Kefir maya bulamıyorum!

elmadilimi

❤️
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
5.703
9.097
Arkadaşlar merhaba,

Bebeğimin kabızlığı için doktor kefir tavsiye etti. Evde mayalamak istiyorum ama düzgün bir kefir mayası bulamadım.

Aktardan aldım, minik bir şişede suyun içinde ve toplu iğne başı kadardı. 1 haftadır her gün sütü değiştirerek mayalıyorum ama tutmuyor.Aktifleşmesi için yetmez miydi 1 hafta?

Internetten almak istemiyorum. Çiğ süt aldığımız çiftlikte de yokmuş.

Başka nereden bulabilirim? Üniversitelerden alanlar varmış ama hangi bölüm, hangi birim?

Arkadaşlar merhaba,

Bebeğimin kabızlığı için doktor kefir tavsiye etti. Evde mayalamak istiyorum ama düzgün bir kefir mayası bulamadım.

Aktardan aldım, minik bir şişede suyun içinde ve toplu iğne başı kadardı. 1 haftadır her gün sütü değiştirerek mayalıyorum ama tutmuyor.Aktifleşmesi için yetmez miydi 1 hafta?

Başka nereden bulabilirim? Üniversitelerden alanlar varmış ama hangi bölüm, hangi birim?
Kefir zaten iyi bakteridir.Ama dikkat edilmesi gereken çok hassas bir olaydır.O yüzden kendin mayalamak yerine hazır kefir almanı tavsiye ederim.Sonuçta süt ve süt ürünleri hemen bakteriye dönüşüyor.Mikrobik bir duruma sebebiyet verebilirsin.

Arkadaşlar merhaba,

Et balık kurumunun marketlerinde var. Toz değil, istediğiniz şekilde.

Arkadaşlar merhaba,

Canım msj ına bak bende
süt alıp mayalayıp kullanıyorum çok memnunum
çoğaldı arkadaşlara bile verdim yine vercem Hoppa

Ay bi türlü telefondan kopyala yapıştır yapamadım.
Forumda satış kısmında el emekleri bölümüne gir.2. Sayfada biri konu açmış. Geçen gün görmüştüm. Maya satıyo sanırım istanbul olmadı elden alırsınız

aktarlarda olur sanırım cnm

Yazmıştım zaten, aktardan aldım ama tutmadı...

Kefir zaten iyi bakteridir.Ama dikkat edilmesi gereken çok hassas bir olaydır.O yüzden kendin mayalamak yerine hazır kefir almanı tavsiye ederim.Sonuçta süt ve süt ürünleri hemen bakteriye dönüşüyor.Mikrobik bir duruma sebebiyet verebilirsin.

Hazırlar mikrop içermeyebilir ama yeterince faydalı bakteri içerdiğini de sanmıyorum. Uzun raf ömrü olan şeylerde koruyucu bulunduğunu hatırlatmama da gerek yok herhalde. Yine de teşekkürler tavsiyeniz için...

Et balık kurumunun marketlerinde var. Toz değil, istediğiniz şekilde.

O kadar da uğrarım ama hiç görmedim:KK57:

Ilk fırsatta gidip sorayım bakalım.
Çok teşekkürler...

Canım msj ına bak bende
süt alıp mayalayıp kullanıyorum çok memnunum
çoğaldı arkadaşlara bile verdim yine vercem Hoppa

Peki aldıktan sonra belli bir aktiflerine süreci oldu mu? Yoksa ilk mayalamada tuttu mu?

Bu arada yakınsak sizden de alabilirim ücreti karşılığında...

Canım bana adresini ver sana göndereyim. Aylardır yapıp içiyoruz biz.

Peki aldıktan sonra belli bir aktiflerine süreci oldu mu? Yoksa ilk mayalamada tuttu mu?

Bu arada yakınsak sizden de alabilirim ücreti karşılığında...
yok canım satmam ben esk deyim zaten
çoğaldıkça veriyorum senin beben için iyi olur ben bayılıyorum
24 saatte oldu sonra gene mayaladım 500 gr yetiyordu bana
sen msj dan yazdığım yerden aldım bende güzel benimki yanlış anlaşaılmak istemem
sen nerde yaşıyorsun

yok canım satmam ben esk deyim zaten
çoğaldıkça veriyorum senin beben için iyi olur ben bayılıyorum
24 saatte oldu sonra gene mayaladım 500 gr yetiyordu bana
sen msj dan yazdığım yerden aldım bende güzel benimki yanlış anlaşaılmak istemem
sen nerde yaşıyorsun

Maya buldum sanırım, teşekkürler...

Arkadaşlar sadece hassas bir konu olduğu için söylemek istiyorum kesinlikle karışmak olarak algılamayın belki bilginiz yoktur sizi deilgilendiren bişey olabilir.

Kefirde alkol var. Yani kendi mayalanma esnasında bünyesinde oluşturuyor. Tazeyken minimum ama ekşidikçe alkol oranı artıyor. Dini açıdan tatmin edici bi yanıt bulamadığım için ben mayalamaktan vazgeçtim.

Sadece bilgi vermek istedim umarım yanlış anlaşılmaz.

ben kışın kefir içtiğim için nezleye hafif atlattım ama eşimin epey ağır geçti o içmedi diye

X