Bir tane kedim var yaklaşik 6 aydir yanimda ama 1 aydir tüy dökmeye basladı bende traş yaptırmak istiyorum ama diyorlarki yaptirirsan uzadığında daha çok tüy döker ve tüyleri sertleşir diyorlar yaptiranlar varsa deneyimlerini paylaşabilirlermi şimdiden teşekkürler
Sizin saçlarınız nasıl dökülüyorsa onun da tüyleri dökülecek tabii ki. Mevsimsel geçişi yaşıyor hayvan. Kesinlikle traş etmeyin deri kanseri oluyorlar. Onlar zaten gereksiz olan tüyleri döküyorlar. Bir kedi eldiveni alıp tüylerini her gün tarayın ve düşenleri toplayın. Başka da önerim yok. Hayvanseverlik hayvana eziyet etmeden sevmekten geçer. Onlar bizim oyuncağımız değil.
Tüylerinin dokulmesi normal, daha sık tarayin.
Hayvani traş etttirmek daha cok dokulur diye degil kendileri için iyi birsey degil bana göre ben tras ettirmiyorum.
Ben tıraş ettiren ve çok şükür ki bunun bir zararını görmeyen birisiyim. Ilk tıraş ettirdiğimde verilen ilacın etkisiyle çok üzülmüştüm minik kuzumu öyle görünce ancak sonradan 3 4 gün geçince daha enerjik ve mutlu olduğunu görünce iyiki yaptırmısım dedim. Evet tüyleri biraz sertleşti ancak iyi bir veterinere yaptırmak çok önemli deri problemleri olmamasi açısından. Birde ben tüylerini kendim rahatsız olduğum için değil o kendisini yalarken yutar ve bağırsakları tüğümlenir diye korkarak veterineriminde önerisiyle yaptırmıştım. Daha fazla tüy dökmedi aksine tüy dökmesi azaldı. Ancak düzenli tarama çok önemli taramazsanız tıraş ettirseniz dahi dökülecektir.
ben traş ettirmeyi uygun bulmadığım için vitamin ve kaliteli mama ile en az tüy dökümüyle atlatmaya çalışıyorum.hergün iki kere tarayın.hiç tüy dökmemesi zaten mümkün değil insanın kılları bile dökülüyor.
Kedinizi tıraş etmeyin tabi ki. Psikolojisi bozulur. Eğer maması tavuklu ise değiştirin. Tavuklu mamalar tüy dökmesi yapar. Tabi kaliteli bir marka olması da önemli.
Eşim de tüy döküyor ama adami tıraş etmiyorum. Kedi de aynı şekilde. Gereksiz yere doğal vücut bütünlüğune müdahale etmeyin. Kaliteli bir mama kullanın, (balıklı iyi geliyor diyorlar) sabah akşam bıkmadan tarayın. Haftada bir furminator kullanın.
Bir tane kedim var yaklaşik 6 aydir yanimda ama 1 aydir tüy dökmeye basladı bende traş yaptırmak istiyorum ama diyorlarki yaptirirsan uzadığında daha çok tüy döker ve tüyleri sertleşir diyorlar yaptiranlar varsa deneyimlerini paylaşabilirlermi şimdiden teşekkürler
Kedi sahiplendiyseniz onun dökülen tüyleriyle yaşamaya alışmak zorundasınız. Eğer Aşırı döküldüğünü düşünüyorsanız mamadan kaynaklı olabilir. Bunun yanı sıra her gün taranan, kaliteli mama yiyen mutlu bir kedi yine tüy dökecektir ama daha az döker
Birkaç gün önce kedimi traş ettirmek ZORUNDA kaldım. Fakat kesinlikle tavsiye etmiyorum. Yavrumu o halde gördükten sonra bir daha tövbe. Sorun tüy dökümü olsaydı kesinlikle ettirmezdim. Zaten tüy dökecek bu Allah ın emri yani. Rulolardan aldım yatagı koltuğu onlarla temizliyorum. Kıyafetlerimiz içinde tüy toplama mak. Aldım sıkıntı olmuyor. Eğer tek sorun tüy dökmesiyse kesinlikle traş ettirmeyin.