Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

benim pisim geldiğinden beri kuma yapar hep. hiç bu zorluğu çekmedik. komşumuzun kedisi de banyoda gidere yapardı, kapısını kapalı tutardı banyonun, kumu da kapının önünde dururmuştu. böyle böyle alışmış. belki sizinkide bu şekilde kuma alışabilir. ya da kumunu küvete koysanız alışır mı ki..
ayrıca çok güldüm ayaz'cığa :) evin en temiz yerine yapıyo bide :) kızılmıyorki onlara. ne yapsalar hoşuma gidiyo benim

aynen insan hiç kızamıyor :))))deli ya bi tek deli diyebiliyorum. bitanecik askım o benim :) kim kızabilirki :)))

benim kedimde banyoda yerdeki deliğe tuvaletini yapıyor.Anladığım kadarıyla bizi taklit ediyor.çok komik oluyor öyle karşılıklı....Birde bana bakıyor nasıl iyi oldumu becerebildimmi diye! Diğer kedimiz sokağa atılmış bir ev kedisi.oda kapıdaki anahtarlığa vuruyor beni çıkar diye.kızım ona diğerinin yaptığını öğretmeye çalışıyor.gece belki lazım olur diye ama olmuyor.Kısacası huylu huyundan vazgeçmez durumu tüm canlılar için söylenmiş.

bnce küçük olan küvetlerden bir tane al sen onu banyoya koy küveti kendi küvetin için de perde gibi bişey yap kendi küçük küvetine alıştır :):)

kedi kumunun olduğu kutuyu bir süre için küvete koymak iyi bir fikir birde ne kadar karşıda olsam biraz sertlik gerekli diye düşünüyorum. Burnunu küvete yaptığına sokup rulo gazeteyle kafasına ufak bir şaplak atın sonrada onu kumunun olduğu kutuya koyun. Kediler iç güdüsel olarak kuma yapmak isterler zaten. Öbür türlüsüne izin verdikçe hayatınız zorlaşır.

Kediler alıştıgı yeri asla unutmazlar ve tuvalet bellediği yere yaparlar hep.

Bana sorarsan tuvaletın kapısını hep kapalı tut.Kediler temiz hayvanlardır.Tuvaletini yapacak bır yer bulana kadar tutarlar.Büyük bir leğene kumu koyun.Ve patisini tutup kumu eşeleyin .Alışmasını sağlarsın böylece.Tuvaletinin gelmesini bekleyin tabi ilk önce :)

canım benim kedimden çok çektim oda hep küvete yapardı asla kabından su içmezdi bardağı vardı mamasınıda elimizden yerdi sonra hastalandı meğer epilepsi hastasıymış yaptığı dengesizlikler ondan dolayıymış sonra anladık inşallah senin kedinde böyle bir sorun yoktur ama sana tavsiyem hareketlerini incele bazen depresyondan dolayıda tuvaletlerini farklı yerlere yapabiliyorlarmış

Öncelikle kedini sıkı bir takip altına alman ve ilgilenmen gerekiyor. Banyodaki küvetin yanına kumunu yerleştir. Ve her küvete yönelişinde onu küvetten alıp kumunun içine koy. Tuvalet bitiminde aferin diyerek ödül tableti vermeyi sakın unutma. Ya da tuvaletini kumuna yaptıktan sonra en sevdiği oyuncağıyla oynayın biraz. Bir süre bu şekilde kediyle canını yakmadan inatlaşmalısın. Sonuç ; kim daha inatçıysa o kazanır :)

Arkadaslar bugün Boğaziçi üni.nin kantininde kediyle oynarken kedi tırmaladı elimi ve kanadı.Kediler asılı mı bilmiyorum sokak kedisi olabilirler.?Aklıma da gelmedi sormak... Şimdi de netten baktım kuduz aşısı yaptırılmalı yazıyor NE yapmalıyımmm:mymeka:

merhaba kedi tırmalamalarından kuduz bulaşmaz diyesöylemişlerdi bana kuduz merkezinde ama bence korkulu rüya görme hem tetanoz hemde kuduz aşısını yaptır derim yinede sor sevgiler

bence kediyi imkanın varsa gözetime al.kedinin kuduz olması,üstelikte başı boşsa.nelere mal olur düşüne biliyormusunuz.ama sanmam,sokak kedileri ürkek ve hırcın olurlar,korktuğundan tırmalamıştır bence.
bizim birsürü kedilerimiz vardı,evcil olduklarında bile oynaşırken tırmalarlardı.elim kolum hep kedilerin çizgileyle dolu olurdu.bazen ellerimi saklardım birilerinin yanında.onları çok severdim napıyım.kediyi bulmanda yarar var canım.

arkadaşlar kist için aşı değilde eczanelerde satılan ilacı olduğunu duydum kullananınız varmı ismi nedir mamasına karıştırılıyormuş

canım bizim veteriner ilacı pek önermiyor. mamadan kaynaklı olduğunu söylemişti. özellikle tavuklu mamalar buna neden olduğunu demişti. veterinerinize danışmadan ilaç vermeyin bence.

petshoplarda sarımsak mayaları var tüy dökülmelerine karşı ve bir sürü vitamin ..canı çekiyor diye sucuk gibi ıvır zıvır yiyecekler vermeyin

Kedi Boğaziçi üni.nin kantinindeydi .Netten arastırdım meshurmus oranın kedileri..Gizli gizli besleyenler varmıs onları.Bana oyun yaptıgını sanarak tırmaladı sanırım..Valla ciddiye almadım dünden sonra aşı yaptırmadım ..

kedi milleti belli olmaz oynaşırken ısırır tırmalar.yerim ben onları.tam bir kedi hastasıyım.çok seviyorum onları.bence siz yinede yaptırın iğnenizi kafanız rahat olsun.yüzde doksan dokuz bişey olmaz ama.yinede boşverin demek olmuyor.

benimki de hep kumuna yaparken kuvete yapmaya basladı ama saece buyuk tuvaletini :)) zaten ne zaman tuvalete girsek peşimizden geliyordu.bundan kurtulmanın tek yolu banyo kapısını kapalı tutmak.

Valla benim annem temizlik hastasıdır kardeşimin kedisini (profil resmimdeki fırlama olur kendisi) tuvalete alıştırana kadar canları çıktı (kedinin eve girebilmesi bile bir mucizeydi ama aile bireylerinin birlik olması ve baskısına dayanamadı anneciğim) ama en enteresan yanı valla annem hayvanı önce tuvalete götürüyor sonrada poposunu ayaklarını silmeden eve almıyor yerlere yatıyoruz resmen gülmekten ama hayvan alıştı artık her tuvalet taliminden hemen annemin yanına gelip poposunu dönüyor anneme sil diye tabi ayaklarınıda zorluk çıkarmadan veriyor silsin diye Anneme diyorum bak bu hayvanı böyle alıştırıyorsun artık ömrü billah bakmak zorundasın senin yaptığını kimse yapmayacağı için bu hayvan kesin pişik olur diye ama anlayan kim J))

Senin ne yapacağına gelirsek en mantıklısı banyonun kapısını kapalı tutmak sanırım.

Son düzenleme:
bayanlar niye sorun ediyorsunuz bu tualet işini.kum hem daha sağlıksız hemde daha kötü kokar.bırakın hayvanı ya aç çeşmeyi gitsin ben özellikle banyoya alıştırdım daha rahat ve temiz oluyor.hatta başkalarıda eğitim için sana getirelim kum koku yapıyor sizleri seviyorum tanımıyorum ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…