Kedimle başım dertte, fikir istiyorum.

Loser9

Düzelicez inşallah, şu olaylar bi bitsin.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2019
1.384
3.913
63
Hanımlar merhaba.

Benim bir kedi oğlum var, bir yıldır bizimle bir yaşını geçti. Şimdi sorun şu ki tüyleri çok ince olduğu için çok dökülüyor. Bunun için de önerisi olan varsa alabilirim. Her neyse, bu yüzden eşim yatak odamıza almak istemiyor yatağı çok tüy kaplıyor diye. Kedimiz gece uyuyor ama gün doğduktan sonra sabahın çok erken saatlerinde gelip odanın kapısının önünde bağırıyor. Ama baya yüksek sesle bağırıp uyandırıyor bizi bebek gibi. İçeri girip bizle uyumak istiyor. Ben de isterim ama eşim istemiyor.

Şimdi ben hamileyim, mart sonu Nisan başı doğum olacak gibi. Şu an zaten uykudan uyanıyoruz sürekli ama bebek doğduktan sonra ne yapıcam? İlk altı ay bebeği bizim odaya alacağım için kedim gelip yine bağıracak ve bebek uyanacak, bebek uykusu zaten problem bir de bununla nasıl başa çıkıcam? Bebekle uyurken zaten odaya alamam çünkü uyurum falan Allah korusun kedim bebeğin ağzına falan oturabilir.

Özetle kedimin gelip oda kapısında bağırmasını nasıl engelleyebilirim fikir istiyorum.

Eminim iyi bakıyorsunuzdur ama yinede kedinize acıdım ya. Sadece ilgi istiyor.. Ne var bunda yanınıza alıp uyusanız birlikte. Eşinizin tarafına geçmez. Hem sanki insanların hiç kılı saçı dökülmüyormu.. Belkide kedi evinin yanına akşamdan su ve yemek koyabilirsiniz. Sevdiği oyuncağı da yakınlarda olsun. Bu arada kedi bebeğin ağzına oturmaz. Merak etmeyin. Bebek doğunca giydiği kıyafeti kediye koklatın alışır ona.. Umarım bebek doğunca kedi evinden olmaz :/

Kısırlaştırdınız mı ? Eğer öyleyse içeri alın uyumadan tüy toplayiciyla yatağınızı tüylerden arındırın.
Yani bilemedim şimdi, artık kediniz de ailenizin bir parçası beenmesine,vitaminlerine dikkat ederseniz belki biraz azalabilir.
Eşinizin de tüyleri dökülüyordur..Sonuçta kedilerin o özelliklerini bilerek sahipleniyoruz.

Bizim nasil saclarimiz dokuluyorsa kedinin de tuyu dokulecek ona yapacak birsey yok. Bazilari traş ettiriyor ben dogru bulmuyorum ve simdiye kadar kedimi traş ettirmedim asla ama hayvani kapi önünde aglatmaktansa traş deneyebilirsiniz ama anladigim kadariyla traş olsa bile odaya almayacaksiniz zaten cocuk oldugu icin bilemedim.

Benim kedim de öyle alıyorum mecbur bizimle uyuyor hatta burnumun dibinde sarılarak uyuyor sürekli nevresimleri değiştirip yikiyordum tuylerini eldiveniyle tariyorum ben başka yöntem bulamadım özellikle 4-5 gibi uyanıp kapı önünde bagiriyorlar ben kiyamiyorum :)

Odaya almayacağınız hayvanı neden besliyorsunuz çok üzüldüm..
Hayvan ilgi bekliyor sadece.
Benimde köpeğim var hatta 2 tane idi biri öldü. 2,5 yıl hep beraber uyuduk 1 yatakta 4 canlı şeklinde. ve hamileydim.
Şimdi tekrar hamileyim ve köpeğimle gene ağız ağıza yatıyoruz.

bırakın uyusun yanınızda :)

Bizimkide son biraydir aşırı tüy döküyor.tarıyoruz ama yok yatak yastık koltuk heryer tüy yumağı olduben yinede kıyamayıp alıyorum yatağa ağlamasına hiç kıyamam.zor bir durum gerçekten.Veterinere götürcem bizimkini tüylerin bir çaresi varsa buraya yazarım.eşiniz haklı belki ama sonuçta tüyünü bilerek eve aldık şimdi bahane edip hayvanı üzmek olmaz diye düşünüyorum.

Bağırdığında tepki vermeyin cevap vermeyin isterse mahalleyi ayağa kaldırsın o kapıyı açmayın. Eğer 1 kez bile açarsanız bağırdığında açılacak izlenimi uyanmıştır onun için ısrarla bağırıyordur. açmadığınız zaman belli bir süre sonra bağırmayı bırakacak kapının önünde kısacası istikrarlı ve sabırlı olun. Tüy dökülme mevzusuna gelince ona pek bişey yapamazsınız biraz genetik oluyor cinsiyle de alakalı bir durum, belki biraz azaltabilirsiniz o da şu şekilde; kuzu etli mama yedirin, tavuklu mama almayın, günde iki kere kendi fırçasıyla tarayıp ölü tüylerini atın, Eğer uzun tüylü bir ırksa yılda 2-3 kez tıraş ettirin (anestezi almadan). Sağlıklı doğumlar dilerim

Hayvan sevgisi ne kadar değişik bir duygu.
Ben de çok severim hayvanları,evde beslemiyorum,sokaktaki kedileri,köpekleri her akşam besliyorum ama.
Yine de yatakta burun buruna kedi ve köpekten huylanırım diye düşünüyorum.
Zaten kocama yapışık uyuyorum,arada kedi olsa kaçar gider bence.

İlk evlendiğimiz sene kızkardeşimin evinde kalmak zorundaydık.
Kocam koltukta uyumuş,kedicik kocamın ayak ucuna kıvrılmış,çok masum bir görüntüydü o.

Traş bazı ırklar için gerekli olabiliyor. 3 tane kedim var 2 si orta uzunlukta tüylü bir ırk biri 13 diğeri 10 yaşında ve hayatlarında hiç tıraş olmadılar. 3. Kedim 6 yaşında uzun tüylü bir ırk, ilk 1 yıl falan tıraş ettirmedim taradığım ve kendi de çok titiz olduğu halde bölgesel düğümlenmeleri oluyordu ve acı çekiyordu resmen. O sebeple 3-4 ayda 1 tıraş oluyor. Ve özellikle yazları çok mutlu bu durumdan :) Ben kedilere tasma takılmasına hatta tırnak kesimine bile karşıyım ve yapmıyorum. Ama tıraş bazen zorunlu olabiliyor

Evde hayvan bakmıyorsanız yorum yapmayın o zaman sizin yorumunuz bilmediğiniz birşey hakkında ne verebilir konu sahibine.

Son düzenleme:
Size bir şey söyleyeyim mi evde beslemeden önce bende öyle düşünüyordum, sizin gibi..
Ama öyle bir varlığa sahip olunca tüm fikirler değişiyor :) siz asıl onunla uyumak istiyorsunuz :) sizi rahatsız etmemek için bir kenarda kıvrılıp yatıyor, tek istediği szn kokunuzu almak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…