Kefil olmadım diye boşandım

Canım öyle bir adamdan seni Allah kurtarmış.

çok üzüldüm valla ,böyle insanlar nasıl rahat uyur ki...Allah onları bin beter etsin .Gencecik kızın yuvasını dağıtan o anne babayı Allah a havale et o engüzel adaletini gösterecektir.Allah seni korumuş canım hiç üzülme çalış ,eğlenceli insanlarla vakit geçir kafanı dağıt biraz.İnşallah toparlanırsın.Böyle anneci babacı insanları iyi ölçüp biçin.Kendi aklını kullanamayan adamlardan gerçekten kaçın kk kadınları...

koca bir helal olsun demeye geldim. ben bilmem beyin bilir kafasındaki zavallı hemcinslerimizi okumaktan gına geldi. kocasizda pekala hayat olduğunu insanın evlenince gudulecek koyun olmadığını bilen bilinçli kadınlarımızda var çok şükür. en doğrusunu yapmışsınız geçmişe takılı kalmayın hayat önünüze daha ne güzellikler çıkarır. boşuna uzulmeyin

Hala bilmiorum .Para konusunu acamıodum.Ne kadar borcumuz var diyinxe bile kıyamet kopuodu.Benden kefıllık için imza isteyebılıolardı.Ben ne kadar diye sordugumda kavga koyamet kopuodu.
Ucuz atlatmışsın. Daha çok yeni olduğu için böyle hissediyorsun. Zararın neresinden dönsen kardır. Seni para için kullanmaya çalışmışlar. Yalnızlık kötü bir evlilikten çok daha iyidir. Erken boşanman da daha hızlı toparlanmanı sağlar. Karşındakine çok da alışmadan bitmiş.

5 sene sonra kucağında borçlarla da boşanabilirdin. 3 aylık evlilik, evlilik bile sayılmaz. Sevgili olmadığın kimseye anlatma bile, bekarım de geç.

Canım sen evliliğim kısa sürede bitti diyorsun da daha uzun surse ama 300000 TL borç ve bir de çocukla bitse daha mı mutlu olurdun? Arkadaşımın evliliği 15 sene sonunda iki çocuk ve 120 bin borçla bitti...bu kıza düşen bölüm yoksa adama da düşen borç var.15 sene boyunca da kocasının kumar borcunu ödemiş.Su an kırk yasinda ve dikili agaci yok ama cok mutlu.Cunku huzursuz günler /geceler....sürekli acaba gene ne çıkacak,başka borç yapacak milar bitti.

Ya ben anlamıyorum evlenince yuva kurunca bu aileler niye hala cocuklarinin yakasindan düşmüyor. Guzelce ifade edilse borclar size de anlatilsa yardim edebilir misiniz dese eminkm bundan daha farkli olurdu sonuclar hayirlisi olsum cok kisa surmesi bi yandan ii bi yandan kotu ej azindan cocuk olmadam bosaniyorsunuz cunku bu durumsa cocuklar kaliyor aeada ve ister istemez baginiz ömür boyu suruyor hakkiniz da hayirlisi olsun

Seni kutluyorum, tebrik ediyorum. Aslında madalyalık bir iş yapmışsın ama boşanma psikolojisi sebebiyle haberin yok yaptığın işin büyüklüğünden.

Senin senaryonda klasik durum, ve muhtemelen pek çok kişinin başına gelecek durum şu olurdu: kızımız henüz 3 aylık evlidir. Daha eşini ve evliliği bile tam tanıyamamıştır. Eşi bir gün iş sebebiyle imzan gerekiyor der, o da eşle ayrı gayrı olunmaz deyip bir imza atıverir.

Bu sırada devamlı sorun çıkıyordur ama bunları evliliği yürütmek için, boşandı demesinler diye sineye çeker. Henüz daha yeniyiz filan diye kendini teselli eder. Karşı tarafın gerçek yüzü ortaya çıktığında iş işten geçmiştir. Boşanma kararı alınsa bile üstünden en az 5 yıl geçmiş, kadın 15 yıllık yıpranmış, belki Arada çocuk olmuş ve ayrılığı bile göze alamayacak bir duruma gelmiş, hayattan pes etmiştir.

