• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kekelerimiz ve iyikilerimiz...

iyi ki calıstıgım zamanlarda ıyı bırıkım yapıp cocuklarımın gelecegı ıcın ev aldım ıyıkı kımseyı dınlemeden ıkıncı oglumu da dunyaya getırdım ıyıkı eny vasıtasıyla kk ya geldım

Öncelikle iyiki k.k burayı ve sizleri cok seviyorum
İyiki eşim var ve beni en az benim onu sevdigim kadar cok seviyor

İYİKİ CANIM KIZIMI DOĞURMUŞUM
İYİKİ CANIM AİLEM YANIMDA
İYİKİ KK DAYIM
İYİKİ ANNEYİM VS VS BU GİBİ:1yes2:

Iyiki Bu Işyerine Girmişim(ozaman Aşkimla Beraber Olamiyicaktim)
Iyiki Ailem Allaha Şükür Bir Arada
Iyiki Mantiğimi Duygularima Bastirmayi Öğrenmişim
Veeeeeeeee Iyiki Kk Ya Üye Olup Sizleri Tanimişim:)

iyiki annem beni dünyaya getirmiş.İyi bende çocuklarımı dünyaya getirmişim.İyiki anne olmuşum.İyiki sağlıklıyım.v.s vs.iyikilerim çokk

yoktu ama artık var keşke haketmeyen birine hakettiğinin çok fazlası bi değer vermeseydim

KEŞKE...

Teypte eski bir Cohen şarkısı: "Yolumu gözleyen bir kadını terk ettim / karşılaştık bir süre sonra /‘Gözlerinin feri sönmüş’ dedi bana: / ‘Aşkım, ne oldu sana?’/ Böyle gerçeği söyleyince / ben de doğru söylemeye çalıştım ona / ‘Senin güzelliğine ne olduysa’ dedim, / ‘benim gözlerime de o oldu’.
8 - 10 dizeye sıkışmış hazin bir aşk hikayesi...
Buruk; kırılmış oyuncaklar kadar...
Ve yenik; "keşke"li cümleler gibi...
Bu sözcüğü kaç konuşmanızın başına eklemişseniz onca ıskalamışsınızdır hayatı...
Dört mevsimlik bir sene olsa ömür, "keşke", onun güzüne denk gelir.
Hepten vazgeçmek için erkendir, telafi etmek için geç...
Mağlubiyetin takısıdır "keşke"...
Kaçırılmış fırsatların, bastırılmış duyguların, harcanmış hayatların, boşa yaşanmış ya da hakkıyla yaşanamamış yılların, gecikmiş itirafların ağıtıdır.
Çarpılıp çıkılmış bir kapıda, yazılıp yollanmamış bir mektupta, göz yumulmuş bir haksızlıkta, vakit varken öpülmemiş bir elde, dilin ucuna gelip ertelenmiş bir sözdedir.
Feri sönmüş bir çift gözde ya da yitip gitmiş bir güzelliğin ardından iç çekişte...
"Yolunu gözlemeseydim", "öyle demeseydim", "terk edip gitmeseydim", "en güzel yıllarımı vermeseydim" diye diye sızlanır gider.
"Keşke"nin panzehiri "iyi ki"dir.
İlki ne kadar pısırıksa, ikinci o denli yiğittir.
"Keşke", çoğunlukla bir "ahhöla kopup gelir ciğerden... esefler, hayıflanmalar, yerinmeler sürükler peşinden...
"İyi ki" ise, muzaffer bir "ohhöla büyür; cüretiyle övünür.
"Keşke"li cümlelerde nasıl yaşanmamışlığın, yarım kalmışlığın o ezik tuzu kuruluğu varsa, "iyi ki"lilerde de göze alabilmişliğin, riske girebilmişliğin, tadına varabilmişliğin mağrur yaraları kanar.
Okulu hiç kırmamışsınızdır, sinemada öpüşmemişsinizdir; dokundurtmamışsınızdır kendinize, bir kez olsun gemileri yakmamışsınızdır.
Konuşmanız gerektiğinde susmuş, koşacağınız zaman durmuş, sarılacağınız yerde kopmuşsunuzdur.
Bir insana, bir işe, bir davaya ömrünüzü adamışsınızdır.
O insanın, o işin, o davanın, bunu hak etmediğini sezmenin hayal kırıklığındadır "keşke"...
"Şimdiki aklım olsaydı" dövünmesindedir.
Geriye dönüp baktığınızda, ayıplara, yasaklara, korkulara, tabulara feda edilmiş, "Ne derler"e kurban verilmiş, son kullanma tarihi geçmiş bir yığın haz, bilinçaltından el sallar.
"Keşke"cilerin hayatı, kasvetli bir pişmanlıklar mezarlığıdır.
"İyi ki" öyle mi ya!...
Onda, yara bere içinde de olsa, yana yana, ama doyasıya yaşamış olmanın iç huzuru ve haklı gururu haykırır.
"İyi ki"lerinizi toplayın bugün ve "keşke"lerinizden çıkartın.
Fazlaysa kardasınız demektir.
Aldırmayın yüreğinizdeki kramplara, mahzun hatıralara... Rüzgarlarla koştunuz ya...
"Keşke"leriniz, "iyi ki"lerden çoksa...
Telafi için elinizi çabuk tutun.
Tutun ki, yolunuzu gözlerken terk ettiğinizle bir gün yeniden karşılaştığınızda siz susarken, feri sönen gözleriniz "keşke" diye nemlenmesin...

Can DÜNDAR

Keşkeler Olmadan Hayat Olurmu??tecrübe Denilen şey Nasil Kazanilirdi Keşkelerimiz Olmasaydi..............

bazen oyle oluyorkı bır duşuncemı ıkı şekılde soyleyebılıyorum keşke yapmasaydım ıyıkı yapmışım gıbı

Aslında benim çok fazla keşkelerim yok hayatta. Hayatımda çok ciddi pişmanlıklarım da olmadı hiç (şimdi hatırlayamadığım bir kaç ufak önemsiz konu dışında).

Ama;
KEŞKE evlendikten kısa bir süre sonra anne olsaymışım.KEŞKE bu duyguyu daha önceden yaşasaymışım ve KEŞKE üzülmeden önce insanlara bu kadar toleranslı davranmasaymışım.

keşke evliliğimi 1 sene erteleyip üniversitede kalmam için gelen teklifi kabul etseydim...ama her işte bir hayır vardır ne yapalım:)

keşkelerim var elbette . ama söylememek hoşuma gidiyor barii böyle mutlu olayım. bu daha güzel geliyor. keşkeler mutsuz ediyor ya....:1yes2:

nerden baslasam benim hayatimin geneli keskelerden olusuyo malesef ama benim icin en önemlisi ve hayatimin dönüm noktasi keske,erken yasta evlenmeseydim hatta hic...

keşke çalışmak zorunda kalmayıp kızımı kendim büyütebilseydim.

keşke daha rahat ve zevkli bir işim olsaydı.

keşke insanların beni çabucak kırmalarına izin vermeyen bir kalkanım olsaydı.

keşke...

keşkee..

keşkeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:1no2:

erken evlenip erken anne olmasaydım keşke keşke keşkeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Back
X