir mi? Çok darbe almaya müsait bi kedi çünkü:26:

Pıhtı ile kanama ya solunum yolları ile ilgilidir ya da darbeye bağlı bir kanamadır,aynı zamanda hapşurması hem ailerjik bir durumunun olduğunu gösterebilir hemde pıhtıyı kolay atmak için vücut refleksi olarakta düşünüle bilir.

Panik yapmanıza gerek yok,darbeye bağlı kanamalar uzun süren kanamalardır çok büyük bir darbe olmadığı sürece ölüm riski taşıyan kanamalar asla değildir.
Ama kanama nedeninin tespiti için mutlaka en kısa zamanda bir veterinerin görmesi lazım.

olabildiğinde hareketsiz tutmaya çalışın ve gün için de tekrarlarsa kanama yine buz kompresi uygulayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…