Kedimi sokaga birakmis

Her gün sokağımdaki kedileri besliyorum, aksatmadan.
Hasta olduklarında burunlarını temizlemekten, çorbasına, ilacına kadar hallediyorum.
Bunlara rağmen; eve kedi almak istiyorum diye aylardır düşünüyorum. Hala da karar verebilmiş değilim. Âdeta çocuk gibi sorumluluk yüklüyor çünkü insana.
Şaşırıyorum ben de insanlara. Yan komşum mesela yeni ameliyat olmuş, platinli kedisini sokakta beslemeye karar verdi. Hayvan durur mu? Gitti. Ürkek de bir şeydi. Hala düşünürüm başının çaresine bakabildi mi diye. Komşumun aklına bile gelmiyordur muhtemelen..

Öncelikle size geçmiş olsun eğer gerçekten kötü bir kaza geçirmiş ve bakamayacak durumdaysanız insanların mucize bekleyişlerini aldırmayın ama dediğim gibi gerçekten bu durumdaysanız..kediye gelince bırakıldığı lokasyondan Eşiniz kardeşini z birinin yardımıyla aldırın ve barınaklara gönderin ayrıca size sormadan sokağa bırakan arkadaşlada görüşmeyin..

Sizi üzmek için demiyorum ama sizde pek sahiplenememişsiniz. Artık olan olmuş. Geri getirme şansınız varsa evinizi açın yeniden. Rahatsızlığınız geçicidir diye umuyorum. Siz kendinizi toplayana kadar eşiniz ya da bir yakınınız ilgilenebilir. Bu konuyu açtığınıza göre duyarsız biri değilsiniz. Arkadaşınıza güvenmişsiniz o da bunu suistimal etmiş. Ben olsam gönül koyardım. Bu arada kuru kuruya yazmıyorum. Yaklaşık üç ay önce sokaktan cici bir köpek sahiplendim.

Kaza geçirmişsiniz tamam geçmiş olsun ama o da bir can.
Çocuğunuz olsa bu süreçte bakamam diye sokağa mı atacaktınız. Evet günaha girmişsiniz vicdanınız mümkünse rahat etmesin.
Ev ortamına alışan kedi dışarda kim bilir ne haldedir. Bakamayacaksanız almayın arkadaş. Sahiplendiğim kedi 11 aydır benimle hala eski sahibine resim, video atarım. Onda sadece annesinden ayrıldıktan sonra 2 hafta durmuş olmasına rağmen merak eder. Ne diyeyim vicdan diliyorum.

öncelikle geçmiş olsun.eminim çok zor durumdasinizdir. 20 senedir kedi besleyen biri olarak söylüyorum sokağa atılan o masumun gunahina girdiniz ne yazık ki. Eve alışmış bir canlının sokakta yaşama şansı çok az.Ya açlıktan ölecek ya araba çarpacak yada insana alıştığı için korkusuzca bir insanın yanına yanasacak ve o insan belki de ona eziyet edecek.keske başka bir alternatif dusunseydiniz vermeden önce .bir de evet anlıyorum yuruyemiyorsunuz tamam.ama size ve çocuğunuza bakmaya gelen insanlar kedinize bir kap mamadami koyamazlardi ki.hic mi kedi seven biri yoktu etrafınizda .hastalığıniz sonsuza dek surmeyecekti nasıl olsa . Sonuç olarak bir kedisini 17 yaşında yaşlılıktan kaybetmiş ve hala acaba onu tedavi ettirebilirmiydim diye bunun vicdan azabını yaşayan ve yeni bir kediye evini açan biri olarak bu kedinin vebalini hep yureginizde hissedeceksiniz sizde neyazik ki...

E ben deliyim demek ki. Evde herkesin alerjisi olduğu için üniversiteden dönünce kedilere arkadaşımın yazlığını tuttum her gün gidip ilgileniyorum Mama alacak param kalmadı artık borç paralarla mama almaya başladım. İyi ki başkasına vermemişim. Dışarıya bırakacaklarına emindim. Doğru kararı verdiğimi biliyordum ama öyle zor bir dönemden geçiyorum ki belki başkası onlara daha güzel bir hayat sunabilir diye tereddüte düşüyordum ara sıra.

Masum kediciğe bir şey olmaz umarım dışarıya uyum sağlar. Keşke tanıdığınız birine verseydiniz kedinizi. Dışarıya salmaya karar verdiğinde bana geri getir kediyi deseydiniz ne bileyim.

Etmck tabi ama mecbrdim bakicak durumda diildim yuruyemiyorum oglumada saldirmaya baslamisti.

Geçmiş olsun. Ama nasıl ki çocuğunuzu götürüp temelli olarak birine vermiyorsunuz, kediyi de vermemeliydiniz.
Ve beni en rahatsız eden şey bir olayın önünü arkasını düşünürken kıstasınızın günah olup olmaması. Günah değilse sorun etmeyecek misiniz yani?

