Kedim için, lütfen bakın

Allah korumuş kediciğinizi, neyse ki bir şey olmamış.
Biz önlemimizi alalım da sonra ah vah etmeyelim değil mi

Tabii ki yaptırdım. Daha doğrusu benim kedim zaten veterinerden çıkma. Yaptırıp verdiler bana:)
Dişi mi erkek mi? Eğer erkekse hastanede bile kalmıyor ya bugün sünnet yarın deniz, endişe edecek bir şey yok:)

Kedim dişi, dişilerde operasyon sonrası toparlanma daha zor oluyor diye okudum.
1 yaşına gelince kısırlaştırmayı düşünüyorum, inşallah kolay atlatır minnoşum

Bu kadar düşünmeyin rahat olun file alin rahat edersiniz bende file yok evim cok yüksek değil ama hiç bi kedim düşmedide atlamadıda balkonu bilerek büyüdüler hep yüksekte oturuyorsanız takın bence.

Benim evladım yapmaz, atlamaz etmez demeyeceksiniz. Sadece bir kus sinek görmesine bakar bunlar. Binbir çeşit ölen, sakatlanan kedi var bu yüzden. Hangi türden aldınız fileyi bilmiyorum ama kediniz disiyle çıkaracak yırtacak türden değilse dayanıklıdır. Eğer dişiyle ezip oynayan türdense kümes telleride tercih ediliyor bu yüzden. Benimde oğlan 8 aylık 9 aylık olacağız.

Çok geçmeden kısırlaştırın, ben henüz kısırlaştırmadım zamanını bekliyorum. Kısırkaştırmadan hiçbir kedi ölmez. Ölen kedilerin altından bir hastalığı çıkar. Çünkü anestezi alıyor. Bu yüzden kısırlaştırma öncesi; genel, lokal, gaz anestezi gibi kavramları araştırmak. Hemogram kanına baktırmak, biyokimya ile iç organlarının değerlerine baktırmak. Röntgende cekilmeli tabii. Değerler güzel ve dengeliyse operasyon başarılı geçer. Tabii hekimin bilgisi ve donanımıda çok önemli. Günümüz veterinerler cok bilgisiz. Hayvanlar çok gizemli varlıklar hastalıklarına kolay kolay teşhis konmuyor.

Kediyi kısırlaştırmazsanız erkekse kokudan fişiyse bağırmasindan duramazsıniz ve evde tutamazsınız veterineriniz iyiyse korkmayın ben sokak kedilerini bile sürekli kısırlaştırmaya götüruyorum

Bu kadar düşünmeyin rahat olun file alin rahat edersiniz bende file yok evim cok yüksek değil ama hiç bi kedim düşmedide atlamadıda balkonu bilerek büyüdüler hep yüksekte oturuyorsanız takın bence.
Beklenen kedi annesi de geldi
Artık içim daha rahat, iyi ki yazmışım buraya.
Çok teşekkür ederim

Annenizin kedisine geçmiş olsun.
Evet eve alışkın, dışarıyı hiç bilmiyor ama kuş görünce çok heyecanlanıyor o yüzden korkuyorum atlar diye
Atlar arkadasim. Benim kedilerimde hic sokak bilmez. Ama bir tanesi cam kenarina konan kuslari yakalayacagim diye küt diye cama vuruyor kendini. Bir kere patisini sakatladi 2 gun ustune basamadi bu sebepten. Cam olmasa ucacak kusun arkasindan.

Çok dayanıklı, asla kopmaz yırtılmaz denilen bir file aldık,umarım öyledir.

Ne güzel detaylı yazmışsınız, teşekkür ederim.
Veterinerimiz yılların deneyimli hekimi, güveniyorum kendisine, dediğiniz gibi öncesinde gerekli tahlil v. s yapar.

Atlar arkadasim. Benim kedilerimde hic sokak bilmez. Ama bir tanesi cam kenarina konan kuslari yakalayacagim diye küt diye cama vuruyor kendini. Bir kere patisini sakatladi 2 gun ustune basamadi bu sebepten. Cam olmasa ucacak kusun arkasindan.
Aynı şekilde benim kedim de iki güvercin görünce cama tosladı geçen gün, dediğiniz gibi açık olsa uçup gider Allah korusun.

Evde bir de cici kuşum var, o da benim canımın içi, fakat kendimizle bir araya asla getiremiyorum, atlıyor üstüne, kuşum korkuyor.
Hayvan bu ne yapacağı belli olmaz sonuçta

Rica ederim ne demek eğer cins kedi sahibiyseniz kedinizin cinsine göre taşıdığı hastalıkları araştırıp önlem amaçlı mama türleri oluşturabilirsiniz.

Disi kedilerin kizginlik donemi kedinin kendisi icin tam bir iskencedir. Ve her ay daha da siddetlenir. 1 yasini beklemenize gerek yok. Erkek kediler icin 1 yas onemli ama disi kediler 6. aydan itibaren kisirlastirabiliyor. Evet operasyon sonrasi toparlanma sureci erkek kedilerden daha farkli oluyor. Ama agri kesici ve antibiyotik ile onu da sorunsuz atlatiyorlar.

1 yaşına kadar beklemenize gerek yok zaten dayanamazsıniz da hic girmedi mi kizgınliga benim kedim 4 aylıkken oldu

Bazi kedilerin avci ozellikleri cok baskin oluyor. Kimi kediler kuslarla koyun koyuna uyur kimisi gordugunde hemen avlamak ister. Kusun cani da ne ki. Korkudan kalp krizi gecirme ihtimali cok yuksek.

Gözüme daha çok küçük göründüğünden kıyamadım operasyona sokmaya

Aslında erkenden yaptırmak daha iyi olacak gibi.
T

Gözüme daha çok küçük göründüğünden kıyamadım operasyona sokmaya

Aslında erkenden yaptırmak daha iyi olacak gibi.
T
Ne kadar buyurse buyusun insan kiyamiyor ki. Ben de kendimi cok kotu hissetmistim. Ama son kizginligi 12 gun surdu. Kendini duvarlara vurdu nerdeyse yavrum. Donemi bittigi gibi kosa kosa klinige gittik kisirlastirma icin.

1 yaşına kadar beklemenize gerek yok zaten dayanamazsıniz da hic girmedi mi kizgınliga benim kedim 4 aylıkken oldu
Aaa bayağı erken olmuş sizin kendiniz, maşallah
Üç hafta önce kızana girdi fakat fazla eziyetli geçmedi ilk seferi.
İştahı kesildi biraz ve banyo paspasında yattı üç gece

Aaa bayağı erken olmuş sizin kendiniz, maşallah
Üç hafta önce kızana girdi fakat fazla eziyetli geçmedi ilk seferi.
İştahı kesildi biraz ve banyo paspasında yattı üç gece
Valla biz 3 gün uyumadik oda uyumadi eziyet onlara 4 ayliktan sonra yapiyorlar kizginlıği gecince yaptır sende bence bidaha girmesine gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…