Çok uzatacağım ve komik, alakasız gelecek sana ama arkadaşım geçen yuvasından kaçıp duran evcil hayvanından bahsediyordu. İlk aldığında devamlı kaçıyormuş yuvadan, evin içinde oraya buraya gidip kayboluyormuş. Yuvada da devamlı çırpınıyormuş, diğer hayvanın üstüne çıkıp oradan dışarı atlamaya çalışıyormuş. Çok hareketli, yaramaz bir şeymiş.

Arkadaşım gittikçe kenarları daha yüksek bir yuva aldım diyor. En sonunda ümidi kesmiş. Şu anda yanındaki saf hayvandan bile daha hareketsiz. Yalnızca yem bekliyor, onda bile artık ağır ağır hareket ediyor. Hayvanın karakteri değişmiş.

Bu belki pek çok kişi için herhangi saçma bir evcil hayvan hikayesi ama birincisi gerçek bir durum, kurbağa yağ gibi farazi bir hikaye değil. ikincisi bu hayvan davranışından bile insan hayatına dair çok şey çıkıyor.

Sen daha yüksek duvarlar örülmesine izin vermeden, o hapis hayatından çıkmayı başaran kişisin. Başkalarının senin yerine kararlar almasına ve seni kendi kararlarına mahkum etmesine izin vermemişsin. Bunun için, aman ailemin yanına gideyim, 3 ay sonra geri döneyim gibi tutarsız hareketler yerine boşanma gibi cesur bir adımla sorunu kökten çözebilmişsin. Eşine, ben seninle eş olmak içim evlendim, kefil olmak için değil deme ferasetini göstermişsin.

İçimizdeki özgür, mücadeleci ruh, sırf birileri bize daha yüksek duvarlar koyuyor diye zamanla sönüp gidiyor ve kendi hapishanelerimizde, gardiyanlarımıza itaat ederek yaşıyoruz. Bu duvarlar eş, eşin ailesi, kırılmasınlar diye susulan her davranış, boşandı demesinler korkuları, nasıl anlayamadım diye kendini yıpratmalar vs..

Ben eşimle evlenmeden 3 sene çıktım ve evlendiğimde karşımda bambaşka bir adam buldum. Öyle önceden anlayabilmek çoğu zaman mümkün değil zaten. Yine 3 ayda iyi anlamışsın gerçek yüzlerini, niyetlerini.

Oradan böyle gaz vermeye çalışan bir mesaj olarak görünebilir belki okuyana. Ama niyetim hiç öyle değil. Sabah sabah gerçekten çok beğendim hikayeni. Sen üzülüyor olsan da. Ki çok gereksiz. Dediğim gibi kendini tekrar tekrar tebrik et. Keşke pek çok kadın senin gibi olsa.. Eminim pek çok sorunlu eş, anne, evlilik önlenmiş olurdu. Ama çoğumuz gözümüzü kapatmayı seçiyoruz, ta ki geç olana kadar.

Hayat bu, başımıza her türlü felaket geliyor ve sen bunların birini kendi başına çok güzel atlatmışsın. Eski eşini de artık düşünmeyi bile bıraktığında tamamen kurtulmuş olacaksın. O seviyeye de gelirsin inşallah.

İlk eşinden 1 sene içinde boşandı yakın bir arkadaşım da.o da cesur bir kızdı ve pek çok kişinin reddedemeyeceği çok zengin bir hayatı elinin tersiyle itti. Şimdi onu çok seven bir eşi ve çocuğuyla mutlu mesut çok şükür. Sen de mutluluğu bulursun, yeter ki şu olumsuz enerjiyi üstünden at.

Allah’ın çok sevdiği kuluymuşsunuz, bir batağa saplanmadan evvel , olacakları görebilmişsiniz.
Neden bunlar yaşandı diye de pişman olmayın , böyle olması gerekiyordu ve oldu, bitti.
Bundan sonraki yaşantınızda hep iyilerle karşılaşırsınız ve gerçek mutluluğu yakalarsınız insallah

Yerinizde olsam üzülmezdim bu kadar.
Elini veren kolunu kaptırır hesabı, ne bu böyle.
Daha 3 aylık evlilikte yaşadıklarınıza bakın bir kere.

Verilmiş sadakanız varmış deyip geçin bence.
Ne kafanızda büyütün, ne de şöyle olsaydı da böyle olsaydı diye kendinizi vesveselendirin.
Bundan sonra karşınıza çıkacak insanları da iyi tartın bence.

korkunç.kurtulmuşsun saygısız seviyesiz insanlardan

Krediyi çektirip boşanırdı.