Sz anlmdnz heralde kendime bakamyrm basima bole bisi gelcegini ne bilim
önce yazmayı öğrenin , harf başına para almıyorlar.çocuğunuz vs varsa demekki tek başınıza değilsiniz.hayvana bir kap su yemek koyacak yalnızca 30 sn kum değiştirecek biri var yani.ikincisi benim de kedilerim var, özellikle biri aşırı huysuz bir hayvan olmasına rağmen kimseye durduk yere saldırmaz, saldırmazlar, oğlunuz kediye atlamadığı canını yakmadığı müddetçe bir sorun çıkmaz.olabilir benim de kırılan yerlerim oldu, kötürüm kalmadınız sonuçta kırık iyileşecek olayı ayyyyy bana platin taktılar diye dramatize etmeye gerek yok.kaldı ki kediyi eve salıyorsun kendi kendine yaşıyor bu bahaneyle çocuğunu evlatlık versen daha mantıklıydı çünkü çocuğunun peşinde koşuyorsun bütün gün esas.evimizdeki hayvanlar bizim canımız çocuğumuzdur, siz başınızdan atmışsınız.şimdi mi geldi aklınız başınıza da vicdan yaptınız? inşallah vebali misliyle çıkar dilsiz çocuklarımıza en ufak zararı dokunanlardan ne diyim.ama tabi kesin siz haklısınız evet aynen.

henüz 1 aydır sizinleymiş. maddi durumunuz 1 ayda ne kadar değişmiş olabilir ki maması/kumu gözünüze battı? yada önceden hesap etmediniz mi?
eşiniz yok mu? kedi 7/24 bakım istemiyor ki o hallederdi.
ya dusuncesizsiniz, ya sorumsuz.

2 kedi sahibi biri olarak yazıyorum. Biri 7 biri 6 yaşında kedilerimin. Sahiplendikten sonra eşimin de benim de kedilere alerjisi çıktı. Eşim tıkanıyor tüyden ben de sürekli hapşurur durumdayım. Gözlerim burnum akıyor sürekli. Ama bu yüzden de bırakılmaz. Sadece yattığımız odaya alamıyoruz. Ama alerjimiz var diye 1 kere bile aklımızdan geçmedi başkasına vermek.

İki kedim de beni ısırdı çok şiddetli. İkisinde de olağan üstü durum vardı. Biri evdeki misafirin köpeğinden korktu, diğeri ameliyattan çıkmıştı. Ayağımdan ısırılınca aşılar hariç tedavi gördüm, 1 hafta yürüyemedim, basamadım acıdan. Bırakmayı hiç düşünmedik.

Çok parasız durumlarda kaldık ki hala iyi durumda değiliz ama kedimde böbrek sorunu çıktı 6 ay kilosu 125 TL olan bir mama yiyecek. Tabi diğeri durmuyor o da yiyor o mamadan. Nasıl alacağım bilmiyorum ama almak, bulmak zorundayım. Nasıl kendime yiyecek buluyorsan ona da bulacaksın.

Evet günaha girdiniz. Çok büyük vebale girdiniz. Söylediklerinizin hepsi bahane. Kedi bakımı çok kolaydır. Benim de dirseğimi kırılmıştı 8 yerinden. sağ elimi kullanamadım, tuvalete bile gidemiyordum kıpırdayıp ameliyat yarası şişmesin diye.
Yani ha bir çocuğu terk etmişsiniz ha bir hayvanı. İkisi de aynı şey.

Sahiplendikten sonra sözleşme yapsaydınız. Bir çok örneği var. Ama belli ki uğraşmak istememişsiniz. Umarım vicdanınız rahat olmaz diyeceğim ama siz hala kedi için değil kendiniz için endişeleniyorsunız günaha girmiş miyim diye. Umarım yaptığınızın karşılığını bulursunuz!

Yok ya konu sahibinin zerre vicdanı rahatsız değil. Allah bilir çocuğunu eğlendirsin diye kedi sahiplenmiştir. Bir ayda da canı sıkılmış başından atmış. İlk başta "ayağıma platin takıldı" dedi, üyeler çocuğundan sıkıştırınca "annem bakıyor çocuğuma" dedi. Şimdi de maddi anlamda çıkmazdayım diyor. 1 ayda mı 1 paket mama alamayacak kadar maddi anlamda çıkmaza düştünüz? Yalan dolan ya. İşin günah kısmına takılmış bi de. Her türlü vicdansızlığı yap, arkasından saçma sapan bin tane bahane sırala. Sonra da günah mı diye sor. Günah değil desek zerre umrunuzda olmayacak.

Ah içim sızladı kıyamam yavrum benim. Kızımı sahiplenmeden önce kaç ay düşündüm her şeyi tartarak, her durumu göze alarak sahiplendim,benim için evlattan farkı onların, sadece konuşamıyorlar o kadar. Umarım o güzel yavruya bir şey olmamıştır, çok üzüldüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…