Bayağı uzun sürer. Bitti dediğinde 1 hafta sonra tekrar başlar. Gitgide de sıklaşır. Çiftleşene dek bu böyle gider. Yakın zamanda sinirlerini bozmaya başlayacak. Poposunu sana sürtmeler, sürekli sana doğru kaldırmalar, yerlerde sürünmeler..
Sus kız Mart bitti de. Haberi yok zahir.
Çiftleştirmeyecekseniz kısirlasyirmayi dusunmez misiniz? Cunku surekli tekrarlayacak ve bu onun sagligini da sıkıntıya sokacak özelkikle dişiyse.
Simdilik gecmesini beklemek zorundasiniz. Hormon ignesi yapiliyor ama cok zararli, bekleyin ve sonra acilen kisirlastirin.
Aynı dertten müzdarip biri olarak kafayı yemek üzereydim . Kızışma biter bitmez Aldım kediyi götürdüm veterinere, kısırlaştırdım . Şimdi ise başka sorunlar çıktı . Bende bir konu açmayı düşünüyordum bunla ilgili :)
Ben ilk yıl katlandım, aylar sürdü. Sonraki sene tekrar başladı ve 2. sene daha zor geçiyormuş, aralıksız girmeye başladı kızgınlığa.. Ameliyat için gün bile zor ayarladık çünkü çıkmak bilmiyordu. Tüm ailece sinirlerimiz yıprandı dediğin gibi.. Kısırlaştırma taraftarı değildim ama baktım olacak gibi değil, ona da zarar bize de.. Sonunda ameliyat oldu kurtulduk toptan.. He bu arada yerinden kalkmaya üşenen hayvan kızgınlıkta asla anlayamadığımız bir şekilde apartman boşluğuna kaçtı. İtfaiye seferber oldu alamadı çıktığı yerden.. Ah ah ne ağladım, zor kurtardık kendi çabalarımızla.. Sonra da hemen veteriner yolunu tuttuk.yani sinir katsayım da çok ciddi bir artış var, sadece yarım saat uyudum o da yorgunluktan sızdı artık, bağırmaktan telef oldu. veteriner 1 hafta sürer, sonra 1 hafta daha bekleyip ameliyatı yapalım dedi ama şimdi de korkum arka arkaya gelir mi kızgınlık acaba?
Huyu değişti çok kafasına buyruk oldu ,korkmuyor ,takmıyor .. ve inanılmaz tüy dökmeye başladı.. napıcağımı şaşırdım açıkçası .ne sorun çıktı peki?
Ben ilk yıl katlandım, aylar sürdü. Sonraki sene tekrar başladı ve 2. sene daha zor geçiyormuş, aralıksız girmeye başladı kızgınlığa.. Ameliyat için gün bile zor ayarladık çünkü çıkmak bilmiyordu. Tüm ailece sinirlerimiz yıprandı dediğin gibi.. Kısırlaştırma taraftarı değildim ama baktım olacak gibi değil, ona da zarar bize de.. Sonunda ameliyat oldu kurtulduk toptan.. He bu arada yerinden kalkmaya üşenen hayvan kızgınlıkta asla anlayamadığımız bir şekilde apartman boşluğuna kaçtı. İtfaiye seferber oldu alamadı çıktığı yerden.. Ah ah ne ağladım, zor kurtardık kendi çabalarımızla.. Sonra da hemen veteriner yolunu tuttuk.
Huyu değişti çok kafasına buyruk oldu ,korkmuyor ,takmıyor .. ve inanılmaz tüy dökmeye başladı.. napıcağımı şaşırdım açıkçası .
office geçmedi dimi daha?
Damar yoluyla narkoz verildi. Benim kedim cidden çok hassas, narin, sesi çıkmayan bir kedi normalde.. Herkes bu da kedi mi diyor, oyuncak gibi bir köşede durur sesi falan çıkmaz. Ameliyattan o yüzden çok korkmuştum ayılamaz diye ama pek çok kediye nazaran ayılma süreci de iyileşme süreci de çok kısa sürdü. Ameliyat günü dolap üstlerinden zor aldık hayvanı.. Kolunda açık damar yoluyla her yere zıpladı durdu yalpalaya yalpalaya da olsa.. Çevremde nu yöntemle pek çok kişi kedisini ameliyat ettirdi bir sıkıntı yaşayan duymadım. Sizin de dişi dimi? Ameliyatı kesinlikle yandan yaptırın, bir de karnı boydan boya kesenler var. Onun iyileşme süreci çok sıkıntılı..hiç bitmeyecek gibi geliyor, üç gecedir 0 uyku ile yaşıyoruz. inşallah veterinerin dediği gibi 1 haftada biter yoksa biz bittik. bende özellikle kaçmasın diye gelen gidene kapıyı minnoşu kollayarak açıyorum artık, şu aralar çok umurunda değil halıya sürtünmekle meşgul ama ne olur ne olmaz. peki ameliyatı gazlı narkozla mı yaptırdınız? ayılma ve kendine gelme süreci daha hızlı oluyor diyorlar ama hiç bilgim yok.
geçmeyecek gibi geliyor, her akşam bir tik daha sınırlarını zorluyor bakalım. diğer odalara gidip komşulara çıkmasın sesi diye kendime salonda yer yaptım, onu da yanıma aldım.. bu seferde gelip kafama sıçrayıp poposunu kafama sürtmeye başladıya yeminle sinirimden gülüyorum, salonda yatarken gece yarısı kim eve geç geliyor, nereye hırsız girmiş hepsini de kontrol imkanı buldum çatlak kedimin sayesinde
Veteriner 2 3 ay sonra değiştirmemiZi söylediay yapma çok fenaymış o da ya.. mamasını değiştirdiniz mi ameliyattan sonra?
Veteriner 2 3 ay sonra değiştirmemiZi söyledi
Bu ara da bizim kediye kızışma döneminde veteriner kulak çubuğu önermişti .ve işe yaramıştı . Belki sizde deneyebilirsiniz . 2 3 saat susuyor enazından
Sinirim bozuldu benimde.Başıma geleceklerin ön gösterimini okudum.
Bizde 7. Ayımızdayız. Hekimimiz 6. Aydan sonra hazırlıklı olum 1 kez evre geçirdikten sonra kısırlaştıracağız dedi. ☺ Bende gayri ihtiyari evre nasıl geçecek belirtileri nedir dedim?O da bana kesin anlarsınız deyip gülmüştü.Şimdi ne demek istediğini daha iyi anladım. 1 hafta 10 günü var galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?