Bende çok uzun bir birliktelik sonucunda evlenmiştim çok kısa sürede bitmişti.Şu anda bu şekilde düşünmen normal insan kolay kolay hazmedemiyor.Ama şu şekilde düşün bu dünya imtihan dünyası Ve Allah seni böle kötü insanlarla sınamış.Aslında karşındakileri de sınamış ama kazanan sen olmuşsun.Ben evlenirken benim ailem çok yardımcı olamamıştı Ve düğünün ertesi gün bile bunu suratıma vurdular.Oysa ben okurken garsonluktan kazandığım parayla almam gerekenlerin fazlasını almıştım.Düğünden hemen Sonra altınları bozdurmuş,benden habersiz düğün borcu için kredi çekmiş ve dahala düğünü ben yaptım tek başıma diye yüzüme vuruyordu annesi Hemde düğün borçlarını birlikte ödemeye devam ederken :)Çok daha farklı Ve kötü şeylerde yaşadım Ve kısa sürede boşanma kararı aldım.Eşleri sahip çıkanlara,çocuğu olanlara çok özenirdim.Atlatması yıllarımı aldı ama şu anda evliyim ve bana göre dünyanın en iyi adamının eşiyim.Şimdi diyorum ki ‘’demek ki güzel bir evlilik yaşamam için,o kötü insanlardan geçmesi gerekiyormuş yolumun.Ve iyiki de geçmiş’’.Hayatın karşına Ne çıkaracağını bilemessin eminim bundan Sonra hayat güzel güzellikler sunacak.

Boşandım tabiki.Dava açıldı baya bi sürdü sonra ablaşmalıya çevirdik.Ne desinler allah birdaha yaşatmasın iyi kurtuldun dediler .Ne denilebilir ki o insanlara!Senin ne kadar oldu boşanalı

kısa sürede kurtulmuşsun arkadaşım üzme daha fazla canını. o borçların altına sen girmiş olacaktın. olan sana olurdu. boşver gençsin hayat güzel. daha güzel günler senin olur inşallah.

Yahu bu evlilik zaten sana en buyuk travma. Bosanman adil dugunun olmus.yerinde olsam parami biriktiriir umreye hacca gider yada yetim doyurururdm.kurtulmussn

Bende kocamın abisine kefil olmustum ama bana borcu harcı nr için kredı çektiklerini acıkca soyledıler. Benle beraber esımde imza atacagı için sorun yapmadım. Nasılsa brn sapsız bir üzümüm hiçbirseyım yok rahattım. Ama ödediler borçlarını bır gun bıle aksatmadan. Senınkıler bıraz kurnazlık peşine düşmüşler sanki.

Verilmiş sadakanız varmış ki bu insan kılıklı kurnazlardan kurtulmuşsunuz. Hic üzülmeyin kefil olmadınız diye boşanan adam o krediye imza aldıktan sonra da borcu üstünüze yıkar yine boşanırdı.

Seven insan böyle şeyler için karısından ayrılmaz. Siz aşk evliliği yapmışsınız ama eski kocanız olacak adam sizi yolunacak kaz olarak görmüş maalesef. İşiniz gücünüz de var çocuğunuz yok , kendinize yeni bir hayat kurup önünüze bakın. Doğru insan elbet karşısınıza çıkacaktır.

Aynısı annemin basına geldi.
Yıllarca evli kaldı. Babamın ailesinin ne olduğu belirsiz borçlarına kefil olmak istemediği için babam ayrılmak istedi. Bu sefer annem bileziklerini nafakasını isteyince olay iyice Büyüdü. Sonuç olarak ayrıldılar.
Ama babamın ailesi sonrasında gün yüzü de göremedi. Diyeceğim o ki ne olursa olsun ilahi adalet var.
Dünya'da hersey bizim icin ama geçecek sabredin dua edin eğer inancınız varsa.

Canım sen biraz karakter olarak güçsüzsün galiba o yüzden bu kadar etkilendiğini düşünüyorum aslında evlenmek kadar boşanmak da çok normal ki senin evliliğin zaten sana zulüm olacakmış bu çok belli. Dünyada çok daha büyük acılar var emin ol annesini babasını kaybetmiş insanlar var sen daha 30 yaşındasın ve ailen yanında şükretmelisin bence zaman herşeyin ilacı kendini üzme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…